Windows 10 Kiosk Mode

I le Windows 10 (peitaʻi, o le 8.1) o loʻo i ai le tomai e mafai ai ona faʻaalia le "Kiosk mode" mo se tagata e faʻaaogaina, o se tapulaa i le faʻaaogaina o se komepiuta e lenei tagata faaaoga e na o le tasi le talosaga. O le galuega e naʻo totonu o le Windows 10 lomiga faʻapolofesa, faʻapitoa ma faʻalapotopotoga faʻaleaʻoaʻoga.

Afai e le o manino atoatoa mai i luga le uiga o le kiosk, ona manatua lea o se ATM poʻo se mea e totogi ai - o le toʻatele oi latou e galulue i luga o Windows, ae e na o le tasi lava le polokalama e mafai ona e maua - le mea e te vaʻai i luga o le lau. I lenei tulaga, e faʻatinoina le eseʻese ma, e foliga mai, o loʻo galue i luga o XP, ae o le autu o le faʻapulaaina o avanoa i le Windows 10 e tutusa lava.

Manatua: i le Windows 10 Pro, o le kiosk mode e naʻo le galue mo talosaga UWP (muamua ma faʻapipiʻiina mai le faleoloa), i totonu o le Atinaʻega ma Aʻoga, ma polokalama masani. Afai e te manaʻo e faʻagata le faʻaaogaina o se komepiuta i le sili atu ma le tasi le talosaga, o le faatonuga mo le Windows 10 Pule Matua, Account Account i le Windows 10 e mafai ona fesoasoani.

E faʻafefea ona faʻaogaina le Windows 10 kiosk mode

I le Windows 10, e amata mai i le 1809 o Oketopa 2018 Faʻamatalaga, o le faʻaaogaina o le kiosk mode ua suia laʻititi pe a faʻatusatusa i lomiga muamua o le OS (mo taʻiala muamua, vaʻai i le isi vaega o le tusi lesona).

Ina ia faʻafesoʻotaʻi le kiosk mode i le OS fou, ia mulimuli i laasaga nei:

  1. Alu i Faʻatulagaga (Maua + I) - Faʻamatalaga - Aiga ma isi tagata faʻaoga ma i le vaega o le "Seti kiosk", kiliki i le mea "Faʻasalaga avanoa".
  2. I le isi siata, kiliki "Amata".
  3. Faʻamatala mai le igoa o le tala fou i le lotoifale pe filifili se tasi o loʻo i ai (na o le faʻalapotopotoga, ae le o le Microsoft account).
  4. Faʻamanino le talosaga e mafai ona faʻaaogaina i lenei tala. O le a faʻalauiloa i luga o le laupepa uma pe a ulufale mai i totonu o lenei tagata faaaoga, o isi uma talosaga o le a le maua.
  5. I nisi tulaga, e le manaʻomia ni laasaga faaopoopo, ma mo nisi tusi talosaga e maua ai se filifiliga faaopoopo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o Microsoft Edge, e mafai ona e mafai le tatalaina o le tasi le 'upega tafailagi.

I lenei tulaga, o le a maeʻa ia faʻavae, ma pe a ulufale i le tala na faia ma le kiosk mode e mafai, e naʻo le tasi le talosaga filifilia o le a avanoa. O lenei talosaga e mafai ona suia pe a manaʻomia i le vaega tutusa o le Windows 10 seti.

I le tulaga maualuga foʻi e mafai ai ona e toe faʻaleleia le vave o le komipiuta i le tulaga o le toilalo nai lo le faʻaalia o faʻamatalaga e uiga i mea sese.

Faʻafeiloaʻi le Kiosk Mode i Early Versions o Windows 10

Ina ia mafai ai e le kiosk mode i le Windows 10, ona fausia se tagata fou o le nofoaga lea o le a faatulaga ai le tapulaa (mo nisi auiliiliga, vaai i le auala e fatu ai se tagata faaaoga Windows 10).

O le auala pito sili ona faigofie e faia ai lenei mea o loʻo i totonu o Filifiliga (Win + I key) - Faʻamaumauga - Aiga ma isi tagata - Faʻaopoopo se tagata i lenei komepiuta.

I le taimi lava e tasi, i le faagasologa o le fatuina o se tagata fou faʻaaoga:

  1. Pe a musuia oe mo imeli, kiliki "E leai ni au faʻamatalaga mo lenei tagata."
  2. I le isi sikoa o loʻo i lalo, filifili "Faʻaopoopo se tagata e aunoa ma se faʻamatalaga a Microsoft."
  3. I le isi, ulufale i le igoa o le tagata faaaoga ma, afai e tatau ai, o le upu faʻamalo ma se faʻamaoniga (e ui lava atonu e te le ulufale i le upu faʻamaonia mo le faʻamatapulaʻaina o le tala o le kiosk mode).

A maeʻa ona faia le tala, e ala i le toe foi atu i le polokalama o le Windows 10, i le vaega o "Aiga ma isi tagata," kiliki "Faʻasalaina Tautuuga Avanoa".

I le taimi nei, o mea uma e totoe o le faʻamaonia mai lea o le tagata e faʻaaogaina le mea e mafai ai e le kiosk ona faʻaalia ma filifili le talosaga lea o le a otometi ona faʻalauiloaina (ma o le a faʻagata ona avanoa).

A maeʻa ona faʻamalamalamaina nei mea, e mafai ona e tapunia le faʻamaufaʻailogaina - faʻatapulaʻaina le avanoa e faʻapipiʻi ma sauni e faʻaaoga.

Afai e te ulufale i le Windows 10 i lalo o se teugatupe fou, i le taimi lava e te ulufale ai i totonu (o le taimi muamua e te ulufale ai, o le a faia le seti mo sina taimi) o le a filifilia le ata atoa ma e le mafai ona e mauaina isi vaega o le polokalama.

Ina ia e alu ese mai se faʻamatalaga faʻapipiʻi faʻamaonia, lolomi Ctrl + Alt + Del e alu i le loka puipui ma filifili le isi tagata faʻaoga komipiuta.

Ou te le iloa tonu pe aisea e mafai ai e le kiosk ona faʻaaogaina mo se tagata masani (tuʻuina atu i matua matua se avanoa mo se tagata nofo toatasi?), Ae atonu o le a maua e le tagata faitau le aoga aoga (faasoa?). Le isi mea fiafia e uiga i tapulaa: Faʻafefea ona faʻagata le faʻaaogaina o le komepiuta i le Windows 10 (e aunoa ma le faʻamalosia matua).