Matou te faafouina le BIOS i MSI

O le faʻatinoga ma le faʻaogaina o le BIOS e maua ai sina suiga tele, e le manaʻomia ona faʻafouina i taimi uma. Ae peitaʻi, afai na e fausia se komepiuta i ona po nei, ae ua faʻapipiʻiina se faʻasologa i luga o le motherboard MSI, e fautuaina e mafaufau e uiga i le toe faʻafouina. O le faʻamatalaga o le a tuʻuina atu i lalo e talafeagai mo na o tina misi ole MSI.

Faʻamatalaga faʻapitoa

Faʻalagolago i le auala na e filifili ai e fai le faʻamatalaga, e tatau ona e siiina se faʻaaoga faapitoa mo Windows poʻo faila o le firmware lava ia.

Afai e filifili e faia se faʻamatalaga mai se faʻaaogaina BIOS-faʻapitoa poʻo DOS vave, o le ae manaʻomia se faʻamaumauga ma faila faʻapipiʻi. I le tulaga o le aoga o loʻo i lalo o le Windows, atonu e te le manaʻomia le faʻapipiʻi muamua o faila faʻapipiʻi, talu ai ona o galuega a le aoga ua mafai ai ona e maua mea uma e te manaʻomia mai i le 'auʻaunaga MSI (faʻalagolago i le ituaiga o mea na filifilia).

E fautuaina le faʻaaogaina o metotia masani o le faʻapipiʻiina o faʻafouga BIOS - o mea aoga ua fausia i totonu poʻo le laina DOS. Faʻafouina e ala i le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga faʻatinoga o mea matautia ona o le mea e tupu i soʻo se pusa o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻagasologa o le faagasologa, lea e mafai ona afaina ai taunuuga ogaoga i le le manuia o le PC.

Vaega 1: Saunia

Afai e te filifili e faʻaaoga metotia masani, ona tatau lea ona e faia le aʻoaʻoga talafeagai. Muamua e tatau ona e iloa le faʻamatalaga e uiga i le BIOS version, o lona fausiaina ma le faʻataʻitaʻiga o lau motherboard. O nei mea uma e tatau ai ina ia mafai ai ona e siiina saʻo le BIOS version mo lau PC ma faia se kopi kopi o le mea o iai.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaoga uma i totonu o le Windows ma le polokalama tʻatolu. I lenei tulaga, o le filifiliga lona lua o le a sili atu ona faigofie, o lea la o isi laʻasaga taʻitasi i le laasaga o faʻamatalaga e iloiloina i le faʻataʻitaʻiga o le polokalame AIDA64. E i ai se fesoʻotaʻiga talafeagai i le gagana Rusia ma se tele o galuega tauave, ae i le taimi lava e tasi e totogi (e ui lava o loʻo i ai se taimi faʻataʻitaʻi). O le faatonuga e foliga faapenei:

  1. A maeʻa le polokalama, alu i "Komiti Faatino o Pulega". E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o ata i le faamalama autu poʻo mea i le itu tauagavale.
  2. E faʻatusatusa i le laasaga muamua e tatau ona e alu i le tulaga "BIOS".
  3. Saili iina koluma "Kamupani BIOS" ma "BIOS Version". O le a latou aofia ai faʻamatalaga talafeagai uma i luga o le taimi nei, lea e manaʻomia i se mea e teu ai.
  4. Mai le faʻatautaia o le polokalama e mafai foi ona e sii mai le faafouga e ala i se sootaga tuusao i le punaoa aloaia, lea o loo tu i tafatafa o le mea "Faʻafouina BIOS". Ae ui i lea, e fautuaina le faia o se suʻesuʻega tutoatasi ma le siiina mai o le lomiga lata mai i luga o le upega tafailagi o le gaosiga a le tinaboard, talu mai le fesoʻotaʻiga mai le polokalama e mafai ona taʻitaʻia ai le itulau download o le lomiga e le talafeagai mo oe.
  5. I le laasaga mulimuli, e tatau ona e alu i le vaega "Komiti Faatino o Pulega" (tutusa ma le parakalafa lona lua o le faatonuga) ma saili le fanua iina "Fale o le Tinapa". Faʻasaga i le paʻu "Komiti Faatino o Pulega" e tatau ona avea ma lona igoa atoa, lea e aoga mo le mauaina o le lomiga lata mai i le upega tafaʻilagi a le tagata gaosi oloa.

Faʻalogo nei i luga o le upega tafaʻilagi a le BIOS i luga o le upega tafaʻilagi a le MSI faʻaaogaina lenei taiala:

  1. I luga o le saite faʻaaoga le faʻamaloilo saili lea o loʻo i le pito i luga taumatau o le mata. Tusa i le igoa atoa o lau motherboard.
  2. Saili iʻuga ma i lalo o lana faʻamatalaga puupuu filifili le mea "Manatu".
  3. O le a faʻafesoʻotaʻi oe i se itulau mai le mea e mafai ona e siiina ai masini eseese mo lau pili. I le koluma pito i luga e tatau ona e filifili "BIOS".
  4. Mai le lisi atoa o lomiga na tuʻuina atu, sii muamua le muamua i totonu o le lisi, aua o le mea fou lea o loʻo avanoa nei mo lau komepiuta.
  5. I le lisi lautele o lomiga, taumafai e saili lau mea oi ai nei. Afai e maua, maua mai foi. Afai e te faia, ona e maua lea o le avanoa i soo se taimi e toe foʻi atu ai i le itulau muamua.

Ina ia faʻapipiʻi e faʻaaogaina le metotia masani, e tatau ona e saunia se masini USB poʻo se CD / DVD muamua. Faʻasalalau faʻasalalauga e failaina le faiga FAT32 ma faʻafeiloaʻi ia faila faʻapipiʻi a le BIOS mai le faʻamaumauga na teuina iina. Vaavaai faila ma faʻaopoopoga Bio ma ROM. A aunoa ma latou, o le a le mafai ona toe faafou.

Vaega 2: Malamalama

I lenei laasaga, o le a tatou iloiloina le auala masani o le faʻaleleia e faʻaaoga ai le faʻaaogaina ua fausia i le BIOS. O lenei metotia e lelei aua e talafeagai mo masini uma mai le MSI ma e le manaʻomia se isi galuega faʻaopoopo nai lo na o loʻo talanoaina i luga. I le taimi lava e te faʻasolo ai faila uma i luga o le kiliva USB flash, e mafai ona e alu tuusao i le faʻafouga:

  1. Ina ia amata, fai lau komepiuta mai le USB-drive. Toe faʻafou le PC ma ulufale i le BIOS e faʻaaoga ai ki mai F2 agai i luga U12 poʻo Aveese.
  2. O iina, ia seti le mea saʻo tatau muamua o le kuluma ina ia oʻo mai muamua mai lau ala o faasalalauga, ae le o le disiki malo.
  3. Faasao suiga ma toe amata le komepiuta. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le ki. U10 poʻo le lisi o mea "Faʻamaonia & Faʻamalaga". O le vaega mulimuli o se filifiliga e sili atu ona faʻatuatuaina.
  4. A maeʻa ona faʻaaogaina i le faʻaogaina o le polokalama autu o le faʻaogaina o mea-faʻaaogaina, o le komepiuta o le a amata mai le aufaasālalau. Talu ai ona o le a iloagofie faila faʻapipiʻi a le BIOS, o le a ofoina atu oe i le tele o filifiliga mo le tagofiaina o le aufaasālalau. Ina ia faafouina, filifili le aitema ma le igoa lea "Faʻafouina BIOS mai le taʻavale". O le igoa o lenei mea atonu e ese si ese, ae o le uiga o le a tutusa.
  5. Filifili nei le kopi lea e te manaʻomia e faʻaleleia. Afai e te leʻi faʻasaʻoina le version BIOS o loʻo i ai nei i le kiliva flash flash, ona e maua ai lea o se tasi o lomiga e maua. Afai na e faia se kopi ma tuʻuina atu i le vaʻavale, ona faʻaeteete lea i lenei laasaga. Aua le faʻapipiʻiina i se sese mea tuai.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se seevae mai se taavale afi

Metotia 2: Faʻafou mai Windows

Afai e le o oe o se tagata poto masani PC, e mafai ona e taumafai e faʻaleleia e ala i se aoga faapitoa mo Windows. O lenei metotia e fetaui lelei lava mo tagata e faʻaogaina komepiuta o le komepiuta ma le MSI motherboards. Afai ei ai lau komepiuta, e matua fautuaina lava e aloese mai lenei metotia, aua o le mea lea e mafua ai le faʻalavelaveina i lana taotoga. E maitauina o le aoga e fetaui lelei mo le faia o se taʻaloga taavale faʻataʻavalevale mo le toe faʻafouina e ala i se laina DOS. Ae ui i lea, o le masini komepiuta e talafeagai mo le faafouina e ala i le Initaneti.

Faatonuga mo le galulue faatasi ma le faʻaaogaina o le MSI Live Update:

  1. Liliu le mea aoga ma alu i le vaega "Ola Faʻafou"pe afai e le tatalaina ona o le le mafai. E mafai ona maua ile lisi pito i luga.
  2. Faʻasologa mea "Faʻataʻitaʻiga faʻamaonia" ma "MB BIOS".
  3. O lenei kiliki le faamau i le pito i lalo o le faamalama. "Scan". Faatali mo le faʻataʻitaʻiga ina ia maeʻa.
  4. Afai ua maua e le aoga se lomiga fou o le BIOS mo lau laupapa, ona filifili lea o lenei lomiga ma kiliki le ki o loo aliali mai. Tikia ma faʻapipiʻi. I lomiga matutua o le aoga, e muamua ona e filifilia le lomiga o le fiafia, ona kiliki lea Tataloona filifili lea o le kopi e sii mai ma kiliki "Faʻamau" (e tatau ona aliali mai Tatalo). O le faʻalogoina ma le sauniuni e faʻapipiʻi e umi se taimi.
  5. A maea le sauniuniga, o le a tatalaina se faamalama i mea e te manaʻomia e faʻamalamalama ai mea e faʻatulagaina ai. Togi le pusa "I le faiga o le Windows"kiliki "Lisi", faitau faʻamatalaga i le isi faʻamalama ma kiliki le ki "Amata". I nisi o lomiga, e mafai ona faaseʻe lenei laasaga, talu mai le taimi lava e oʻo mai ai le polokalama i le faʻatulagaga.
  6. O le faagasologa atoa o le faafouga e ala i le Windows e le tatau ona sili atu i le 10-15 minute. I lenei taimi, e mafai e le OS ona toe faalua pe faalua. O le aoga e tatau ona logoina oe e uiga i le maeʻa o le faʻatulagaga.

Metotia 3: E ala i le string DOS

O lenei metotia e fai si fenumiai, aua o lona uiga o le fatugaina o se masini komepiuta USB flash i lalo o le DOS ma galue i lenei atinaʻe. E le fautuaina tagata faʻapitoa e faʻaaogaina le faʻaogaina o lenei metotia.

Ina ia faia se taʻavale afi faʻatasi ma se faʻafouga, o le ae manaʻomia le faʻaaogaina o le MSI Live Update mai le metotia muamua. I lenei tulaga, o le polokalama lava ia na te mauaina uma faila talafeagai mai le au ofisa aloaia. O isi gaioiga o loʻo i lalo:

  1. Faaofi le USB flash drive ma tatala MSI Live Update i luga o le komepiuta. Alu i le vaega "Ola Faʻafou"O i le lisi pito i luga, pe afai e le tatalaina e ala i le faaletonu.
  2. Faʻapena nei pusa pusa i luma o mea. "MB BIOS" ma "Iloiloga Tusi". Faasolo le faamau "Scan".
  3. I le taimi o suʻesuʻega, o le aoga o le a fuafua pe iai ni faʻamatalaga e maua. Afai o lea, o le a maua i lalo le faamau. Tikia ma faʻapipiʻi. Kiliki i luga.
  4. O se faamalama matala o le a tatalaina ai le mea e te manaʻomia e siaki ai le atigi pusa "I le DOS mode (USB)". A uma ona kiliki "Lisi".
  5. O le taimi nei i le pito i luga "Taavale Taʻiala" filifili lau kesi USB ma kiliki "Lisi".
  6. Faatali mo le faʻasalalauga e uiga i le manuia o le faia o se taʻaloga afi faʻamalosi ma tapunia le polokalama.

O lea e tatau ona e galue i le faʻatulagaga DOS. Ina ia ulufale atu i ai ma faia mea uma i le saʻo, e fautuaina e faʻaaoga lenei laasaga taʻitasi taʻitasi:

  1. Toe amata le komipiuta ma ulufale i le BIOS. O iina e na ona e manaʻomia le tuʻuina o le komipiuta mai le masini USB flash.
  2. O lea ia teu nei tulaga ma alu ese mai le BIOS. Afai na e faia mea uma saʻo, a maeʻa ona e alu ese, e tatau ona faʻaalia le faʻaogaina o le DOS (e foliga mai e pei "Poloaiga Poloaiga" i Windows).
  3. O lea ia e ulufale atu i lenei poloaiga iina:

    C: > AFUD4310 firmware version.H00

  4. O le faʻagasologa o le faʻatulagaga o le a le sili atu i le 2 minute, a maeʻa ona e toe amataina lea o le komepiuta.

O le faʻafouina o le BIOS i komepiuta MSI / komipiuta e le faigata, e ese mai le tele o auala o loʻo tuʻuina atu iinei, o lea e mafai ai ona e filifilia le filifiliga sili mo oe lava ia.