Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le Android Go

MySQL o se faʻaaogaina o faʻamatalaga tuʻufaʻatasiga faʻaaoga i le lalolagi atoa. O le tele o taimi e faʻaaoga i le atinaʻeina o upega tafaʻilagi Afai o le Ubuntu e faʻaaogaina e avea ma polokalama autu o le faagaoioia (OS) i luga o lau komepiuta, ona mafai lea e le faʻapipiʻiina o lenei polokalama ona faigata ona e galue i "Terminal"e ala i le tele o tulafono. Ae o lalo ifo o le a faʻamatalaina auiliili le auala e faʻapipiʻi ai MySQL i le Ubuntu.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻapipiʻi Linux mai se taavale afi

Faʻamauina o MySQL i Ubuntu

E pei ona fai mai, o le faʻapipiʻiina o le MySQL polokalama i le Ubuntu OS e le o se galuega faigofie, ae o le iloa o tulafono talafeagai, e mafai lava e se tagata masani ona faʻaaogaina.

Manatua: o tulafono uma o le a lisiina i totonu o lenei tusiga e tatau ona faʻataunuʻuina ma le tele o aia tatau. O le mea lea, a uma ona ulufale atu i latou ma kiliki le ki Ulufale, o le a fesiligia oe mo le upu faʻamaonia na e faʻamaonia pe a faʻapipiʻi le OS. Manatua pe a ulufale atu i se upu faila, e le o faaalia ia tagata, o lea e tatau ai ona e faʻasese le saʻo saʻo faʻatasi ma faʻafesoʻotaʻi Enti.

Laasaga 1: Faʻafou le faʻaogaina o le polokalama

Aʻo leʻi amataina le faʻapipiʻiina o MySQL, e taua tele le siakiina o faʻamatalaga o lau OS, ma afai ei ai, ona faʻapipiʻi lea.

  1. Ina ia amata, faʻafouina fale uma e ala i le tamoe "Terminal" mulimuli i le poloaiga:

    Suʻesuʻega faʻaleleia

  2. O lenei la o le a matou faʻaeʻeina mea na maua:

    Success upgrade

  3. Faatali mo le faagasologa o le download ma le faʻapipiʻi e faʻatumu, ona toe faʻafou lea o le polokalama. E mafai ona e faia lenei mea e aunoa ma le alu "Terminal":

    Suo toe amata

A uma ona amata le faiga, ia toe ulufale "Terminal" ma alu i le isi laasaga.

Vaʻai foi: Faʻasologa o Taʻaloga Faʻaaoga i Linux Terminal

Laasaga 2: Faʻatulagaga

O lenei o le a matou faʻapipiʻi le server MySQL e ala i le faʻatonuina o le poloaiga lenei:

sudo apt install mysql-server

Ina ua fesiligia: "E te fia alu pea?" ulufale mai uiga "T" poʻo "I" (faʻalagolago ile OS OS) ma kiliki Ulufale.

I le taimi o le faʻatulagaga, o le a aliali mai ai se atinaʻe pseudo-graphic, fai atu ia te oe e setiina se uputusi fou mo le server MySQL - ulufale i ai ma kiliki "Lelei". A maeʻa lena, faʻamaonia le upu faʻaulu na e faatoa ulufale ma toe kiliki. "Lelei".

Manatua: i le pseudo-graphic interface, o le fesuiaʻiga i le va o vaʻaia o loʻo faia e ala i le kilikiina o le ki o le TAB.

A maeʻa ona e seti le upega tafaila, e tatau ona e faʻatali seʻia maeʻa le faʻatulagaina o le MySQL server ma faʻapipiʻi lona tagata o tausia. Ina ia faia lenei mea, taʻavale lenei poloaiga:

sudo apt install mysql-client

I lenei laasaga, e te le manaʻomia le faʻamaonia o se mea, o lea la pe a maeʻa le faagasologa, o le faʻatulagaina o MySQL e mafai ona mafaufauina atoa.

Faaiuga

O se taunuuga, e mafai ona matou fai atu o le faʻapipiʻiina o MySQL i le Ubuntu e le o se faiga faigata tele, aemaise pe afai e te iloa uma tulafono talafeagai. O le taimi lava e te ui ai i laasaga uma, o le a vave ona e alu i lau 'upega tafaʻilagi ma o le a mafai ona e faia ni suiga i ai.