Faʻailoga leo BIOS pe a faʻaeʻe le PC

Le aso lelei, au pele faitau pcpro100.info.

E masani lava ona fesili mai tagata ia te au po o le a le uiga. leo faailo BIOS pe a e liliuina le PC. I lenei tusiga o le a tatou iloiloina auiliili ia leo o le BIOS e faalagolago i le kamupanī, o mea sese e ono tupu ma auala e faʻaaogaina ai. O se mea e ese mai, o le a ou taʻuina atu 4 auala faigofie e saili ai le gaosiga o le BIOS, ma ia manatua foi mataupu faavae o le galue i meafaigaluega.

Tatou amata!

O le anotusi

  • 1. O le a le mea e fai e le BIOS mo?
  • 2. Faʻapefea ona suʻe le BIOS gaosi oloa
    • 2.1. Metotia 1
    • 2.2. Metotia 2
    • 2.3. Metotia 3
    • 2.4. Metotia 4
  • 3. Faaiuga o faailoilo BIOS
    • 3.1. AMI BIOS - faailo leo
    • 3.2. FUAFUAINA O BOSOS - faailo
    • 3.3. Phoenix BIOS
  • 4. O leo sili ona lauiloa a BIOS ma o latou uiga
  • 5. Faʻamatalaga Faʻasalalau Faʻamatalaga

1. O le a le mea e fai e le BIOS mo?

Soʻo se taimi lava e te liliuina ai, e te faʻalogo i se komepiuta. E masani lava tasi pupuu puupuu, lea e tufatufaina atu mai le malosi o le iunite. O lona uiga o le polokalame a le POST lava diagnostic program diagnosis sa faʻamaeʻaina le suʻega ma e leʻi maua ai ni faʻamalositino. A maeʻa ona amataina lea o le download o le masini faʻaogaina.

Afai e leai se failauga o lau komepiuta, o le a le faʻalogoina se leo. E le o se faʻamaoniga o se mea sese, na o le gaosiga o lau masini na filifili e teu.

O le tele o taimi, ua ou matauina lenei tulaga i totonu o komepiuta ma DNS-i le taimi nei ua latou faʻasaoina a latou oloa i lalo o le DEXP brand). "O le a le mea e faamataʻuina ai le le lava o faʻalauiloa?" - e te fesili. E foliga mai o se mea faatauvaa, ma o le komepiuta e masani ona galue e aunoa ma lena. Ae afai e le mafai ona amataina le kata vitio, o le a le mafai ona iloa ma faaleleia le faafitauli.

I le tulaga o le siakiina o faafitauli, o le a tuʻuina atu e le komepiuta le faailo leo talafeagai - o se faasologa patino o pine uumi po o pupuu. Faatasi ai ma le fesoasoani o faatonuga mo le tinaboard, e mafai ona e faʻaaogaina, ae o ai oi tatou e faʻatauina ia faatonuga? O le mea lea, i lenei tusiga ua ou saunia laulau mo oe i le filifilia o faailo leo leo a le BIOS e fesoasoani e iloa le faafitauli ma toe faaleleia.

I totonu o faletalimalo faʻaonaponei na fausia i totonu o le failauga

Faʻalogo! E faʻaaoga uma lava le faʻaogaina o masini komepiuta i le komepiuta pe a vavae ese uma mai le lima. Ae e te lei tatalaina le mataupu, ia mautinoa e toso ese le pikiapu mai le pusa.

2. Faʻapefea ona suʻe le BIOS gaosi oloa

Aʻo leʻi vaʻavaʻai mo le suʻeina o leo komepiuta, e tatau ona e suʻeina le kamupanī o le BIOS, talu ai e ese le eseesega o faailo leo mai ia latou.

2.1. Metotia 1

E mafai ona e "iloa" i auala eseese, o le faigofie lava tilotilo i le lau i le taimi o le faʻatauina. I le pito i luga e masani lava ona faailoa mai le gaosiga ma le lomiga a le BIOS. Ina ia puʻeina lenei taimi, lolomi le ki taofi i luga o le komepiuta. Afai ae le o le faʻamatalaga talafeagai e te vaʻaia na o le siakiina o le faʻanofo laupapa, lolomi le tab.

O kamupani e sili ona lauiloa o BIOS e sili ona lauiloa o le ATUA ma AMI.

2.2. Metotia 2

Ulufale i le BIOS. E faʻapefea ona faia lenei mea, na ou tusia auiliili iinei. Suʻe vaega ma maua le mea - Faʻamatalaga Faʻatonu. E tatau ona faʻaalia le tulaga oi ai nei o le BIOS. Ma o le pito i lalo (po o le pito i luga) o le lau o le a lisiina le gaosiga - American Megatrends Inc. (AMI), ATUA, DELL, ma isi.

2.3. Metotia 3

O se tasi o auala sili ona vave e iloa ai le gaosiga o le BIOS o le faʻaaogaina o fusi o le Windows + R ma le Run line e aliali mai, ulufale le poloaiga MSINFO32. O lenei auala o le a tamoe ai Faʻaaogaina o le Faʻalapotopotoga, lea e mafai ai ona e maua uma faʻamatalaga e uiga i le faʻaogaina o masini komepiuta o le komepiuta.

Taumafai i le Faʻaaogaina o le Faʻalapotopotoga o Faamatalaga

E mafai foi ona e amataina mai le lisi autu: Amata -> Polokalame uma -> Faʻamau -> Faʻatonuga o le System -> Faʻamatalaga o le System

E mafai ona e suʻeina le kamupanī o le BIOS e ala i le "Information System"

2.4. Metotia 4

Faʻaaoga polokalame faʻapitoa, na faʻamatala auʻiliʻili i lenei tusiga. E masani ona faʻaaogaina CPU-Z, e matuai saoloto ma e matua faigofie lava (e mafai ona e sii maia i luga o le ofisa aloaia). A maeʻa le polokalama, alu i le tab "Board" ma i le vaega BIOS o le ae vaʻai i faʻamatalaga uma e uiga i le kamupanī:

Faʻafefea ona suʻeina le gaosiga o le BIOS e faʻaaoga ai le CPU-Z

3. Faaiuga o faailoilo BIOS

A maeʻa ona ma iloa le ituaiga BIOS, e mafai ona e amata amataina le leo o leo, e fuafua i le kamupanī. Mafaufau i mea taua i luga o laulau.

3.1. AMI BIOS - faailo leo

AMI BIOS (American Megatrends Inc.) talu mai le 2002 tagata taʻutaʻua lauiloa i le lalolagi. I faʻaliliuga uma, o le faʻamaeʻa manuia o suʻesuʻega a le tagata lava ia tasi pupuu puupuumulimuli ane o laupepa faʻatulagaina faʻapipiʻi faʻapipiʻiina. O isi leo leo AMI BIOS ua lisiina i le laulau:

Sini o le faailoTotogi
2 puupuuFaʻamatalaga RAM sese.
3 puupuuFaʻasalaga muamua 64 KB o RAM.
4 puupuuTaimi faatulagaina o taimi faatulagaina.
5 puupuuLelei masini komepiuta.
6 puupuuFaʻasalaga o le taʻalo o le keyboard.
7 puupuuFaʻaleagaina o le laupapa.
8 puupuuLeiloloa o le kalama vitio.
9 puupuuBIOS checksum sese.
10 puupuuLe mafai ona tusi i le CMOS.
11 puupuuRAM Error.
1 dl + 1 corMalosiaga komipiuta komepiuta.
1 dl + 2 corFaʻataunuʻu le pepa vitio, RAM faʻaletonu.
1 dl + 3 corFaʻataunuʻu le pepa vitio, RAM faʻaletonu.
1 dl + 4 corE leai se kata vitio.
1 dl + 8 corE le fesoʻotaʻi le mataʻituina, pe i ai se faʻafitauli i le kata vitio.
3 umiRAM faafitauli, suega ua maeʻa ma se mea sese.
5 cor + 1 dlE leai se RAM.
FaʻaauauPuipuiga o le eletise poʻo le faʻaogaina o le PC.

E tusa lava po o le a le mea e ono foliga mai e ono foliga mai, ae i le tele lava o tulaga ou te fautuaina aʻu uo ma tagata e fai tape ma tape le komepiuta. Ioe, o se fuaitau tutusa lenei mai au tekonolosi tekinolosi a le au tekonolosi, ae e fesoasoani! Ae peitaʻi, afai, a maeʻa le isi, e faʻalogoina se tui mai le failauga, e ese mai i le masani masani, e tatau ona e fofo. O le a ou taʻuina atu lenei mea i le pito o le tusiga.

3.2. FUAFUAINA O BOSOS - faailo

Faatasi ai ma le AMI, o AWARD o se tasi lea o tagata sili ona lauiloa o le BIOS. O le tele o poloketi o loʻo iai nei i le 6.0PG Phoenix Award BIOS ua faʻapipiʻiina. E masani le faʻamatalaga, e mafai foʻi ona e taʻua o se tulaga masani, aua e leʻi suia mo le silia ma le sefulu tausaga. Auiliiliga ma faatasi ai ma se tele o ata sa ou talanoa e uiga i le AWARD BIOS iinei -

E pei o le AMI, tasi pupuu puupuu FAʻAMATALAGA BOSOS ua faʻamaonia se suʻega manuia a le tagata lava ia ma le faʻalauiloaina o le faiga faʻaoga. O le a le uiga o isi leo? Tagaʻi i le laulau:

Sini o le faailoTotogi
1 toe fai puupuuFaʻafitauli i le malosiaga.
1 toe fai umiRAM faafitauli.
1 umi + 1 puupuuRAM le lelei.
1 umi + 2 puupuuFaʻataunuʻu pepa fai ata.
1 umi + 3 puupuuLisi o le Keyboard.
1 umi + 9 puupuuFaʻasalaga faitau faʻamatalaga mai le ROM.
2 puupuuFaʻailoga laiti
3 umiFaʻasalaga o le taʻalo o le keyboard
Faʻaauau le leoFaletonu eletise.

3.3. Phoenix BIOS

O PHOENIX o loʻo i ai ni laupepa tulagaese, e le o tusia i le laulau i le auala e tasi e pei o le AMI poʻo le ATUA. I le laulau ua lisiina i latou o ni tuufaatasiga o leo ma taofi. Mo se faʻataʻitaʻiga, 1-1-2 o le a foliga e pei o le "pepe", taofi, se isi "ufiufi", toe malolo ma lua "ufiufi".

Sini o le faailoTotogi
1-1-2Tesema le CPU.
1-1-3Le mafai ona tusi i le CMOS. Masalo nofo i lalo le pusa i luga o le laupapa. Faʻaleagaina o le laupapa.
1-1-4Le siaki le BIOS ROM siaki.
1-2-1Le faʻatulagaina le taimi e faʻalavelave ai le faʻatulagaina.
1-2-2DMA faila sese.
1-2-3Faʻasalaga faitau pe tusitusi le pule DMA.
1-3-1Faʻasologa o le toe faʻaleleia o mafaufau.
1-3-2E le amata le suʻega RAM.
1-3-3Lē o loʻo pulea le RAM.
1-3-4Lē o loʻo pulea le RAM.
1-4-1Lavea RAM address bar.
1-4-2Faʻamatalaga RAM sese.
3-2-4Leiloloa le amataina o le laupapa.
3-3-1Ua nofo i lalo le pusa i luga o le laupapa.
3-3-4Pepa o ata vitio le lelei.
3-4-1Le faʻaleagaina o le ata tifaga.
4-2-1Taimi faatulagaina o taimi faatulagaina.
4-2-2CMOS atoatoa mea sese.
4-2-3Le lelei le pule o le laupapa.
4-2-4Tesema le CPU.
4-3-1Laʻasaga i le suʻesuʻega RAM.
4-3-3Faʻasalaga taimi
4-3-4Laʻasaga i le RTC.
4-4-1Vaʻaia telefoni feaveaʻi.
4-4-2Fesoʻotaʻi faʻamaonia fesoʻotaiga.
4-4-3Faʻafitauli Coprocessor.

4. O leo sili ona lauiloa a BIOS ma o latou uiga

Semanu e mafai ona ou faia ni laulau eseese mo oe i le faʻaaogaina o leo, ae na ou filifili o le a sili atu ona aoga le gauai atu i faailo leo leo a BIOS sili ona lauiloa. O lea la, o a tagata e masani ona saili mo:

  • tasi le umi umi puupuu pupuu o le BIOS - toetoe lava o lenei leo e le sologa lelei, e pei o faafitauli i le kata vitio. Muamua lava, e tatau ona e siaki pe ua uma ona faʻaofiina le kata vitio i totonu o le laupapa. Oi, i le ala, o le a le umi na e fufulu ai lau komepiuta? A maeʻa, o se tasi o mafuaʻaga o faʻafitauli i le utaina e ono le aoga le pefu, lea na aʻafia i totonu o le tagata e mālūlū. Ae toe foi i faafitauli i le kata vitio. Taumafai e toso i fafo ma faʻamamā mea e fesoʻotaʻi ai ma se paʻu eraser. O le a le sili atu le le mautonu e faamautinoa ai e leai ni mea e faaleagaina po o ni mea mai fafo i totonu o fesootaiga. Ae ui i lea, e tupu se mea sese? Ona sili atu lea ona faigata le tulaga, e tatau ona e taumafai e faʻamalosi le komepiuta ma se 'vidyukha faʻatasi' (pe a faʻapea o loʻo i luga o le motherboard). Afai e mamafa, o lona uiga o le faafitauli i le kilia o le kata vitio e le mafai ona faia e aunoa ma le suia.
  • tasi le faailo BIOS umi pe a faʻamalosia - atonu o se faʻafitauli mafaufau.
  • 3 faailo puupuu BIOS - sese le RAM. O le a se mea e mafai ona fai? Aveese le afi RAM ma fufulu mau i se mea e solo ai, solo i le sipuni o le cotton ua faʻamamaina i le ava malosi, ma taumafai e vaʻaia le faʻaoga. E mafai foi ona toe faʻafoʻi le BIOS. Afai o loʻo galue le 'auʻaunaga RAM, o le a faʻaulu le komepiuta.
  • 5 faailo puupuu BIOS - o le gaioiga e sese. E matua le lelei le leo, a ea? Afai na muamua faʻapipiʻi le gaosiga, siaki lona faʻasagaga ma le motherboard. Afai o mea uma na muamua galue, ma o le taimi nei o le komepiuta e pei o le oti, ona e tatau lea ona siaki pe o mama e fesootai ma e oʻo lava.
  • 4 faailoilo BIOS umi - low revs poo le pulou CPU. E tatau ona e faʻamamaina pe suia.
  • 1 faʻailoga puupuu BIOS 2 - malfunctions ma se kata vitio poʻo le le faʻaaogaina o avanoa ile RAM.
  • 1 faailoilo puupuu BIOS 3 - pe o se faafitauli i le vitio vitio, se faaletonu o le RAM, poʻo se faʻasologa o le piano.
  • lua faailo BIOS puupuu - vaʻai le tagata gaosi oloa e faʻamalamalama le mea sese.
  • tolu faailo BIOS umi - faafitauli i le RAM (o le vaifofo i le faafitauli o loʻo faamatalaina i luga), poo faafitauli i le komepiuta.
  • O le BIOS o se faailoilo e tele naua - e tatau ona e faitauina le aofai o faailo pupuu.
  • e le amataina le komepiuta ma e leai se faailo BIOS - o le eletise e le lelei, o le faagasologa o loʻo i ai se faʻafitauli, pe o loʻo le o iai le failauga (silasila i luga).

5. Faʻamatalaga Faʻasalalau Faʻamatalaga

Mai loʻu lava poto masani, e mafai ona ou fai atu o le tele lava o faafitauli ma le fanaina o se komepiuta e mafua ona o le le lelei o fesoʻotaʻiga i le va o atinaʻe eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, RAM poʻo se kata vitio. Ma, e pei ona ou tusia i luga, i nisi tulaga, o se fesoasoani masani mo le toe amata. O nisi taimi e mafai ona e foia le faafitauli e ala i le toe faʻafoʻiina o tulaga BIOS i le faletalimalo e faʻamaonia, faʻafefete, pe toe faʻafoʻi le faatulagaga o le komiti.

Faʻalogo! Afai e te masalosalo i ou tomai, e sili atu le tuʻuina atu o faʻamaʻi ma toe faʻaleleia i tagata tomai. E le afaina le tulaga lamatia, ona faʻasalaina lea o le tusitala o le tusiga i le mea e le nofosala ai o ia)

  1. Ina ia foia le faafitauli e te manaʻomia toso le ato Mai le fesoʻotaʻiga, aveese le pefu ma faʻaofi i tua. E mafai ona fufuluina ma faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi ma faʻamalo lelei le ava Ina ia fufulu le sooga mai palapala, e faigofie ona faʻaaoga se pulumu pulumu malo.
  2. Aua nei galo e faʻaalu asiasiga vaaia. Afai e leaga se elemene, fai se paʻu uliuli poʻo se mea e tupu ai, o le mafuaaga o faafitauli i le taʻavale komipiuta o le a matala atoa.
  3. Ou te manatua foi e tatau ona faia soʻo se manipulation ma le iunite naʻo le malosi. Aua nei galo e aveese le eletise eletise. Ina ia faia lenei mea, o le a lava lea e ave ai le iunite komepiuta ma lima uma.
  4. Aua le paʻi i faaiuga o le pu.
  5. Aua le faʻaaoga uʻamea ma mea faʻamalosi e faʻamamā ai le faʻafesoʻotaʻi o mea faʻaleleia poʻo le kata vitio. Mo lenei faʻamoemoe, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻamalolo vaivai.
  6. Faʻaaloalo iloilo lou gafatia. Afai o lau komepiuta o loʻo i lalo o le tusi saisai, e sili atu le faʻaogaina o auaunaga a le ofisa o tautua ae le o le eli i totonu o le "mafaufau" o le masini na o oe lava.

Afai ei ai ni au fesili - fesili ia i latou i faʻamatalaga i lenei tusiga, o le a tatou malamalama!