Aveese le atotupe i totonu o le polokalama totogi QIWI


Le leai o se fesootaiga i le Wi-Fi o se faafitauli sili ona le lelei. Ma afai e leai se avanoa e faʻafesoʻotaʻi ai i le Initaneti e ala i se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi, o le tagata faʻaaoga e vavae ese mai le lalolagi i fafo. O le mea lea, o lenei faafitauli e tatau ona faʻailoaina vave. Mafaufau i mafuaaga o lona tupu i nisi auiliiliga.

Faʻafitauli i le komepiuta komepiuta

O le tele o taimi, o le mafuaʻaga e le fesoʻotaʻi ai i le fesoʻotaʻiga o loʻo i totonu o faʻailoga sese. E i ai ni nai faʻatulagaga e aafia ai le fesoʻotaʻiga, o lea e tele mafuaʻaga e tatau ai ona le aoga.

Mafuaʻaga 1: Faʻafitauli i le avetaʻavale faʻaonaponei Wi-Fi

O le i ai o le fesoʻotaʻiga tuʻuina i Wi-Fi o loʻo faʻaalia ai le faʻamaufaʻailoga tutusa i le fata. Afai e lelei le fesoʻotaʻiga, e masani ona pei o lenei:

Afai e leai se fesoʻotaʻiga, o le isi faʻamaonia e aliali mai:

O le mea muamua lava e fai i lenei tulaga o le siakiina pe afai e faʻapipiʻi le avetaʻavale mo le fesoʻotaiga o fesoʻotaiga uʻu. Le faia o lenei mea:

  1. Tatala le pule o masini. O lenei faiga e toetoe lava a tutusa i ituaiga uma o Windows.

    Faʻamatalaga: Faʻapefea ona tatala le "Pule Faʻatonu" i le Windows 7

  2. Suʻe se vaega i totonu "Faʻatonuina o fesoʻotaʻiga" ma ia mautinoa ua faʻapipiʻiina le avetaavale ma e leai ni mea sese. O ituaiga eseese o le komepiuta e mafai ona faʻapipiʻiina i mea e faʻaogaina ai le Wi-Fi mai maketi eseese, o le mea lea e mafai ai ona valaʻau tele le masini. E mafai ona e mautinoa o loʻo matou feagai ma se faʻafesoʻotai fesoʻotaiga i le i ai o le upu "Lelei" i le ulutala.

Afai i totonu o le lisi o masini o loʻo faʻaogaina pe faʻapipiʻi le mea faʻapipiʻi tatou te manaʻomia, e mafai ona faʻaalia e ala i faailoga o foliga o se faailoga faʻaaliga i le igoa o le masini, ona tatau lea ona faʻaoga pe toe faʻaleleia. E matua fautuaina le faʻaaogaina o le masini komepiuta mai le kamupanī o lenei masini komepiuta, lea e mafai ona maua i le 'upega tafaʻilagi aloaia, poʻo le mea na tuʻuina atu i le komepiuta.

Vaʻai foi: Faʻasaoina ma faʻapipiʻi se avetaʻavale mo le faʻaogaina o Wi-Fi /

Mafuaʻaga 2: Faʻasese le afifi

O le fesoʻotaʻiga i le fesoʻotaʻiga e mafai ona toesea e tusa lava pe na o le tuʻuina atu o le fesoʻotaʻiga. Mafaufau e foia lenei faafitauli ile faʻataʻitaʻiga o le Windows 10.

E mafai ona e fuafua e le atoatoa le masini e ala i le masini e tasi. O masini e faʻaaogāina i totonu o loʻo taʻu mai e le aū o loʻo tusi i luga o le faʻamau.

Ina ia mafai ai e le faʻaoga, faʻaaoga le pulefaʻatasi e pulefaʻatasi ai le faʻalapotopotoga e faʻalautele ai le lisi o talaʻaga ma filifili le mea "Liliu masini".

E faaopoopo atu i le pule o masini, mafai ai pe le mafai foi ona faʻaaoga le fesoʻotaiga o fesoʻotaiga uʻu e mafai foi ona faia e ala i le Windows Network ma le Faʻasoa Faʻasoa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  1. Kiliki le faʻaoga fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma kiliki i le fesoʻotaʻiga talafeagai.
  2. I le faamalama fou ia alu i le vaega "Faʻatulagaina o Faʻatonu Faʻatonu".
  3. I le filifilia o le fesoʻotaʻiga talafeagai, ia faʻaaogaina i le fesoasoani a le RMB.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona mafai Wi-Fi i le Windows 7

Mafuaaga 3: Faʻasologa o le vaalele

O le faʻaaogaina o le 'upega tafailagi e mafai ona tupu ona o le mea moni ua faʻaaogaina le komepiuta "I le vaalele". I lenei tulaga, o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga i le fata e sui i le foliga o le vaalele.

Ina ia faʻaaogaina lenei faiga, e tatau ona e kiliki i le vaalele vaalele ma kiliki i luga o le faʻamaufaʻailoga talafeagai e faʻamalosi ai.

I le tele o faʻataʻitaʻiga tusi e mafai ai / faʻaumatia le tulaga "I le vaalele" O loʻo i ai se ki faapitoa, o loʻo faʻaalia mai i le lava icon. E masani lava e fetaui ma se ki. F2.

O le mea lea, ina ia faʻaaogaina le ala, e tatau ona e faʻaogaina le ki o le kesi Fn + f2.

Faʻafitauli i tulaga o le router

O lalo ifo o laina o le alalaupapa atonu foi o le mafuaaga lea e le fesootai ai le komepiuta i le Wi-Fi. Muamua lava, e tatau ona e mafaufau i lenei mea pe afai e le o vaʻaia e le komepiuta le fesoʻotaʻiga ma le avetaavale faʻapipiʻi faʻapipiʻi. Ona o le mea moni o loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o tagata taʻavale mai atinaʻe eseese e faʻaoga fomaʻi eseʻese, e matua faigata tele le tuʻuina atu o laasaga taʻitasi i luga o le auala e foia ai faafitauli ma i latou. Ae o loo i ai pea ni nai mea masani e mafai ona faafaigofie ai lenei galuega:

  • O tagata faʻaaogaina faʻaonaponei uma ei ai le initaneti ile atunuʻu e mafai ai ona faʻapipiʻiina a latou faatulagaga;
  • I le le mafai, o le tuatusi IP o le tele o nei masini ua faatulagaina i 192.168.1.1. Ina ia oʻo i le 'upega tafaʻilagi o le alalaupapa, ia na ona ulufale i lenei tuatusi i le manoa faʻamau;
  • Ina ia e ulufale atu i le initaneti, o tagata gaosiga ona o le mea e masani ai e masani lava ona i ai se saini. "Pule" ma le upu faila "Pule".

Afai e le mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i le itulau o le laina eletise i nei laina, faʻafesoʻotaʻi i mea faʻapitoa o lau masini.

O mea o loʻo i le fesoʻotaʻiga o le alalaupapa atonu e matua eseese lava. O le mea lea, ina ia mafai ona suia ona tulaga, e tatau ona e mautinoa o loʻo e malamalama i mea o loʻo e faia. Afai e leai se talitonuga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi atu o se fomaʻi.

O lea la, o le a le faʻafitauli i le faʻaoga o le uila, ona e le mafai e le komepiuta ona faʻafesoʻotaʻi i le Wi-Fi?

Mafuaʻaga 1: Le fesoʻotaʻiga lē mafai ona faatagaina

O se faʻafitauli faapena e mafai ona tupu i se routeria fale, lea e faia ai le fesoʻotaʻiga i le kamupanī e ala i se fesoʻotaiga fesoʻotaʻi ma i le taimi lava e tasi e maua ai se avanoa e fatuina ai se nofoaga e le mafai ai ona faʻafesoʻotaʻi se komepiuta, laupepa poʻo se atamai i le Initaneti. Mafaufau pe faʻapefea ona faʻatulagaina i luga o le faʻataʻitaʻiga o le uila HUAWEI HG532e.

Ina ia siaki pe mafai ona maua le Wi-Fi i luga o le uila, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Fesoʻotaʻi i le 'upega tafaʻilagi o le uila e ala i se fesoʻotaiga fesoʻotai.
  2. Sue i totonu o le vaega o loʻo faʻatautaia mo le faʻatulagaina o le 'upega tafailagi. O le tele o taimi e taua ai WLAN.
  3. Siaki pe faʻapipiʻiina le faʻafesoʻotaʻiga le fesoʻotaʻiga i luga o le laina eletise ma afai e le atoatoa, mafai e ala i le tuiina o le pusa siaki.

I luga ole numera o le telefoni, e mafai ona faʻafesoʻotaʻiina le faʻaletonu eletise / le atoatoa e ala i le faʻapipiʻiina o se button faapitoa i le mataupu. Ae ui lava i lea, o le suiga o le nofoaga e ala i le initaneti le sili atu ona faatuatuaina.

Mafuaʻaga 2: Faʻasalaga Faʻasalalau Faʻasalalau

O lenei tulaga o loʻo i ai i le au fai auala ina ia mafai ai ona tele le puipuia o tagata mai le fesoʻotaʻi faʻasalaina i la latou upega tafaʻilagi. I le router HUAWEI, o lona faatulagaga o loʻo iai foi i le WLAN, ae i luga o se isi faʻamau.

O lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai le mafai ona faʻataʻitaʻiina le auala ma mafai ai ona maua le avanoa i se masini e tasi o lona tuatusi MAC ua faʻamaonia i Whitelist. E tusa ai ma lea, ina ia mafai ona foia le faafitauli o fesoʻotaiga, e tatau ona e le faʻaaogaina le auala e faʻaaogaina e ala i le siakiina o le pusa siaki "Enable"pe faʻaopopo le tuatusi MAC o le fesoʻotaiga vavalavavale o lau komepiuta i le lisi o masini faatagaina.

Mafuaʻaga 3: DHCP server e le atoatoa.

E masani lava, e le gata ina maua e le au taʻavale le avanoa i luga o le Initaneti, ae faʻapea foʻi ona tuʻufaʻatasia tutusa tuatusi IP i komepiuta o loʻo iai i lana fesoʻotaiga. O lenei gaioiga e tupu otometi ma tele le au faʻaaoga e le mafaufau pe faʻapefea ona faʻaogaina masini eseese i luga o le fesoʻotaiga vaʻavaʻai o le tasi i le isi O le DHCP server e nafa ma lenei mea. Afai e foliga mai e le atoatoa, o le a faigata ona faʻafesoʻotaʻi i le fesoʻotaiga, e tusa lava pe iloa le upu faila. O lenei faafitauli e fofoina foi i ni auala se lua.

  1. Faʻailoa se faʻamatalaga vavalalata i lau komepiuta, mo se faʻataʻitaʻiga 192.168.1.5. Afai na suia muamua le tuatusi IP o le uila, o le mea lea, e tusa ai, o le komepiuta e tatau ona atofa atu se tuatusi o loʻo i le avanoa lauga lava e tasi ma le uila. O le mea moni, o lenei mea o le a foia ai le faafitauli, talu ai ua faʻamautuina le fesoʻotaʻiga. Ae i lenei tulaga, o lenei taotoga o le a toe faia mo masini uma e fesoʻotaʻi i lau fesoʻotaiga. Ina ia le faia lenei mea, alu i le laasaga lona lua.
  2. Faʻafesoʻotaʻii le uila ma mafai ai le DHCP. O ona tulaga o loʻo iai i le vaega e nafa mo le fesoʻotaʻiga i le lotoifale. E masani ona taʻua o le LAN poʻo lenei faʻapuupuuga o loʻo i ai i le ulutala vaega. I le Huteria HUAWEI, ina ia mafai, e tatau lava ona e siaki le pusa e fetaui iai.

A maeʻa lena, e toe faʻafesoʻotaʻi uma masini i le 'upega tafailagi e aunoa ma ni faʻaopoopoga faʻaopoopo

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o mafuaʻaga e ono leai ai se fesoʻotaʻiga i le Wi-Fi, e mafai ona eseese. Ae e le o lona uiga e tatau ona e faʻavaivai. Faatasi ai ma le malamalama talafeagai, o nei faafitauli e faigofie ona foia.

Tagai foi:
Fofoina o le faafitauli i le faaletonu o le WI-FI i se komepiuta
Fofoina o faafitauli i se nofoaga ole WI-FI ile komepiuta