Faʻapipiʻiina o le Ubuntu mai se masini USB flash

O le mea moni lava, na e filifili e faʻapipiʻi Ubuntu i luga o lau komepiuta ma mo nisi mafuaaga, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le leai o ni atigi avanoa pe o se avega mo faʻamatalaga faitau, e te manao e faʻaaogaina se masini komepiuta USB flash. Ok, o le a ou fesoasoani ia te oe. I totonu o lenei tusi lesona, o laasaga nei o le a iloiloina i le faasologa lelei: fatuina o se masini komepiuta o le Ubuntu Linux faʻapipiʻiina, faʻapipiʻiina se seevae mai se komepiuta USB flash i le BIOS o se komepiuta poʻo se komepiuta, ma le faʻaogaina o le masini komepiuta i le komipiuta o se OS lona lua poʻo le OS amata.

O lenei savali e fetaui ma lomiga uma o Ubuntu, o le 12.04 ma le 12.10, 13.04 ma le 13.10. Faatasi ai ma le folasaga, ou te manatu e mafai ona e faʻamaeʻaina ma faʻapipiʻi saʻo i le faiga lava ia. Ou te fautua atu foi ia iloa le auala e tamoe ai Ubuntu "i totonu" Windows 10, 8 ma le Windows 7 e faaaoga ai Linux Live USB Creator.

E faʻapefea ona faia se taʻavale moli e faʻapipiʻi Ubuntu

Ou te manatu ua uma ona i ai sau ata ISO ma le ituaiga o Ubuntu Linux OS e te manaʻomia. Afai e le o le tulaga lenei, ona mafai lea ona e siiina mai mo le saʻoloto mai sites Ubuntu.com poʻo Ubuntu.ru. E tasi le auala po o le isi, tatou te manaʻomia.

Na ou tusia muamua se tusiga Ubuntu bootable flash drive, lea o loʻo faamatalaina ai le auala e faia ai se masini faʻapipiʻiina i ni auala se lua - e faaaoga ai le Unetbootin pe mai Linux lava ia.

E mafai ona e faʻaogaina lenei faʻatonuga, ae o le tagata lava ia, ou te faʻaaogaina le polokalama WinSetupFromUSB saoloto mo na faamoemoega, o lea la o le a ou faʻaalia le faʻaogaina o le faʻaaogaina o lenei polokalame. (Tikiake WinSetupFromUSB 1.0 iinei: //www.winsetupfromusb.com/downloads/).

Faʻasalalau le polokalama (ua tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga mo le lomiga aupito lata mai 1.0, na faʻaalia i le aso 17 o Oketopa, 2013 ma maua i le sootaga i luga) ma fai laasaga faigofie nei:

  1. Filifili le taʻavale USB manaʻomia (ia maitau uma isi faʻamaumauga o le a tapeina).
  2. Siaki Faʻatonuina faʻapitoa i le FBinst.
  3. Siaki le ISO ISO / Isi Grub4dos e fetaui ma ISO ma faʻamaonia le auala i le ata o le Ubuntu image.
  4. O le a faʻaalia se pusa talanoa pe faapefea ona taʻu lenei mea i le lisi o mea e sii mai. Tusi se mea, fai mai, Ubuntu 13.04.
  5. Kiliki i le "Go" button, faʻamaonia ua e iloa o faʻamaumauga uma mai le kiliva USB o le a faʻamutaina ma faʻatali seia maeʻa le fausiaina o le pulou flash flash USB.

Faatasi ai ma lenei mea ua maeʻa. O le isi laasaga o le ulufale lea i le komepiuta a le BIOS ma faʻapipiʻi le download mai le tufatufaina fou fou. E toatele tagata e iloa le auala e faia ai lenei mea, ma i latou e le iloa, faasino i faatonuga Faʻapefea ona tuʻu le taaʻaleʻa mai le pulou USB i le BIOS (tatala i se lisi fou). A maeʻa ona faʻaogaina tulaga, ma toe faʻaaogaina le komepiuta, e mafai ona e alu saʻo i le faʻapipiʻiina o le Ubuntu.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le Ubuntu i luga o se komepiuta o se faʻaogalua poʻo le faʻaaogaina o le polokalama

O le mea moni, o le faʻapipiʻiina o le Ubuntu i luga o se komipiuta (Ou te le o talanoa e uiga i ona faatulagaga mulimuli ane, faʻatulagaina o avetaavale, ma isi) o se tasi o galuega sili ona faigofie. I le taimi lava e teʻa mai ai i se taʻavale afi, o le ae vaaia se ofo e filifili ai se gagana ma:

  • Sue Ubuntu e aunoa ma le faapipiiina i lau komepiuta;
  • Faʻamau Ubuntu.

Filifili "Faatu Ubuntu"

Matou te filifilia le filifiliga lona lua, e le faʻagaloina muamua le filifilia o Rusia (poʻo seisi foi, pe afai e sili atu ona talafeagai mo oe).

O le isi faʻamalama o le a taʻua "Saunia e faʻapipiʻi le Ubuntu". O le a faʻamalosia oe e faʻamautinoa o loʻo i ai i le komepiuta le avanoa avanoa i luga o le māleiti ma, e ese mai lena, e fesootai i le Initaneti. I le tele o tulaga, afai e te le faʻaaogaina se telefoni Wi-Fi i le fale ma faʻaaoga auaunaga a se kamupanī faʻatasi ma le L2TP, PPTP poʻo le PPPoE, o le Initaneti o le a le atoatoa i lenei taimi. Leai se mea tele. E tatau ona faʻapipiʻi uma faʻamatalaga ma faʻaopoopoga o Ubuntu mai le Initaneti i le amataga. Ae mafai ona faia lenei mea mulimuli ane. I le pito i lalo o le a e vaʻai i le aitema "Faʻatonu le polokalama faʻaletolu lenei." E fesoʻotaʻi ma codecs mo le taina o le MP3s ma e sili atu ona faʻamaonia. O le mafuaʻaga e tuʻueseese ai lenei fuaiupu, o le laisene o lenei komiuniti e leʻo atoa le "Totogi", ma e naʻo polokalama faʻaaogaina e faʻaaogaina i le Ubuntu.

I le laasaga e sosoo ai, o le a manaʻomia ona e filifili le filifiliga Ubuntu:

  • I tafatafa o le Windows (i lenei tulaga, pe a e liliuina le komepiuta, o le a aliali mai se lisi, lea e mafai ai ona e filifili mea o le ae galue ai - Windows poo Linux).
  • Suʻe lau OS faʻatasi ma Ubuntu.
  • O le isi filifiliga (o se isi vavaega puʻupuʻu ese mo tagata lautele).

Mo faamoemoega o lenei faʻatonuga, ou te filifilia le filifiliga e sili ona faʻaaogaina - faʻapipiʻi le polokalama lona lua a le Ubuntu, ma tuʻu ai le Windows 7.

O le isi faʻamalama o le a faʻaalia ai vaega i luga o lau puʻe. I le vavaeina o le vaeluaina i le va oi latou, e mafai ona e faʻamaonia le tele o avanoa e te vaʻaia mo se vaeluaga ma le Ubuntu. E mafai foi ona vavaeeseina e le tagata lava ia le disk e faʻaaoga ai le faila o le vaeluaina. Ae peitaʻi, afai o oe o se tagata faʻapitoa, ou te le fautuaina e faʻafesoʻotaʻi atu ia te ia (Na ou fai atu i ni uo e leai se mea faigata, na iu lava ina latou o ese e aunoa ma Windows, e ui lava e eseese le sini).

A e kiliki "Ui Nei", o le a faʻaalia oe o se lapataiga o le a fausia nei vaega fou o puʻe i le taimi nei, faʻapea foi ma le toe amataina o mea tuai ma atonu e umi se taimi (Faʻalagolago i le faʻaaogaina o le disk ma le vaevaega). Kiliki "Faʻaauau."

A maeʻa nisi (eseese, mo komepiuta eseese, ae le masani mo se taimi umi) o le a talosagaina oe e filifili tuʻutuʻuga faʻaitulagi mo Ubuntu - le taimi taimi ma le faʻaogaina o le keyboard.

O le isi laasaga o le fatuina lea o se Ubuntu tagata faʻaoga ma le upega tafailagi. E leai se mea faigata. A maeʻa, kiliki "Faʻaauau" ma faʻapipiʻi le Ubuntu i luga o le komipiuta. E le pine ae e vaʻaia se feʻau e faʻamaonia ai ua maeʻa le faʻapipiʻi ma se vave e toe amata le komepiuta.

Faaiuga

Pau lava lena. I le taimi nei, a maeʻa toe faʻafouina le komepiuta, o le a e vaʻaia le lisi mo le filifiliaina o le Ubuntu boot (i faʻalapotopotoga eseese) poʻo le Windows, ma, a maeʻa ona ulufale atu i le faʻaupuga o le tagata faʻaoga, o le faʻaogaina o le polokalama faʻatino.

O laasaga taua e sosoo ai o le faʻatulagaina lea o se Initaneti ma tuʻuina atu i le OS le faʻapipiʻiina o afifi talafeagai (lea o le a ia lipotia).