Faʻafefea ona fuafua le aofaʻi i Excel? Faʻafefea ona faʻaopoopo numera i totonu o siama?

E tele tagata e le iloa e uiga i le mana atoa o Excel. Ia, ioe, na matou faʻalogo o le polokalama mo le galulue faatasi ma laulau, ioe latou te faʻaogaina, vaavaai i nisi o pepa. Ou te taʻutino atu, o aʻu lava o se tagata talitutusa faapena, seia oʻo lava ina faʻafuaseʻi ona ou tautevateva i luga o se galuega e faigofie ma foliga mai: fuafua le aofaiga o sela i se tasi o aʻu laulau i Excel. Sa masani ona ou faia i luga o se calculator (o le taimi nei e manaia: -P), ae o le taimi lenei ua tele naua le laulau, ma na tonu ai ia te au ua oo i le taimi e suesue ai se tasi pe lua ni fua faatatau faigofie ...

I lenei tusiga o le a ou talanoa e uiga i le fuainumera, ina ia faafaigofie ai ona malamalama, o le a tatou tilotilo i nai faataitaiga faigofie.

1) Ina ia fuaina soʻo se numera o numera numera, e mafai ona e kiliki i luga o soʻo se masini i Excel ma tusi i ai, mo se faʻataʻitaʻiga, "= 5 + 6", ona faatoa e ulufale ai lea i totonu.

2) O le taunuuga e le umi, i totonu o le cell lea na e tusia ai le fua faʻatatau o le taunuuga e aliali mai "11". I le auala, pe afai e te kiliki i luga o lenei cell (pe a tusia ai le numera 11) - i le fua faʻatatau (silasila i le ataata i luga, arrow numera 2, i le itu taumatau) - o le ae le iloa numera 11, ae tutusa lava "= 6 + 5".

3) O lenei o le a tatou taumafai e faʻatusatusa le numera o fuainumera mai sel. Ina ia faia lenei mea, muamua alu i le vaega "MOMULA" (lisi i luga).

O le isi, filifili ni nai sene o le aofai o tau aofaʻi e te manaʻo e faitauina (i le ataata i lalo, tolu ituaiga o tupe mama o loʻo faʻamaonia i le lanumeamata). Ona kiliki-i luga o le "AutoSum" tab.

4) O le iʻuga, o le aofaʻi o le tolu sene muamua o le a faʻaalia i totonu o le cell. Vaʻai ataata i lalo.

I le ala, afai tatou te oi le cell faatasi ma le iuga, o le a tatou vaaia le faiga lava ia: "= SUM (C2: E2)", pe a fai C2: E2 o se faasologa o sela e manaʻomia ona gaugau.

5) I le ala, afai e te manaʻo e faʻatatauina le aofaiga i laina uma o loʻo totoe i luga o le laulau, ona faatoa kopi lea o le faʻatusa (= SUM (C2: E2) i isi isi siama. Excel o le a faʻavasega mea uma lava.

E oo lava i lenei faiga faigofie e avea Excel o se meafaigaluega mamana mo le fuafuaina o faʻamaumauga! Ia mafaufau nei o Excel e le o se tasi, ae o le faitau selau o fuainumera eseese (i le auala, ua uma ona ou talanoa e uiga i le galulue faatasi ma tagata sili ona lauiloa). Faafetai ia i latou, e mafai ona e faʻatatauina se mea ma soʻo se mea, ao e teuina se tele o lou taimi!

O mea uma, o mea lelei uma lava.