Suʻe MP3 i le WAV


E pei lava o isi vaega o le komepiuta, o le motherboard e faʻapitoa foi i le toilalo ma le le lelei. I le tusiga o loʻo i lalo, matou te fautua atu ina ia e faamasani i ou sese ma masani mo le faʻaumatia.

Faiga faʻapitoa mataʻitusi

Ua i ai a matou mea i luga o le 'upega tafaʻilagi e talanoaina pe faʻapefea ona suʻeina lana faʻatinoga.

Faitau atili: Iloiloina o le komiti mo le i ai o faʻaletonu.

Faʻaopoopo i le faʻamatalaga i lenei tusiga mea nei. E le o tagata uma e gaosia mea e tuʻuina atu faʻamaʻi i totonu o le laupapa mo faʻataʻitaʻiga, e pei o pitonuu faʻalogo poʻo le faʻalogo leo. Afai e te masalomia se faʻafitauli, e tatau ona e suʻeina le punavai o faʻafitauli "ile mata", lea e faʻatele ai le ono mafai ona sese. Ae o loʻo i ai se isi auala fafo - e faʻatau ai se POST-card faapitoa - o se auala e siakiina ai le motherboard, lea e fesoʻotaʻi atu i se sulu talafeagai i luga ole motherboard, o se tulafono, o le PCI. O lenei kata e pei o lenei.

O loʻo i ai se faʻamatalaga mo le faʻaalia o tulafono sese ma / poʻo se failauga, lea e sui ai meafaigaluega na fausia poʻo faʻafaigofie faigofie faʻamaonia i le leai o se POST faʻapitoa. O nei kata e le taugata tele, o lea o le mea taua i le mauaina o se tasi e tele.

Faʻamatalaga faʻafitauli faʻafitauli

Aʻo leʻi amata ona tatou faʻamatalaina sese ma filifiliga mo le faʻaumatiaina, tatou te matauina se mea taua. Ina ia faʻaumatia le aʻafiaga o aʻafiaga mai fafo, e tatau ona e vavae ese uma pitonuʻu mai le laupapa, ma tuʻu ai naʻo le gaosiga, le tagata e toʻafilemu, pe afai ei ai, ma le eletise. O le mea mulimuli e tatau ona manino le galue, o le saʻo o le siama e faalagolago i ai. E mafai ona e siaki le faʻatinoina o le eletise eletise e tusa ai ma faatonuga i lalo. A maeʻa ia faʻavae, e mafai ona e amata siaki le laupapa.

Faitau atili: Faʻasagaina o se eletise e aunoa ma se motherboard

Malosiaga eletise eletise
O se tasi o faʻailoga e masani ona masani ai, o le toilalo lea o vaega o le eletise eletise o auala laupapa ma / poʻo le au faʻatautaia. O se faailoilo o se toilalo: o le laupapa o loo faailogaina se toilalo o se tasi o kata (vitio, leo poo le fesootaiga), ae o lenei vaega e saʻo lona sao. O le faʻatautaia o se toilalo i le fale e le faigofie, ae afai ei ai ou tomai masani i se multimeter ma se uʻamea soli, e mafai ona e taumafai i mea nei.

  1. Ave ese le komipiuta mai le eletise eletise.
  2. Faʻaaogaina se multimeter, suʻesuʻe mea uma masalomia. E le gata i lea, faia se asiasiga vaaia o vaega.
  3. I le avea ai o se tulafono, o le autu autu o le faafitauli o se fomaʻi fufula poʻo ni nai mea. E tatau ona suia: vypayat old and solder new. E le faigofie le faʻatinoga, ma e manaʻomia ai le vavalalata. Afai e te le mautinoa i ou tomai, e sili atu le tuʻuina atu o le manipulations i se tagata poto faapitoa.

I le tele o tulaga, o le faaleagaina matuia o elemene amio e le mafai ona toe faaleleia, ma o le a sili atu ona faigofie le sui o le laupapa.

Faʻamalo le kulini o le Power
E le gata i lea o se faafitauli masani. O le faailoga autu: latou te uuina le faamau, ae e le tali atu le laupapa. E mafai ona e aoao atili e uiga i lenei faafitauli ma filifiliga mo le tagofiaina mai se mea ese.

Faitau atili: Faʻapefea ona fuli i luga le laupapa e aunoa ma se faamau

Le maua o le PCI slot poʻo le RAM slot

O lenei ituaiga faafitauli e matua faigofie lava ona iloa: faʻafesoʻotaʻi se kata faigaluega poʻo le RAM paʻu i le masini masalomia ma amata le laupapa. O le POST code o le a faʻaalia ai se faafitauli i le mea faʻapipiʻi, e ui lava e iloa e aoga. O le faʻamautuina o lenei ituaiga o toilalo e toetoe a le mafai - e tatau ona suia le laupapa.

Fofo fesoʻotaiga HDD

I luga o auala e mafai ai e faafitauli ma le malo malo ona aafia ai le laupapa, matou te faamatalaina i lenei tusiga. Afai o le fesoʻotaʻiga i se isi komepiuta ua faʻamaonia le faʻatinoga o le lelei mālosi, o lona uiga, atonu o le fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi i luga o le laupapa ua le manuia. O le mea e leaga ai, e faigata tele le sui o lenei pusa, o lea o le fofo sili ona lelei o le suia lea o le laupapa atoa. I le avea ai o se fofo lē tumau, e mafai ona e faʻaaogaina se SSD pe faia se taʻavale malosi fafo.

Faitau atili: Faʻapefea ona faia se fafo fafo mai le disaki malo

Mataupu PPU

Masalo o se tasi o faafitauli sili ona ogaoga e mafai ona maua. O le suʻesuʻeina o lenei faafitauli e faigofie. Aveese le tagata e faʻamalo mai le gaosiga ma faʻafesoʻotaʻi le laupapa ile lima. Suʻe ma aumai lou lima i le PPU. Afai e malulu, o lona uiga o le faafitauli o loʻo i le sola, poʻo le faagasologa lava ia, poʻo le faʻafitauli faʻaletonu. I nisi tulaga, o le faafitauli atonu o le le mautonu o le gaosiga ma le laupapa, ia faitau le mea o loʻo i lalo e saili ai ma le mautinoa. E le gata i lea, matou te fautuaina e te faitau foi i faatonuga mo le faʻapipiʻiina o gaioiga.

Faʻamatalaga auiliili:
Tatou te filifilia le motherboard i le faagasologa
Faʻamau le masini komepiuta i luga o le laupapa

O nisi taimi e mafai ona foia le faafitauli o le le mautonu o le CPU ma le motherboard e ala ile toe faafouina o le BIOS.

Vailaau le lelei e fesoʻotaʻi faʻatasi ai le telefoni
O le mafuaaga mulimuli o le faafitauli o le le manuia lea o se tasi poʻo le sili atu faʻatasi o fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi ai masini i fafo (LPT, PS / 2, COM, FireWire, USB). O le auala pito sili ona faigofie e iloa ai lenei ituaiga o faafitauli o le faʻafesoʻotaʻiina o se masini faʻatonuina lelei i se vaʻa masalomia. Afai e leai se tali i le fesoʻotaʻiga, e mautinoa lava le leai o se faʻatonuga. O fesoʻotaʻiga faʻafitauli e mafai ona suia - ia latou lava, pe afai ei ai ni ou tomai faapitoa, poʻo le faʻafesoʻotaʻiina o se nofoaga autu. I nisi tulaga, o le sui e ono le aoga, o lea ia saunia e faʻatau se fale fou.

Faaiuga

O le mea lea ua maeʻa ai se asiasiga puupuu o mea sese a le tinaboard. I le aotelega, tatou te faamanatu atu ia te oe - afai e te le o mautinoa i ou tomai, e sili atu le tuʻuina atu o le tautua o vaega faʻapitoa i tagata tomai faapitoa.