Faʻasaoina o le vevela ma le vevela o kata vitio


Faʻafouina fetuʻunaʻi faʻaonapo nei o komepiuta uma lava ma o latou lava gaosiga, manatuaga, faiga eletise ma le faʻamafanafanaina. O le malulu o se tasi lea o vaega e sili ona taua, talu ai o le GPU ma isi vaega o loʻo i luga o le 'elemene faʻataʻavaleina lolomi e faʻaaogaina le tele o vevela ma e mafai ona toilalo ona o le manava.

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le vevela e mafai ona faʻaaogaina le kata vitio ma pe faʻafefea ona aloese mai le mafanafana, o lona uiga o taunuuga le talafeagai i le faiga o mea taugofie pe a fai e mu le kata.

Ata Tifaga Ata Faʻatonu

O le maualuga o le GPU e afaina i lona mana: o le maualuga o laina o le uati, o le tele atu o numera. E le gata i lea, e ese le ese o le vevela o le tino. Faʻafeiloaʻi masani masani faʻamafanafana faʻamalosia malosi nai lo kata vitio e leai ni faʻamaumauga (aganuʻu).

O le tulaga masani o le vevela o loʻo faʻatulagaina le faʻataʻitaʻiga ata e le tatau ona sili atu i le 55 tikeri i le leai se totogi ma le 85 - i lalo o le mamafa o le 100%. I nisi tulaga, o le pito i luga e mafai ona sili atu, aemaise lava, e faatatau lea i kalapu maualuga AMD maualuga-graphics, mo se faataitaiga, R9 290X. Faatasi ai ma nei GPU, e mafai ona tatou vaʻai i le taua o le 90 - 95 tikeri.

I faʻataʻitaʻiga mai Nvidia, o le vevela i le tele o mataupu e 10-15 tikeri le maualalo, ae e naʻo le gaosiga o loʻo iai nei o le GPU (10th series) ma le lua tausaga muamua (700 ma le 900th series). O laina tuai e mafai foi ona vevela le potu i le vaitaimi o le taumalulu.

Mo kata faʻatalama o tagata uma e gaosia, o le maualuga o le mahana i aso nei e 105 tikeri. Afai o numera e sili atu nai lo o loʻo taua i luga, ona i ai lea o le overheating, lea e faʻaititia ai le lelei o le mea faʻapipiʻiina, lea e atagia i le "faʻagesegese" ata i taʻaloga, faʻapipiʻi ma mea taufaasese i luga o le mata, ma le komipiuta e leʻi mafaufauina.

E faʻapefea ona iloa le vevela o se kata vitio

E lua auala e fua ai le vevela o le GPU: faʻaaogaina polokalame poʻo le faʻaaogaina o masini faʻapitoa - o se pyrometer.

Faitau atili: Faʻapefea ona siaki le vevela o se kata vitio

Mafuaaga o le maualuga o le vevela

E tele mafuaʻaga mo le kata e faʻataʻitaʻi ai:

  1. Faʻaitiitia le faʻaauau le faʻaauau o le faʻavavela (faʻafefe faʻafefe) i le va o le faʻamalositino faʻataʻitaʻi ma le pito i lalo o le masini. O le vaifofo i lenei faafitauli o le sui lea o le paʻu vevela.

    Faʻamatalaga auiliili:
    Suia le pusa paʻu i luga o le kata vitio
    Filifilia o le paʻu vevela mo le faʻaogaina o le kata vitio

  2. Le afaina o tagata i luga o le kata vitio malu. I lenei tulaga, e mafai ona e fofoina le faafitauli i se taimi le tumau e ala i le sui o le gaʻo i le mea e fai. Afai o lenei filifiliga e leʻi aumaia ai taunuuga, ona tatau lea ona suia le tagata.

    Faitau atili: Faʻasalaga a le tagata i luga o le kata vitio

  3. O le otaota na teuina i luga o le fala o le radiator, lea e faʻaitiitia ai lona gafatia e faʻaitiitia le vevela na tuʻuina atu mai le faʻasologa ata.
  4. Faʻafitauli komipiuta le lelei.

    Faitau atili: Aveesea o le kilivaina o le video card

I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou fai atu mea nei: "o le vevela galue o se kata vitio" o se mea e masani ona masani ai, e na o ni nai tapulaa, i luga lea e osofia ai le overheating. O le vevela o le GPU e tatau lava ona mataʻituina, e tusa lava pe faʻatau le mea fou i totonu o le faleoloa, ma siaki pea pe faapefea ona galulue tagata, ma pe o le pefu ua faʻaputuina i totonu ole fale malulu.