Faʻatulagaina o le rota mai le laulau ma le telefoni

Ae a pe afai na e faʻatauina se telefoni Wi-Fi e suʻe ai le Initaneti mai lau masini feaveaʻi, ae e leai sau komepiuta poʻo se komepiuta e faʻatutuina? I le taimi lava e tasi, soʻo se faʻatonuga e amata i le mea e tatau ona e faia i Windows ma kiliki, tatala se masini ma isi.

O le mea moni, e mafai ona faigofie ona faʻapipiʻiina le router mai i le tablet Android ma le iPad poʻo le telefoni - faʻapipiʻi foi i se Android poʻo Apple iPhone. Ae ui i lea, e mafai ona faia lenei mea mai soʻo se isi masini ma se mata, le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le Wi-Fi ma se masini. I le taimi lava e tasi, o le a leai ni eseesega faapitoa pe a faʻapipiʻiina le telefoni mai se masini feaveaʻi, ma o le a ou faʻamatalaina uma nuanua e tatau ona faʻaauupegaina i lenei tusiga.

Faʻafefea ona faʻatūina se taʻavale Wi-Fi pe'āfai e na o se laulau poʻo se telefoni

I luga o le Initaneti, o le ae maua le tele o taiala auiliili mo le setiina o faʻataʻitaʻiga eseese o le au uila mo le tele o auʻaunaga i luga ole Initaneti. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o laʻu 'upega tafaʻilagi, i le vaega Faʻasaoina o se alatele.

Suʻe le faʻatonuga e fetaui ma oe, faʻafesoʻotaʻi le uaea o loʻo tuʻuina atu i le uila ma faʻapipiʻi i totonu, ona faʻafesoʻotaʻi lea o le Wi-Fi i luga o lau masini feaveaʻi ma alu i le lisi o fesoʻotaiga uʻamea avanoa.

Faʻafesoʻotaʻi i le telefoni i le Wi-Fi mai le telefoni

I totonu o le lisi o le a e vaʻaia ai se fesoʻotaiga vavalalata ma se igoa e fetaui ma le laiga o lau kamupanī - D-Link, ASUS, TP-Link, Zyxel poʻo se isi. Faʻafesoʻotai i ai, e le manaʻomia le faʻaupuga (ma pe a manaʻomia, toe faʻalautele le alalaupapa i le fale gaosimea, mo lenei, latou te maua le Reset button, lea e tatau ona faia mo le tusa ma le 30 sekone).

Asus router set page i luga o le telefoni ma le D-Link i luga o le laulau

Fai laasaga uma e faʻatulagaina ai se 'auʻaunaga fesoʻotaʻiga i Initaneti, e pei ona faʻamatalaina i faʻamatalaga (lea na e mauaina muamua), o lona uiga, lafoaʻi se masini komepiuta i luga o lau laulau poʻo le telefoni, alu i le 192.168.0.1 poʻo le 192.168.1.1, ulufale i lau initaneti ma le upega tafaila, fetuunai le fesoʻotaʻiga WAN mai ituaiga manaomia: L2TP mo Beeline, PPPoE mo Rostelecom, Dom.ru ma isi.

Faasaoina tulaga o fesoʻotaʻiga, ae aua le faʻafesoʻotaʻiina igoa o le laina eletise i le taimi nei. SSID ma faʻaupu upu mo Wi-Fi. Afai e te sao uma i le faatulagaga, ona maeʻa lea o le taimi o le a faʻapipiʻi ai e le router se fesoʻotaʻiga i luga o le Initaneti, ma o le a mafai ona e tatalaina se upega tafaʻilagi i luga o lau masini pe tilotilo i lau meli e aunoa ma le faʻaaogaina o se fesootaiga feaveaʻi.

Afai o mea uma e aoga, faʻagasolo i le saogalemu o le Wi-Fi.

E taua le iloa pe a suia suiga o le 'upega tafailagi e ala i fesootaiga Wi-Fi

E mafai ona e suia le igoa o le fesoʻotaiga i le leʻo, e pei o le setiina o le upu Faʻamatalaga Wi-Fi, e pei lava ona faʻamatalaina i totonu o faatonuga mo le faʻatulagaina o le router mai se komepiuta.

E ui lava i lea, e tasi le faʻaaliga e tatau ona e iloa: o taimi uma lava e te suia ai se faʻafesoʻotai lemu i tulaga o le alalaupapa, suia lona igoa ia oe lava, seti se faʻaupuga, fesoʻotaʻiga ma le alalaupapa o le a faʻavevesi ma i le masini o le laulau ma le telefoni atonu e foliga mai o se mea sese pe ae tatalaina le itulau, atonu e foliga mai o le alalaupapa ua malo.

E tupu lenei mea ona, i le taimi e sui ai laina, o le fesoʻotaʻiga lea na fesoʻotaʻi ai lau masini feaveaʻi le mou atu ma se mea fou e aliali mai - i se igoa ese poʻo se puipuiga. I le taimi lava lea e tasi, ua faʻasaoina ai tulaga i le ala, e leai se mea e pipii.

E tusa ai ma lea, a maeʻa le fesoʻotaʻiga, e tatau ona e toe fesoʻotai atu i le Wi-Fi fou, toe foʻi atu i le alalaupapa ma ia mautinoa o mea uma lava e faʻaolaina pe faʻamaonia le faʻapolopolo (o le mea mulimuli i D-Link). A maeʻa ona sui suiga, e le manaʻo le masini e faʻafesoʻotaʻi, i le lisi o fesoʻotaʻiga "Galo" lenei fesoʻotaʻiga (e masani lava i se uumi uumi, e mafai ona e fafao le lisi mo se gaioiga faapena, aveese lenei fesoʻotaʻiga), ona toe maua ai lea o le fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻi.