Suia le talaaga i luga o le ata i Photoshop


E ala i le suia o le talaaga pe a faigaluega i le photoshop editor editor i taimi uma. O le tele lava o ata o ata tusi e faia i luga o se ata e tasi ma ata, ma o se eseesega, e sili atu faʻamatalaga faʻalauiloa e manaʻomia ai le fatuina o se mea faʻaalia.

I le aʻoga i le aso o le ae iloa ai pe faapefea ona suia le tala i le Photoshop CS6.

O le suia o le talaaga i le ata e tupu i ni tulaga.

Muamua - vavaeeseina o le ata mai le talaaga tuai.
Le lua - Faʻafeiloaʻi le ata tipi i se tala fou.
Tolu - faia se ata lafoia saʻo.
Le fa - faasaʻoga lanu, tuʻuina atu o le tuufaatasiga o le atoatoa ma mea moni.

Amata mea amata.

Ata:

Talaaga:

Tuʻu ese le ata mai le talaʻaga

I luga o la tatou 'upega tafaʻilagi ua uma ona i ai se faʻamatalaga manino ma faʻamalamalama i le auala e vavae ese ai le mea mai le talaʻaga. O iinei o le:

Faʻapefea ona tipi se mea i Photoshop

O le lesona o loʻo taʻu mai ai le auala e vavae ese ai le ata mai le talaaga. Ma: e pei ona e faʻaaogaina Peniona faʻaalia ai lea o se tasi auala aoga i lea taimi ma lea taimi:

E faʻapefea ona faia se ata vevela i Photoshop

Ou te fautuaina malosi e suesue nei lesona, aua a aunoa ma nei tomai o le a le mafai ona e galue lelei i Photoshop.

O le mea lea, a uma ona faitau tusiga ma faʻasalalauga faʻapitoa, na matou vavaeeseina le faʻataʻitaʻiga mai talaʻaga:

O lea e tatau ona e tuʻuina atu i se tala fou.

Faʻaliliu atu le ata i se tala fou

E mafai ona e faʻafeiloaʻi le ata i se tala fou i auala e lua.

Muamua ma sili ona faigofie o le tosoina lea o le talaaga i luga o le pepa faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga, ona tuu lea i lalo o le laulau ma le ata tipi. Afai o le lautele e lapoa pe laitiiti nai lo le tapoleni, e tatau ona fetuunai lona laʻau i Faʻaliliu fua (FMTL + T).

O le auala lona lua e talafeagai pe afai ua uma ona e tatalaina se ata ma se talaaga i le faasologa, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻasaʻo. I lenei tulaga, e manaʻomia lou tosoina o le faʻafanua i le ata tipi i le faʻailoga o le pepa faʻatasi ma le talaaga. A maeʻa se faʻatali puupuu, o le a tatala le pepa ma mafai ona tuʻu le laulau i luga o le tapoleni. I lenei taimi uma, e tatau ona taofi le faamau o le kio.

Faʻasalalau ma tulaga o loʻo fetuunai foʻi Faʻaliliu fua umia le ki MANATU ia tausia le tele.

O le auala muamua e sili ona lelei, aua o le tulaga lelei e ono mafatia pe a toe faʻafou. O le a tatou faanatinatiina le talaaga ma tuʻuina atu i se isi togafitiga, o lea o le laʻititi laʻititi i lona uiga e le afaina ai le iuga.

Fausia se ata mai le ata

A fai se faʻataʻitaʻiga i luga o se tala fou, e foliga mai o loʻo tautau i le ea. Mo ata moni, e tatau ona e faia se ata lafoia mai le faʻataʻitaʻiga i luga o le matou fola lelei.

O le a tatou manaʻomia le ata muamua. E tatau ona toso i luga o la tatou pepa ma tuu i lalo o le laulau ma le ata tipi.

Ona tatau loa lea ona faʻapipiʻiina le 'eleʻele i se ki. FMT + SHIFT + U, ona faʻaaogaina lea o le fetuutuunaiga o fetuunaiga "Tulaga".

I totonu ole tulaga o le fetuutuunaiga, matou te toso i luga le tafe i le ogatotonu, ma o le mamafa o le ata o le a fetuunai ma le ogatotonu. Ina ia mafai ona faʻaaogaina le faʻaoga i le ogatasi ma le faʻataʻitaʻiga, faʻagaoioi le ki o loʻo faʻaalia i le ata sikola.

E tatau ona maua se mea faapenei:

Alu i le faʻavae ma le faʻataʻitaʻiga (lea na faʻamalo) ma fatu se masini.

Ona filifili lea o le meafaigaluega pulumu.

Faʻasino le pei o lenei: lamolemole vaivai, lanu uliuli.


Faatasi ai ma le pulumu ua faapipiiina i lenei auala, ao i ai i luga o le ufimata, valivali (aveese) le vaega uliuli i le pito i luga o le ata. I le avea ai o se mea moni, e tatau ona tatou solo ese mea uma sei vagana ai le ata lafoia, o le mea lea o loʻo tatou ui ai i tafatafa o le ata.

O nisi vaega paʻepaʻe o le a tumau, talu ai o le a faʻafitauli i latou e aveese, ae o le a matou faasaʻoina lenei mea i le isi laasaga.

I le taimi nei tatou te suia le auala faʻafefiloi mo le masked layer to "Faʻaopoopoga". O lenei gaioiga o le a naʻo le lanu paʻepaʻe.


Faauma paʻi

Sei o tatou tilotilo i la tatou fatuga.

Muamua, tatou te iloa o le faʻataʻitaʻiga e sili atu le manino i le uiga o le lanu nai lo le talaaga.

Alu i le pito i luga ma faia se faʻalelei faʻalelei. "Tulu / Saturation".

Faʻateleina le faʻapipiʻiina o le palapala ma le faʻataʻitaʻiga. Aua neʻi galo e faʻagaoioia le faamaufaʻailoga.


Lona lua, o le pito i tua e sili atu ona manaia ma feeseeseaʻi, lea e faʻalavelaveina ai le vaaiga a le tagata mai le faʻataʻitaʻiga.

Alu i le faʻavaa ma le pito i tua ma faʻaaoga le faamama "Gaussian Blur", ma o lea na le toe faʻaumatia ai.


Ona faʻaaoga lea o le faʻavasegaina o fetuunaiga "Toto".

Ina ia faʻapupula le ata i Photoshop, e mafai ona e punou le pito i lalo.

Lona tolu, o le ofuvae o le faʻataʻitaʻiga ua malulu tele, lea e le maua ai faʻamatalaga. Siʻi i le pito i luga o le papa (lenei "Tulu / Saturation") ma faʻaaoga "Toto".

Pelu tafatafa agai i luga seia oʻo mai auiliiliga i luga o le ofuvae. Tatou te le tilotilo i le vaega o totoe o le ata, aua o le a tatou tuua le aafiaga e pei ona taua i lalo pe a manaʻomia.

Aua neʻi galo e uiga i le faamau faʻamau.


Le isi, filifili le lanu uliuli lautele ma, i luga o le mask layer faatasi ma pupuni, kiliki ALT + DEL.

O le ufimata o le a faatumulia i lanu uliuli, ma o le a le toe i ai se aafiaga.

Ona matou faia lea o se pulumu lamolemole vaivai (vaai i luga), ae o lenei taimi e papaʻe ma faʻaititia le malosi o le malosi 20-25%.

O le i ai i luga o le masini paʻu, tusi lemu i totonu o le ofuvae, faʻaalia le aafiaga. E le gata i lea, e mafai, e oʻo lava i le faʻaitiitia o le opacity, e faʻamalamalamaina nisi vaega, e pei o mata, o le malamalama i luga o le pulou ma le ulu.


O le paʻu mulimuli (i le lesona, e mafai ona e faʻaauau pea le gaioiga) o le a avea ma se laʻititi laʻititi e faʻatusatusa i le faʻataʻitaʻiga.

Fausiaina se isi faʻavaa ma pupuni (i luga o pito i luga o mea uma), nonoa, ma toso faʻataʻavale i le ogatotonu. Matou te mautinoa o auiliiliga matou te tatalaina i luga o le ofuvae e le o leiloloa i le paolo.

Taunuuga o gaioiga:

I le taimi lenei ua uma le lesona, ua matou suia le talaaga i le ata. I le taimi nei, e mafai ona e agai i luma i le faagasologa ma faia le tuufaatasiga atoatoa. Le manuia i lau galuega ma vaʻai oe i isi lesona.