Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le SATA HDD / SSD i le USB port of computer / pona

Talofa

O nisi taimi e tupu ai se komepiuta po o se komepiuta e le liliu, ma o faʻamatalaga mai lona puʻupuʻo e manaʻomia mo le galuega. Ia, pe o iai sau tuai tuai, pepelo "leai se mea" ma o le a sili atu ona lelei le faia o se taʻavale feaveaʻi feaveaʻi.

I lenei tamai tusiga ou te fia nofo ai i ni "adapters" faʻapitoa e mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻi ia leisi SATA i se taʻavale masani a USB i luga o se komepiuta poʻo se komepiuta.

1) O le tusiga o le a naʻo le faʻaaogaina o faʻafitauli faʻaonapo nei. Latou te lagolagoina uma le SATA interface.

2) "Faʻatonu" mo le faʻaogaina o le pulou i le uafu USB - saʻo saʻo lava o le BOX (o le auala lea o le a toe taʻua atili ai i le tusiga).

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le drive SATA HDD / SSD i le komepiuta (USB 2.5-inisi)

O komepiuta komepiuta e laʻititi nai lo PC (2.5 inisi, 3.5 inisi i luga o le PC). I le avea ai o se tulafono, o le BOX (faaliliuina o le "atigipusa") mo i latou e sau e aunoa ma se punavai i fafo atu ma 2 ports mo le fesoʻotaʻi atu i le USB (o le "pigtail." Fesoʻotaʻi le lelei, sili atu i lua ports USB, e ui lava o loʻo galue o le ai ai pe ae faʻafesoʻotaʻi na o le tasi).

O le a le mea e te sailia pe a faʻatau:

1) O le BOX lava ia e mafai ona i ai i se palasitika po o se mea uʻamea (e mafai ona e filifilia, aua i le mataupu o le pa'ū, e tusa lava pe le o mafatia le mataupu - o le a leai se mea e tupu.

2) I le faaopoopo atu, pe a filifilia, faʻalogo lelei i le fesoʻotaʻiga: USB 2.0 ma le USB 3.0 e mafai ona tuʻuina atu vitio eseese. I le auala, mo se faʻataʻitaʻiga, BOX ma le USB 2.0 i le taimi o le kopiina (poʻo le faitau) faʻamatalaga - o le a mafai ai ona faigaluega i se saoasaoa e le sili atu i le ~ 30 MB / s;

3) Ma o le isi itu taua e tasi o le mafiafia lea ua mamanuina le BOX. O le mea moni o faʻasalalauga e 2.5 mo le komepiuta e mafai ona eseese le mafiafia: 9.5 mm, 7 mm, ma isi. Afai e te faʻatau se BOX mo le slim version, e mautinoa e le mafai ona e faʻapipiʻi se 9.5 mm i le vaʻa!

O se TUSI e masani lava vave ma faigofie ona le toe faʻaaogaina. I le avea ai o se tulafono, ia uu 1-2 lili poʻo sikulima. O se BOX masani mo le fesoʻotaʻiina o le SATA i le USB 2.0 o loʻo faʻaalia i le Fig. 1.

Fig. 1. Faʻaaogaina o le disk i le BOX

Pe a faʻapotopotoina, o sea BOX e leai se eseesega mai se puʻupuʻu masani masani fafo. E faigofie foi ona ave ma faʻaaoga mo le faʻavaveina o faʻamatalaga o faʻamatalaga. I le auala, i luga o ia faaputuga, e faigofie foi ona teuina ni kopi faila, lea e masani ona le manaomia, ae o le fea itu e mafai ai ona faasaoina ni siama namu tele

Fig. 2. O le tuufaatasiga o le HDD e le ese mai se avega masani i fafo.

Fesoʻotaiga o masini 3.5 (mai le komepiuta) i le taulaga o USB

O nei CD e sili atu nai lo le 2.5 inisi. E le lava le mana o le USB e faʻafesoʻotaʻi ai, o lea latou te o mai ai ma se isi mea faʻapipiʻi. O le mataupu faavae o le filifilia o se Pasefika ma lana galuega e talitutusa ma le ituaiga muamua (silasila i luga).

I le ala, e taua le matauina o le 2.5-inisi vavalo e mafai ona masani ona fesoʻotaʻi atu i sea BOX (o lona uiga, o le tele o nei faʻataʻitaʻiga lautele).

E tasi lava le mea e tasi: e masani ona faia e le au gaosi ni atigipusa - o lona uiga, faʻafesoʻotaʻi le pulou i uaea ma e galue (lea e talafeagai i le mataupu faavae - o faʻamaumauga e le mafai ona feaveaʻi, o lona uiga o le pusa lava ia e masani ona le manaʻomia).

Fig. 3. "Faʻafesoʻotaʻi" mo le 3.5-inisi inisi

Mo tagata e le o iai se puʻupuʻu se tasi e fesoʻotaʻi atu i le USB - o loʻo i ai nofoaga faʻapitoa faapitoa e mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ai le tele o taʻavaʻava i le taimi e tasi.

Fig. 4. Doc mo le 2 HDD

I luga o lenei tusiga ua maeʻa. Galuega manuia uma.

Luʻu Lelei 🙂