E le faaalia le vitio i le Android, o le a le mea e fai?

O se faafitauli taatele mo tagata e faaaoga laulau ma telefoni i luga o Google Android o le le mafai ona matamata i vitio i luga o le initaneti, faapea foi tifaga na sii mai i le telefoni. O nisi taimi o le faafitauli atonu ei ai se vaaiga ese: o le ata vitio i luga o le telefoni lava e tasi e le o faaalia i le Gallery pe, mo se faataitaiga, o loo i ai le leo, ae le o le vitio o loo na o se lanu uliuli.

O nisi o masini e mafai ona taʻalo le tele o mamanu vitio, e aofia ai le flash e ala i le le mafai, o nisi e manaʻomia le faʻapipiʻiina o masini masini po o tagata taʻitoʻatasi. O nisi taimi, e faasaʻo ai se tulaga, e manaʻomia le faʻaalia o le talosaga lona tolu o le faʻafefe i le toe gaosia. O le a ou taumafai e mafaufau i mataupu talafeagai uma i lenei tusi lesona (afai e le fetaui auala muamua, ou te fautuaina le gauai atu i isi uma, atonu e mafai ona latou fesoasoani). Vaʻai foi: O faʻamatalaga aoga uma a Android.

E le taalo i le initaneti i le Android

O mafuaʻaga e le o faʻaalia ai vitio mai nofoaga i luga o lau masini telefoni feaveaʻi, ma e le o le Flash foi e tasi, talu ai ona o le tele o tekinolosi ua faʻaaogaina e faʻaalia ai ata vitio i luga o punaoa eseese, o nisi o le telefoni, o isi ua na o nisi o lomiga, ma isi.

O le auala pito sili ona faigofie e foia ai lenei faafitauli mo lomiga muamua o Android (4.4, 4.0) o le faʻaeʻeina lea o se isi suʻesuʻega o loʻo i ai le lagolagosua Flash mai le Google Play app store (mo isi versions - Android 5, 6, 7 poʻo le 8, o lenei faiga e foia ai le faafitauli o le a galue, ae o se tasi o metotia o loʻo faʻamatalaina i vaega nei o le tusi lesona e mafai ona galue). O nei suʻesuʻega e aofia ai:

  • Opera (e le Opera Mobile ae le Opera Mini, ae o le Opera Browser) - Ou te fautuaina, o le tele o taimi e foia ai le faafitauli i le toe faia o le vitio, aʻo isi - e le o taimi uma.
  • Maxthon Browser Browser
  • UC Browser Browser
  • Dolphin Browser

A uma ona tuʻuina le masini, taumafai e iloa pe o le a faʻaalia i le vitio, ma se maualuga maualuga o le mea e ono tupu ai le faafitauli, aemaise lava, pe a faʻaaoga Flash mo le vitio. I le auala, atonu o le a le masani oe i sailiga mulimuli e tolu, talu ai o se numera tele o tagata latou te faʻaaogaina, ma o le tele lava i masini feaveaʻi. Ae ui i lea, ou te fautuaina tele ina ia faamasani, e foliga mai o le saoasaoa o nei sailiga ia latou galuega ma le mafai ona faaaoga plug-ins o le a sili atu ona e fiafia i ai nai lo le tulaga faatonuina mo filifiliga Android.

O loʻo i ai se isi auala - e faʻapipiʻi ai le Adobe Flash Player i lau telefoni. Ae peitaʻi, o le mea lea e tatau ai ona e manatu e le lagolagoina le Flash Player mo le Android, e amata mai i le version 4.0, ma o le ae le mauaina i le Google Play store (ma e masani lava e le manaʻomia mo lomiga fou). O auala e faʻapipiʻiina ai le tagata taʻavale i luga o faʻaliliuga fou o le Android OS, peitaʻi, o loʻo maua - silasila Faʻapefea ona faʻapipiʻi Flash Player i le Android.

Leai se vitio (lanu uliuli), ae o loʻo i ai le leo i le Android

Afai e leai se mafuaʻaga ua e taofia le taina o le vitio i luga o le initaneti, i totonu o le faletusi (fana i luga o le telefoni lava), YouTube, i le aufaasālalau, ae o loʻo i ai le leo, ao lelei mea uma, atonu o le a iai mafuaʻaga iinei (o mea taitasi o le a talanoaina atili i lalo):

  • Faʻafouga o le faʻaaliga i luga o le lau (lanu mafanafana i le afiafi, lanu lanu ma tutusa).
  • Faʻaauau

I le taimi muamua: pe ana fai talu ai nei:

  1. Faʻapipiʻiina talosaga faʻatasi ma galuega o suiga o le vevela lanu (F.lux, Twilight, ma isi).
  2. E aofia ai galuega mo galuega nei: mo se faʻataʻitaʻiga, le galuega Faʻaalia Live i CyanogenMod (o loʻo i totonu o faʻaaliga faʻaali), Faʻasaʻo lanu, Valivali Taʻaloga, poʻo Taunuuga Tetele Maualuga (i totonu o Faʻamaumauga - Tulaga Faapitoa).

Taumafai e faʻavaivaia nei foliga poʻo le folasia o le app ma vaai pe o faaali mai le vitio.

E faʻapena tutusa ma faʻapipiʻi: o na tusi talosaga e faʻaaoga ai le faʻaaogaina i le Android 6, 7 ma le 8 e mafai ona mafua ai faʻamatalaga ua faʻamatalaina i le faʻaaliga o le vitio (ata vitio uliuli). O nei talosaga e aofia ai nisi o tagata e teu talosaga, e pei o le CM Locker (silasila i le Auala e seti ai se upu faʻaulu mo se polokalama Android), o nisi o faʻataʻitaʻiga (faʻaopoopo le pule i le pito i luga o le fesoʻotaʻiga autu autu) poʻo le pule a matua. Afai na e faʻaaogaina ia ituaiga talosaga - taumafai e aveese. Aoao atili e uiga i mea e mafai ona faia e nei talosaga: Talosaga na maua i le Android.

Afai e te le iloa pe faʻapipiʻiina, o loʻo i ai se auala faigofie e siaki ai: uta lau masini Android i se tulaga malupuipuia (o faʻaaoga uma vaega tolu e le tumau le malosi) ma, afai i lenei tulaga o le vitio e faʻaalia e aunoa ma ni faafitauli, o le mataupu e manino lava i nisi vaega tolu talosaga ma le galuega - ia iloa ma faʻamalo pe tape.

E le tatalaina le ata tifaga, o loʻo i ai le leo, ae leai se vitio ma isi faafitauli ma le faʻaalia o le vitio (kopiina o ata tifaga) i Android smartphones ma tablets

O le isi faafitauli e ulu atu i ai le tagata fou o le masini telefoni feaveaʻi, o le le mafai lea ona taina le vitio i nisi faiga - AVI (faatasi ai ma nisi codecs), MKV, FLV ma isi. Tautalaga e uiga i tifaga na sii mai i se mea i le masini.

E faigofie lava. E pei lava o se komipiuta masani, i luga o papamaa ma telefoni feaveaʻi, o faʻamaufaʻailoga tutusa e faʻaaogaina e taʻalo ai tusiga faʻasalalau. I le leai, e le mafai ona taina le lipine ma le vitio, ae naʻo le tasi o le vaitafe masani e mafai ona taina: mo se faataitaiga, o loʻo i ai le leo, ae leai se vitio po o se isi itu.

O le auala sili ona faigofie ma sili ona vave e faia ai lau Android taʻalo ata uma o le faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi se tagata taʻavale lona tolu ma le tele o codecs ma le toe faafoi o filifiliga (faʻapitoa, ma le mafai e mafai ai ma faʻamalosi le vave faʻavaveina). E mafai ona ou fautuaina ni tagata se toalua - VLC ma MX Player, lea e mafai ona sii mai mo le saolotoga i le Faleoloa Taʻavale.

O le tagata muamua o le VLC, e maua mo le download iinei: //play.google.com/store/apps/details?id=org.videolan.vlc

A uma ona tuʻuina le tagata taalo, taumafai e fai soʻo se vitio ei ai faafitauli. Afai e le o taʻalo, alu i le VLC ma le vaega o le "Faʻasaʻoina o Mea Faʻatino," taumafai e faʻamaonia pe faʻasolo le filifilia o vitio o hardware, ona toe amata lea o le toe foʻi.

MX Player o se isi tagata taʻalo lauiloa, o se tasi o le sili ona manaia ma faigofie mo lenei faiga faʻagasolo feaveaʻi. Ina ia lelei mea uma, mulimuli i laasaga nei:

  1. Suʻe le MX Player i le Google store store, download, faʻapipiʻi ma tafe le talosaga.
  2. Alu i le faʻailoga, tatala le "Decoder" aitema.
  3. Siaki le kalama "HW + decoder" i le parakalafa muamua ma le lua (mo faila i le lotoifale ma faila).
  4. Mo le tele o masini faʻaonaponei, o nei faatulagaga e sili ona lelei ma leai ni codecs faaopoopo e manaʻomia. Ae ui i lea, e mafai ona e faʻapipiʻi isi codecs mo le MX Player, mo le fea tusi taʻavale i totonu o le itulau taʻavale decoder player e oʻo lava i le pito i tua ma faʻalogo i le fea o kopi o codecs e fautuaina oe e sii mai, mo se faataitaiga ARMv7 NEON. A maeʻa lena, alu i Google Play ma faʻaoga le sailiga e suʻe ai codecs talafeagai, i.e. Tusa i le sailiga mo le "MX Player ARMv7 NEON", i lenei tulaga. Faʻamau i codecs, tapuni maeʻa, ona toe momoe ai lea o le tagata taʻavale.
  5. Afai e le taʻalo le vitio ma le HW + decoder e aofia ai, taumafai e liliu ese ae sui le HW decoder muamua, ma afai e le aoga, o le SW decoder o loʻo i totonu o ia lava faatulagaga.

Isi mafuaʻaga e le faʻaalia ai e le ata vitio ma auala e faʻaleleia ai.

I le faaiuga, o nisi mea e le masani ai, ae o nisi taimi e tupu ai eseesega o mafuaʻaga e le taalo ai le vitio, pe afai o metotia na faʻamatalaina i luga e leʻi fesoasoani.

  • Afai ei ai le Android 5 poʻo le 5.1 ma e le faʻaalia le ata vitio i luga o le initaneti, taumafai e faʻaali le amio o le tagata atiaʻe, ona i ai lea i le lisi o le faʻatulagaina o mea, faʻafesoʻotaʻi le NUPlayer telefoni i AwesomePlayer poʻo le isi itu.
  • Mo masini eletise i luga o le MTK processors, o nisi taimi e manaʻomia (e lei leva ona fetaiaʻi) e feiloai ai ma le mea moni e le lagolagoina e le masini le vitio i luga ae o se iuga.
  • Afai ei ai soʻo se faʻasolosolo auala e mafai ai, taumafai e vavae ese.
  • Ae a faʻapea o le faafitauli e aliali mai ia lava i se tasi talosaga, mo se faʻataʻitaʻiga, YouTube, taumafai e alu i le Faʻasalaga - Talosaga, saili lenei talosaga, ona faʻamaonia ai lea o lona faʻamaumauga ma faamaumauga.

O na mea uma - mo na tulaga e le o faaalia ai le televise i le televise, tusa lava pe o le vitio i le initaneti i luga o saite po o faila i le lotoifale, o nei metotia, e fai ma tulafono, ua lava. Afai e faafuasei ona le maua mai - fesili i fesili, o le a ou taumafai e vave tali.