Scan ma OCR

Lelei lelei

Masalo oi matou taitoatasi o feagai ma le galuega pe ae manaʻomia le faaliliuina o se pepa pepa i le faiga eletoroni. E matuā talafeagai lava lenei mea mo i latou o loʻo suʻesuʻe, galulue ma faʻamaumauga, faaliliu tusitusiga e faʻaaoga ai lomifefiloi eletise, ma isi.

I lenei tusiga ou te fia faasoa atu nisi o mea autu o lenei faagasologa. O le mea lautele, o le suʻesuʻeina ma le faʻaaogaina o tusitusiga e vave ona faʻaaoga, aua o le tele o galuega e tatau ona faia ma le lima. O le a tatou taumafai e iloa pe o le a, pe faapefea ma pe aisea.

E le o tagata uma e malamalama vave i se mea se tasi. A maeʻa le suʻeina (faʻapipiʻi pepa uma i luga o le scanner) o le ai ai lau ata o le faatulagaga BMP, JPG, PNG, GIF (atonu o iai isi faʻatulagaga). O lenei mai lenei ata e te manaʻomia e maua ai le tusiga - o lenei faiga ua taua o le aloaia. I lenei faasologa, ma o le a tuuina atu i lalo.

O le anotusi

  • 1. O le a le mea e manaʻomia mo le suʻesuʻeina ma le amanaiaina?
  • 2. Iloiloga o le numera
  • 3. Aloaia o le tusitusiga o le pepa aloaia
    • 3.1 Tusitusiga
    • 3.2 Ata
    • 3.3 Laulau
    • 3.4 Mea e le manaʻomia
  • 4. Aloaia o faila PDF / DJVU
  • 5. Faʻasalaga siaki ma le faasaoina o galuega

1. O le a le mea e manaʻomia mo le suʻesuʻeina ma le amanaiaina?

1) Scanner

Mo le faaliliuina o pepa lolomiina i ni tusitusiga, e te manaʻomia muamua se scanner ma, e tusa ai ma lea, polokalame "tagatanuu" ma avetaavale na o faatasi. Faatasi ai ma i latou e mafai ona e siakiina le pepa ma faʻasaoina mo le toe gaosia.

E mafai ona e faʻaoga isi analog, ae o le masini komepiuta e sau ma le scanner i totonu o le pusa e masani ona vave faʻavave ma e tele atu filifiliga.

Faʻalagolago i le ituaiga sisiʻo o loʻo ia oe - o le saoasaoa o le galuega e mafai ona eseese tele. E i ai sikila e mafai ona maua se ata mai se laupepa i le 10 sekone, ei ai nisi o le a maua i le 30 sekone. Afai e te suʻeina se tusi i le 200-300 pepa - Ou te manatu e le faigata ona faʻatusatusa pe fia taimi o le ai ai se eseesega i le taimi?

2) Polokalama mo le amanaiaina

I la matou tusiga, o le a ou faʻaali atu ia te oe le galuega i se tasi o polokalama sili ona lelei mo le suʻeina ma le aloaiaina o soʻo se pepa - ABBYY FineReader. Talu mai ua totogi le polokalame, ona vave loa lea ona ou tuʻuina atu se sootaga i le isi - o lona faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le faʻaaogaina o le Cunei Form. E moni, o le a ou le faatusatusaina, ona o le mea moni e manumalo le FineReader i itu uma, ou te fautuaina e faataitai uma lava.

ABBYY FineReader 11

Sitepu aloaia: //www.abbyy.ru/

O se tasi o polokalame sili ona lelei o lona ituaiga. Ua mamanuina e iloa ai le anotusi i le ata. Fausia le tele o filifiliga ma foliga. E mafai ona tuʻuina atu le tele o faʻamatalaga, e lagolagoina foʻi lomiga tusilima (e ui lava ou te leʻi taumafai patino, ou te manatu e lelei le le mafai ona iloa le tusilima tusitusi, seʻi vagana ua i ai sau pepa tusitusi e sili ona lelei). O nisi faʻamatalaga e uiga i le galulue ma ia o le a talanoaina i lalo. Matou te matauina foi iinei o le a aofia i le tusiga le galuega i le polokalama 11.

I le avea ai o se tulafono, o ituaiga eseese o ABBYY FineReader e le eseese tele le tasi i le isi. E faigofie ona e fai tutusa i le isi. O eseesega eseese atonu o le a faigofie, saoasaoa o le polokalama ma ona gafatia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lomiga muamua e le tatalaina se pepa PDF ma le DJVU ...

3) Faʻamaumauga e matamata ai

Ioe, o lea iinei, na ou filifili ai e aveese pepa i se isi koluma. I le tele o tulaga, mataʻituina ni tusi, nusipepa, tusiga, mekasini, ma isi. Ie na tusi ma tusi e manaʻomia. O le a le mea o loʻo ou taʻitaʻia? Mai aafiaga patino, e mafai ona ou fai atu na o mea e te manaʻo e matamata i ai - atonu ua i ai i le upega! E fia taimi na ou lavea patino ai le taimi na ou mauaina ai se tusi se tasi pe ua uma foi ona silasila i luga o le upega tafailagi. Na na ona ou kopiina le tusiga i le pepa ma faaauau pea.

Mai lenei fautuaga faigofie - aʻo leʻi suʻeina se mea, siaki pe a uma ona siaki e se tasi ma e te le manaʻomia le faʻamaʻaloga o lou taimi.

2. Iloiloga o le numera

O lenei, o le a ou le talanoa e uiga i au avetaavale mo le scanner, o polokalame na alu faatasi, ona o mamanu uma o le scanner e ese, e eseese foi le polokalama i mea uma ma le matemate ma sili atu ona manino le faʻaalia o le faʻaogaina o le taotoga e le talafeagai.

Ae o sikola uma e tutusa o latou tulaga e mafai ona aafia ai le saoasaoa ma le lelei o lau galuega. O iinei e uiga ia i latou o le a ou talanoa ai iinei. O le a ou lisiina saʻo.

1) Faʻalelei le lelei - DPI

Muamua, seti lelei le tulaga lelei i filifiliga e le itiiti ifo i le 300 DPI. E fautuaina e tuʻuina atu sina mea itiiti, pe a mafai. O le maualuga o le faailo o le DPI, o le manino atili o lau ata o le a faʻaalia, ma o lea, o le a sili atu ona vave faia le faagasologa. E le gata i lea, o le maualuga o le tulaga o le suʻesuʻe - o le itiiti ifo o mea sese e tatau ona e faasaʻo mulimuli ane.

O le filifiliga silisili, e masani lava 300-400 DPI.

2) faʻasolosolo

O lenei nofoaga e matua afaina ai le taimi o le suʻega (i le auala, e aafia ai foi le DPI, ae e malosi tele, ma e na o le taimi lava e seti ai e le tagata faʻapitoa tulaga maualuga).

E masani lava e tolu auala:

- uliuli ma paʻepaʻe (atoatoa mo tusitusiga manino);

- hina (talafeagai mo tusitusiga ma laulau ma ata);

- lanu (mo mekasini lanu, tusi, i se tulaga lautele, pepa aloaia, pe o fea e taua ai le lanu).

E masani lava o le taimi vave e faalagolago i le filifiliga o lanu. A uma mea uma, afai o iai sau pepa lapopoa, e oʻo lava i le 5-10 sekone i luga o le itulau i lona atoaga, o le a maua ai se taimi lelei ...

3) Ata

E mafai ona e mauaina le pepa e le gata i le suʻeina, ae faʻapea foʻi ile aveina o se ata. I le avea ai o se tulafono, i lenei tulaga, o le ai ai nisi o faʻafitauli: faʻatupuina o foliga, faʻafefeteina. Ona o lenei mea, atonu e ono manaomia ai le umi o le faasaʻoina ma le gaosia o le tusitusiga na maua. O le tagata lava ia, ou te le fautuaina le faaaogaina o kamera mo lenei pisinisi.

E taua le maitauina e le o pepa uma na o le a aloaia, aua ata lelei e mafai ona matua maualalo lava ...

3. Aloaia o le tusitusiga o le pepa aloaia

Matou te manatu na vaʻaia oe itulau peleina na e mauaina. O le tele o taimi latou te faia ai: tif, bmb, jpg, png. I le lautele, mo ABBYY FineReader - e le taua tele lenei mea ...

A uma ona tatala le ata i ABBYY FineReader, o le polokalama, i le avea ai o se tulafono, i luga o le masini e amata ona filifili vaega ma iloa ai. Ae o nisi taimi e sese ai. Mo lenei mea matou te iloiloina le filifilia o vaega e manaʻomia ile lima.

E taua! E le o tagata uma lava e malamalama i le maea ai o le tatalaina o se pepa i totonu o le polokalama, o le pepa o loʻo maua i le itu tauagavale i le faamalama, o loʻo e faʻamaonia ai vaega eseese. A uma ona e kiliki i le button "faʻaaloalogia", o le polokalama i le faamalama i le itu taumatau o le a aumai ia te oe le tusitusiga maeʻa. A maeʻa ona aloaia, i le ala, fautuaina e siaki le tusi mo mea sese i le lava FineReader.

3.1 Tusitusiga

O lenei eria e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai le telefoni O ata ma laulau e tatau ona le aofia ai. E le tatau ona tusia faʻamaumauga masani ma le masani ai ...

Ina ia filifilia se vaega o tusitusiga, faʻalogo i le laulau i le pito i luga o le FineReader. O loʻo i ai se ki "T" (silasila. O le faʻamalamalamaga i lalo, o le faʻamaufaʻailoga o le kiotu o loʻo i luga o lenei button). Kiliki i luga, ona i ai lea i le ata o loʻo i lalo e filifili ai le vaega faʻasolosolo mataʻitusi o loʻo i ai le tusiga. I le auala, i nisi tulaga e manaʻomia ona e fatuina poloka poloka o 2-3, ma o nisi 10-12 i le itulau, aua E mafai ona ese le faʻatulagaga o fetalaiga ma e le filifilia le laufanua atoa ma le tasi sikuea.

E taua le maitauina o ata e le tatau ona paʻu i totonu o le vaega o tusitusiga! I le lumanaʻi, o le a faʻaolaina oe i le tele o taimi ...

3.2 Ata

Faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai ata ma vaega e faigata ona iloa ona o le le lelei o le lelei poʻo le vai e le masani ai.

I totonu o le sikikipipiata i lalo, o le faʻamaufaʻailoga o le kiona o loʻo i luga o le ki o loʻo faʻaaoga e filifili ai le vaega "ata". I le auala, e matua mafai lava ona filifilia se vaega o le itulau i lenei eria, ma o le a taua e le FineReader i totonu o le pepa o se ata masani. Ie na o le "valea" o le a kopi ...

O le mea masani, o lenei eria e faʻaaogaina e faʻamaonia ai laulau e le lelei, e faʻamaonia ai faʻamatalaga e le masani ai ma le vai papatisoga, o ata lava ia.

3.3 Laulau

O le sikikipipiata i lalo o loʻo faʻaalia ai le faamau e faʻamalamalama ai laulau. I se tulaga lautele, ou te le masani lava ona faaaogaina. O le mea moni, e tatau ona e tusiina saʻo (laina) laina taitasi i luga o le laulau ma faʻaali pe o le a ma pe faʻapefea foi le polokalama. Afai o le laulau e laʻititi ma e le lelei tele, ou te fautuaina e faʻaoga le vaega "ata" mo nei faamoemoega. O le teuina o le tele o taimi, ona mafai ai lea ona vave faia se laulau i totonu o le Upu i luga o le faavae o se ata.

3.4 Mea e le manaʻomia

E taua le matau. O nisi taimi ei ai elemene e le talafeagai i luga o le itulau e faigata ai ona iloa le tusiga, pe le faatagaina oe e filifili le vaega o loʻo manaʻomia. E mafai ona aveesea e ala i le faʻaaogaina o le "solo".

Ina ia faia lenei mea, alu i le faʻatulagaina o ata.

Filifili le mea e solo ai ma filifili le vaega e le o manaomia. O le a soloina ma i lona tulaga o le a avea ma pepa paʻepaʻe.

I le auala, ou te fautuaina e faʻaaogaina lenei filifiliga ia te oe i taimi uma e mafai ai. Taumafai uma vaega o vaega na e filifilia, i le mea e te le manaʻomia ai se fasipepa, pe iai foi ni mea e le tatau ai, faʻanoanoa, faʻalavelave - tape faʻamalolo. Faʻafetai i lenei faʻalauiloa o le a vave tele!

4. Aloaia o faila PDF / DJVU

O le mea lautele, o lenei faʻaaloalogia o le a le ese mai isi - o lona uiga E mafai ona e galue faatasi e pei lava o ata. Na o le pau lava le mea e le tatau ona fai i le polokalama tuai, pe afai e te le tatalaina ia faila PDF / DJVU - faʻafou le version i le 11.

Se fautuaga laitiiti. A uma ona tatala le pepa i le FineReader - o le a otometi ona amata ona iloa le pepa. E masani lava i faila o PDF / DJVU, e le manaʻomia se vaega patino o le itulau i le atoa o le pepa! Ina ia aveese se vaega faapena i itulau uma, fai mea nei:

1. Alu i le vaega o teuteu ata.

2. Faʻatonu le filifiliga "taofi".

3. Filifili le vaega e te manaʻomia i itulau uma.

4. Kiliki le faʻaaoga i itulau uma ma faʻapipiʻi.

5. Faʻasalaga siaki ma le faasaoina o galuega

E foliga mai atonu ei ai isi faafitauli, pe a filifilia uma vaega, ona e amanaʻia lea - ave ma sefe ... E leʻi i ai iina!

Muamua, tatou te manaʻomia le siakiina o le pepa!

Ina ia mafai ai, pe a uma ona aloaia, i le faamalama i le itu taumatau, o le ai ai se "siaki" button, vaai i le faʻamalamalamaga i lalo. A uma le kilikiina, o le polokalama a le FineReader o le a otometi lava ona faʻaali atu ia te oe ia eria o loʻo i ai i le polokalama ni mea sese ma e le mafai ona faʻalagolagoina se tasi poʻo se isi faʻataʻitaʻiga. E na o le filifili lava, pe oe malilie i le manatu o le polokalama, pe ulufale i lau amio.

I le auala, i le afa o mataupu, e tusa lava, o le polokalama o le a ofoina atu ia te oe se upu saʻo saunia-ia e tatau ona e faʻaaogaina le kiore e filifili ai le filifiliga e te manaʻo ai.

Lona lua, a maeʻa siaki e tatau ona e filifilia le faatulagaga lea e te faasaoina ai le taunuuga o lau galuega.

Faʻafeiloaʻiina oe e le Failautusi i le atoaga: e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le faʻamatalaga i totonu o le upu tasi, ma e mafai ona e faʻasaoina i se tasi o le tele o fuainumera. Ae ou te fia faamamafaina se isi mea taua. Po o le a le faatulagaga e te filifilia, e sili atu ona taua le filifilia o le kopi! Mafaufau i filifiliga sili ona manaia ...

Toto saʻo

O vaega uma na e filifilia i luga o le itulau i le pepa aloaia o le a fetaui tutusa ma le pepa autu. Se filifiliga e sili ona talafeagai pe a taua mo oe e aua neʻi faʻaaogaina le faʻaliliuina o upu. I le auala, o le a tutusa foi le mamanu ma le uluai kopi. Ou te fautuaina i lenei filifiliga e tuʻuina atu le pepa i le Upu, e faʻaauau pea galuega i ai iina.

Tatalo talafeagai

O lenei filifiliga e lelei aua ua e maua se kopi ua uma ona faatulagaina o le tusitusiga. Ie Faʻailoaina o le "kilomita", atonu na i ai i totonu o le uluai pepa - o le ae le fetaui. Filifiliga talafeagai pe a e matua faʻasalalau le faʻamatalaga.

Moni, e le tatau ona e filifili pe afai e taua mo oe le teuina o le mamanu o mamanu, fonuka, indents. O nisi taimi, pe afai o le faʻailoaina e le o se tulaga manuia - o lau pepa e mafai ona "skew" ona o le suia o le faʻatulagaga. I lenei tulaga, e fautuaina e filifili se kopi saʻo.

Lauga tusitusi

Se filifiliga mo i latou e manaʻomia naʻo le tusiga mai le itulau e aunoa ma isi mea uma. E talafeagai mo pepa e aunoa ma ata ma laulau.

O lenei mea ua maeʻa ai le suʻesuʻeina o le pepa aloaia ma le aloaia. Ou te faʻamoemoe o le fesoasoani a nei fautuaga faigofie e mafai ona e foia ai ou faafitauli ...

Le manuia!