Faʻaopoopoina se tagata fou i le Ubuntu

I le taimi na faʻapipiʻiina ai le polokalama o le Ubuntu, e naʻo le toatasi le tagata faʻapitoa na faia, o loʻo i ai aʻafiaga ma soʻo se mea e mafai ona pulea ai komipiuta. A maeʻa le faʻapipiʻi, o loʻo i ai le avanoa e fatuina ai se numera e le faʻatapulaʻaina o tagata fou, faʻatulagaina ana aia tatau uma, faʻailoga o le fale, aso tapunia ma le tele o isi mea faʻataʻitaʻi. I le tusiga o aso nei, o le a tatou taumafai e faʻamatalaina lenei faagasologa i le tele o auiliiliga e mafai ai, ma tuʻuina atu se faʻamatalaga i 'au taitasi o loʻo tuʻuina atu i le OS.

Faʻaopoopo se tagata fou i le Ubuntu

E mafai ona e fatuina se tagata fou i se tasi o auala e lua, ma o metotia taʻitasi e iai ona lava tulaga patino ma o le a aoga i tulaga eseese. Sei o tatou iloiloina auʻiliʻiliga i vaega taʻitasi o le galuega, ma oe, e fuafua i ou manaʻoga, filifili le sili ona lelei.

Metotia 1: Terminal

O se faʻaaoga tatau i soʻo se faʻaogaina o masini komepiuta i luga o le fatu o Linux - "Terminal". Faʻafetai i lenei faʻamafanafanaga, e tele ituaiga o gaioiga e faia, e aofia ai le faʻaopoopoga o tagata faʻaoga. O lenei mea o le a aofia ai naʻo se tasi mea e fausia, ae faʻatasi ai ma finauga eseese, lea tatou te faʻamatalaina i lalo.

  1. Tatala le lisi ma tamoe "Terminal"pe mafai ona e uuina le kulupu autu Ctrl + Alt + T.
  2. Resitala le auuseradd -De suʻe ai faʻamaufaʻailoga masani o le a faʻaaoga i le tagata fou faʻaaoga. O iinei o le a e vaʻaia ai le faletusi fale, faletusi ma avanoa.
  3. Fausia se tala faʻatasi ma tulaga faʻasalalau o le a fesoasoani i se faʻatonuga faigofiesudo useradd igoafea igoa - soʻo se igoa ole igoa na tusia i le gagana Latina.
  4. O lenei gaioiga o le a faia pe a uma ona ulufale atu i le upu faʻamatalaga avanoa.

O le faʻatinoga mo le fatuina o se teugatupe faʻatasi ai ma faʻamaufaʻailoga masani ua maeʻa maeʻaeʻa. A maeʻa le faʻamalosia o le poloaiga, o le a faʻaalia se fanua fou. O iinei e mafai ona e faia se finauga -pe ala i le faʻamautuina o se faʻaupuga faʻapea foʻi ma se finauga -si le faʻamautuina o le atigi e faʻaaoga. O se faʻataʻitaʻiga o sea poloaiga e pei o lenei:sudo useradd -p password -s / bin / bash userfea upu faʻatau - soʻo se palakalafa talafeagai / pini / bash - le nofoaga o le atigi, ma tagata faʻaoga - le igoa o le tagata fou faʻaaogaina. O le mea lea na faia ai le tagata faʻaaoga e faʻaaoga ai ni faʻamatalaga.

I se eseesega, ou te fia tosina atu i le finauga -G. E mafai ai e oe ona faaopoopo se tala i le vaega talafeagai e galulue ma nisi faʻamatalaga. O vaega autu o vaega nei:

  • adm - faʻatagaga e faitau ai ogalaau mai se faila / var / log;
  • cdrom - ua faatagaina e faʻaaogaina le taavale;
  • uili - le mafai ona faʻaaoga le poloaiga sudo ia maua avanoa i galuega faapitoa;
  • faʻapipiʻi - faʻatagaga e lafo ese ai masini fafo;
  • vitio, leo - Avanoa i taʻavale leo ma vitio.

I le faʻamalamalamaga i luga, e mafai ona e iloa po o le a le faatulagaga e ulufale ai vaega i le faʻaaogaina o le poloaiga useradd ma le finauga -G.

O le taimi nei ua e masani i le faʻataʻitaʻiga mo le faaopoopoina o tala fou e ala i le faʻamafanafanaga i le Ubuntu OS, e ui i lea, tatou te lei mafaufau i finauga uma, ae na o ni nai vaega autu. O isi taʻutaʻua taʻutaʻua o loʻo i ai faʻamatalaga nei:

  • -b - faʻaaoga le tusi autu e tuʻu ai faila faila, e masani lava o se faila / fale;
  • -c - faʻaopoopo se faʻamatalaga i le pou;
  • -e - le taimi mulimuli ane o le a taofia ai le tagata na faia. Faatumu le faatulagaga YYYY-MM-DD;
  • -f - taofia le tagata faʻaaoga i le maeʻa ona tuʻuina.

Faatasi ai ma faataitaiga o le tuuina atu o finauga, ua uma ona e masani i luga, e tatau ona faatulagaina mea uma e pei ona faailoa mai i luga o le screenshots, e faaaoga ai le avanoa pe a uma le folasaga o fasifuaitau taitasi. E taua foi le iloa o loʻo maua tala taʻitasi mo nisi suiga e ala i le faʻamafanafanaga tutusa. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le poloaigasudo usermod tagata faʻaaogai le faʻaofiina i le va usermod ma tagata faʻaoga (igoa ole igoa) manaomia manaʻoga ma tulaga faatauaina. E le na o le suia o le upu faʻaulu, e suia aisudo passwd 12345 tagata faʻaaogafea 12345 - upu fou fou.

Metotia 2: Filifiliga filifiliga

E le faigofie tagata uma ona faʻaaoga "Terminal" ma ia malamalama uma i nei finauga, poloaiga, ma le isi, e le o taimi uma e manaomia ai. O le mea lea, na matou filifili ai e faʻaalia se metotia e faigofie, ae le faigofie ona faʻaopoopoina se tagata fou e ala i se faʻataʻitaʻiga.

  1. Tatala le lisi ma saili mo. "Filifiliga".
  2. I le pito i lalo, kiliki i luga "Faamatalaga o le Faigaluega".
  3. Alu i le vaega "Tagata faaaoga".
  4. O le toe teuteuina o le a manaʻomia ai le tatalaina, ona kiliki lea i le ala talafeagai.
  5. Ulufale i lau 'upu faʻamalo ma kiliki "Faamautu".
  6. O lea ua amata le ki. "Faʻaopoopo le faʻaoga".
  7. Muamua, faʻatumu le faʻailoga autū, e faʻaalia ai le ituaiga o faamaumauga, igoa atoa, igoa o le faletupe fale ma le upu faila.
  8. O le isi o le a faʻaalia "Faaopoopo"o fea ma e tatau ona kiliki le faamaufaʻatasi o le kuki.
  9. A o leʻi alu, ia mautinoa e faʻamaonia faamatalaga uma na tusia. A maeʻa le faʻagasologa o le masini komepiuta, o le a mafai e le tagata faʻapipiʻi ona i totonu faʻatasi ma lana faʻaupuga, pe a fai ua faʻapipiʻi.

O filifiliga e lua e lua mo le galulue faatasi ma tala faʻasolopito o le a fesoasoani ia te oe e faʻafesoʻotaʻi lelei vaega i le faiga faʻaogaina ma faʻaalia tagata taʻitasi i o latou avanoa. Ae mo le soloia o faʻamatalaga e le manaʻomia, e faia i le lisi e tasi "Filifiliga" pe o le ausudo userdel faʻaaoga.