Flying Logic 3.0.9

E masani ona faʻaaogaina e le toʻatele o tagata la latou komepiuta e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi i le fesoʻotaiga, e na o le pule i le malosiaga. Ae ui i lea, o nisi taimi e le mafai ai mea faigaluega ma taofia le iloa e se komepiuta komepiuta. O mafuaʻaga mo le faʻaletonu, pe a le iloa e le komepiuta le meaʻai ma fesili le fesili: "O le a le mea e fai," atonu o ni nai mea ma mafua ai ona le gata i faafitauli i le paʻa, ae faʻalavelave foi i le masini komepiuta o le komepiuta. Sei o tatou tilotilo totoa i le fofo i le mea sese i le sailia o le maa i totonu o se komepiuta.

Foʻia le faʻafitauli o le mauaina o maʻa ile komepiuta

A oʻo mai le faʻafitauli i le fesiligia, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le logo faʻaali i le tagata e uiga i lenei mea ma se lapataiga talafeagai. Afai, pe a uma ona mulimuli i faatonuga, e suia le tulaga i "Fesootai"O lona uiga o faʻataʻitaʻiga uma na faia saʻo ma na foia le faafitauli.

Metotia 1: Faʻafou mea faʻapitoa

O le laasaga muamua o le toe faʻaleleia o meafaigaluega, talu ai o le faafitauli atonu na mafua mai i se mea vaivai faʻaletonu. E manaʻomia le tagata e faʻaaogaina na o ni nai laasaga faigofie. Mulimuli i faatonuga o loʻo i lalo ma o le a manuia le faʻamatalaga:

  1. Talo le masini ma vavae ese mai le upega tafailagi.
  2. Faʻasaga ma le pusa pito i tua ia te oe ma aveese le maa.
  3. I luga o se komepiuta e le atoatoa, faʻaofuofu le faamau i lalo mo le luasefulu sekone e toe faʻafoʻi ai nisi vaega o le eletise.
  4. Ia toe tuu le batini, liliu le komepiuta ma toe sui.

Toe faʻafouina o le meafaigaluega e fesoasoani i le tele o tagata faʻaoga, ae na o galuega lava e mafua ai le faʻafitauli ona o se faʻaoga faigofie. Afai o faatinoga na faia e leʻi aumaia ai soʻo se iuga, faʻaauau auala nei.

Metotia 2: Toefaʻutuʻu tulaga o le BIOS

O nisi o tulaga BIOS i nisi taimi e mafua ai le le saʻo o le taʻaloga o nisi vaega o le masini. E mafai foi ona iai ni faʻafitauli i suiga o le folasia. Muamua, e tatau ona e faia se taamilosaga ina ia mafai ai ona toe faʻafoʻi tulaga i la latou fale gaosi oloa. O lenei faiga e faia i metotia eseese, ae e faigofie uma ma e le manaʻomia se malamalama faaopoopo poʻo ni tomai mai le tagata faʻaaoga. E mafai ona maua faʻamatalaga auiliili mo le toe faʻafouina o tulaga BIOS i la tatou tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Faitau atili: Toefaʻutuʻu tulaga o le BIOS

Metotia 3: Faʻafou le BIOS

Afai o le seti e leʻi tuʻuina atu i ai soʻo se iuga, e aoga le taumafai e faʻapipiʻi le fuʻa fou faʻamaumauga mo le BIOS o le masini faʻaaogaina. E faia lenei mea e faʻaaoga ai mea faʻapitoa a isi vaega, i le faiga faʻaogaina lava ia poʻo le MS-DOS environment. O lenei faagasologa o le a sili atu le taimi ma o le a manaomia ai nisi o taumafaiga, mulimuli ma le faaeteete i laʻasaga taʻitasi o faatonuga. O a tatou tusiga o loʻo faʻamatalaina ai le faagasologa atoa o le faʻafouina o le BIOS. E mafai ona e faamasani i ai i le sootaga i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafouina BIOS i komepiuta
Polokalame mo le faʻafouina o le BIOS

E le gata i lea, i le tulaga o faafitauli o le pati, matou te fautuaina le faʻataʻitaʻiina e ala i polokalama faʻapitoa. E tele taimi e matauina ai toilalo i totonu o maa, o lona olaga ua oʻo mai i le iuga, o lea e tatau ai ona e gauai i lona tulaga. Lalo o se fesoʻotaʻiga i la tatou tusiga, lea e faʻamatalaina ai metotia uma mo le faʻatinoina o se siakiina o le maʻa.

Faitau atili: Suʻega o Battery Laptop

O aso nei ua matou faʻaaogaina ni metotia se tolu lea e foia ai le faafitauli i le iloa o se pona i se komepiuta. Latou te manaʻomia uma ni faʻataʻitaʻiga ma e ese i le faigata. Afai e leai ni faʻamatalaga ua maua mai ai taunuuga, e taua le faʻafesoʻotaʻi o le nofoaga autu o auaunaga, lea o le a iloa ai e polofesa meafaigaluega faʻapipiʻi ma faʻatino galuega toe faaleleia, pe'ā mafai.