Faʻapefea ona tatalaina faila i le faʻalautele XML

XML o se faʻaopoopoga o faila faʻamaumauga e faʻaaoga ai tulafono o le Faʻasalalauga Faʻamatalaga. O le mea moni, o se tusitusiga tusitusia manino lea e faʻatulagaina ai uiga uma ma mamanu (faila, parakalafa, ala, faailoga lautele) faʻatasi ai ma le fesoasoani o pine.

O le tele lava o taimi, o ia pepa e faia mo le faamoemoe o le latou faʻaoga atili i luga o le Initaneti, talu ai o le faailoga i le Extensible Markup Language e talitutusa lava ma le laiga HTML faʻapitoa. Ma faʻapefea ona tatala XML? O a polokalame mo lenei mea e sili atu ona faigofie ma e tele galuega e mafai ai e oe ona faia faasaʻoga i le tusitusiga (e aofia ai le faʻaaogaina o pine)?

O le anotusi

  • O le a le XML ma o le a le mea?
  • Faʻapefea ona tatala XML
    • Tuusaunoa tusitala
      • Tapena ++
      • XMLPad
      • Xml faia
    • Faʻamaufaitautusi i luga ole Initaneti
      • Chrome (Chromium, Opera)
      • Xmlgrid.net
      • Codebeautify.org/xmlviewer

O le a le XML ma o le a le mea?

XML e mafai ona faʻatusatusa i se pepa masani .docx. Ae afai o le faila na fatuina i le Microsoft Word o se faʻamaumauga e aofia ai faʻamalosi ma sipelaga, syntax siaki faʻamaumauga, ona avea ai lea o XML ma faʻamaumauga ma pine. O lona aoga lenei - i teori, e mafai ona e tatalaina se faila XML i soʻo se faila o tusitusiga. E mafai foi ona tatala ma tatalaina le lava * .docx i totonu o le Microsoft Word.

O faila XML e faʻaaogaina le faailoga faigofie, o lea e mafai ai e soʻo se polokalama ona galue faʻatasi ma ia pepa e aunoa ma ni masini faʻapipiʻi. I le taimi lava e tasi, e leai ni tapulaa i le uiga o le tusiga faʻailoga vaaia.

Faʻapefea ona tatala XML

XML o le tusitusiga e aunoa ma se faʻamalamalamaga. Soʻo se faʻamatala e mafai ona tatala se faila i lenei faʻaopoopoga. Ae o loʻo i ai se lisi o na polokalama e mafai ai e oe ona galue faʻatasi ma faila faila, e aunoa ma le suesueina o ituaiga uma o pine mo lenei (o lona uiga, o le polokalame o le a faatulagaina na oi latou lava).

Tuusaunoa tusitala

O polokalama nei e lelei tele mo le faitau, faʻataʻitaʻia o pepa XML e aunoa ma se initaneti: Notepad ++, XMLPad, Faʻatulagaina XML.

Tapena ++

E foliga tutusa lava ma le Notepad ua tuufaatasia i totonu o Windows, ae ua i ai le lautele o galuega, e aofia ai le mafai ona faitau ma faasaʻo tusitusiga XML. O le faʻaaogaina autu o lenei tusitala o tusitusiga, o le lagolago lea i le faʻapipiʻiina o plug-ins, ma le matamataina o le numera punaoa (faatasi ai ma pine).

Notepad ++ o le a faʻaogaina mo tagata masani o le Notepad mo Windows

XMLPad

O se uiga iloga o le faatonu - e mafai ai ona e maimoa ma faasaʻo faila faila XML i se pine o faʻaaliga o laau. E aoga tele lenei mea pe a faʻasaʻo le XML i se faailoga faʻapitoa, pe a faʻaaogaina nisi uiga ma faʻamaufaʻailoga i le lava fasipepa tutusa i le taimi e tasi.

O le faʻaaogaina o le laiga laau o se mea e le masani ai, ae faigofie lava ona faʻaogaina i lenei faatonu.

Xml faia

Faʻatagaina oe e faʻaali atu mea o loʻo i totonu o le laulau, e mafai ona sui ia pine talafeagai i fuaitau taʻitasi ua filifilia i foliga o se GUI talafeagai (e mafai ona e faia ni filifiliga i le taimi e tasi). O le isi vaega o lenei faatonu o lona mama, ae le lagolagoina le liua o faila XML.

O le a sili atu ona faigofie le faia o le XML Maker mo i latou e sili atu ona masani le vaʻai i faʻamatalaga talafeagai i totonu o le laulau

Faʻamaufaitautusi i luga ole Initaneti

I aso nei, e mafai ona galulue faʻatasi ma faʻamaumauga XML i luga o le initaneti e aunoa ma le faʻapipiʻiina o nisi polokalama faaopoopo i luga o se PC. Ua lava le na o le i ai o se masini komepiuta, o lea o lenei filifiliga e le gata mo Windows, ae o Linux foi, MacOS.

Chrome (Chromium, Opera)

O lagolago taʻitasi Chromium e lagolagoina le faitauina o faila XML. Ae o le faasaʻoina o le a le aoga. Ae e mafai ona e faʻaalia uma i le pepa muamua (faʻatasi ai ma pine), ma a aunoa ma latou (faʻatasi ai ma le mea ua teuteuina).

O masini suʻesuʻe i luga o le masini Chromium ei ai le ata mo le matamataina o faila XML, ae leai se faʻataʻitaʻiga ua tuʻuina atu.

Xmlgrid.net

O le punaoa o se tuʻufaʻatasiga mo le galue ai ma faila XML. E mafai ona e faaliliuina le gagana manino i le faʻailoga XML, nofoaga tatala i le tulaga o le XML (o lona uiga, pe a faʻapipiʻi le tusiga i pine). Naʻo le leaga - o le 'upega tafaʻilagi ile Igilisi.

O lenei punaoa mo le galue ai ma XML-faila e fetaui mo i latou o latou maualuga o le Igilisi e sili atu nai lo le aoga maualuga.

Codebeautify.org/xmlviewer

O le isi tusitala i le initaneti O loʻo i ai se faʻatulagaga e lua-pane, e mafai ona e faʻasaʻo mea o loʻo i totonu o le faʻamalama XML i le tasi faamalama, aʻo faʻaalia e le isi faʻaaliga le foliga o le a aunoa ma ni pine.

O se mea e sili ona faigofie e mafai ai e oe ona faʻamatalaina le faila XML punaoa i le tasi faamalama ma vaai pe faapefea ona vaai e aunoa ma ni pine i se isi faamalama.

XML o faila faila, lea o le tusitusiga lava ia e faʻaaogaina ai pine. I le faʻailoga alafua, o nei faila e mafai ona tatalaina ma toetoe o soo se tusitala o tala, e aofia ai le Notepad ua fausia i totonu o Windows.