Faʻafefea ona aveese le hi.ru mai le Mozilla Firefox browser

Aʻo le i faia se nonogatupe, e manaia le fuafuaina o tupe totogi uma. O lenei mea o le a laveaʻi ai le tagata nono i le lumanaʻi mai le tele o faʻafitauli ma le le fiafia pe a foliga mai ua telē tele le tupe totogi. O mea faigaluega e mafai ona fesoasoani i lenei faʻatusatusaga. Sei o tatou sailia le auala e fuafua ai totogi o nonogatupe i lenei polokalama.

Iloiloga o tupe totogi

Muamua lava, e tatau ona ou fai atu e lua ituaiga aitalafu totogi:

  • Ese ese;
  • Tino.

Faatasi ai ma se polokalame eseese, ua faia e le tagata o tausia se masina tutusa o tupe totogi i le faletupe i le tino nonogatupe faatasi ai ma tupe totogi. O le aofaʻi o tupe tului i masina taʻitasi e faʻaititia e pei o le faʻaunegatupe o le nonogatupe mai ia mea ua fuafua e faʻaititia. O le mea lea, o le aofaiga atoa o totogi faalemasina ua faaitiitia foi.

O se polokalama faʻapitoa e faʻaaogaina se auala laʻititi. O le tagata o tausia le masina e faia le aofaiga tutusa o le aofaiga atoa o totogi, lea e aofia ai tupe totogi i luga o le tino nonogatupe ma totogi tului. I le taimi muamua, o tupe totogi tului e aofia ai le aofaiga atoa o le nonogatupe, ae a faʻaitiitia le tino, e faʻaitiitia le tului. Ae o le aofaiga atoa o tupe totogi e tumau pea ona le suia ona o le siitia masina o totogi i le tino nonogatupe. O le mea lea, i le aluga o taimi, o le siitaga o tului i le aofaiga atoa o le totogiina o le masina e faaititia, ma le tele o tupe maua i le tino ua faateleina. I le taimi lava e tasi, o le aofaiga atoa o le masina totogi lava ia e le suia i le taimi atoa o le nonogatupe.

Na o le faʻatusatusaina o le totogi o le tausaga, matou te taofi. E le gata i lea, e taua lenei mea, talu ai o le taimi nei o loʻo faʻaaogaina e le tele o faletupe lenei polokalame. E faigofie foʻi mo tagata faʻatau, ona i lenei tulaga, o le aofaʻiga o tupe totogi e le suia, tumau tumau. E iloa e tagata faʻatau le tele o le totogi.

Vaega 1: Talosaga Tausaga Faaletupe

Le fuafuaina o le totogi masina pe a faʻaaoga le polokalama faʻapitoa i Excel o loʻo i ai se galuega faapitoa - PMT. E aofia i le vaega o tagata faʻapitoa tau tupe. O le faʻatulagaga mo lenei galuega e pei ona taua i lalo:

= PMT (fua; nper; ps; bs; type)

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le galuega faʻatinoina e tele lava le numera o finauga. O le mea moni, o le lua mulimuli e lua e le faʻatagaina.

Feteenaʻiga "Pet" faailoa le fua faatatau o tului mo se vaitaimi faapitoa. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina le fua faatatau faaletausaga, ae totogi le nonogatupe i masina taitasi, ona tatau lea ona vaevaeina le fua faatatau faaletausaga e 12 ma faʻaaoga le iuga o se finauga. Afai e faʻaaoga le kuata kuata kuata, i lenei tulaga e tatau ona vaeluaina le fua faatatau faaletausaga 4 ma isi

"Kper" o lona uiga o le numera atoa o vaitaimi o le totogiina o nonogatupe. O lona uiga, pe afai e ave se nonogatupe mo le tausaga e tasi ma se totogi faalemasina, ona fuafua lea o le aofaʻi o vaitaimi 12pe afai mo le lua tausaga, ona oʻo lea i le numera o vaitau 24. Afai o se nonogatupe e ave mo le lua tausaga ma totogi kuata kuata, ona tutusa lea o le numera o vaitaimi 8.

"Alofa" faʻaalia le tau o nei. I ni faaupuga faigofie, o le aofaiga atoa lea o le nonogatupe i le amataga o le nonogatupe, o lona uiga, o le aofai e te nonoina, e le aofia ai le tului ma isi tupe totogi faaopoopo.

"Bs" - o le tau o le lumanai. O lenei tau aogā, lea o le a avea ma tino o le nonogatupe i le taimi na maeʻa ai le maliega o nonogatupe. I le tele o mataupu, o lenei finauga "0", talu ai o le tagata nono i le faaiuga o le vaitaimi o le nonogatupe e tatau ona totogi atoatoa le tagata e nofo aitalafu ai. O le finauga faʻamaonia e filifili. O le mea lea, afai e pa'ū, e manatu e leai se mea.

Feteenaʻiga "Ituaiga" fuafua le taimi o le fuafuaina: i le faaiuga poʻo le amataga o le vaitaimi. I le tulaga muamua, e taua le tau "0", ma i le lona lua - "1". O le tele o faletupe e faʻaaoga tonu le filifiliga ma le totogiina i le faaiuga o le vaitaimi. O lenei finauga e mafai foi ona filifili, ma afai e te le taliaina, ua manatu e leai se mea.

O le taimi lenei e alu ai i se faʻataʻitaʻiga faapitoa o le fuafuaina o le totogi masina e faʻaaoga ai le PMT galuega. Mo le faʻatusatusaga, tatou te faʻaaogaina se laulau faʻatasi ai ma faʻamatalaga muamua, pe a fai o le tau o tului i luga o le nonogatupe o loʻo faʻaalia (12%), aitalafu nonogatupe (500,000 rubles) ma le vaitaimi o nonogatupe (24 masina). I lenei tulaga, o le totogi e faia i le masina i le faaiuga o taimi taʻitasi.

  1. Filifili le elemene i le pepa o le a faʻaalia ai le fua faʻatatau, ma kiliki i luga o le ata "Insert function"tuʻu i tafatafa o le faʻailoga pa.
  2. Ua faalauiloa le faamalama. Pule sili. I le vaega "Tupe" filifili le igoa "PLT" ma kiliki le ki "Lelei".
  3. A maeʻa lena, matala le faitotoʻa o le faitotoʻa. PMT.

    I totonu o le fanua "Pet" e tatau ona ulufale i le aofaiga o tului mo le vaitaimi. E mafai ona faia lenei mea i le naʻo le tuʻuina o se pasene, ae o loʻo lisiina i se isi potu i luga o le pepa, o lea matou te tuʻuina atu ai se sootaga i ai. Seti le fetuu i totonu o le fanua, ona kiliki lea i le cell e tutusa. Ae, e pei ona matou manatuaina, matou te maua le tului faaletausaga i luga o le laulau, ma o le vaitaimi o le totogi e tutusa ma le masina. O le mea lea, matou te vaevaeina le fua faatatau faaletausaga, poʻo le faasinomaga i le suauʻu lea o lo oi ai, e le numera 12e tutusa ma le numera o masina i le tausaga. O le vaevaega o loʻo faia tuusaʻo i totonu o le fanua o le faitotoʻa o finauga.

    I totonu o le fanua "Kper" seti le vaitaimi o nonogatupe. E tutusa o ia ma i tatou 24 masina. E mafai ona e ulufale i se numera i le fanua 24 ma lima, ae oi matou, e pei ona i ai i le mataupu talu ai, ia tuʻuina atu se sootaga i le nofoaga o lenei faailo i le uluai laulau.

    I totonu o le fanua "Alofa" taʻu mai le tau muamua o le nonogatupe. E tutusa o ia 500,000 rubles. E pei o mataupu muamua, matou te faailoaina le faasinoga i le elemene o le pepa o loʻo i ai lenei faʻamatalaga.

    I totonu o le fanua "Bs" faʻamaonia le aofaiga o le nonogatupe, pe a uma le totogi atoa. Aʻo tatou manatuaina, o lenei tau e toetoe lava a leai se mea. Seti le numera i lenei matata "0". E ui lava o lenei finauga e mafai ona solo uma.

    I totonu o le fanua "Ituaiga" faʻaalia i le amataga poʻo le faaiuga o le masina totogi ua faia. Matou, pei o le tele o tulaga, e faia i le faaiuga o le masina. O lea, seti le numera "0". E pei ona iai i le finauga muamua, i lenei itu e le mafai ona e ulufale atu i se mea, o le a le mafai e le polokalama ona fai se mea e tutusa ma le zero.

    A maeʻa uma faʻamatalaga, kiliki le ki "Lelei".

  4. A maeʻa lenei, o le taunuuga o le faʻatusatusaga o loʻo faʻaalia i totonu o le cell ua tatou filifilia i le parakalafa muamua o lenei tusi lesona. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le tau o le masina atoa o le nonogatupe 23536.74 rubles. Aua e te fenumiai i le "-" saini i luma o lenei aofaiga. O le mea lea, o Excel o loʻo faʻamaonia ai o se tinoitupe tupe, o lona uiga, o se gau.
  5. Ina ia mafai ona fuafua le aofaiga atoa o le totogi mo le vaitaimi atoa o le nonogatupe, i le amanaia o le toe totogiina o le tino nonogatupe ma le tului masina, ua lava lea e faʻaititia ai le aofaiga o le masina totogi (23536.74 rubles) mo le numera o masina (24 masina). E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le aofaiga atoa o tupe totogi mo le vaitaimi atoa o le nonogatupe i le matou mataupu ua i ai 564881.67 ruʻu.
  6. I le taimi nei, e mafai ona e faʻatatauina le aofaʻi o le totogiina i luga o le nonogatupe. Mo lenei mea e tatau ona e aveesea mai le aofaiga atoa o tupe totogi i luga o le nonogatupe, e aofia ai le tului ma le tino o le nonogatupe, le aofaiga muamua nonoina. Ae matou te manatua o le muamua o nei tau aogā ua uma ona fai ma faʻailoga "-". O le mea lea, i la tatou mataupu patino, e foliga mai e tatau ona gaugau. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le aofaiga atoa o le totogiina o tupe i luga o le nonogatupe mo le taimi atoa ua maeʻa 64881.67 ruʻu.

Lesona: Excel function magic

Vaega 2: Totogi faʻatau

Ma o lenei, faatasi ai ma le fesoasoani a isi kamupanī, Excel o le a faia auiliiliga o masina tai masina e iloa ai pe fia le totogi o le nonogatupe i se masina faapitoa, ma le a le tele o le tului. Mo nei faʻamoemoe, o loʻo matou tusia i Excel se laulau matou te faʻatumu i faʻamaumauga. O laina o lenei laulau o le a fetaui ma le vaitaimi fetaui, o lona uiga, o le masina. Tuuina atu o le vaitaimi o aitalafu e maua ai 24 masina, ona tatau ai lea ole numera o laina. O koluma e faʻaalia ai le totogiina o le tino nonogatupe, tupe totogi tului, le aofaiga atoa o totogi masina, o le aofaiga o koluma muamua e lua, faʻapea foi ma le aofaiga totoe o le a totogiina.

  1. Le fuafuaina o le aofaiga o tupe totogi i le tino o le nonogatupe e faʻaaogaina ai le galuega OSPLTlea ua na o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe. Seti le pala i totonu o le potu, lea o loʻo i le laina "1" ma i le koluma "Totogi i luga o le tino o le nonogatupe". Matou te taomi le faamau "Insert function".
  2. Alu i Wizard Function. I le vaega "Tupe" faailoga le igoa OSPLT ma taomi le faamau "Lelei".
  3. O faʻatalanoaga o faʻamatalaga o le OSPLT faʻapipiʻiina. O loʻo i ai le upusii lenei:

    = OSPLT (Rate; Period; Kper; Ps; Bs)

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le finauga o lenei galuega e toetoe lava ogatasi ma finauga a le tagata faʻapipiʻi PMT, naʻo nai lo le finauga faitalia "Ituaiga" Faʻaopopo le finauga e manaʻomia "Vaitaimi". O loʻo faʻaalia ai le numera o le taimi e totogi ai, ma i le matou mataupu faapitoa, le numera o le masina.

    Faʻatoʻa le laufanua faʻamatalaga masani OSPLT tutusa lava faamatalaga na faʻaaoga mo le galuega PMT. E na o le amanaʻiaina le mea moni e faʻapea, i le lumanaʻi o le faʻataʻitaʻiina o le fua faʻatatau e ala i le faʻaaogaina o le faailoga o le a faʻaogaina, e tatau ona faʻaogaina fesoʻotaʻiga uma i totonu o le fanua ina ia latou le suia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tuʻuina se tālā tala i luma o le taua o faʻamaumauga i luga ma le mamao. Ae sili atu le faigofie ona fai lenei mea i le na o le filifiliina o faʻamaumauga ma le kilikiina o le ki o le 'auʻaunaga. U4. O le tala o le tala o le a tuʻuina saʻo i nofoaga saʻo. E le gata i lea, aua nei galo e tatau ona vaeluaina le fua faatatau faaletausaga 12.

  4. Ae ua tuua i matou i se isi fouga fou, lea e leʻi maua e le galuega PMT. O lenei finauga "Vaitaimi". I totonu o le avanoa tutusa matou te tuʻuina le sootaga i le masini muamua o le koluma. "Vaitaimi". O lenei mea laupepa e aofia ai se numera "1"lea e faʻaalia ai le numera o le masina muamua o le faʻatupeina. Ae e le pei o fanua muamua, i totonu o le nofoaga ua faʻamaonia o le a matou tuua le sootaga o le sootaga, ma matou te le faia se faʻamatalaga manino mai ai.

    A maeʻa uma faʻamatalaga na ma talanoa ai i luga, kiliki le ki "Lelei".

  5. A maeʻa, i totonu o le cell ua uma ona faʻatuina, o le aofaʻi o le totogiina i le tino nonogatupe mo le masina muamua o le a faʻaalia. O le a ia faia 18536.74 rubles.
  6. Ona, e pei ona taʻua i luga, e tatau ona tatou kopiina lenei fua faatatau i pito o totoe o le koluma e faʻaaoga ai le faʻailoga e faʻatumu. Ina ia faia lenei mea, ona seti lea o le fetuu i le pito i lalo taumatau o le cell, lea e aofia ai le fua. Ona liua lea o le fetuu i se satauro, lea ua taua o se mea e faatumuina. Uu le pito i lalo o le kusi ma toso i lalo seia oʻo i le pito i luga o le laulau.
  7. O se taunuuga, o sē uma i totonu o le koluma ua faʻatumu. O le taimi nei ua i ai a matou faʻatupega o tupe faʻaalu masina. E pei ona taʻua i luga, o le aofai o le totogiina mo lenei tusiga e faʻateleina i vaitaimi fou taitasi.
  8. I le taimi nei, e tatau ona tatou faia se taʻi masina o tupe totogi tului. Mo nei faʻamoemoega, o le a matou faʻaaoga le faʻapipiʻi PRPLT. Filifili le muamua masini avanoa i totonu o le koluma. "Tupe tului". Matou te taomi le faamau "Insert function".
  9. I le matala amata Pule sili i le vaega "Tupe" faia le filifiliga o le igoa PRPLT. Fai se kiliki i luga o le ki. "Lelei".
  10. O le mataʻupu o le faʻatalanoaga o faʻamatalaga amata PRPLT. O lona faʻailoga e faapenei:

    = PRPLT (Tausaga; Vaitaimi; Kper; Ps; Bs)

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, o finauga o lenei galuega e matua tutusa lava ma i latou o loʻo faʻaaogaina OSPLT. O le mea lea, matou te ulufale atu i totonu o le faamalama ia faʻamaumauga lava ia na ma ulufale atu i le matala o le finauga muamua. Aua nei galo o le sootaga i le fanua "Vaitaimi" e tatau ona faʻatalatalanoa, ma i isi faʻalapotopotoga uma e tatau ona faʻaitiitia faʻasalaga i le tulaga atoatoa. A uma lena kiliki i le ki "Lelei".

  11. Ma o le taunuuga o le fuafuaina o le aofaiga o le totogiina i luga o tului mo le nonogatupe mo le masina muamua o loʻo faʻaalia i totonu o le televise talafeagai.
  12. I le faʻaaogaina o le pepa faʻatumu, matou te faia se kopi o le fua faʻatatau i elemene o loʻo totoe o le koluma, ma maua mai ai se masina faʻaletupe totogi mo le tului i luga o le nonogatupe. E pei ona taʻua i le taimi muamua, o le tau o lenei ituaiga tupe totogi e faaitiitia mai lea masina i lea masina.
  13. I le taimi nei, e tatau ona tatou faʻatatauina le aofaiga atoa o tupe totogi. Mo lenei faʻatusatusaga, e le tatau ona e faʻaaoga i soʻo se tagata faʻatautaia, aua e mafai ona e faʻaaogaina se faʻasologa faigofie. Gagau mea o loʻo i totonu o sela o le masina muamua o koluma "Totogi i luga o le tino o le nonogatupe" ma "Tupe tului". Ina ia faia lenei mea, seti le faʻailoga "=" i totonu o le muamua potu gaogao avanoa "Aofaʻiga o le masina". Ona kiliki lea o elemene e lua i luga, ma tuu i le va o le faailoga "+". Matou te fetaomi atu i le ki Ulufale.
  14. Ma le isi, faʻaaoga le pepa faʻatumu, pei o mataupu na muamua atu, faʻatumu le koluma i faʻamaumauga. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le taimi atoa o le konekarate, o le aofaiga o le aofaʻiga o totogi faʻaletausaga, e aofia ai le totogiina o le tino nonogatupe ma le tului, o le a 23536.74 rubles. O le mea moni, ua uma ona tatou faʻatatauina lenei faʻataʻitaʻiga i le taimi muamua ma le fesoasoani a PMT. Ae i lenei tulaga, ua sili atu ona manino le tuuina mai, e pei lava o le aofaiga o tupe totogi i le tino o le nonogatupe ma le tului.
  15. I le taimi nei, e tatau ona e faaopoopo atu faʻamatalaga i le koluma o le a faʻaalia i le masina le paleni o le nonogatupe e manaʻomia pea ona totogi. I le potu muamua o le koluma "Paleni e mafai ona totogiina" O le fuafuaina o le a sili atu ona faigofie. E tatau ona tatou vaʻavaʻai mai le tele o le nonogatupe, lea o loʻo faʻaalia i le laulau faʻatasi ai ma faʻamaumauga autu, o le totogiina i luga o le tino nonogatupe mo le masina muamua i le laulau faʻatatau. Ae, ona o le mea moni o se tasi o numera ua uma ona tatou maua e sau ma se faʻailoga "-", e le tatau ona aveesea, ae gaugau. Fai lenei mea ma kiliki le ki. Ulufale.
  16. Ae o le fuafuaina o le paleni e tatau ona totogi pe a maeʻa le masina lona lua ma masina mulimuli ane o le a sili atu ona faigata. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tatou toesea le aofaiga atoa o tupe totogi i luga o le tino nonogatupe mo le vaitaimi talu ai mai le tino nonogatupe i le amataga o le nonogatupe. Seti le faʻailoga "=" i le potu lona lua o le koluma "Paleni e mafai ona totogiina". O le isi, faʻamautinoa le sootaga i le cell lea e aofia ai le numera muamua o nonogatupe. Matou te faʻamamaina e ala i le filifilia ma le faʻauluina o le ki. U4. Ona tuu lea o se faailoga "+", talu ai ona o le tau lona lua o le a le lelei mo i matou. A uma lena kiliki i le ki "Insert function".
  17. Amata Wizard Functionlea e te manaʻomia e alu i le vaega "Matematika". O iina tatou te filifilia ai le tusiga "SUMM" ma kiliki le ki "Lelei".
  18. Ua amata le matala o le talanoaga. SUM. O le kamupanī faʻamaufaʻailogaina e tauaofai faʻamaumauga i totonu o sela, lea e manaʻomia ona tatou faia i le koluma "Totogi i luga o le tino o le nonogatupe". O loʻo i ai le upusii lenei:

    = SUM (number1; number2; ...)

    O finauga o faʻasino i sene e aofia ai numera. Sa matou seti le mala i le fanua. "Numera 1". Ona matou uu lea i lalo le faamaumatau agavale ma filifili laina lua muamua o le koluma i luga o le pepa. "Totogi i luga o le tino o le nonogatupe". E pei ona mafai ona e vaʻai, o le fesoʻotaʻiga i le laina o loʻo faʻaalia i totonu o le fanua. E aofia ai vaega e lua e vaeluaina e se kolisi: faʻasino i le muamua cell o le laina ma le mulimuli. Ina ia mafai ona kopiina le fuainumera ua faailoa mai i le lumanai e ala i se mea e faatumuina ai, tatou te faia le vaega muamua o le faasinomaga i le tulaga mautu. Filifili ma kiliki i le kulupu o le galuega. U4. O le vaega lona lua o le fesoʻotaʻiga e tuʻu faʻatasi. I le taimi nei pe a faʻaaoga le faʻailoga, o le a faʻapipiʻi muamua le tele o le telefoni, ma o le a faʻaosoina le mea mulimuli pe a alu i lalo. O le mea lenei tatou te manaʻomia e faataunuu ai a tatou sini. Le isi, kiliki le ki "Lelei".

  19. O lea la, o le iuga o le paleni aitalafu aitalafu i le maeʻa ai o le masina lona lua o loʻo faʻaalia i totonu o le potu. I le taimi nei, amata mai i lenei cell, matou te kopiina le fua faatatau i elemene avanoa o le koluma e faʻaaoga ai le faʻailoga faʻatumu.
  20. Faʻamatalaga masina o paleni nonogatupe na faia mo le taimi atoa o le aitalafu. E pei ona tatau ai, i le faaiuga o le fuaitau o lenei aofaʻiga e leai.

O le mea lea, matou te le na o le faʻatusatusaina o le totogiina i luga o le nonogatupe, ae faʻatautaia se ituaiga o calculate loan. Lenei o le a galue i lalo o le tupe faʻaalu. Afai i totonu o le laupepa punaoa, mo se faataitaiga, suia le tele o le nonogatupe ma le fua faatatau o le tului faaletausaga, ona i ai lea i le laulau mulimuli o le a otometi lava ona toe maua mai faamaumauga. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina e le na o le tasi mo se mataupu patino, ae mafai ona faʻaaogaina i tulaga eseese mo le fuafuaina o faʻaunegatupe e ala i le faʻaaogaina o le tausaga faʻaletupe.

Lesona: Tau Tupe i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, faʻaaoga Excel i le fale, e faigofie ona e faʻatatauina le aofaiga atoa o le nonogatupe faalemasina e faʻaaoga ai le tau o le tausaga, e faʻaaoga ai le tagata faʻapitoa PMT. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le fesoasoani o galuega OSPLT ma PRPLT E mafai ona e faʻatatauina le aofaiga o tupe totogi i luga o le tino o le nonogatupe ma luga o le tului mo le vaitaimi atofaina. I le faʻaaogaina o nei ato uma o galuega tauave, e mafai ona fatuina se mamanu faʻapipiʻi malosi e mafai ona sili atu ma le tasi ona faʻaaogaina e fuafua ai le totogi o le tausaga.