Aveese le faʻalavelave i le xrapi.dll


Routers mai le kamupani Latvili Mikrotik e nofoia se nofoaga faapitoa i oloa o lenei ituaiga. O loʻo i ai se manatu e faʻatatau lenei faʻapitoa mo tagata tomai faapitoa ma e na o se fomaʻi e mafai ona fetuunai ma faagaoioia saʻo. Ma o lenei manatu o loʻo i ai se faavae. Ae ao faagasolo le taimi, ua faʻaleleia oloa o Mikrotik, ma ua faigofie ona faʻaaogaina le polokalama a le tagata lautele e malamalama ai. Ma o le sili atu ma le faʻamaoni, le faʻaogaina o nei masini, faʻatasi ma se tau taugofie, faia taumafaiga e suʻesuʻe lelei ona faatulagaga i le taunuʻuga ua maua.

RouterOS - Polokalama faʻaogaina masini Mikrotik

O se mea iloga o le au taʻavale a Mikrotik, o lo latou taʻaloga o loʻo faia i lalo o le pulega a le na o le faletupe faletupe, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a se masini faʻaogaina o le RouterOS. O le faʻaaogaina lea o le faiga faʻavae i luga o le Linux platform. O le mea lenei e faʻatau ai le tele o tagata faʻaoga mai Mikrotik, oe talitonu o le puleaina mo i latou o se mea mamafa tele. Ae i le isi itu, o le i ai o sea faiga faʻaogaina e leai ni faʻatagaina e le mafai ona faʻamaonia:

  • O masini Mikrotik uma lava o loʻo faʻatulagaina i le auala lava e tasi, talu ai latou te faʻaogaina le OS tutusa;
  • RouterOS e mafai ai e oe ona fetuutuunai le alalaupapa i le sili ona lelei ma fetuutuunai i le tele e mafai ai i manaoga o le tagata faʻaaogaina. E mafai ona e faʻapipiʻiina toetoe o mea uma i le lima!
  • O RouterOS e mafai ona faʻapipiʻiina i luga o se PC ma avea ai ma se taʻavale atoa ma le tele o galuega.

O avanoa e maua ai e le Mikrotik le faʻatinoga o le polokalama e tuʻuina atu i le tagata faʻaaoga e lautele. O le mea lea, o le taimi na faʻaaluina i lana suʻesuʻega o le a le aoga.

Faʻafesoʻotaʻi le alatele ma auala autu e faʻapipiʻi ai

Faʻafesoʻotaʻi Mikrotik o loʻo faʻaogaina i le masini lea o le a faʻatulaga ai le faʻatulagaga o se tulaga masani. O le uaea mai le kamupani e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i le muamua o le alalaupapa, ma e ala i soʻo se isi lava vaʻa fesoʻotaʻi atu i se komepiuta poʻo se komepiuta. E mafai ona faia le seti e ala i le Wi-Fi. O le avanoa e amataina i le taimi lava e tasi ma le liliuina o le masini ma ua tatalaina atoa. E alu e aunoa ma le fai mai e tatau ona i ai le komepiuta i le avanoa lava lea e tasi i le alatele poʻo le i ai foi o fesoʻotaʻiga e mafai ona maua ai le tuatusi IP ma tuatusi o le DNS.

I le maea ai o nei faʻaoga faigofie, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Tatala le masini ma ulufale atu i lona tuatusi192.168.88.1
  2. I le faamalama e tatala, filifili pe faapefea ona fetuunai le alalaupapa i le kiliki i luga o le afifi e manaʻomia i le kusi.

O le parakalafa mulimuli e manaʻomia ai nisi faʻamatalaga auiliili. E pei ona mafai ona e vaʻaia mai le faʻamalama, o le Mikrotik router e mafai ona faʻatulagaina i ni auala se tolu:

  • Winbox - Faʻaaogaina faapitoa mo le faʻapipiʻiina o masini Mikrotik. I tua atu o le faailoga o se sootaga e sii mai ai. O lenei aoga e mafai ona sii mai le upega tafaʻilagi a le tagata gaosi oloa;
  • Webfig - faʻasologa o le uila i totonu o le masini. O lenei tulaga na foliga mai talu ai nei lava. O le upega tafaʻilagi o Webfig e talitutusa lava ma Winbox, ae ua fai mai tagata atiae e mafai ona lautele lona gafatia;
  • Telnet - faʻatulaga i le laina o le tulafono. O lenei metotia e fetaui lelei mo tagata faʻalauiloa ma o le a le talanoaina i auiliiliga i totonu o le tusiga.

I le taimi nei, o loʻo atinaʻe le atinaʻe i luga o le upega tafailagi Webfig ua ofoina atu i le tagata faʻaaoga ona o le faaletonu. O le mea lea, i le faʻasologa mulimuli ane o RouterOS, o le mataitusi amata e mafai ona pei o lenei:

Ma talu ai e leai se palakalafa i le fale gaosi mea e teu ai i totonu o le initaneti o le uila, o le taimi muamua e te faʻafesoʻotaʻi ai, e mafai loa ona toe faʻafeiloaʻia le tagata i le itulau Webfig settings. Ae ui i lea, o le tele o tagata atamamai e faʻaauau pea ona galulue ma Winbox ma mafaufau i le auala sili ona faigofie e faʻaoga ai masini Mikrotik. O le mea lea, o isi faʻataʻitaʻiga uma lava o le a faʻavae i luga o le faʻaoga o lenei faʻaaoga.

Faʻatulagaina o tafaoga autu o le uila

Ole telefoni eletise Mikrotik e tele nafa, ae ina ia mafai ai ona faatino ana galuega autu, ua lava le iloa o mea autu. O le mea lea, aua e te fefe i le tele o nusipepa, vaega ma itu. I nisi auiliiliga, e mafai ona suʻesuʻeina mulimuli ane la latou misiona. Ae muamua e te manaʻomia ona e iloa pe faʻapefea ona faia ni masini autu. E sili atu i lenei mea mulimuli ane.

Fesoʻotaʻi i le uila e faʻaaoga Winbox

O le utilities Winbox, lea e faʻaaogaina e faʻaoga ai masini Mikrotik, o se faila EXE faʻatupuina. E le manaʻomia le faʻapipiʻiina ma ua sauni e galue vave pe a uma ona sii mai. I le taimi muamua, o le aoga ua fuafuaina e galue i le Windows, ae o le faatinoga o loʻo faaalia ai e lelei tele i le Linux platform from under Wine.

A maeʻa le tatalaina o le Winbox, ona amata lea o le faamalama amata. O iina e tatau ona e ulufale atu i le IP-tuatusi o le uila, saini (tulaga masani -pule) ma kiliki "Fesoʻotaʻi".

Afai e le mafai ona e faʻafesoʻotaʻi ile tuatusi IP, poʻo le le iloa, e le afaina. O le Winbox e maua ai le tagata faʻaaogaina le tomai e faʻafesoʻotaʻi ai i le uila ma le tuatusi MAC. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. I le pito i lalo o le faamalama alu i le lisi "Tuaoi".
  2. O le polokalama o le a auiliiliina fesoʻotaʻiga ma maua ai le tuatusi MAC o le masini Mikrotik, lea o le a faʻaalia i lalo.
  3. A uma lena, e tatau ona e kiliki muamua i le kiore, ona e pei lea i le mataupu muamua, kiliki "Fesoʻotaʻi".

O le fesoʻotaʻiga i le uila o le a faia ma o le a mafai e le tagata faʻaoga ona faʻaauau lana faʻatulagaga saʻo.

Faʻamatalaga vave

A maeʻa ona ulufale atu i le nofoaga o le router i le fesoasoani mai a le Winbox, o le a tatala e le tagata faʻapipiʻi le faʻatautaia o le faʻatautaia o Mikrotik. Ua valaʻauina o ia e aveeseina pe tuʻuina e le suia. Afai e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi le telefoni i le vave e mafai ai - e tatau ona e alu ese mai le faatulagaga o le fale gaosi oloa e ala i le kiliki i luga "Lelei".

Ina ia alu vave, e tatau ona e faia ni laasaga faigofie se lua:

  1. I le itu tauagavale o le window Winbox utility window alu i le tab "Faʻatulagaina vave".
  2. I le lisi pa'ū i le faamalama o loʻo tatala, filifili le faʻagasologa o le taʻavale. I la tatou tulaga, o le mea sili ona talafeagai "Fale AP" (Tofi ile Fale).


O le faʻataʻitaʻiga o le Setete Setete o loʻo i ai uma tulaga faavae o le uila. O faʻamatalaga uma i totonu o loʻo vaevaeina e vaega i luga o le tulaga o le Wi-Fi, Initaneti, fesoʻotaiga i le lotoifale ma VPN. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

Faʻasalalauga le maua

Lelei le faʻaogaina o laina eletise i le itu agavale o le faamalama o le Setete Setete. O tulaga o loʻo avanoa i ai mo le faʻasaʻoina e tutusa ma le taimi e faʻaopoopoina ai isi faʻataʻitaʻiga o tagata taʻavale.

O iinei e manaʻomia e le tagata faʻaoga:

  • Ulufale le igoa o lau fesoʻotaiga;
  • Faʻamatala mai le taimi o le fesoʻotaiga poʻo le filifilia o lana fuafuaga faʻapitoa;
  • Filifili le tulaga faasalalauga o le module eletise;
  • Filifili lou atunuu (filifiliga);
  • Filifili le ituaiga o faʻamaufaʻailoga ma seti se upu faʻaulu e maua ai le fesoʻotaiga faʻaeletoroni. E masani ona filifili WPA2, ae e sili atu le siakiina o ituaiga siaki uma i le mea e le lagolagoina e masini i luga o le upega tafailagi.

Toeitiiti o tulaga uma e faia e ala i le filifilia mai le lisi pa'ū poʻo le pusa apokaina, e leai se mea e manaʻomia e fatu ai se mea.

O le initaneti

Faʻamatalaga i luga ole Initaneti i le pito i luga o le 'olo o le Setete Setete. Ua ofoina atu le tagata e ofoina atu 3 o latou filifiliga, e fuafua i le ituaiga o fesoʻotaʻiga faʻaogaina e le e tuʻuina atu:

  1. DHCP. I le faatulagaga o fale gaosimea, o loʻo i ai i le le mafai, o lea e leai se mea e manaʻomia ona toe faʻaopoopoina. Sei vagana ua e manaʻomia le siakiina o le tuatusi MAC pe afai e faʻaaogaina e le 'auʻaunaga se faʻamaufaʻailogaina.
  2. Tuatusi ip address. O oe e tatau ona e ulufale atu i faʻamaumauga na maua mai le tagata e tuʻuina atu ma le lima ia.
  3. PPPoE tuufaatasia. O iinei o le a tatau ai foi ona e ulufale ma lou lima i lou igoa ole igoa ma le upega tafailautusi, faapea foi ma sau i luga ma se igoa mo lau fesootaiga. A maeʻa ona e kiliki "Toe faʻafesoʻotaʻi", ma afai e saʻo le faʻasoasoa o laina, o le a faʻaalia laina o le fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia i lalo o loʻo i lalo.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata i le suia o laina o fesoʻotaiga i le Initaneti i le router Mikrotik.

Faletusi i totonu

I le taimi lava lea, i lalo ifo o le tulaga o fesoʻotaiga i totonu o le faʻataʻitaʻiga o le Setete Setete, o le faʻalapotopotoga o fesoʻotaʻiga telefoni. Iinei e mafai ona e suia le tuatusi IP o le uila ma faatulaga le server DHCP.

Ina ia mafai ona galue lelei le Initaneti, e tatau foi ona faʻatagaina le faʻaliliuga a NAT e ala i le togiina o le pusa lata mai.

A e sui suiga uma i le mata o le Seti Setete, kiliki le ki "Faaaoga". O le fesoʻotaʻiga ma le uila o le a faamutaina. Toe amata lau komepiuta, pe na ona momotu ona toe faʻafesoʻotaʻi lea ole fesoʻotaiga. Mea uma e tatau ona maua.

Pule o le motusia o le motusia

I le fale gaosi oloa a le au taʻavale a Mikrotik e leai se faʻaupuga. O le tuʻuina atu i lenei setete e matua le mafai lava mo mafuaaga saogalemu. O le mea lea, a maeʻa le faʻavasegaga autu o le masini, e tatau ona seti le faʻaupuga o le upu faila. Mo lenei:

  1. I le koluma agavale o le Winbox utility window tatala le tab "Faiga" ma i totonu alu i le vaega "Tagata faaaoga".
  2. I le lisi o tagata faʻapipiʻi o le a tatalaina, faʻa-lua-kiliki e tatala ai mea e faʻaaoga ai tagata. pule.
  3. Alu i le faʻapipiʻiina o le upu faʻamaonia e ala ile kiliki "Upu".
  4. Seti se upu faʻamalositino, faʻamaonia, ma faʻaoga suiga i le kilikiina "Faaaoga" ma "Lelei".

E maeʻa ai le faʻatulagaina o le faʻaupuina o le motusia. Afai e tatau ai, i le vaega e tasi e mafai ona e faaopoopo i ai isi tagata faʻaaoga poʻo vaega o tagata faʻaoga i tulaga eseese o le avanoa i le uila.

Lisi tusi

O le faʻamautuina o le Mikrotik router i le faʻaaogaina o le tusi lesona e manaʻomia ai se tele o le malamalama ma le onosaʻi mai le tagata faʻaaoga, ona e tatau ona i ai le tele o laina taʻitasi. Ae o le avanoa e le mafai ona faʻaaogaina o lenei metotia o le mafai lea ona faʻapipiʻiina le telefoni i le sili atu i le mafai, i le amanaia ai o latou lava manaʻoga. E le gata i lea, o le aʻafiaga faʻatasi o sea galuega o le a avea o se faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le malamalama o le aufaipisinisi i le matata o tekinolosi tekonolosi, lea e mafai foi ona mafua i itu lelei.

Aveese faʻasologa o mea faʻanatura

O le faʻamutaina o se faʻalapotopotoga masani o le alalaupapa o le laasaga muamua lea e amata ai le amataina o tusi. E tatau ona e kiliki "Aveese le Faʻasalalauga" i le faamalama e aliali mai pe ae amataina le masini.

Afai e le o iai se faamalama - o lona uiga ua uma ona faʻafesoʻotaʻi le router muamua. O le tulaga lava e tasi o le ai ai pe a seti se masini faʻaaogaina mo se isi fesoʻotaiga. I lenei tulaga, e tatau ona soloia le faatulagaga o loʻo iai nei:

  1. I Winbox alu i le vaega "Faiga" ma filifili "Toe Seti le Faʻasalalau" mai le lisi pa'ū.
  2. I totonu o le faamalama e foliga mai ai se faailoga "Leai se Faʻasalaga Faalilolilo" ma tulei le faamau "Toe Seti le Faʻasalalau".

A maeʻa lena, o le a toe faʻaleleia le alalaupapa ma o le a saunia mo le faʻaopoopoina o le faʻalapotopotoga. E fautuaina ina ia vave suia le igoa o le pule ma seti le upu faʻamaonia mo ia i le auala o loʻo faʻamatalaina i le vaega muamua.

Faʻasoa fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga

O se tasi o faʻafitauli o le faʻatulagaina o le au taʻavale Mikrotik o loʻo manatu i le tele o igoa taʻutaʻua o ona ports. E mafai ona e vaʻaia i latou i le vaega. "Winbox Interfaces":

I le le mafai, o galuega a le WAN port i masini Mikrotik o ether1. O isi vaega o loʻo i ai Lorts. Ina ia aua le fenumiai ma nisi faatulagaga, e mafai ona toe faaigoa e sili atu ona masani i le tagata e faaaogaina. O lenei mea e manaʻomia:

  1. Faalua ona kiliki i le igoa o le taulaga e tatala ana meatotino.
  2. I totonu o le fanua "Igoa" ulufale i le igoa o le taulaga e manaʻomia ma kiliki "Lelei".

O isi togi e mafai ona toe faʻaigoaina i le LAN poʻo le agavale e le suia. Afai e le ita le tagata faʻaaoga i le igoa le faʻaaogaina, e le mafai ona e suia se mea. O lenei faiga e le aafia ai le faagaoioiga o le masini ma e filifili.

Seti i Initaneti

O le faʻatūina o se fesoʻotaʻiga i le 'auʻaunaga i le lalolagi e iai ona lava filifiliga. E faʻalagolago lava i le ituaiga o fesoʻotaʻiga e faʻaoga e le 'auʻaunaga. Mafaufau i lenei mea i nisi auiliiliga.

DHCP

O lenei ituaiga tulaga e sili ona faigofie. Na o le fatuina o se tagata fou o le DHCP. Mo lenei:

  1. I le vaega "IP" alu i le tab "Tagata o le DHCP".
  2. Fausia se tagata faʻatau fou e ala i le kilikiina o le faaopoopo i totonu o le faʻaaliga vaaia. E le gata i lea, e leai se mea e tatau ona suia, na o le lolomi "Lelei".
  • Parakalafa "Faaaoga le Peer DNS" o lona uiga o le DNS server mai le tuʻuina atu o le a faʻaaogaina.
  • Parakalafa Faʻaaoga le NTP Peer nafa ma le faʻaogaina o le taimi faʻatasi ma le 'auʻaunaga.
  • Uiga "Ioe" i totonu o le taʻavale "Faaopopo le Auala Faasaʻo" e faʻaalia ai o lenei auala o le a faaopoopoina i le laulau o loʻo taʻavale ma e sili atu le maualuga nai lo isi.

Faʻapipiʻi faʻapipiʻi

I lenei tulaga, e tatau i le tagata e tuuina atu aoaoga ona maua muamua uma laina talafeagai o fesootaiga. Ona e manaʻomia lea ona fai mea nei:

  1. Ulufale i le vaega "IP" - "Nofoaga" ma atofa le tuatusi IP e manaʻomia ile port WAN.
  2. Alu i le tab "Auala" ma faaopoopo i ai se ala le aoga.
  3. Faaopoopo le tuatusi o le DNS.

I lenei tulaga ua maeʻa.

Sooga e manaʻomia ai le faatagaga

Afai e faʻaaogā e le 'auʻaunaga le PPPoE poʻo le L2TP, o loʻo faia ni faʻavae i le vaega "PPP" Winbox. Liliu i lenei vaega, e tatau ona e faia laasaga nei:

  1. I le kiliki i luga, faaopoopo lau ituaiga fesoʻotaʻiga mai le lisi pa'ū (mo se faʻataʻitaʻiga, PPPoE).
  2. I le faamalama e tatala ai, ia tusia lou lava igoa mo le fesoʻotaʻiga na faia (filifiliga).
  3. Alu i le tab "Talosaga i fafo" ma ulufale i totonu o le initaneti ma le upega tafailagi na maua mai i le 'auʻaunaga O faʻataʻitaʻiga o loʻo totoe o loʻo faʻamatalaina i luga.

O le faʻavaeina o le L2TP ma le PPTP e mulimuli i le tulaga tutusa. Pau lava le eseesega o le tab "Talosaga i fafo" o loʻo i ai se faʻalapotopotoga faaopoopo "Fesootai I"lea e te manaʻomia e ulufale ai i le tuatusi o le server VPN.

Afai e faʻaoga e le 'auʻaunaga le faʻaogaina o le MAC

I lenei tulaga, o le tuatusi MAC o le taulaga WAN e tatau ona suia i le mea o loʻo manaʻomia e le 'auʻaunaga. I luga o masini Mikrotik, e mafai ona faia lenei mea mai le laina o le poloaiga. E faia lenei mea e pei o lenei:

  1. I le Winbox, filifili le mea autu "Taimi Fou" ma a uma ona tatala le faamafanafanaga, ia lolomi "Ulufale mai".
  2. Ulufale i totonu o le laina/ interface ethernet seti WAN mac-address = 00: 00: 00: 00: 00: 00
  3. Alu i le vaega "Faʻatonu", tatala meatotino o le WAN interface ma ia mautinoa ua suia le tuatusi MAC.

E maeʻa le faʻatulagaina o le Initaneti, ae o tagata o loʻo i ai fesoʻotaiga i fale e le mafai ona faʻaaogaina seʻia oʻo ina faʻapipiʻiina le upega tafaʻilagi.

Faʻasalalauga le maua

E mafai ona e faʻatulaga lau laina eletise i luga o le rota Mikrotik ile alu i le vaega "Lelei". E pei o le vaega Interfaces, o loʻo lisiina i lalo se lisi o fesoʻotaʻiga leʻo. tusi (faʻalagolago i le ata o le uila, atonu e tasi pe sili atu foi i latou).

O le faatulagaga e faapenei:

  1. Fausia se faʻailoga mo le saogalemu o lau fesoʻotaiga. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi talafeagai i le faamalama o le laulau e leai se laina ma kiliki i luga. I le faamalama lea e tatala, e tumau pea ona tusia ai upu tatala mo le Wi-Fi ma seti ituaiga faʻamatalaga talafeagai.
  2. Ona faalua-kiliki lea o le igoa o le initaneti e tatala ai ana meatotino ma o iina i luga o le lisi "Lelei" tuusaʻo saʻo.

O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le sikolasipi ua lava lea mo le faʻaaogaina masani o le fesoʻotaiga i le leitio.

Faletusi i totonu

A maeʻa ona faʻaaogaina le fale faʻanatura, e le o faʻamaoniaina ports LAN ma le module Wi-Fi o le uila. Ina ia mafai ona amata fefaatauaiga i le va oi latou, e tatau ona e tuufaatasia i totonu o se alalaupapa. O le faasologa o tulaga e faapenei:

  1. Alu i le vaega "Alalaupapa" ma fausia se alalaupapa fou.
  2. Tofi se tuatusi IP i le alalaupapa na faia.
  3. Tofi le alalaupapa ua fausia i le server DHCP ina ia mafai ona tufatufaina atu tuatusi i masini i luga ole fesootaiga. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le vaitau mo lenei faʻamoemoe e ala i le kilikiina o le ki. "Seti DHCP" ona filifili ai lea o ala tatau e ala i le kiliki i luga "Lisi"seia maeʻa le faʻatulagaina o le 'auʻaunaga.
  4. Faʻaopoopo fesoʻotaiga i le alalaupapa. Mo lenei mea e tatau ona e toe foʻi i le vaega. "Alalaupapa"alu i le tab "Taulaga"ma kiliki i le faaopoopo, faaopoopo i ai ports talafeagai. E mafai ona e filifili "Uma" ma faaopoopo mea uma i le taimi e tasi.

Ua maeʻa lenei faʻatulagaga LAN.

O le tusiga na paʻi atu i na o mea pito sili ona taua o le faatuina o le au taʻavale Mikrotik. O latou gafatia e matua le mafaamatalaina. Ae o nei laasaga muamua e mafai ona avea ma amataga e amata ai ona e solomuli i le lalolagi matagofie o fesoʻotaiga komepiuta.