Faʻasoa atu polokalama lē aoga i Windows 10

O le faʻaaogaina lelei o le masini komepiuta o le Windows 10 e mafai ona sili atu le faʻalelei pe afai e te faʻafesoʻotaʻi lelei ma fetuunai i ou manaʻoga. O se tasi o faʻamatalaga faʻamalamalama i totonu o lenei faʻaliliuga o le tuʻuina atu lea o polokalama e faʻaaoga e ala i le lē mafai ona faia ni galuega patino - taʻalo musika, taʻalo vitiō, alu i luga o le initaneti, galue ma meli, ma isi. E faʻapefea ona faia lenei mea, faʻapea foʻi ma le tele o nuances e fesoʻotai i ai o le a talanoaina i la tatou tusiga i aso nei.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaogagofie le Windows 10

Talosaga le lelei i le Windows 10

Mea uma na faia i lomiga muamua o Windows "Lisi Pulea", i le "pito i luga" e mafai ma e tatau ona faia i totonu "Taimi". O le faʻaaogaina o polokalame e ala i le lē manuia, o loʻo faʻatinoina i se tasi o vaega o lenei vaega o le faʻaogaina o le polokalama, ae muamua o le a matou taʻu atu ia te oe pe faapefea ona ulufale i totonu.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona tatala le "Panel Control" i le Windows 10

  1. Tatala avanoa o le Windows. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le ata talafeagai (matini) i le lisi "Amata" pe kiliki "WINDOWS + I" luga o le komepiuta.
  2. I le faamalama "Taimi"lea o le a tatala, alu i le vaega "Talosaga".
  3. I le tafatafa o le lisi, filifili le laina lona lua - "Talosaga Lelei".

  4. Faia i le vaega tonu o le polokalama "Taimi", e mafai ona tatou agai atu ma le saogalemu i le iloiloga oa tatou autu o loʻo i ai nei, faʻapitoa, o le tofiaina o polokalama e le faʻaaogaina ma isi faʻalapotopotoga.

Imeli

Afai e tele taimi e te galue ai i le i-meli e le o totonu o le masini, ae i se polokalama ua fuafuaina faapitoa mo lenei faʻamoemoe - o se faʻamatalaga i le imeli - o le a sili atu le poto e taʻuina o se mea le lelei mo lenei faʻamoemoe. Afai o le faʻataʻitaʻiga masani "Meli"faʻapipiʻi i totonu o le Windows 10, ua faamalieina oe, e mafai ona e lafoaʻia lenei laasaga (e faʻaaoga tutusa i laasaga uma e faʻatulaga ai laasaga).

  1. I le laupepa na tatalaina muamua "Talosaga Lelei"i lalo o le tusiga "Email", kiliki i luga o le ata o le polokalama na tuʻuina atu iina.
  2. I le faamalama pop-up, filifili pe faapefea ona e fuafua e fegalegaleai ma le meli i le lumanaʻi (tatala mataitusi, tusitusi, mauaina, ma isi). O le lisi o fofo avanoa e masani ona aofia ai mea nei: faʻatautaia faʻatautaia i luga o le 'upega tafailagi, faʻatasi ai ma isi tagata atinaʻe, pe afai e faʻapipiʻi, Microsoft Outlook, pe afai e faʻapipiʻi le MS Office i luga o le komipiuta, ma tagata suʻesuʻe. Ma le isi, e mafai ona suʻe ma faʻapipiʻi se tusi talafeagai mai le Faleoloa a Microsoft.
  3. I le filifili ai i le filifiliga, ia na o le kiliki i le igoa talafeagai ma, pe a tatau ai, ia faʻamaonia ou faʻamoemoega i le faamalama o le talosaga (e le o taimi uma lava).

  4. E ala i le atofaina o se polokalama le manuia mo le galue ai i meli, e mafai ona matou agai i le laasaga e sosoo ai.

    Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Faleoloa Microsoft i le Windows 10

Kata

O le toʻatele o tagata faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina mo faʻatautaiga poʻo se sailiga faʻasalalau mo nofoaga i luga o le Google poʻo le Yandex map, e maua i soʻo se masini komepiuta ma masini feaveaʻi i le Android po o le iOS. Afai e te manaʻo e fai lenei mea ma le fesoasoani a se polokalama PC tutoʻatasi, e mafai ona e tofia se tasi i le Setete 10 faʻavae e ala i le filifilia o se fofo masani poʻo le tuʻuina atu o se faʻasologa.

  1. I poloka "Kata" kiliki i le ki "Filifili le le talafeagai" poʻo le igoa o le tusi talosaga e mafai ona e iai iina (i la matou faataitaiga, le muaʻi faʻapipiʻiina "Faʻafanua Faʻafanua" sa faʻaumatia muamua).
  2. I le lisi o loʻo amataina, filifili le polokalama talafeagai mo le galue ma faʻafanua poʻo le alu i le Faleoloa a Microsoft e saili ma faʻapipiʻi tasi. O le a tatou faʻaaogaina le filifiliga lona lua.
  3. O le ae vaaia se itulau Faʻatauga ma faʻafanua faʻafanua. Filifili le mea e te manaʻo e faʻapipiʻi i luga o lau komepiuta ma faʻaaoga mulimuli ane e ala i le kilikiina o lona igoa.
  4. I le itulau i se faʻamatalaga auiliili o le polokalama, kiliki le ki "Maua".
  5. Afai a maeʻa e le amata amataina le faʻapipiʻi, faʻaaoga le ki "Faʻamau"lea o le a faʻaalia i le tulimanu pito i luga.
  6. Faatali seʻi maeʻa le faʻatulagaga o le talosaga, lea o le a faʻamaonia e le faʻamatalaga ma le button o loʻo faʻaalia i luga o le itulau ma lona faʻamatalaga, ona toe foi lea i le "Taimi" Windows, sili atu, i le laupepa na tatala muamua "Talosaga Lelei".
  7. O le polokalama na faʻapipiʻiina e oe o le a faʻaalia i totonu o le poloka o le kata (pe a fai na i ai muamua iina). Afai e le tupu lenei mea, filifili mai le lisi oe lava, i le auala lava e tasi e pei ona faia "Email".

  8. E pei ona i ai i le mataupu talu ai, atonu e leai, e leai se faʻamaoniga o gaioiga o le a manaʻomia - o le a filifilia le talosaga e pei o le faaletonu e aunoa ma se totogi.

Tagata fai musika

O le faʻataʻitaʻiga Groove player, lea na ofoina atu e Microsoft e avea ma faʻafitauli autu mo le faʻalogologo i musika, e lelei tele. Ae ui i lea, o le toatele o tagata e masani ona masani i talosaga a isi vaega, pe a na ona ona o latou lautele lautele ma le lagolago mo le tele o leo leo ma codecs. O le tofiaina o se tagata taalo i le faaletonu ae le o le tulaga tutusa e tutusa ma mataupu ua tatou talanoaina i luga.

  1. I poloka "Musika Musika" e tatau ona kiliki le igoa "Musika Sili" poo le a foi le mea e faʻaaogaina.
  2. Le isi, filifili le mea e sili ona manaʻo i ai i le lisi o loʻo tatalaina. E pei ona i ai muamua, o loʻo i ai le gafatia e suʻe ma faʻapipiʻi se oloa fetaui i le Faleoloa a Microsoft. E le gata i lea, e mafai ona filifilia e le aufaipese o le aufaipese a le Windows Media Player, lea na faimalaga atu i le "pito sili ona sefulu" mai lomiga muamua o le polokalama faagaoioia.
  3. O le leo autu o le a suia.

Vaʻai ata

O le filifiliga o le talosaga mo le matamataina o ata e le ese mai le faiga lava e tasi i mataupu na muamua atu. Ae ui i lea, o le lavelave o le faagasologa o loʻo taoto i le mea moni e faʻapea o le aso nei i le Windows 10, faʻaopoopoga i le meafaigaluega laugatasia "Ata"E tele ni fofo ua folasia e faapea, e ui lava o loʻo tuʻufaʻatasia i totonu o le faiga faʻaogaina, e le o ni tagata matamata.

  1. I poloka "Photo Viewer" Kiliki i luga o le igoa o le talosaga lea o loʻo faʻaaogaina nei o se tagata matamata le amanaʻia.
  2. Filifili le tali talafeagai mai le lisi o avanoa e ala i le kiliki i luga.
  3. Mai le taimi nei, o le tusi talosaga ua e filifilia o le a faʻaaogaina e tatala ai faila faila i faʻapipiʻi lagolago.

Tagata fai ata vitio

E pei o le Groove Music, o le tulaga masani mo le "televise" video - O ataata ma televise e lelei tele, ae e faigofie lava ona suia i se isi, sili atu le lelei, faʻaaoga.

  1. I poloka "Leona Vitio" Kiliki i luga le igoa o le polokalama ua filifilia nei.
  2. Filifili le tasi e te manaʻo e faʻaaoga e avea ma autu e ala i le kilikiina i le LMB.
  3. Ia mautinoa o le faiga o le "faaleleiga" ma lau filifiliga - mo nisi mafuaaga i lenei laasaga, o le filifilia o le tagata taalo talafeagai e le masani ona galue i le taimi muamua.

Manatua: Afai e te toilalo e fai sau oe lava ae le o se faʻataʻitaʻiga masani i se tasi o poloka, o lona uiga, e le tali le faiga i le filifiliga, toe amata "Filifiliga" ma toe taumafai - i le tele o tulaga e fesoasoani. Masalo, o Windows 10 ma Microsoft na sili ona mananao e tuu tagata uma i luga oa latou oloa gaosi tautua.

Upega tafaʻilagi

Microsoft Edge, e ui o loʻo i ai talu mai le faʻasalaga o le sefulu o lomiga o Windows, ua le mafai ona tauva ma sili atu ona lauiloa ma lauiloa. E pei o muamua Internet Explorer, mo le tele o tagata faʻaaogaina o loʻo avea pea ma mea e siakiina mo le suʻeina, siiina ma le faʻapipiʻiina o isi sailiga. E mafai ona e atofa le oloa autu "isi" i le auala tutusa e pei o isi talosaga.

  1. Ina ia amata, kiliki le igoa o le talosaga ua faʻaopoopo i le poloka "Upega Tafaʻilagi".
  2. I totonu o le lisi e aliali mai, filifili le masini e te manaʻo e faʻaoga e faʻafesoʻotaʻi ai le Initaneti ma tatala laina fesoʻotaʻi.
  3. Maua se taunuuga lelei.
  4. Vaʻai foi: Faʻafefea ona atofa se mea e le faʻaaogaina

    E mafai ona faʻamaeʻaina lenei mea e le gata i le tofiaina o le faʻaaogaina o le masini, ae i le lautele ma le faʻapipiʻiina o talosaga autu. Ae ui i lea, i se tulaga aoao, faatasi ai ma le iloiloina o la matou autu i le taimi nei e faauma vave.

Faʻasalalau faʻaoga le faʻaaogaina o mea

I le faaopoopo atu i le filifiliga saʻo o talosaga e le mafai, i le vaega lava e tasi "Taimi" E mafai ona e faʻamatalaina nisi faʻaopoopoga mo latou. Mafaufau puupuu i avanoa e maua iinei.

Talosaga Faataatia mo Faiga Faaulu

Afai e te manaʻo e faʻafeiloaʻi lelei talosaga taʻitasi e ala i le lē mafai, faʻamatalaina la latou galuega ma faila faila faila, mulimuli i le fesoʻotaʻiga "Filifilia o faʻataʻitaʻiga masani mo ituaiga faila" - o le muamua o le tolu na makaina i le ata o loʻo i luga. O le lisi ole ituaiga o faila ua resitala i totonu o le polokalama (i le faasologa o le pi faitau) o le a tuʻuina i le itu tauagavale o le lisi e tatala i ou luma, i le ogatotonu, o polokalame e faʻaaogaina e tatala ai, pe, pe a le i tofiaina, le avanoa e filifili ai. O lenei lisi e tele naua, o lea e suesue ai na o le taʻalo i lalo i le itulau faʻasolosolo faatasi ai ma le uili o le kiona po o le kesi i le itu taumatau o le faamalama.

O le suia o le faasologa o taamilosaga e faia e tusa ai ma le faasologa o mea nei - saili le faatulagaga i le lisi o le auala tatala e te manao e suia, kiliki i luga o le talosaga ua tofia nei (pe leai foi) ma filifili le tali talafeagai mai le lisi o avanoa. I se tulaga lautele, ia faatatau i lenei vaega. "Taimi" O le polokalama e fautuaina i mataupu e te manaomia e atofa ai se talosaga e ala i le le mafai, o ona sui auai e ese mai vaega ua tatou iloiloina i luga (mo se faataitaiga, polokalame mo le galulue faatasi ma ata o foliga, mamanu mamanu, ata faataitai, ma isi). O le isi filifiliga e mafai ona fai, o le manaʻoga e vavae faʻasesega o le ituaiga lava (mo se faʻataʻitaʻiga, vitio) i le va o isi polokalame tali tutusa.

Taʻiala faʻasalalau masani

E pei o faila faila, e mafai ona faʻamatalaina le galuega o tusi talosaga faʻatasi ai ma faʻamaumauga masani. Aemaise lava, iinei e mafai ona e fetaui ma faʻamaumauga faʻatasi ma ni faʻamaumauga faʻapitoa faʻamatalaga.

E le manaʻomia e le tagata faʻapisinisi ona eli i totonu o lenei vaega, ma i se tulaga lautele e sili atu le aua nei faia lenei mea ina ia "aua le motusia ai soo se mea" - e lelei tele le faiga o le polokalama.

Faʻaaoga Talosaga

Alu i le vaega pito i tua "Talosaga Lelei" e ala i se faʻamatalaga "Seti Tulaga Faatauaina Tese", e mafai ona sili atu le saʻo o le fuafuaina o le "amio" o polokalama patino ma ni faatulagaga eseese ma ni faʻataʻitaʻiga. I le taimi muamua, o elemene uma o lenei lisi o loʻo faʻatulagaina i tulaga faʻatapulaʻa poʻo faʻamautuina muamua.

Ina ia suia nei tulaga faatauaina, filifili se tusi maoti i le lisi, kiliki muamua i lona igoa, ona sosoo ai lea ma le ki o loo aliali mai. "Pulega".

E le gata i lea, e pei o le faatulagaga ma faatulagaga, i le itu tauagavale, saili ma filifili le tau e te manao e suia, ona kiliki lea o le polokalame ua faapipiiina i le itu taumatau ma filifili le mea e te manao e faaaoga e avea ma autu autu i le lisi e aliali mai. Mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le le mafai, Microsoft Edge e mafai ona faʻaaoga e tatala ai le PDF format e ala i le polokalama, ae mafai ona e suia i se isi masini komepiuta po o se polokalama faʻapitoa, pe a faʻapipiʻi i lau komepiuta.

Toe faʻafoʻi i uluai fausaga

Afai e tatau ai, o mea uma e le mafai ona faʻaaogaina na faʻaaogaina muamua na mafai ona toe faʻatuina ia latou uluaʻi tulaga faatauaina. Ina ia faia lenei mea, i le vaega o loʻo tatou mafaufau iai o loʻo i ai se faʻamau tutusa - "Toe faʻafou". O le a aoga pe a e sese pe na e le iloa foi se mea sese, ae e te le maua le malosi e toe faʻafoisia ai le tau muamua.

Vaʻai foi: Filifiliga o le "Faʻatinoina" i le Windows 10

Faaiuga

I luga o lenei mea, o le tatou tusiga e oʻo mai i lana faaiuga talafeagai. Na matou suʻesuʻeina i le tele o faʻamatalaga e ono mafai ai pe faapefea ona faʻaaoga e le Windows 10 OS polokalama lē lelei ma fuafua ai a latou amio i ni faila ma faila masani. Matou te faʻamoemoe o lenei mea na aoga mo oe ma tuʻuina atu se tali malosi i fesili uma oi ai i le autu.