Faʻafefea ona vave faʻavave lau komepiuta (Windows 7, 8, 10)

Le aso lelei.

O tagata taʻitasi e iai se uiga ese i le manatu o le "vave". Mo le tasi, liliu le komipiuta i se minute e vave, mo le isi - matua umi lava. O le tele lava o taimi, o fesili mai se ituaiga o ituaiga e fesili mai ia te au ...

I lenei tusiga ou te fia tuuina atu ni fautuaga ma ni fautuaga e fesoasoani ia te aʻu [e masani lava] faavavevave laʻu komepiuta. Ou te manatu o le a faʻaaogaina nisi o nei mea, o lau PC o le a amata faʻavavevave (o tagata e faʻaogaina e 100% le saoasaoa e le mafai ona faʻalagolago i lenei tusiga ona le tusia ai lea o tali ita ... Ioe, ma o le a ou taʻuina faalilolilo - o se faateleina o le faatinoga le moni e aunoa ma le suia o vaega poʻo le fesuiaiga i isi OS).

E faʻafefea ona faʻavave le utaina o se komepiuta e faʻaaogaina Windows (7, 8, 10)

1. TAITAIGA BIOS

Talu mai le amataina o le PC i le BIOS (poʻo le UEFI), e talafeagai le amataina o le faʻaaogaina o le kapili i le BIOS (ou te faatoese mo le tautology).

Ona o le le mafai, i totonu o le BIOS sili ona lelei, o le gafatia e taʻavale mai faʻamalosi, DVD, ma isi. I le avea ai o se tulafono, o lea avanoa e manaʻomia pe a faʻapipiʻiina le Windows (seasea i le taimi o le faʻamaʻiina o le siama) - o le taimi atoa na te faʻagesegeseina ai le komepiuta (aemaise lava pe ai ai sau CD-ROM, mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona faʻaofiina se disasite).

O le a le mea e fai?

1) Ulufale i totonu o le BIOS settings.

Mo le faia o lenei mea, o loʻo i ai ni ki faapitoa e tatau ona paʻu pe a uma ona faʻaeʻe le ki. E masani lava o nei: F2, F10, Del, ma isi. E i ai laʻu tusiga i luga o laʻu blog ma polo mo tagata gaosiga eseese:

- BIOS faʻamaufaʻailoga

2) Suia le faʻavae tuta

E le mafai ona tuʻuina atu faatonuga faʻavaomalo i luga o mea e kiliki faapitoa i le BIOS ona o le tele o ituaiga gagana. Ae o vaega ma faatulagaga e tutusa lava i igoa.

Ina ia faasaʻoina le siʻosiʻomaga o le tilivaina, e tatau ona e mauaina le vaega o le BOOT (faaliliuina o le "download"). I le fig. 1 o loʻo faʻaalia ai le vaega o le BOOT i luga o se komepiuta Dell. Faʻafeagai i le 1ST Boot Priority (o le masini muamua o le masini), e tatau ona e faʻapipiʻi se puʻupuʻu malo (disability).

Faatasi ai ma lenei seti, o le a vave ona taumafai le BIOS e faʻaʻe ese mai le disiki (i le faasologa, o le ae faʻafefea le taimi na faʻaaluina e lau PC le siakiina o le USB, CD / DVD, ma isi).

Fig. 1. BIOS - Boot Queue (Dell Inspiron Laptop)

3) Faʻatonu le filifiliga o le kāpese anapogi (i ni lomiga fou BIOS).

I le auala, i ni lomiga fou o le BIOS, sa i ai se avanoa taua e pei o le Ava anapogi (faasee vave). E fautuaina ina ia mafai ai ona faanatinati le seevae o le komepiuta.

O le tele o tagata e faasea e faitio ina ua uma ona latou liliu lenei filifiliga, e le mafai ona latou ulufale atu i le BIOS (atonu e vave tele le download o le taimi na tuuina atu i le PC e taomi ai le button login BIOS e le lava mo le tagata e faaaogaina ai). O le fofo i lenei mataupu e faigofie: faʻasaga ma taofimau le button BIOS input (masani F2 poʻo le DEL), ona faʻaali lea o le komepiuta.

FESOASOANI (Aʻa anapogi)

O se faiga faʻapitoa o le taʻavale a le PC, lea e faʻatautaia ai le OS i luma o le siakiina o meafaigaluega ma sauni (faʻavae le OS). O le mea lea, o le solo anapogi e faʻaitiitia ai le siakiina faalua ma le amataina o masini, ma faʻaitiitia ai le taimi o le taimi o le komipiuta.

I le "tulaga masani," muamua na amataina e le BIOS ia masini, ona faʻafefeina lea o le pule i le OS, lea e toe faia foi. Afai tatou te manatu o le amataina o nisi masini e ono umi se taimi - ona maua ai lea o le sao i le taimi e sau ai vave i mata le lava!

O loʻo i ai le isi itu o le tupe siliva ...

O le mea moni, o le Fast Fast e faʻatagaina le puleaina o le OS aʻo leʻi amataina le ulutala USB, o lona uiga e le mafai e se tagata faʻaaogaina se keyboard keyboard ona faʻavevesi le OS boot (mo se faʻataʻitaʻiga, e filifili se isi OS mo le faʻatauina). O le a le aoga le komepiuta seʻia maeʻa le OS.

2. Faʻamamaina o Windows mai lapisi ma polokalama le faʻaaogaina

O le lemu o le galuega a le OS OS e masani lava ona fesoʻotaʻi ma se tele o faila leaga. O le mea lea, o se tasi o fautuaga muamua mo se faafitauli talitutusa o le faʻamamāina lea o le PC mai faila le talafeagai ma faiva.

I luga o laʻu blog e tele naua tala e uiga i lenei autu, ina ia le toe faia, o nisi nei o sootaga:

- fufulu le disk;

- Polokalame sili e faʻamalieina ma faʻavave le PC;

- faʻavavevave o le Windows 7/8

3. Faatulagaina o le masini faʻapipiʻi i Windows

O le tele o polokalama e aunoa ma le malamalama o le tagata faʻapitoa e faʻaopopoina i latou lava i le amata. O le iʻuga, e amata loa ona utaina e Windows le tele (faʻatasi ai ma se tele o polokalame, o le faʻatauina e mafai ona sili atu le umi).

E faʻapipiʻi le taʻavale i le Windows 7:

1) Tatala le lisi amata ma ulufale i le poloaiga "msconfig" (e aunoa ma ni upusii) i le laina saili, ona kiliki lea o le ki ENTER.

Fig. 2. Windows 7 - msconfig

2) Ma, i totonu o le faʻasologa o le faatulagaga o mea e tatala, filifili le vaega "Amata". O lea e te manaʻomia e faʻaaogaina polokalama uma e te le manaʻomia (a le o taimi uma lava e te liliuina ai le PC).

Fig. 3. Windows 7 - utaina

I le Windows 8, e mafai ona e faʻapipiʻi le avega i le auala lava e tasi. E mafai, i le ala, vave tatala le Task Manager (CTRL + SHIFT + ESC).

Fig. 4. Windows 8 - Faʻatonu Task

4. Faʻaleleia o le Windows OS

O le televave o le saoasaoa o le galuega a Windows (e aofia ai lona faʻatauina) e fesoasoani i aganuʻu ma le faʻamalosiaga mo se tagata faʻapitoa. O lenei autu e matua lautele lava, o lea la o le a ou tuuina atu na o sootaga i ni nai mataupu ...

- faʻatatauga o le Windows 8 (sili atu fautuaga e talafeagai foʻi mo le Windows 7)

- Faʻalogoina PC mo le tele o faʻatinoga

5. Faʻapipiʻi SSD

O le suiina o le HDD ma se SSD disk (a itiiti mai mo se masini Windows system) o le a fesoasoani e vave ai lau komepiuta. O le komepiuta o le a faasolosolo vave atu i le faasologa!

O se tusiga e uiga i le tuʻuina atu o se SSD i le komepiuta:

Fig. 5. Disk Drive (SSD) - Kingston Technology SSDNow S200 120GB SS200S3 / 30G.

O mea sili e sili ona lelei nai lo le faʻauluina o le HDD:

  1. O le saoasaoa o le galuega - pe a uma ona suia le HDD i le SSD, e te le iloa lau komepiuta! Le itiiti ifo, o le tali lea a le tele o tagata faʻaoga. I le auala, aʻo leʻi oʻo mai le SSD, o le HDD o le masini televave lea i totonu o le PC (o se vaega o le boot boot);
  2. E leai se pisa - e leai se suiga ole masini e pei o le HDD. E le gata i lea, latou te le vevela i le taimi o le taotoga, ma o le mea lea e le manaʻomia ai se tagata e toʻafilemu o le a faʻamafanaina ai i latou (toe faʻaititia).
  3. Aafiaga malosi malosi SSD;
  4. Faʻatauga o le taumafa i lalo ifo (mo le tele e le talafeagai);
  5. Tau le mamafa.

E i ai, e moni, o ia faʻaletonu ma le le lelei: maualuga tau, faʻatapulaʻaina numera o tusitusiga / toe faʻasolosolo, le mafai * o le toe faʻaleleia o faʻamatalaga (i le tulaga o faʻafitauli e leʻi mafaufauina ...).

PS

Pau lava lena. O galuega vave a PC ...