Fai lemu le USB-port - auala e vave ai lana galuega

Talofa

I aso nei, o komepiuta uma e faʻapipiʻiina i ports USB. O komepiuta e fesoʻotaʻi i le USB, i le sefulu (pe a le o selau). Ma afai o nisi o masini latou te le oioi mai i le saoasaoa o le taulaga (kio ma le keyboard, mo se faataitaiga), ona o nisi: o se taavale afi, o se masini malosi fafo, o se mea pueata - e matua faigata lava i le saoasaoa. Afai o le a telegese le tafega: o le fesiitaiga o faila mai se PC i le USB flash drive (mo se faʻataʻitaʻiga) ma le isi itu o le a avea ma se mea e moe ai ...

I lenei tusiga, ou te manaʻo e faʻamatala atu mafuaaga autu e mafai ai e le ports USB ona galue lemu, faʻapea foi ma le tuʻuina mai o ni faʻamalosi e faʻavave ai le USB. O lea ...

1) Le lava o pusa USB

I le amataga o le tusiga ou te manaʻo e fai se faʻamatalaga puupuu ... O le mea moni o loʻo iai 3 ituaiga o ports USB i le taimi nei: USB 1.1, USB 2.0 ma USB 3.0 (USB3.0 ua makaina i le lanumoana, tagaʻi Ata 1). O le vave o la latou galuega e eseese!

Fig. 1. USB 2.0 (agavale) ma le USB 3.0 (taumatau) ports.

O lea, afai e te faʻafesoʻotaʻi se masini (e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le USB flash drive) e lagolagoina le USB 3.0 i le USB computer i le USB 2.0, ona latou galulue lea i le vevela o le taulaga, o lona uiga. e le gata i le mafai! Lalo o nisi faʻamatalaga faʻapitoa.

Taʻiala USB 1.1:

  • fesuiaiga maualuga - 12 Mbit / s;
  • low exchange rate - 1.5 Mbit / s;
  • maualuga le maualuga o le uumi mo le fesuiaiga tele - 5 m;
  • maualuga le maualuga o le uumi mo le palota faifeau - 3 m;
  • Ole numera aupito maualuga o masini fesoʻotaʻiga e 127.

USB 2.0

O le USB 2.0 e ese mai le USB 1.1 i le sili atu le saoasaoa ma le laiti o suiga i le fesoʻotaʻiga o faʻamaumauga mo le televave o le mode-speed (480 Mbit / s). E tolu USB 2.0 puʻeina o masini:

  • Taʻu le maualalo 10-1500 Kbit / s (faʻaaogaina mo masini fesoʻotaʻiga: Keyboard, musika, joysticks);
  • Tele-speed 0.5-12 Mbps (masini leo / vitio);
  • Hi-vave 25-480 Mbit / s (masini vitio, masini komepiuta).

Le lelei o le USB 3.0:

  • Malosiaga o le fesiitaiga o faamatalaga i le saoasaoa i le 5 Gbps;
  • E mafai e le pulelatu ona talia ma auina atu faʻamatalaga (faʻasalalau atoa), lea na faʻapupula ai le saoasaoa o le galuega;
  • O le USB 3.0 ua maua ai le maualuga o le amperage, lea e faigofie ai ona faʻafesoʻotaʻi mea e pei o le mālosi. O le faateleina o le amperage e faʻaitiitia ai le faʻatulagaina o taimi mo masini feaveaʻi mai USB. I nisi o tulaga, o le taimi nei e mafai ona lava e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ai ma siaki;
  • USB 3.0 e fetaui ma tulaga tuai. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi masini tuai i vaʻa fou. E mafai ona fesoʻotaʻi le eletise 3.0 i le USB 2.0 port (i le tulaga o le tele o le eletise), ae o le saoasaoa o le masini e faʻatapulaʻaina i le saoasaoa o le tau.

E faʻapefea ona iloa po o fea o ports USB oi lau komepiuta?

1. O le filifiliga pito sili ona faigofie o le ave lea o tusitusiga mo lau PC ma vaʻai i faʻamatalaga.

2. O le filifiliga lona lua o le faʻapipiʻiina o mea faʻapitoa. aoga e fuafua ai uiga o le komepiuta. Ou te fautuaina AIDA (po o le NOFOA).

AIDA

Ofisa website: //www.da64.com/downloads

A maeʻa ona faʻapipiʻi ma faʻaaogaina le aoga, alu i le vaega: "Meafaigaluega / Riponi a le USB" (tagaʻi Fig. 2). O lenei vaega o le a faʻaali ai pusa USB o loʻo i luga o lau komepiuta.

Fig. 2. AIDA64 - i luga o le PC ei ai USB 3.0 ma USB 2.0 ports.

2) Seti BIOS

O le mea moni, i totonu o le BIOS o le maualuga le saoasaoa mo ports USB (mo se faataitaiga, Low-speed mo USB 2.0 port) atonu e le mafai. E fautuaina e siaki muamua muamua.

A maeʻa ona faʻaogaina le komepiuta (komepiuta), faʻafesoʻotai loa le DEL button (poʻo F1, F2) e ulufale ai i le BIOS settings. Faʻalagolago i lona faʻatulagaga, o le faʻatulagaina o le vevela o le taulaga e mafai ona i ai i ni vaega eseese (mo se faʻataʻitaʻiga, i le Ata 3, o le taʻavale USB port i totonu o le vaega Tele).

Pātini e ulufale ai i le BIOS o tagata gaosiga eseese o PC, komipiuta komepiuta:

Fig. 3. Seti BIOS.

Faamolemole ia matau e tatau ona e setiina le tau sili ona maualuga: atonu o FullSpeed ​​(po o le Hi-saoasaoa, vaai faamalamalamaga i le tusitusiga o loo i luga) i le faasologa o le Mode Pule o le USB.

3) Afai e leai ni komepiuta USB 2.0 / USB 3.0

I lenei tulaga, e mafai ona e faʻapipiʻi se komiti faapitoa i le iunite - se PCI USB 2.0 pule (poʻo PCIe USB 2.0 / PCIe USB 3.0, ma isi). Latou te taugofie e le taugata tele, ma o le saoasaoa pe a faʻateleina le fesuiaiga o masini USB-masini!

O lo latou faʻapipiʻiina i le iunite o le polokalama e matua faigofie lava:

  1. muamua tape le komepiuta;
  2. tatala le tapuni o le iunite;
  3. faʻafesoʻotaʻi le laupapa i se sisi PCI (masani i le itu tauagavale pito i lalo o le motherboard);
  4. faʻapipiʻi i se fao;
  5. a maeʻa ona faʻaaogaina le PC, o le a otometi lava ona faʻapipiʻi e le avetaʻavale le avetaavale ma e mafai ona e galue (pe a leai, faʻaoga mea aoga i lenei tusiga:

Fig. 4. Pule PCI USB 2.0.

4) Afai e galue le masini i le USB 1.1 vave, ae faʻapipiʻi i le USB 2.0 port

E i ai taimi e tupu ai, ma i le tele o taimi i lenei mataupu o se mea sese o le fomu ua aliali mai: "E mafai e se masini USB ona galue vave pe a faʻafesoʻotaʻi i se televave USB 2.0 port."

E tupu faʻapenei, e masani lava ona o faafitauli avetaʻavale. I lenei tulaga, e mafai ona e taumafai: faʻafouina le avetaavale e faʻaaoga faʻapitoa. aoga (poʻo le tapeina (ina ia toe faʻaofiina e le tino ia latou). Faʻapefea ona fai:

  • e tatau ona e alu muamua i le pule o masini (faʻaaoga le sailiga i le komiti e pulea ai le Windows);
  • toe maua le lisi i mea uma e USB-masini;
  • aveese uma;
  • ona faʻafouina lea o le faʻalauteleina o masini (vaai Ata 5).

Fig. 5. Faʻafouina le faʻalauteleina o meafaigāluega (Pule o Meafaigaluega)

PS

O le isi itu taua: pe a kopiina faila faila laiti (e ese mai i le tele) - o le saoasaoa kopi o le a 10-20 taimi le maualalo! E mafua lenei mea i le sailiga mo faila taʻitasi o poloka free i luga o le pulou, o latou filifiliga ma le faʻafouina o laulau papa (ma isi taimi.) O taimi na). O le mea lea, pe a mafai, sili atu i se faila o faila faila laiti, aʻo leʻi kopiina i se faila eletise USB (poʻo se 'eleʻele malosi i fafo), faʻapipiʻi i se tasi faila faila (faʻafetai i lenei mea, o le a faʻaosooso le saoasaoa o le kopi i le tele o taimi!

I lenei mea o loʻo ia te aʻu mea uma, galuega manuia 🙂