O le a le mea e fai pe a fai e le toe i ai le telefoni

O telefoni feaveaʻi e faʻavae i luga o faiga faʻaaogā faʻaonaponei faʻaonaponei - Android, iOS ma Windows Mobile i nisi taimi e le toe faʻaalia pe fai i le taimi. O faʻafitauli e mafai ona ufiufi uma i masini ma masini komepiuta.

Faʻatele masani ma le aofia ai o le telefoni

O le telefoni atonu e le galue i mataupu na faʻaumatia ai e le pati ana punaoa. E masani lava o lenei faafitauli e maua i luga o masini tuai. I le avea ai o se tulafono, e muamua le pa'ū faʻaitiitia o le mamafa i totonu o le paʻa mo se taimi uumi, faʻatonu tele.

O le telefoni feaveaʻi e amata ona faʻamalosia (e masani foi ona moni mo masini matua). Afai o lenei mea ua amata ona tupu, e sili atu le faʻaaogaina o le telefoni i le vave e mafai ai, talu ai o loʻo i ai se tulaga lamatia o le a moli ai le paʻu. O le poloka poloka ua i ai taimi e iloa ai mai lalo o le mataupu.

I le tele lava o tulaga, e le liliu le atamai ona o faafitauli tau i le masini, o lea o le faʻapipiʻiina i le fale o le a matua faigata lava. I le tulaga o faʻafitauli o loʻo taʻua i luga, e tatau ona lafoaia le pulu, talu ai e le mafai ona galue lelei, ma suia i se mea fou. Faatasi ai ma isi faafitauli, e mafai lava ona e taumafai e taulimaina.

Faʻafitauli 1: Faʻapipiʻi saʻo le masini

Masalo o lenei faafitauli o se tasi lea o le sili ona leaga, aua e mafai ona faasaʻo i le fale i ni nai motuga.

Afai o lau masini o loʻo i ai se masini e mafai ona aveesea, o le mea lea atonu e te mauaina muamua, mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia maua ai le avanoa i le SIM-card. Vaʻai ma le faʻaeteete i le auala e faʻapipiʻi lelei ai le maʻa. E masani lava o le faatonuga o loʻo i ai i se mea i luga o le mea o le batini i le tulaga o se ata faʻavasega poʻo i faatonuga mo le telefoni. Afai e leai, ona mafai lea ona e taumafai e sue i luga o le fesootaiga, talu ai ona o nisi o telefoni ei ai a latou lava uiga.

Ae ui i lea, ei ai tulaga pe a mafua ona o se masini e le saʻo le faʻaofiina, o le faʻatinoina o le masini atoa e mafai ona matua faʻaleagaina ma e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le tautua.

Ae e te leʻi faʻaofiina le maʻa, e fautuaina e teʻi totoʻa atu i le fusi ile mea o le a tuʻu i ai. Afai o le a faʻaogaina le pupuʻu pe o le a leai se tasi oi latou, ona lelei lea e le o le tuʻuina o le pati, ae faʻafesoʻotaʻi le nofoaga autu o le tautua, ona e lamatia ai le faʻatinoina o le telefoni. I nai tuusaunoaga e seasea, afai e laiti le faalēaogā, e mafai ona e taumafai e faasaʻo oe lava ia, ae ona e faia lea i ou lava faʻalavelave ma mea e lamatia ai oe.

Faʻafitauli 2: Faʻasalaga o le Button

O lenei faafitauli foi e tupu tele lava. O le masani lava, o masini e umi ma faʻaaogaina e faʻalagolago i ai, ae o loʻo i ai tuusaunoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, mea le lelei. I lenei tulaga, e lua filifiliga mo le gaioiga:

  • Taumafai e fai. O le tele o taimi, mai le lua poʻo le lona tolu taumafaiga, o le telefoni feaveaʻi, ae afai ua e feagai ma se faʻafitauli muamua, ona matua faateleina lea o le tele o taumafaiga talafeagai;
  • Auina atu mo le toe faaleleia. E le o se faafitauli ogaoga le paʻu o le malosi o le eletise i le telefoni ma e masani lava ona toe faaleleia i se taimi puupuu, ma o le toe faatulagaina e le taugata, aemaise lava pe afai o loʻo i ai pea le masini.

Afai e te mauaina sea ituaiga faafitauli e sili atu le lelei e te le faatuai e faʻafesoʻotaʻi le nofoaga autu. E uiga i faafitauli i le ki o le malosiaga e mafai ona sili atu le faʻamatalaga o le telefoni e le ulufale vave i le moe, ae pe a uma ni nai kiliki. Afai e paʻu le pa o le mana pe i ai ni faaletonu iloga i luga, ona sili atu lea ona faʻafesoʻotaʻi vave le nofoaga o le tautua, e aunoa ma le faʻatali mo faʻafitauli muamua e ala i le liliuina / tapeina o le masini.

Faʻafitauli 3: Faʻalavelave faʻafuaseʻi

O le mea e lelei ai, i lenei tulaga o loʻo i ai se avanoa sili e faaleleia ai mea uma na o oe, e aunoa ma le asiasi atu i le nofoaga autu. Ina ia faia lenei mea, naʻo oe e manaʻomia le faia o se faʻasologa faʻafuaseʻi o le telefoni, o le faagasologa e faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga ma ona uiga, ae mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  • Aveese le maa. O le filifiliga sili lea ona faigofie, talu ai e na ona e manaʻomia le aveeseina o le pito i tua o le masini ma toso ese le paʻa, ona toe faʻaofi lea. Mo le tele o faʻataʻitaʻiga ma se faʻamalosi e mafai ona aveesea, o le aveeseina o le auala e toetoe lava a tutusa, e ui lava o loʻo i ai ni tuusaunoaga. Soo se tasi e mafai ona taofiofi;
  • E sili atu ona faigata le faʻataʻitaʻiga i na faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se masini e le mafai ona aveesea. I lenei tulaga, e matua le fautuaina lava e taumafai e tutoatasi le mataupu moni ma aveesea le maa, aua e ono lamatia ai le faatinoga o le telefoni. Aemaise lava mo ia tulaga, ua saunia e le gaosi oloa se pu faapitoa i totonu o le tino lea e te manaʻomia e faʻaofi ai se nila poʻo se nila e sau ma le masini.

Afai ei ai sau faʻaiuga lona lua, ona muamua lea e taumafai e fai se mea, suesue i faatonuga na oʻo mai i lau telefoni, e tatau ona faʻamatala auiliili uma mea uma. E le tatau ona e taumafai e faʻafefete le nila i totonu o le uluaʻi pu ile tino, aua o loʻo i ai se tulaga lamatia tele e faʻafefiloi ai le mea e manaʻomia ma se masini leo.

E masani lava, o le toe faʻaleleia o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona tu i le pito i luga po o le pito i lalo, ae tele lava ina ufiufi i se ipu faapitoa, lea e aveeseina foi e faʻapipiʻi ai se kata SIM fou.

E le fautuaina le tuleia o nila eseese ma isi mea faitino i totonu o lenei lua, aua ei ai se tulaga lamatia e faaleagaina ai se mea mai le "insides" o le telefoni. E masani lava, o le gaosimea i se seti ma se telefoni tuʻu se kilipa faapitoa, lea e mafai ona e aveesea le platinum mo le faʻapipiʻiina o kata SIM ma / poʻo le toe faʻaleleia faʻafuaseʻi o le masini.

Afai e le fesoasoani le toe foʻi, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi se auaunaga faʻapitoa.

Faʻafitauli 4: Faʻasaʻoina o le sola

O se faʻafitauli masani lea e masani ona tupu i masini e faʻaaoga mo se taimi umi. E masani lava, e faigofie ona iloa muamua le faafitauli, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tuʻuina le telefoni i luga o le totogi, ae e le o se totogi, totogi lemu pe lemu.

Afai ei ai se faʻafitauli faapena, ona siaki muamua lea o le amio saʻo o le fesoʻotaʻiga mo le faʻaogaina o le tau ma le tau lava ia. Afai na maua ni faaletonu i se mea, mo se faʻataʻitaʻiga, o fesootaiga malepelepe, uaea ua faʻamaonia, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi le tautua pe faʻatau se tau fou (faʻalagolago pe o le a le mafuaʻaga o le faafitauli).

Afai i totonu o le sooga mo le molimauina o le telefoni ua na o ni otaota ua faaputuputu, ona fufulu ese lea mai fafo. I totonu o le galuega, e mafai ona e faʻaaoga swabs cots or disks, ae leai se mea e mafai ona susu ai i le vai poʻo se isi lava meainu, a leai e ono i ai se vaʻavave puupuu ma o le a le toe faigaluega le telefoni.

Leai se mea e tatau ona e taumafai e faaleleia le faaletonu i totonu o le taulaga mo le toe totoina, e tusa lava pe foliga mai e le taua.

Faʻafitauli 5: Faʻasalaga Mama

O le siama e seasea lava ona mafai ona faʻaaoga atoa lau telefoni telefoni, ae ui i lea, o nisi o faʻataʻitaʻiga e mafai ona puipuia mai le tauina. Latou te tutupu i se taimi e le masani ai, ae afai e avea oe ma o latou tagata fiafia, ona oʻo lea i le 90% o mataupu e mafai ona e faatofa atu i faamatalaga uma a le tagata lava ia i luga o le telefoni, talu ai e tatau ona e toe faʻafoʻiina faʻavae e ala i se BIOS analog mo smartphones. Afai e te le toe faʻaogaina tulaga i le fale gaosi oloa, o le a le mafai ona e faʻaaogaina telefoni le masani.

Mo le tele o telefoni faʻaonaponei o loʻo faʻaaogaina le polokalama faʻaogaina Android, o le a faʻaaogaina le faatonuga lenei:

  1. Faʻaofu i lalo le mana o le mana ma le kulupu maualuga / lalo i le taimi lava e tasi. E faalagolago i le telefoni, ua fuafuaina po o le fea leotele leo e faʻaaoga. Afai ei ai faʻamaumauga i luga o le telefoni, ona suesue lea, aua e tatau ona tusia e uiga i le mea e fai i ia tulaga.
  2. Faʻaauau pea i totonu o lenei tulaga seia oʻo ina amata ona faʻaalia e le atamai faailoga o le olaga (e tatau ona amata faʻatauina le lisi o le Faʻatonu). Mai i filifiliga e te manaʻomia e maua ma filifili "Faʻapepe faʻamatalaga / falefaʻatonu fale"lea e nafa ma le toefaʻaina o tulaga.
  3. O le a toe faʻafou le lisi, ma o le a e vaʻai i ni filifiliga fou mo le filifilia o taga. Filifili "Ioe - tape uma faʻamatalaga o tagata". A uma ona filifilia lenei mea, o faʻamatalaga uma i luga o le telefoni o le a faʻamutaina, ma e mafai ona e toe faʻafoʻisia naʻo se vaega itiiti.
  4. O le a toe faʻafoʻi atu oe i le lisi muamua o le Faʻamālōlōina, lea e te manaʻomia e filifili ai le mea "Toe faʻafou le polokalama i le taimi nei". O le taimi lava e te filifilia ai lenei mea, e toe faʻafouina le telefoni ma, afai o le faafitauli o loʻo i totonu o le siama, e tatau ona amata.

Ina ia malamalama pe na faʻaaogaina lau masini i le gaʻoina o se siama, manatua nisi o auiliiliga o lana galuega ae leʻi leva ona le mafai ona toe faʻaaogaina. Manatua mea nei:

  • A fesoʻotaʻi atu i le Initaneti, e masani ona amata e le atamai ona sii se mea. E le gata i lea, o nei tulaga e le o ni faʻauiga aloaia mai le Play Market, ae o nisi faila e le malamalama i ai mai fafo;
  • A o galue ai ma le telefoni, o loʻo faʻaalia ai pea faʻaletiga (e oʻo lava i luga o le komepiuta ma i totonu o tusi faʻatusa). O nisi taimi e mafai ai e ia ona faʻalauteleina fesili fesiligia ma / poʻo le fesoʻotai atu i le mea e taʻua o mea faateʻia;
  • O nisi talosaga na faʻapipiʻiina i luga o le telefoni e aunoa ma lau faʻatagaga (e leʻi maua se faʻamatalaga e uiga i le faʻatulagaga);
  • Ina ua e taumafai e teu le telefoni, na muamua faaali atu faailoga o le olaga (na faaali mai le gaosiga ma / poo le logo Igoa), ona tape ai lea. O taumafaiga faifaipea e liliu i luga agai i le iuga lava e tasi.

Afai e te manaʻo e teuina faʻamatalaga i luga o le masini, e mafai ona e taumafai e faʻafesoʻotaʻi le nofoaga autu. I lenei tulaga, o le avanoa e mafai e le atamai ona liliu ma aveesea le siama e aunoa ma le alu atu i le fale gaosi oloa e faateleina le tele. Ae ui i lea, o siama o lenei ituaiga i le 90% e mafai ona puleaina e na o le toe faʻamautuina o laina uma.

Faʻafitauli 6: Mataʻutia le Mata

I lenei tulaga, o mea uma e ogatasi ma le telefoni, o lona uiga, e suia, ae ona o le mea moni na faʻafuaseʻi lava ona alu le lau, o se faafitauli le iloa pe ua faʻalaʻo le telefoni. E seasea ona tupu lenei mea ma e masani ona muamua i faafitauli nei:

  • O le lau i luga o le telefoni e mafai ona faafuasei ona "taamilo" pe amata ona sulu i le taimi o le taotoga;
  • Aʻo faʻagasolo, e ono faʻafuaseʻi ona paʻu le susulu mo sina taimi, ona toe tulaʻi lea i se tulaga talafeagai (naʻo le talafeagai pe afai e le atoatoa le faʻaogaina o le Ata Faʻasinotonu Autu i totonu o tulaga);
  • A o galue, o le lanu i luga o le lau na faafuasei ona amata ona mou atu pe, i se isi itu, na avea ma tagata ua faalauiloa;
  • Aʻo le i oʻo i le faafitauli, e mafai ona amata ona alu ese le lauulu.

Afai ei ai sau faafitauli i le lau, ona mafai lea ona na o le lua mafuaaga autu:

  • O le faaaliga lava ia e sese. I lenei tulaga, e tatau ona suia atoatoa, o le tau o sea galuega i le auʻaunaga e maualuga tele (e ui lava e sili atu lona faʻalagolago i le ata);
  • Fafano i se matasele. O nisi taimi e tupu ai le nofoaafi ua amata ona alu. I lenei tulaga, e tatau ona toe faʻafesoʻotaʻi ma sili atu ona mausali. Le tau o sea galuega e maualalo. Afai o le uaea lava e sese, ona tatau lea ona sui.

A faʻafuaseʻi ona le toe faʻaaogaina lau telefoni, e sili lava le aua nei faʻavaivai ma faʻafesoʻotaʻi le nofoaga tutotonu, pei o le a fesoasoani tagata tomai ia te oe iina. E mafai ona e taumafai e faʻafesoʻotaʻi le kamupanī o le masini e ala i le 'upega tafaʻilagi aloaia poʻo le numera o telefoni, ae o le a sili atu ona ia faasino oe i le auaunaga.