E leai se avanoa i le komepiuta. O le a le mea e fai pe a le faʻaalia le mata?

O se faʻafitauli masani, aemaise lava mo tagata faʻapitoa.

Ioe, ei ai faafitauli faʻapitoa, e mafua ai ona mafai e le komepiuta ona alu i fafo, ae o se tulafono, e sili atu ona taatele nai lo mea le saʻo ma mea sese a le komipiuta.

I lenei tusiga ou te fia faamamafa atu ai mafuaʻaga masani e mafua ai le leai o le komepiuta komepiuta, faʻapea foi ma fautuaga o le a fesoasoani ia te oe e faaleleia ai lenei faafitauli.

O le anotusi

  • 1. Mafuaaga # 1 - E le o faʻasoa le eletise
  • 2. Mafuaʻaga numera 2 - pefu
  • 3. Faʻamaumauga numera 3 - avetaavale / faʻalaʻau
  • 4. Mafuaaga # 4 - faʻamaʻi
  • 5. Afai e leai se mea e fesoasoani ...

1. Mafuaaga # 1 - E le o faʻasoa le eletise

Ina ia faasaʻo lenei mafuaaga, e tatau ona e alu i le komiti o le Windows. Lalo o se faʻataʻitaʻiga o auala e ulufale ai i le malosiaga i Windows 7, 8.

1) I totonu o le taʻiala e manaʻomia ai le filifiliina o le masini ma le leo.

2) Ona alu loa lea i le mana.

3) E tatau ona i ai le tele o fuafuaga tau pulega pule i le mana. Alu i le tasi o loʻo e galue nei. I laʻu faʻataʻitaʻiga i lalo, o lea fuafuaga e taua paleni.

4) I lenei mea e tatau ona e gauai atu i le taimi o le a tape ai e le komepiuta le lau, pe paʻu foi pe afai e leai se tasi e lolomiina le kuluma pe aveese le kiore. I loʻu tulaga, ua seti le taimi ile 5 minute. (vaai i le faiga o fesoʻotaiga).

Afai e leai se avanoa o lau lauulu, e mafai ona e taumafai e faʻaali le ala i le mea uma e le paʻu Atonu o lenei filifiliga o le a fesoasoani i nisi tulaga.

E ese mai i lenei, faʻalogo i le galuega o le komepiuta. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le Acer laptops, e mafai ona e tape le mata i le kiliki i le "Fn + F6". Taumafai e faʻapipiʻi pātui tutusa i luga o lau komepiuta ('auʻaunaga autu e tatau ona faʻamaonia i totonu o faʻamaumauga mo le komepiuta) pe a le liliuina le lau.

2. Mafuaʻaga numera 2 - pefu

O le fili autu o komepiuta ma komepiuta ...

O le tele o le pefu e mafai ona aafia ai le faagaoioiga o le komepiuta. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tusi Asus sa maitauina i lenei amio - ina ua uma ona faʻamamāina, na mou atu le fulufulu mata.

I le auala, i se tasi o tusiga, ua uma ona matou talanoaina auala e faamama ai se komepiuta i le fale. Ou te fautuaina ia faamasani.

3. Faʻamaumauga numera 3 - avetaavale / faʻalaʻau

E masani lava ona tupu se avetaavale. Mo se faʻataʻitaʻiga, ona o se avetaafi kata vitio, e mafai ona alu lau laptop komepiuta poʻo se ata ua faʻalavelaveina. Na ou molimauina patino lava, ona o le avetaavale o le kata vitio, o nisi lanu i luga o le mata na amata ona le mautonu. Ina ua uma ona toe faʻaaogaina, na mou atu le faʻafitauli!

Avetaavale e sili ona sii mai mai le nofoaga aloaia. O sootaga ia i le ofisa. nofoaga o tagata lauiloa komepiuta lauiloa.

Ou te fautuaina foi ou te tilotilo i le tusiga e uiga i le sailia o avetaavale (o le metotia mulimuli i le tusiga na laveaiina au i le tele o taimi).

Bios

O se mafuaʻaga atonu e ono avea ma BIOS. Taumafai e asiasi i le 'upega tafaʻilagi a le tagata gaosi oloa ma vaai pe iai ni faʻamatalaga mo lau faʻataʻitaʻiga masini. Afai oi ai - e fautuaina e faʻapipiʻi (pe faʻafefea ona faʻaleleia Bios).

O le mea lea, afai ua alu lau lauulu pe a maeʻa ona toe faʻafou le Bios - ona toe togi lea i tua i se kopi tuai. Aʻo faʻafouina, atonu na e faia se faʻamaumauga ...

4. Mafuaaga # 4 - faʻamaʻi

O fea e aunoa ma i latou ...

E ono faʻasalaina i latou mo faafitauli uma e mafai ona tupu i se komepiuta ma se komepiuta. O le mea moni, o se mafuaaga viral, ioe, e mafai, ae atonu o le a alu ese le lauulu ona o ia mea e ono le mafai. Ae o le mea e sili atu, e le tatau ona vaʻaia patino.

Ina ia amata, taumafai e siaki le komepiuta i nisi o siaki. O iinei i lenei tusiga o le sili lea o antiviruses i le amataga o le 2016.

I le ala, afai e leai se avanoa, e tatau ona e taumafai e faʻaipo lau komepiuta i se tulaga saogalemu ma taumafai e siaki muamua.

5. Afai e leai se mea e fesoasoani ...

Ua oo i le taimi e ave ai i le aʻoga ...

A o le i aveina, taumafai e vaʻavaʻai i le taimi ma le amio pe a leai se laupepa: amata lau talosaga i lenei taimi, pe umi se taimi pe a maeʻa le OS, pe na o le taimi lava e te i ai i le OS lava ia, ma afai E lelei mea uma i Bios?

Afai o lenei amioga matala e tupu tuusaʻo na o le Windows OS lava ia, atonu e aoga le taumafai e toe faʻaaoga.

E pei lava o se filifiliga, e mafai ona e taumafai e taʻavale mai se faʻalavelave faʻafuasei Live CD / DVD pe faʻamalosi le taʻavale ma matamata i le komepiuta. O le mea sili o le a mafai ona mautinoa e leai ni faʻamaʻi ma ni mea sese i le komepiuta.

Faatasi ai ma le sili ... Alex