ART poʻo le Dalvik i luga o le Android - o le a, o le a le mea sili, pe mafai faapefea

02.25.2014 masini feaveaʻi

Google faʻalauiloa mai se taimi fou o talosaga e avea o se vaega o le Android 4.4 KitKat update. O le taimi nei, faʻaopoopoga i le masini moli komepiuta a Dalvik, i luga o masini faʻaonaponei ma poloketi Snapdragon, e mafai ona filifili le siosiomaga ART. (Afai na e sau i lenei tusiga ina ia iloa ai le auala e mafai ai e le ART i luga o le Android, tusi i le pito i tua, ona tuʻuina atu lea faʻamatalaga iina).

O le a le taimi o le tusi talosaga ma o fea oi ai le masini komepiuta? I le Android, o le Dalvik virtual machine (e ala i le le mafai, i le taimi nei) ona faʻaaogaina e faʻatino ai tusi talosaga e te downloadina i le avea o faila APK (ma e le o tuufaatasia le code), ma o le a faʻavaeina galuega faʻaopoopo.

I le masini mimiti Dalvik, e faʻapipiʻi ai faʻaoga, faʻaaoga le Just-In-Time (JIT), o lona uiga o se tuufaatasiga vave i luga o le lafoaia poʻo lalo o nisi faʻatautaia o tagata. O lenei mea e mafai ona oʻo atu i se taimi umi umi e faʻatali ai pe a amata le tusi talosaga, "taofi", faʻaaogaina malosi o le RAM.

Le eseesega tele o le siosiomaga ART

ART (Android Runtime) o se masini fou fou, ae o le masini masini faʻapitoa na faʻafeiloaʻi i le Android 4.4 ma e mafai ona e naʻo na o le mea na faia e le atiae (o le a faʻaalia i lalo le auala e faia ai).

O le eseesega tele i le va o ART ma Dalvik o le AOT (Muamua o le Time) i le taimi e faʻaaogaina ai talosaga, o lona uiga o le muai tuufaatasia o talosaga faʻapipiʻi: o lea, o le uluai faʻaaogaina o le talosaga o le a umi se taimi, o le a latou faʻaogaina le avanoa i le masini komepiuta Android peitaʻi, o le laasaga mulimuli ane o le a sili atu le vave (ua uma ona tuufaatasia), ma le faʻaaogaina o le komipiuta ma le RAM e tusa ai ma le manaʻomia mo le toe faʻaleleiaina, i le teori, taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o taumafa malosi.

O le a le mea e sili atu, ART poʻo le Dalvik?

I luga o le Initaneti, ua i ai le tele o faatusatusaga eseese o le auala e galue ai le Android i ni siosiomaga se lua ma o taunuuga e eseese. O se tasi o faʻasalalauga sili ona tele ma auʻiliʻili o loʻo tuʻuina i le androidpolice.com (Igilisi):

  • faatinoga i le ART ma Dalvik,
  • ola i le ola, ola malosi i ART ma Dalvik

I le faʻapipiʻiina o taunuuga, e mafai ona fai mai e leai se mea e sili ona lelei i lenei taimi i le taimi (e tatau ona faʻatautaia o galuega i luga o le ART, faʻaauau pea lenei siosiomaga i le faʻataʻitaʻiga) ART e le: i nisi o suʻega e faʻaaogaina lenei siosiomaga e faʻaalia ai taunuuga lelei (aemaise e tusa ai ma le faʻatinoga, ae le o ona itu uma), ma i nisi tulaga faʻapitoa e le mafaamatalaina poʻo Dalvik i luma. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai tatou te talanoa e uiga i le ola o le ola, o le a feteenai ma faʻamoemoega, o le Dalvik e faʻaalia le tutusa tutusa ma le ART.

O le faaiuga lautele o le tele o suʻega - o le eseesega manino pe a galulue ma le ART, e leai ma Dalvik. Ae ui i lea, o le siosiomaga fou ma le faʻaaogaina o loʻo faʻaogaina ai foliga fiafia, ma masalo i le Android 4.5 po o le Android 5 o sea ituaiga eseesega o le a manino. (E le gata i lea, e mafai e Google ona faia ART le siosiomaga faʻafano).

O nisi ulugalii e sili atu ona gauai atu i ai pe afai e te filifili e sui le siosiomaga ART faʻaaoga Dalvik - o nisi o talosaga atonu e le lelei le galue (pe leai foi, mo se faataitaiga Whatsapp ma Kamupani Lagolagoina), ma toe faʻafou E mafai e Android ona ave le 10-20 minute: o lona uiga, pe afai e te liliu ART ma pe a uma ona toe faʻaleleia le telefoni po o le laulau, e malogo, faʻatali.

Auala e mafai ai ART i le Android

Ina ia mafai ai le ART, e tatau ona i ai sau telefoni feaveaʻi poo le papalama ma le OS 4.4.x ma le processor Snapdragon, mo se faʻataʻitaʻiga, Nusipepa 5 poʻo le Nesusi 7 2013.

Muamua e te manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi le faʻaosoina o le faʻalapotopotoga ile Android. Ina ia faia lenei mea, alu i le faatulagaga o masini, alu i le "E uiga i le telefoni" (E uiga i le papa) ma faapipii le telefoni "Fausia le numera" seia oo ina e vaai i se savali ua avea oe ma se atiae.

A maeʻa lena, o le "For Developers" o le a faʻaalia i totonu o faatulagaga, ma o iina - "Filifili le Siosiomaga", lea e tatau ona e faʻapipiʻi ai ART nai lo Dalvik, pe afai o loʻo i ai sou manaʻo.

Ma faafuasei o le a manaia:

  • Faʻapipiʻiina le talosaga i luga o le Android - o le a le mea e fai?
  • Polokalame Flash i le Android
  • XePlayer - isi emulator Android
  • Matou te faʻaaogaina le Android e avea ma mataʻitu mo le komepiuta po o le PC
  • Linux i DeX - faigaluega i Ubuntu i le Android