Faʻalauteleina le Windows 8.1 (7, 8) i le Windows 10 (e aunoa ma le leiloloa o faʻamaumauga ma tulaga)

Le aso lelei.

E leʻi leva talu ai, na taʻua i le aso 29 o Iulai, na tupu ai se tasi o mea taua - na faʻasaolotoina ai se Windows 10 OS fou (faʻamatalaga: muamua, na tufatufa atu le Windows 10 i le tulaga tau suʻega - Faʻamatalaga Faapitoa).

O le mea moni, ina ua i ai se taimi, na ou filifili ai e faʻaleleia laʻu Windows 8.1 i le Windows 10 i luga o laʻu komepiuta fale. O mea uma lava na faʻaalia i le vave ma le vave (1 le itula i le atoa), ma e aunoa ma le leiloa o faʻamatalaga, faʻaoga ma tusi talosaga. Na ou faia ni nai matala e mafai ona aoga mo i latou e mananao foi e faafou a latou OS.

Faatonuga mo le faʻafouina o Windows (i le Windows 10)

O le a le OS e mafai ona ou faʻaleleia i le Windows 10?

O lomiga nei o Windows e mafai ona faʻafou i le 10-s: 7, 8, 8.1 (Vista -?). Windows XP e le mafai ona faʻaleleia i le Windows 10 (e tatau ona toe faʻatulagaina le OS).

Taʻiala laʻititi manaʻomia mo le faʻapipiʻiina o le Windows 10?

- 1 GHz (poʻo le vave) faʻamalositino faʻatasi ma le lagolago mo le PAE, NX ma le SSE2;
- 2 GB o le RAM;
- 20 GB avanoa vaʻavalea saoloto;
- Ata vitio faʻatasi ma le lagolago mo DirectX 9.

O fea e download ai le Windows 10?

Sitema aloaia: //www.microsoft.com/ru-ru/software-download/windows10

Toe faʻafouina / faʻapipiʻi

O le mea moni, e amata le faʻafouga (faʻapipiʻi), e te manaʻomia se ata ISO i le Windows 10. E mafai ona e sii maia i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia (poʻo i luga o vailaʻau vaʻaia).

1) E ui i le mea moni e mafai ona e faʻaleleia Windows i auala eseese, o le a ou faamatalaina le mea na ou faʻaaogaina. O le ata ISO muamua e tatau ona faʻapipiʻiina (pei o se faʻamaumauga masani). Soo se tagata faʻamaumauga sili ona lauiloa e mafai ona faigofie ona feagai ma lenei galuega: mo se faʻataʻitaʻiga, 7-zip (nofoaga aloaia: //www.7-zip.org/).

Ina ia tatala le upega tafailagi i le 7-zip, kiliki i luga le faila faila i le kiliki saʻo ma kiliki le mea "tatala i inei ..." i le lisi autu.

Le isi e te manaʻomia e tamoe le faila "Setup".

2) A maeʻa le faʻapipiʻi, o le a ofoina mai e le Windows 10 ni faʻamatalaga taua (i loʻu manatu, e mafai ona faia mulimuli ane). O le mea lea, ou te fautuaina le filifilia o le filifiliga "e le o le taimi nei" ma faʻaauauina le faʻapipiʻiina (vaai Ata 1).

Fig. 1. Amataina le faʻatulagaina o le Windows 10

3) I le isi itu, o nai minute ole siaki ole siakiina o lau komepiuta mo le maualalo ole manaʻoga ole polokalama (RAM, vaʻa vaʻaia, ma isi mea), e talafeagai mo gaioiga masani o le Windows 10.

Fig. 2. Siaki mea manaʻomia

3) Pe a sauni mea uma mo le faʻapipiʻi, o le ae vaaia se faamalama pei o le fig. 3. Ia mautinoa o le siaki "Save Windows settings, faila a le tagata lava ia ma tusi talosaga" ua siakiina ma kiliki le mea faapipii.

Fig. 3. Polokalama Setup Seti 10

4) Ua amata le faagasologa ... E masani lava, o le kopiina o faila i se pu (le faamalama pei o le Ata 5) e le tele se taimi e alu ai: 5-10 minute. A maeʻa lena, o le a toe faʻafou lau komepiuta.

Fig. 5. Faʻatuina o le Windows 10 ...

5) Faʻagasologa faʻagasologa

O le pito sili ona umi - i lau komepiuta feaveaʻi (fai kopi o faila, faʻapipiʻi avetaavale ma vaega, faʻatulagaina o talosaga, ma isi mea) e tusa ma le 30-40 minute. I le taimi lea, e sili atu le aua le paʻi i le komepiuta (komipiuta) ma ia le faalavelave i le faʻatulagaga (o le ata i luga o le mata o le a tutusa ma le ata 6).

I le auala, o le komepiuta o le a toe faʻafouina le 3-4 taimi e otometi lava. E ono mafai mo le 1-2 minute o le a leai se mea o le a faʻaalia i luga o lau lau (naʻo se lau uliuli) - aua le tape le mana pe lolomi le RESET!

Fig. 6. Faʻamatalaga faafouina Windows

6) A oʻo mai le faʻagasologa o le faʻatulagaina, o le Windows 10 e faʻamalosia ai oe e faʻapipiʻi le faiga. Ou te fautuaina e filifili le mea "Faaaoga tulaga faatapulaa", tagai i le fig. 7

Fig. 7. Faʻamatalaga fou - faʻaleleia le saoasaoa o le galuega.

7) O le Windows 10 e faailoa mai ia i matou i le faʻatulagaga faʻapipiʻi e uiga i fou fou: ata, musika, mea fou eletise EDGE, tifaga ma ata TV. I se tulaga lautele, e mafai ona vave kiliki i luga.

Fig. 8. New Applications mo Niu Sila 10

8) Faʻaleleia le Windows 10 ua maeʻa manuia! E tumau pea naʻo le lolomiina o le faʻamaufaʻailoga button ...

I se taimi mulimuli ane i le tusiga, o nisi o screenshots o le polokalama faʻapipiʻiina.

Fig. 9. Toe foʻi mai Alex ...

Faʻamatalaga o le Windows fou fou

Taʻavale avetaavale

Ina ua maeʻa le faaleleia o le Windows 8.1 i le Windows 10, toetoe lava o mea uma na galue, sei vagana ai se mea se tasi - leai se avetaavale vailaau ma ona o lenei mea e le mafai ona fetuunai le susulu o le mata (e tu maualuga i le maualuga, ae mo aʻu, e tiga tele oʻu mata).

I loʻu tulaga, ma le fiafia, o le upega tafaʻilagi a le kamupanipi komepiuta ua leva ona i ai se seti o avetaavale mo le Windows 10 (Iulai 31). A maeʻa ona tuʻuina le avetaavale ata - na amata ona galue mea uma e pei ona faʻamoemoeina!

O le a ou tuuina atu iinei ni nai sootaga masani:

- masini komepiuta mo taʻavale faʻafouina faʻafou:

- sailiga avetaʻavale:

Tautinoga ...

Afai tatou te iloiloina i se tulaga lautele, e le tele naua suiga (o le suiga mai le Windows 8.1 i le Windows 10 i tulaga o le galue e le maua ai se mea). O suiga e tele lava o le "cosmetic" (o ata fou, o le Amata amata, faʻasologa ata, ma isi) ...

Masalo, o le a maua e se tasi le faigofie e matamata i ata ma ata i le "tagata matamata" fou. I luga o le ala, e faigofie ai ona vave faʻasaʻo: aveese mata mumu, faʻamalamalama pe faʻapogisaina le ata, fesuiaʻi, itu o togalaau, faʻaoga vailaau eseese (tagai i le Fig 10).

Fig. 10. Vaʻai ata i le Windows 10

I le taimi lava e tasi, o nei avanoa o le a le lava e foia ai galuega sili atu. Ie i soo se tulaga, e tusa lava pe i ai se tagata e matamata i le ata, e te manaʻomia ona i ai se isi faʻatulagaga faʻatulagaga sili ona lelei ...

Faʻatinoina lelei le maimoaina o faila vitio i luga o se PC: e faigofie ona tatala se faila i ata ma vave ona iloa uma faasologa, ulutala, faʻamuamua ia i latou. I le auala, o le maimoa lava ia e lelei ona faʻatinoina, o le lelei o le ata vitio e manino, susulu, e le maualalo i le au taaalo sili (note:

Fig. 11. Ata tifaga ma televise

E le mafai ona ou fai atu soʻo se mea faʻataʻatia e uiga i le Microsoft. O le masini e pei o se masini komepiuta - e vave tele le vave, o le itulau e tatala vave pei o le Chrome. Naʻo le toe foʻi mai o le mea na matauina o le faʻalavelaveina o nisi o nofoaga (e foliga mai, e le i faʻamalosia mo ia).

START menu Na sili atu ona faigofie! Muamua, e tuufaatasia uma le tui (faʻaalia i le Windows 8) ma le lisi masani o polokalama o loʻo maua i totonu o le polokalama. Lona lua, i le taimi nei pe afai oe kiliki-i luga o le lisi Amata, e mafai ona e tatalaina toetoe o soʻo se pule ma sui soʻo se faatulagaga i totonu o le polokalama (silasila Ata 12).

Fig. 12. O le kī saʻo o le kusi i le START e tatalaina ai nisi. filifiliga ...

E uiga i le masini

E mafai lava ona ou faʻamaonia se mea se tasi - na amata ona tietie uila le komepiuta. Atonu o lenei mea e fesootai i laʻu polokalama, ae o le eseesega e 20-30 sekone. vaaia i mata le lavalava. O le mea e malie ai, e fesuisuiai vave pei o le Windows 8 ...

I lenei mea, o loʻo ia te aʻu mea uma, o se faʻafouga manuia 🙂