Suʻe le PDF file i le DWG

MS Word, pei o soo se tusitala o tusitusiga, o loʻo iai i totonu o lona faʻamaumauga se seti tele o fonuka. E le gata i lea, o le tulaga faataatia, pe afai e tatau ai, e mafai lava ona faalautele i taimi uma i le fesoasoani mai o isi vaega. O i latou uma e eseese vaaiga, ae mulimuli ane, i le Upu lava ia ei ai auala e suia ai foliga vaaia o le tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona faaopoopo faʻaupu i le Upu

I le faaopoopo atu i foliga masani, o le vai papatisoga e mafai ona faʻamalosi, faʻaʻamau ma vase. Naʻo le mea mulimuli, o le, pe faʻapefea i le Upu ona faʻamalosia se upu, upu poʻo se vaega o le tusitusiga o le a tatou faamatalaina i lenei tusiga.

Lesona: Auala e sui ai le vai papatiso i le Upu

Faʻamaumauga o laina faʻavae

Afai e te vaʻavaʻai i meafaigaluega o loʻo i totonu o le vaega "Font" ("Home" tab), o le ae mautinoa e tolu mataitusi, e taʻitasi ma e nafa ma le ituaiga tusitusiga o le tusitusiga.

F - lototele (lototele);
I - faʻatusilima;
H - otootoina.

O nei tusi uma i luga o le laulau o loʻo tuʻuina atu i le pepa o le a tusia ai le tusitusiga pe afai e te faʻaaogaina.

Ina ia faamamafaina se tusitusiga ua uma ona tusia, filifili, ona fai lea o le tusi H i se vaega "Font". Afai e le i tusia le tusiga, kiliki lenei ki, faʻapipiʻi le tusiga, ona tape lea o le faʻamaufaʻailoga.

    Motugaafa: Ina ia vaseina upu poʻo faʻamatalaga i totonu o le pepa, e mafai foi ona e faʻaaogaina le 'au faʻafefe vevela - "Ctrl + U".

Manatua: O le tusiaina o le tusitusiga i lenei auala e faaopoopo ai le laina pito i lalo e le gata i upu / mataitusi, ae faapena foi i avanoa i le va oi latou. I le Upu, e mafai foi ona e faamamafa ese ia upu e aunoa ma avanoa poo avanoa foi latou. Vaʻai lalo mo le auala e faia ai lenei mea.

Faʻamau i lalo upu, leai avanoa i le va oi latou

Afai e te manaʻo e vaseina naʻo upu i totonu o se tusitusiga, tuʻuina avanoa avanoa i le va oi latou, mulimuli i laasaga nei:

1. Filifili se fasipepa o mea e te manao e aveese le faamamafa i avanoa.

2. Faʻalautele le pusa talanoaga o le kulupu. "Font" (tab "Aiga") i le kilikiina o le aū i lona pito i lalo taumatau.

3. I le vaega "Faasologa lalo" seti le parameter "Naʻo upu" ma kiliki "Lelei".

4. O le faʻamamafa i avanoa, o le a mou atu, ao le a faʻamaonia upu.

Faalua laina

1. Faʻamalamalama tusitusiga e tatau ona vaseina i se pa faalua.

2. Tatala le talanoaga a le kulupu "Font" (pe faapefea ona faia lenei mea ua tusia i luga).

3. I totonu o le laina o loo i lalo o le laina, filifili le faalua faalua ma kiliki "Lelei".

4. O le ituaiga o vase lalo o le a suia.

    Motugaafa: E mafai foi ona faia ni gaioiga faapena e faʻaaoga ai le kuluma autu "Faasologa lalo" (H). Ina ia faia lenei mea, kiliki i le arrow i autafa o lenei mataitusi ma filifili se laina faalua iina.

Faʻamaulalo laina i le va o upu

O le auala pito sili ona faigofie e vaseina ai na o avanoa, o le faʻafesoʻotaʻi lea o le kī "faamamafa" (o le pito i luga o le laina numera maualuga, o loʻo i ai foi se leo) faatasi ai ma le ki muamua "Liliu".

Manatua: I lenei tulaga, o le faamamafa ua tuʻuina nai lo se avanoa ma o le a fusi i le pito pito i lalo o mataitusi, ae le o lalo ifo ia i latou, e pei o se faʻamaufaʻailogaina e faʻamamafa.

Ae ui i lea, e taua le matauina o lenei metotia e tasi le taua o le toe faafoi - o le faigata o le faʻatulagaina o faʻamaumauga i nisi tulaga. O se tasi faʻataʻitaʻiga manino o le fatuina lea o fomu e faʻatumu. I se faaopoopoga, afai ua e faʻaaogaina le taʻavale faʻapipiʻi i le MS Word mo le suia o le faʻaogaina o laina i lalo i le laina tuaoi e ala ile taʻi tolu ma / poʻo le sili atu taimi "Sue + - (faʻavaʻa)"O se taunuuga, e te maua se laina tutusa ma le lautele o le parakalafa, lea e matua le manaomia i le tele o mataupu.

Lesona: Faʻamalo saʻo i le Upu

O le filifiliga sao i mataupu pe a talafeagai e faamamafaina le avanoa o le faʻaaogaina o le faʻamaumauga. Tau lava oomi le ki "Tapa"ona vase lalo lea o le avanoa. Afai e te manaʻo e faʻamalosi le avanoa i le fomu i luga o le initaneti, e fautuaina e faʻaaoga se laumei laulau e leai se avanoa ma ni tuaoi manino se tolu ma se pito opa. Faitau atili e uiga i nei metotia taʻitasi.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Upu

Matou te faʻamamafa atu vaʻa i le pepa mo le lomiga

1. Tuu le fetai i le nofoaga e te manaʻomia e vase lalo ai le avanoa ma kiliki le ki "Tapa".

Manatua: Taʻo i lenei tulaga e faʻaaoga nai lo se avanoa.

2. Faʻamaonia le faʻaalia o natia natia e ala i le kiliki i luga o le faamau o loʻo i totonu o le kulupu "Parakalafa".

3. Faʻamalamalama le uiga o le lisi o le lisi (o le a faʻaalia o se pere laitiiti).

4. Kiliki le laina o le laina laina (H) o loʻo i totonu o se vaega "Font"pe faaaoga ia ki "Ctrl + U".

    Motugaafa: Afai e te manaʻo e sui le sitaili o lalo, faʻalautele le lisi autu o lenei ki (H) i le kiliki i luga o le aū i autafa, ma filifili le auala talafeagai.

5. O le faʻamamafa o le a setiina. Afai e tatau ai, fai tutusa i isi nofoaga i totonu o le tusitusiga.

6. Ave ese le faʻaaliga o le natia mau.

Matou te faʻamamafa atu vaʻa i totonu o le upega tafaʻilagi.

1. Kiliki le faamau i le itu tauagavale i le nofoaga e te manaʻomia e vaseina ai le avanoa.

2. Kiliki le tab "Faaofi" ma kiliki "Laulau".

3. Filifili se laulau se tasi o laulau, o lona uiga, ia kiliki i luga o le sikuea agavale muamua.

    Motugaafa: Afai e talafeagai, toe faʻaaoga le laulau i le na o le tosoina o lona pito.

4. Kiliki le faamau i le itu tauagavale i totonu o le potu faaopoopo e faʻaalia ai le faiga o le galue ai ma laulau.

5. Kiliki i lenei nofoaga ma le kiliki saʻo ma kiliki le ki. "Luga"pe a filifilia i le lisi "Faʻatonu ma Faʻatoʻa".

Manatua: I lomiga o le MS Word seia oʻo i le 2012, o loʻo i ai i le lisi o talaʻaga mea eseese "Faʻatonu ma Faʻatoʻa".

6. Alu i le lisi "Tuaoi" i totonu o le vaega "Ituaiga" filifili "Leai"ona sosoo ai lea ma le vaega "Faataitaiga" filifili se laulau laulau ma se pito i lalo, ae leai ni tolu. I le vaega "Ituaiga" o le a faʻaalia ai ua e filifilia le parakalafa "Isi". Kiliki "Lelei".

Manatua: I a tatou faʻataʻitaʻiga, a maeʻa le faia o mea o loʻo i luga, ia faʻamaonia le avanoa i le va o upu, ia tuʻu lemu, i fafo atu o le nofoaga. E mafai foi ona e fetaiai ma se faafitauli faapena. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaʻomia le suia o le numera o le faʻaliliuga.

Lesona:
Auala e sui ai le vai papatiso i le Upu
Faʻafefea ona fetaui lelei tusitusiga i se pepa

7. I le vaega "Style" (tab "Fausiaina"a) filifili le ituaiga manaomia, lanu ma le mafiafia o le laina e faʻaopopoina e avea o se vase.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i totonu o le Upu e le o vaaia

8. Ina ia faaali le pito i lalo, kiliki i le vaega. "Vaʻai" i le va o faailoga pito i lalo i le ata.

    Motugaafa: Le faʻaalia o se laulau e leai ni lanu paʻu (e le lolomiina) alu i le lisi "Tapenaga"i totonu o se vaega "Laulau" filifili se mea "Faʻaali Gagana".

Manatua: Afai e te manaʻomia le tusia o se faʻamatalaga faʻamatalaga i luma o le vase lalo o le vase, ia faʻaaoga se laulau e lua-cell (horizontal), ma ia faʻamalamalamaina muamua ia tuaoi. Ulufale i totonu o lenei cell.

9. O le a tuʻuina atu se avanoa i lalo o upu i le nofoaga o lau filifiliga.

O se faʻaaogaina tele o lenei metotia o le faʻaopoopoina o se vase lalo ifo, o le mafai lea ona sui le umi o le laina vase. Filifili na o le laulau ma toso i le itu taumatau i le itu taumatau.

Faʻaopoopoina o se laina vali lalo

I le faaopoopo atu i le laasaga e tasi pe lua laina faʻamaualuga, e mafai foi ona e filifilia se isi ituaiga laina ma lanu.

1. Faʻamalamalama le tusitusiga ina ia faamamafaina i se faiga faapitoa.

2. Faʻaopoopo le lisi o le ki "Faasologa lalo" (vaega "Font") i le kiliki i le tafatolu e lata ane i ai.

3. Filifili le laasaga o laina lalo ifo. Afai e talafeagai, ia filifili foi lanu lanu.

    Motugaafa: Afai e le lava ni laina faʻataʻitaʻi i le faamalama, filifili "Isi faʻavaivai" ma taumafai e saili iina le auala talafeagai i totonu o le vaega. "Faasologa lalo".

4. O le a faʻapipiʻiina le vasevae e fetaui ma lau lanu ma lanu.

Aveese lalo ifo

Afai e te manaʻomia e aveese le laloina o se upu, fuaitau, tusiga, poʻo avanoa, faia le mea e tasi e pei o le faaopoopo i ai.

1. Faʻamalamalama ata tusitusia.

2. Kiliki le ki "Faasologa lalo" i se vaega "Font" poʻo ki "Ctrl + U".

    Motugaafa: Ina ia aveese le laina vase, faia i se faiga faapitoa, le faamau "Faasologa lalo" poʻo ki "Ctrl + U" manaʻomia e kiliki faalua.

3. O le laina o le a soloia.

Pau lava, o lenei ua e iloa le auala e vaseina ai se upu, tusitusiga poʻo avanoa i le va o upu i le Upu. Matou te moomoo ia e manuia i le atinaʻeina atili o lenei polokalame mo le galue ai faʻatasi ai ma pepa faʻamaumauga.