Auala e tatala ai le Resitala Editor i le Windows 10

O le faatonu o le resitala i Windows o loʻo masani ona faʻaaoga e foia ai le tele o faafitauli e tulaʻi mai i le galuega o vaega masani o lenei OS poʻo togafitiga faʻapitoa a isi. I lenei, soʻo se tagata e faʻaaogaina e mafai vave ona suia le tau o toetoe o soʻo se eletise e le mafai ona faʻataʻitaʻia e ala i fesoʻotaʻiga faʻataʻitaʻi e pei o "Panini Pulea" ma "Taamilosaga". Ae e te leʻi faia le gaioiga e manaʻomia e aofia ai le faia o suiga i le resitala, e tatau ona e tatalaina, ma e mafai ona e faia i auala eseese.

Faʻasalalau Resitara Resitala i le Windows 10

Muamua lava, ou te fia faamanatu atu ia te oe o le resitala o se meafaigaluega taua tele mo le faʻatinoga o le faʻaogaina o le polokalama. O se tasi o mea sese e mafai ona faʻamalo i se mea e sili ona lelei, se vaega poʻo se polokalame, sili ona leaga - ia aumaia Windows i se tulaga e le mafai ona faʻaaogaina, e manaʻomia ai le toe faʻaleleia. O le mea lea, ia mautinoa o loʻo e faia ma aua nei galo e fai se faʻamaumauga (faʻatau atu) ina ia mafai ona faʻaaogaina i taimi uma. Ma e mafai ona e faia faapenei:

  1. Tatala le faamalama o le faatonu ma filifili "File" > "Fafo atu".
  2. Ulufale i le faila, faʻamaonia mea e te manaʻo e auina atu (e masani lava e sili atu le faia o se kopi o le tusi resitala atoa) ma kiliki "Faasaoina".

O le taimi nei o le a tatou vaʻaia tuusaʻo auala mo le faʻavaeina o le elemene tatou te manaʻomia. Auala eseese e fesoasoani ai e amata le resitala ona o le a faigofie mo oe. I se faaopoopoga, atonu e talafeagai pe a fai o le siama, pe afai e le mafai ona e faʻaaogaina se tasi ona o le poloka o le avanoa e ala i mea leaga.

Metotia 1: Amata le Menu

O se taimi ua leva "Amata" e faia le mataʻitusi o se suʻesuʻega i totonu o le Windows, o le auala sili ona faigofie mo i matou o le tatalaina lea o le meafaigaluega e ala i le ulufale atu i le fesili e manaʻomia.

  1. Tatala i luga "Amata" ma amata ona taina "Resitala" (e aunoa ma ni upusii). E masani lava pe'ā uma tusi e lua o le ae vaʻai i le mea e manaʻomia. E mafai ona e vave amataina le talosaga e ala i le kiliki i luga o le mea sili ona lelei.
  2. O le vaega i luga o le taumatau o loʻo i ai i le taimi tonu lava le tuʻuina atu o isi faʻalapotopotoga, lea e sili ona aoga ia te oe "Faʻamasino e avea ma pule" poʻo lona faʻamautu.
  3. O le a tupu foi lea mea pe afai e te amata tapena le igoa o le meafaigaluega i le Igilisi ma e aunoa ma ni upusii: "Regedit".

Metotia 2: Matala matala

O se isi auala vave ma faigofie e amata ai le resitala o le faʻaaogaina lea o le faamalama Taumafai.

  1. Faasolo le autū autu Manumalo + R pe kiliki i luga "Amata" kiliki saʻo i mea e filifili ai Taumafai.
  2. I totonu o le avanoa avanoafaʻatonutonuma kiliki "Lelei" e faʻataʻitaʻi le faatonu faʻatasi ma pule faʻapitoa.

Metotia 3: Faʻasalalauga Windows

Ofisa Resitala - o se talosaga faʻatinoina o loʻo teuina i totonu o le faʻapipiʻi o le polokalama o le faiga faʻaoga. Mai iina e mafai foi ona faigofie ona faalauiloaina.

  1. Tatala Matala ma mulimuli i le ala.C: Windows.
  2. Mai le lisi o faila, saili "Regedit" a le "Regedit.exe" (o le i ai o se faʻaopoopoga pe a uma ona faalagolago le togi pe ua mafai ona i ai se galuega faapena i lau masini).
  3. Faʻataʻitaʻiina e ala i le faaluaina o le kiliki i le itu taumatau. Afai e te manaʻomia aia tatau a le pule - kiliki i luga o le faila ma filifili mea e tutusa.

Metotia 4: Faʻasologa o le laina / PowerShell

O le faʻamafanafanaga a le Windows e mafai ai e oe ona faʻalauiloa vave le resitala - na ona e ulufale i se upu se tasi iina. E mafai foi ona faia se gaioiga tutusa e ala i le PowerShell - o ai e sili atu ona faigofie.

  1. Taumafai "Laina o poloaiga"e ala i le tusitusi i "Amata" le upu "Cmd" e aunoa ma ni upusii poʻo le amata amataina o lona igoa. O le PowerShell e amata i le auala lava e tasi - e ala i le taina o lou igoa.
  2. Ulufalefaʻatonutonuma kiliki Ulufale. Ua tatalaina le Ofisa Resitala.

Matou te tilotilo i auala aupito sili ona aoga ma faigofie o auala na faʻavaeina ai le Faʻamaumauga Resitara. Ia mautinoa ia manatua mea e te faia faʻatasi ma ia, ma i le mea e tupu ai se faaletonu, e mafai ona toe faʻafoʻisia tulaga taua muamua. E sili atu le faʻalelei pe a fai o le ae faia ni suiga taua i lona fausaga.