Faʻamaumauga o loʻo faʻaaogaina mo Windows, lea e aoga ona iloa

O le Windows 10, 8.1 ma le Windows 7 ua faʻatumu i aoga faʻaaogaina i totonu o le eletise e tele le aufaipisinisi latou te le amanaiaina. O se taunuuga, mo ni faʻamoemoega e mafai ona faigofie ona foia e aunoa ma le faʻapipiʻiina o soʻo se mea i luga o se komepiuta po o le komepiuta, e faʻaaogaina tuatusi e tolu.

I lenei iloiloga - e uiga i le polokalama telefoni feaveaʻi Windows, lea e mafai ona aoga mo le tele o galuega mai le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le faiga ma faʻataʻitaʻiga e lelei ai le amio a le OS.

Fetuunaiga o mea

O le muamua o mea aoga o le "Setiina o Faʻamaumauga", lea e mafai ai e oe ona fetuʻunaʻi pe faʻapefea ma pe o le a le seti o polokalama faʻapipiʻi o loʻo faʻaaogaina ai le polokalama. E maua le aoga i lomiga uma o le OS: Windows 7 - Windows 10.

E mafai ona e amataina le meafaigaluega i le amataina o le "Seti Faʻatonu" i le sailiga i luga o le Windows 10 taskbar poʻo i le lisi o le Windows 7 Start. O le faʻailoga lona lua o le taʻalo o le Win + R (o le mea e manumalo ai le logo logo Windows) msconfig i le Matalala matala ma lolomi Ulufale.

O le faamalama o le faatulagaina o mea e aofia ai ni tafaoga:

  • Aoao - e mafai ai ona e filifilia filifiliga amata o laʻa a le Windows, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaonia auaunaga a isi vaega ma avetaʻavale le talafeagai (lea e ono aoga pe afai e te masalomia nisi o nei elemene e mafua ai faafitauli). E faʻaaogaina, faatasi ai ma isi mea, ia faia se seevae mama o Windows.
  • Pomita - e mafai ai ona e filifilia le faiga o loʻo faʻaaogaina e le taʻavale le aoga (pe a iai nisi oi latou i luga o le komepiuta), faʻafeiloaʻi le saogalemu mo le isi taʻavale (silasila i le auala e amata ai le Windows 10 i se tulaga saogalemu), pe a manaʻomia, O le avetaavale kata vitio e le o lelei lona galue.
  • Auaunaga - faʻamaonia pe faʻatautaia auaunaga Windows lea e amataina i le isi taimi e faʻavaeina ai le polokalama, ma le filifiliga e tuʻu ai na o auaunaga a Microsoft (faʻaaogaina foi mo le mamanuina o le Windows mo faamoemoega tau faʻamalositino).
  • Amataina - ia faʻamalosi ma faʻatagaina polokalama i le amataga (na o le Windows 7). I totonu o le Windows 10 ma le 8 polokalame i le taʻavale, e mafai ona e faʻaaogaina i le Task Manager, faitau atili: Faʻafefea ona faʻafefe ma faʻaopoopo polokalama e ave faʻasaʻo le Windows 10.
  • Auaunaga - mo le faʻavaveina o le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina ai polokalama, e aofia ai i latou o loʻo iloiloina i lenei tusiga ma ni faʻamatalaga e uiga ia i latou.

Faiga Faʻavae

E tele polokalame faʻapitoa e mafai ai e oe ona suʻe uiga o le komepiuta, o loʻo faʻapipiʻiina o vaega o le tino, ma isi faʻamatalaga (silasila Polokalame mo uiga o le komepiuta).

Ae peitai, e le mo soʻo se faʻamoemoega o le mauaina o faʻamatalaga e tatau ona e faʻaaogaina ia i latou: o le faʻaaogaina o Windows "Information System" e mafai ai e oe ona vaʻaia uiga uma o lau komepiuta poʻo lau komepiuta.

Ina ia faʻailoaina le "Information System", kiliki le kī Win + R luga o le piano, ulufale msinfo32 ma lolomi Ulufale.

Faʻasalalauga Windows

A o galulue faatasi ma le Windows 10, 8, ma le Windows 7, e masani ona faʻafesoʻotaʻi e le aufaʻatasi nisi o faafitauli masani e fesoʻotai i le upega tafailagi, faʻatulagaina o faʻamatalaga ma faʻaaogaga, masini, ma isi. Ma o le sailiga mo fofo i faafitauli e masani lava ona oo i luga o le saite e pei o lenei.

I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai ni mea e faʻaaogaina ai faʻafitauli mo Windows mo faafitauli sili ona taatele ma mea sese, lea i totonu o mataupu "faavae" e faʻaaogaina ma e tatau ona e faʻataʻitaʻi muamua. I totonu o le Windows 7 ma le 8, o loʻo iai le faʻafitauli i le Paefaʻatasi, i le Windows 10, i le Paefaʻatasi Manaʻo ma i le vaega Filifilia faapitoa. Aoao atili e uiga i lenei mea: Faʻasalalau Windows 10 (o le faatonuga i luga o le laulau faʻalogo e fetaui lelei mo lomiga muamua o le OS).

Pulea komepiuta

E mafai ona faʻalauiloa le meafaigaluega o le Computer Management e ala i le uomi o le Win + R i luga o le piano ma le taina compmgmt.msc pe maua le mea e tutusa i le lisi o le Amata i le vaega o Windows Administrative Tools.

I le komipiuta komepiuta o se seti atoa o mea e faʻaogaina ai le komepiuta Windows (lea e mafai ona faʻataʻaese eseese), lisiina i lalo.

Task Scheduler

O le Task Scheduler ua mamanuina e taitaia nisi o gaoioiga i luga o se komepiuta i luga o se faasologa: faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻapipiʻi le fesoʻotaʻiga aunoa i le Initaneti pe tufatufa atu le Wi-Fi mai le komepiuta, faʻatulaga galuega tausi (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamamā) pe a le faʻavalevalea ma sili atu.

O le tamoeina o le Task Schertler e mafai foi ona maua mai i le talanoaga o le Run - taskschd.msc. Aoao atili e uiga i le faʻaaogaina o le meafaigaluega i totonu o le tusi lesona: Faʻatonu Poloketi a le Windows mo amataga.

Faʻaaliga Mea

Vaʻaia o mea tutupu Windows e mafai ai e oe ona matamata ma maua, pe a talafeagai ai, nisi mea tutupu (mo se faataitaiga, sese). Mo se faʻataʻitaʻiga, saili pe o le a le mea e taofia ai le tapunia o le komepiuta pe aisea foi e le faʻapipiʻiina ai le faʻamatalaga a le Windows. O le faʻalauiloaina o mea e matamata i ai e mafai foi e ala i le faʻauluina o le Win + R o kī, o le poloaiga eventvwr.msc.

Faitau atili i le tusiga: Faʻapefea ona faʻaaoga le Windows Event Viewer.

Punaoa Mataʻituina

O le faʻaaogaina o le Mataituina o Punaoa ua mamanuina e iloilo ai le faʻaogaina o punaoa komepiuta e ala i le faagasologa o faagasologa, ma i se tulaga sili atu ona auiliili nai lo le pule o masini.

Ina ia amataina le Monitoring Monitor, e mafai ona e filifilia le "Faatinoga" i le "Manaoga Faakomepiuta", ona kiliki lea "Open Resource Monitor". O le auala lona lua e amata ai - lolomi le ki Win + R, ulufale mea manogi / res ma lolomi Ulufale.

Faatonuga mo tagata amata i lenei autu: Auala e faʻaaoga ai le Windows Resource Monitor.

Puleaina o Disk

Afai e te manaʻomia le vaevaeina o le puʻupuʻu i ni vaega, sui le tusi avega, pe, fai mai, "tape le disk D", e tele tagata e faʻaaogaina le polokalama tʻatolu. O nisi taimi e faʻamaonia lenei mea, ae tele taimi e mafai ona faia tutusa ma le faʻaaogaina o le "Disk Management", lea e mafai ona amata e ala i le uomi o le Win + R i luga o le piano ma le taina diskmgmt.msc i le faamalama o le "Run", faapea foi i luga o le kilikii matau i le Start button i le Windows 10 ma le Windows 8.1.

E mafai ona e faamasani i le meafaigaluega i faatonuga: Faʻapefea ona fatu se disk D, E faapefea ona vaevae se 'ie i le Windows 10, Faʻaaogaina o le "Pulega o Disk" aoga.

Faʻaauau le Mataituina o Meafaigaluega

O le mataʻituina o le mataʻituina o le polokalame a le Windows, ma le mataʻituina o punaoa, o se vaega taua o le "monitor performance", ae ui lava i lea, e masani lava i latou e masani i le mataʻituina o punaoa e masani ona le iloa le i ai o se siakiina o le polokalama, lea e faigofie ai ona iloilo le faatinoga o le polokalama ma faailoa ai mea sese.

Ina ia amataina le mataʻituina lelei, faʻaaoga le poloaiga mea manogi / faalagolago i totonu o le Matala. Auiliiliga i totonu o le tusi lesona: Mataʻituina o le Stability System i Windows.

Faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faamama

O le isi faʻaaogaina e le o faʻamatalaga uma e faʻaaogaina e le aufaitau le Disk Cleanup, lea e mafai ai ona e malupuipuia le tele o faila le talafeagai mai lau komepiuta. Mo le faʻaaogaina o le aoga, kiliki i luga o le Win + R ma ulufale mamamgr.

Faʻatasi ma le faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina i faatonuga Faʻafefea ona fufulu se apa o faila e le manaʻomia, Amataina le faamamaina o masini i tulaga masani.

Windows Checker Checker

I luga o Windows, o loʻo i ai se faʻaaogaina mo le siakiina o le RAM, lea e mafai ona amata e ala i le manumalo i le Win + R ma le poloaiga mdsched.exe ma e mafai ona aoga pe afai e te masalomia faafitauli i le RAM.

Auiliiliga e uiga i le aoga i le tusi tusi E mafai faapefea ona siaki le RAM o se komepiuta po o se komepiuta.

Isi Meafaigaluega Faigaluega a le Windows

O luga na lisiina e le o mea uma a Windows e fesoʻotaʻi ma le faʻatulagaina o le faiga. O nisi e le o aofia i totonu o le lisi e pei o se mea e seasea manaomia e se tagata e masani ona faʻaaogaina poʻo le tele foi o le tele o le iloa e le tasi le isi (mo se faʻataʻitaʻiga, se faatonu resitala poʻo se pule o galuega).

Ae i le tulaga tonu lava, o le lisi lenei o faʻamatalaga, e fesoʻotaʻi foʻi ma le galue i le polokalama faʻapitoa a Windows:

  • Faaaoga le Resitala Editor mo amataga.
  • Faʻatonu a le Faʻatonu a le Lotoifale.
  • Faigamalo a le Windows ma le Security Security.
  • Masini mata mamanu i le Windows 10 ma le 8.1
  • Fausia se faʻamaumauga o le Windows 10 (o le metotia e faʻaaogaina i faiga faʻaaogā muamua).

Masalo ei ai sau mea e faʻaopopo i le lisi? - O le a ou fiafia pe afai e te faʻasoa i faʻamatalaga.