E faʻafefea ona faʻagalo le Wi-Fi i luga o Windows, MacOS, iOS ma le Android

A fesoʻotaʻi se masini i se 'upega tafailagi, e faʻasaoina faʻafesoʻotaʻiga i le lē mafai (SSID, type encryption, password) ma mulimuli ane faʻaaoga nei nofoaga ina ia faʻafesoʻotaʻi aunoa ma le Wi-Fi. I nisi tulaga, e mafai ona mafua ai ni faafitauli: mo se faataitaiga, afai na suia le upu o le upu i le faatulagaga o le router, ona o le eseesega i le va o le faasaoina ma le suia o faamatalaga, e mafai ona e maua le "Faʻamaoniga sese", " ma isi mea sese.

O se vaifofo talafeagai o le faagaloina lea o le Wi-Fi (e pei o, aveese mea na teuina mai le masini) ma toe fesootai i lenei fesootaiga, lea o le a talanoaina i lenei tusi lesona. O le tusi lesona o loʻo tuʻuina atu ai metotia mo Windows (e aofia ai le faʻaaogaina o le laina o le tulafono), Mac OS, iOS ma le Android. Vaʻai foi: Faʻapefea ona maua lau upega tafailagi Wi-Fi; Faʻapefea ona natia fesoʻotaʻiga Wi-Fi a isi tagata mai le lisi o fesoʻotaʻiga.

  • Manatua le Wi-Fi i le Windows
  • I le Android
  • I le iPhone ma le iPad
  • Mac OS

E faʻafefea ona faʻagalo le Wi-Fi i le Windows 10 ma le Windows 7

I le faʻagaloina o laina Wi-Fi i totonu o le Windows 10, ia mulimuli i nei laasaga faigofie.

  1. Alu i Faʻatulagaga - Faʻasinomaga ma Initaneti - Wi-FI (pe kiliki i luga o le faʻasinomaga fesoʻotaʻiga i le nofoaga o faʻasalalauga - "Faʻafesoʻotaʻiga ma Initaneti" - "Wi-Fi") ma filifili "Faʻatautaia fesootaiga".
  2. I totonu o le lisi o fesoʻotaiga faʻapolopolo, filifili le fesoʻotaiga o mea e te manao e faʻamalo ma kiliki le "Manatua" button.

Fai, i le taimi nei, pe a tatau ai, e mafai ona toe faʻafesoʻotaʻi i lenei fesoʻotaiga, ma o le a toe maua ai se faʻaupuga o le initaneti, e pei o le taimi muamua na e fesoʻotaʻi ai.

I le Windows 7, o le a tutusa laasaga:

  1. Alu i le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa Faʻasalalauga
  2. I le itu tauagavale, filifili le "Puleaina o Fesootaiga Lelei".
  3. I le lisi o fesoʻotaiga vavave, filifili ma tape le 'upega o Wi-Fi e te manaʻo e faʻagalo.

Faʻafefea ona faʻagaloina le faʻaogaina o laina eletise e faʻaoga ai le laina o le Windows

Nai lo le faʻaaogaina o faatulagaga e faʻaaogaina le aveesea o le Wi-Fi (lea e suia mai le faʻaliliuga i le version i luga o Windows), e mafai ona e faia le mea lava e tasi e faʻaaoga ai le laina o le laina.

  1. Faʻasalalau le faʻasologa o le poloaiga e fai ma sui o le Pule (i le Windows 10, e mafai ona e amata tapena le "Poloaiga Faʻatupulaia" i le sailiga o le galuega, ona kiliki lea i luga o le iuga ma filifili "Talosaga o le Pule", i le Windows 7 faʻaogaina le auala tutusa, pe maua le musumusuga i totonu o polokalama masani ma i le lisi autu, filifili le "Faigaluega o le Pule").
  2. I le poloaiga vave, ulu i le poloaiga netsh wlan faʻaali faʻamatalaga ma lolomi Ulufale. O le iʻuga, o le a faʻaalia ai igoa o fesoʻotaiga i Wi-Fi.
  3. Ina ia faʻagalo le fesoʻotaʻiga, faʻaaoga le poloaiga (sui le igoa ole igoa)
    netsh wlan delete profile profile = "network_name"

A maeʻa lena, e mafai ona e tapunia le laina o le laina, o le a faʻafefe le upega tafaʻilagi.

Aoaoga vitio

Aveese faʻamautuina Wi-Fi i luga o le Android

Ina ia faʻagalo le Wi-Fi i luga o lau telefoni feaveaʻi poʻo le papalama, ia faʻaoga laasaga nei (atonu o mea e fai i luga o le mea e sili ona eseese ile eseese o laupepa ma laiga o Android, ae o le manatu o le gaoioiga e tutusa lava):

  1. Alu i Faʻatulagaga - Wi-Fi.
  2. Afai o loʻo e fesoʻotaʻi nei i le mea e te manaʻo e faʻagaloina, ia kiliki i luga ma i le matala matala kiliki "Aveese".
  3. Afai e te le fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaiga e faʻamalolo, tatala le lisi ma filifili le "Networks Saved", ona kiliki lea o le igoa o le upega tafailagi e te manaʻo e faʻagalo ma filifili "Aveese".

Faʻafefea ona faʻagaloina le 'upega faʻasalalau i le iPhone ma le iPad

O laasaga e manaʻomia e faʻagaloina ai le Wi-Fi i luga o le iPhone o le a taua i lalo (faʻamatalaga: na o le fesootaiga e "vaaia" i le taimi o le a aveesea):

  1. Alu i tulaga - Wi-Fi ma kiliki le mataitusi "i" i le taumatau o le igoa fesoʻotaʻi.
  2. Kiliki "Faʻasolo lenei 'upega tafaʻilagi" ma faʻamaonia le faʻamutaina o tulaga faʻafesoʻotaʻi faʻamaonia.

Mac OS X

Ina ia tape faʻamautuina Wi-Fi i luga o le Mac:

  1. Kiliki i le faʻaoga fesoʻotaʻiga ma filifili "Tatala avanoa faʻafesoʻotaʻi" (pe alu i le "Faʻamaumauga o faʻalapotopotoga" - "Network"). Ia mautinoa o loʻo filifili le Wi-Fi i le lisi ile itu tauagavale ma kiliki le "Advanced" button.
  2. Filifili le fesoʻotaiga e te manaʻo e tape ma kiliki le ki ma le faʻailoga itiiti e faʻamalo ai.

Pau lava lena. Afai e le aoga se mea, fesili i fesili, o le a ou taumafai e tali.