Faʻafefea ona iloa le vevela o le komepiuta: masini komepiuta, kata vitiō, puʻe malulu

Lelei lelei

A amata ona amio lemu se komepiuta: mo se faʻataʻitaʻiga, tapuni faʻatasi, toe faʻaleleia, tautau, faʻagesegese - ona avea lea o se tasi o fautuaga muamua a le tele o matai ma tagata faʻapitoa e siaki lona vevela.

O le tele lava o taimi e te manaʻomia ai le iloa o le vevela o mea nei i komipiuta: kata vitio, masini komepiuta, faila malosi, ma nisi taimi, le motherboard.

O le auala pito sili ona faigofie e iloa ai le vevela o se komepiuta o le faʻaaogaina lea o faʻaaogaina faapitoa. Sa latou lafoina lenei tusiga ...

HWMonitor (faʻamalamalamaina o le vevela lautele)

Site faʻapitoa: //www.cpuid.com/softwares/HWmonitor.html

Fig. 1. CPUID HWMonitor Utility

Faʻaaogaina avanoa e fuafua ai le vevela o vaega autu o le komepiuta. I luga o le 'upega tafaʻilagi a le gaosiga, e mafai ona e sii maia se feaveaʻi feaveaʻi (e le manaomia le faʻapipiʻiina o lenei lomiga - na o le faʻalauiloa ma faʻaaogaina!).

O le faʻamalamalamaga i luga (Fig.1) o loʻo faʻaalia ai le vevela o se masini komepiuta o Intel Core i3 ma se puʻupuʻu faigata o Toshiba. O le aoga e galue i lomiga fou o le Windows 7, 8, 10 ma lagolagoina ai le 32 ma le 64 bit system.

Laititi Laiti (fesoasoani e iloa le vevela o le gaioiga)

Atinae o le aufaʻatasi: //www.alcpu.com/CoreTemp/

Fig. 2. Mata o le tele o le mata

O se tamaʻi mea itiiti e faʻamaonia lelei le vevela o le gaosiga. I le auala, o le vevela o le a faʻaalia mo taʻiala taʻitasi. I le faʻaopoopoga, o le fatu ma le taimi o la latou galuega o le a faʻaalia.

O le aoga e mafai ai e oe ona tilotilo i le uta o le CPU i le taimi moni ma mataʻituina lona vevela. O le a sili ona aoga mo suʻesuʻega uma a le PC.

Speccy

Upega tafaʻilagi aloaia: //www.piriform.com/speccy

Fig. 2. Speccy - o le faamalama autu o le polokalama

O se mea aoga tele e mafai ai e oe vave vave ma faʻamautinoa le vevela o vaega autu o se PC: o le masini komepiuta (CPU i le Ata 2), o le motherboard, le disk (Storage) ma le vitio vitio.

I luga o le upega tafaʻilagi o tagata atiaeina e mafai foi ona e siiina se feaveaʻi feaveaʻi e le manaʻomia le faʻatulagaga. I le auala, e ese mai i le vevela, o lenei mea aoga o le a taʻuina ai toetoe lava o uiga uma o soʻo se meafaigaluega faʻapipiʻi i lau komepiuta!

AIDA64 (vaega autu o le vevela + PC faʻamanino)

Upega tafaʻilagi: //www.aida64.com/

Fig. 3. AIDA64 - masini vaega

O se tasi o mea silisili ma sili ona lauiloa mo le fuafuaina o uiga o se komepiuta (komepiuta). E aoga mo oe e le gata ina fuafua le vevela, ae ia seti foi le amataina o le Windows, o le a fesoasoani pe a e sailia ni avetaavale, fuafua le mea tonu o se vaega o meafaigaluega i se PC, ma le tele, sili atu!

Le vaʻaia o le vevela o vaega autū o le AIDA PC ma alu i le vaega o le Computer / Sensors. E manaʻomia le 5-10 sekone. taimi e faʻaalia ai faailoilo o masini.

Speedfan

Sitema aloaia: //www.almico.com/speedfan.php

Fig. 4. Telefoni

O le faʻaaogaina saoloto, e le gata na te siakiina le faitau o faitauga i luga o le laupapa, pepa vitio, puʻupuʻu, gaosi, ae mafai foi ona e faʻafetaui le saoasaoa o le televave o tagata e faʻafeoloolo (i le auala, i le tele o tulaga e aveesea ai le le fiafia).

I le auala, SpeedFan e suʻeina ma tuʻuina atu se fua faʻatatau o le vevela: mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le vevela o le HDD o loʻo i le mati. 4 o le 40-41 kalama. C. - ona tuʻuina atu lea e le polokalama se siaki matamata lanu meamata (o mea uma lava ua faʻatonuina). Afai o le vevela e sili atu i le tau sili ona lelei, o le maka siaki o le a liu moli *.

O le a le maualuga o le vevela o vaega o le PC?

O se fesili tele lava, e malamalama i lenei tusiga:

Faʻafefea ona faʻaitiitia le vevela o le komepiuta / komepiuta

1. Faʻaauau le faʻamamaina o le komepiuta mai le pefu (i le va o le 1-2 taimi i le tausaga) e mafai ai ona faʻaitiitia le vevela (aemaise lava pe'ā tele le pefu). Faʻafefea ona fufulu le PC, ou te fautuaina lenei tusiga:

2. I le tai 3-4 tausaga * e fautuaina ai e sui le gaʻo mafanafana (sootaga i luga).

3. I le taumafanafana, pe a oʻo i le taimi e vevela ai le vevela i totonu o le potu i le 30-40 kalama. C. - ua fautuaina e tatala le tapuni o le iunite ma tuʻu saʻo le tagata masani e faasaga i ai.

4. Mo le komepiuta i luga o le faʻatauga o loʻo i ai ni mea faapitoa. O sea tulaga e mafai ona faʻaitiitia le vevela i le 5-10 grams. C.

5. Afai o matou talanoa e uiga i le komepiuta, o le isi fautuaga: e sili atu le tuʻuina o le komepiuta i luga o se fale mama, palamole ma le mago, ina ia tatalaina ai ona matala (pe ae tuʻu i lalo i luga o se moega poʻo se sofa - o nisi o pu e poloka ona o le vevela i totonu masini e amata ona tupu).

PS

Ua ou maua uma lava. Mo faʻaopoopoga i le tusiga - o se faʻafetai sili. O mea lelei uma!