Faʻamau le avetaʻavale mo le lomitusi Epson SX125


O le faʻaofiina o faila o le aufaasālalau ma lapatetepa atonu e le o taimi uma e mafua ai ia faigata e pei o le faaopoopoina o tala i se paʻu. O mafuaaga mo lenei mea atonu e tele, sili atu nai lo le tagata masani e iloa le auala e foia ai lenei faafitauli. O lea ua oʻo i le taimi e faʻapipiʻi ai avanoa i le malamalama.

Malosiaga PowerPoint

E tusa lava pe leai se galuega ma se galuega e faʻaaogaina ai se mamanu tulaga ese, e lava lava faafitauli ma vaega mo faʻamatalaga tusitusia i le PowerPoint. O le mea masani, o faʻataʻitaʻiga taʻitasi e na o le lua fenumoli autu - mo le faʻaupuina ma le tuʻufaʻatasia o soʻo se mea e aofia ai, aofia ai le tusiga.

O le mea e lelei ai, e lava lava auala e faʻaopoopo ai pusa tusi faaopoopo e foʻia ai soʻo se faafitauli. I le aotelega, e 3 auala ma o loʻo taʻitasi i latou i le tulaga o le talosaga.

Metotia 1: Faʻataʻatia le faʻataʻitaʻi ata

Mo mataupu pe ae manaʻomia nisi faʻalapotopotoga mo tusitusiga, e talafeagai lenei auala. Afai e te faʻaaoga faʻataʻitaʻiga masani, e mafai ona e fatuina i ni vaega se lua.

  1. Faʻasalaga-saʻo i luga o le paʻu o loʻo manaʻomia ma tusi i le lisi o mea autu. "Tapenaga".
  2. O se filifiliga o nisi faʻataʻitaʻiga mo le faʻataʻitaʻiga faʻamaonia o le a faʻaalia i le itu. E mafai ona e filifili se tasi o loʻo i ai i lona fatuina ni vaega e tele mo tusitusiga. Mo se faʻataʻitaʻiga "Lua mea faitino" poʻo "Faatusatusaga".
  3. O le mamanu o le a otometi lava ona faʻaaogaina i le paʻu. I le taimi nei, e mafai ona e faʻaogaina ni faamalama se lua i le taimi e tasi e ulu ai i tusitusiga

E le gata i lea, e mafai ona suʻesuʻe atili faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le fatuina o oe lava, lea e mafai ona e faʻapipiʻiina ai le tele o eria e te fia ulufale i faʻamatalaga.

  1. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi "Vaʻai" i le ulutala o le faʻaaliga.
  2. O iinei e tatau ona e kiliki i le ki. "Ata Faataʻitaʻi".
  3. O le polokalama o le a alu i se isi auala e mafai ai ona e faʻaaogaina mamanu. O iinei e mafai ona e filifilia uma na maua ma fatuina oe lava ia i le ki. "Faaofi le Taiala".
  4. Faaaogaina o le galuega "Faaofi le nofoaga e nofo ai", e mafai ona e faʻaopopo soʻo se vaega i le paʻu. O le kilikiina o lenei faamau e faʻalauteleina ai le lisi ma filifiliga.
  5. I luga o paʻu masani e faʻaaogaina "Initaneti" - o le faamalama lava lea e mafai ai ona e ulu i totonu o le tusitusiga, faʻapipiʻi foʻi elemene ma le fesoasoani o ata faʻapipiʻi. O lenei la filifiliga o le a sili ona lelei ma lautele. Afai e manaʻomia le tusiga, ona lisiina lea i lalo le fesuiaiga o igoa tutusa.
  6. O filifiliga taitasi pe a uma le kiliki e tatau ona tusi i luga o le kesi, e faʻaalia ai le tele o le tele o le faʻamalama. O iinei e mafai ona e faʻaaogaina ai le tele o meafaigaluega e fatu ai se faʻataʻitaʻiga tulaga ese.
  7. A maeʻa lenei mea, e sili le tuʻuina atu o le igoa i le faʻataʻitaʻiga. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le ki Faaigoa. E pei ona mafai ona e vaʻai, o luga ae o se galuega "Aveesea"e faʻaumatia ai filifiliga le manuia.
  8. A maeʻa le galuega, kiliki "Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga". O le a toe foi atu i le masani masani.
  9. E mafai ona e faʻaaogaina le mamanu na faia i le paʻu e pei ona faʻamatalaina i luga e faʻaaoga ai le kata saʻo.

O le auala aupito sili lea ona faigofie ma le galue, e le gata ina faʻaopopo ai faʻamatalaga i soʻo se aofaiga i luga o se faʻasologa, ae faʻapea foi, i le mataupu faavae, ia tuʻuina atu i ai se foliga e te manaʻo ai.

Metotia 2: Faʻaopoopo se pepa

E i ai se auala faigofie e faʻaopoopo ai le tusiga. O lenei filifiliga e sili ona lelei mo le faaopoopoina o faʻaupuga i lalo o laulau, siata, ata, ma isi faila o le aufaasālalau.

  1. O le galuega tatou te manaʻomia o loʻo i totonu o le lisi "Faaofi" i le ulutala o le faʻaaliga.
  2. Lenei e tatau ona e kiliki i le filifiliga "Saini" i le eria "Upu".
  3. E vave ona sui le fetuu ma pei o se koluse ua le toe suia. O le ae manaomia le tusi i luga o le vaega mo le faʻafeiloaʻiga o le tusitusiga.
  4. A maeʻa lena, o le a maua le elemene tusitusi mo le galuega. Faʻaavanoa le gaioiga faʻatoaga mo le taina. E mafai ona e tusia se mea ma faʻapipiʻi le faʻamatalaga i meafaigaluega faʻapipiʻi.
  5. I le taimi lava e uma ai le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le tusiga, o lenei elemene o le a iloa e le faiga o se mea e tasi, pei o se faila o le aufaasālalau. E mafai ona saogalemu e pei ona e fiafia i ai. O faʻafitauli e ono tulaʻi mai i mataupu e faia ai se itulagi, ae e itiiti lava ni tusitusiga i totonu - o nisi taimi o le a faigata ona filifili se vaega mo le ulufale atu i faʻamatalaga fou. Ina ia suia i lenei tulaga, e tatau ona e kiliki-i luga o lenei mea ma kiliki i le lisi o mea pop-up "Faʻaliliu le Faʻamaumauga.
  6. E mafai ona aoga lenei mea mo le toe faʻaolaina, e pei o le faʻaaogaina o faailoga faʻapitoa e vavalalata pe faʻalauteleina le vaega e le afaina ai le tusiga lava ia. O le a na o le fesoasoani pe a faʻaitiitia poʻo le faateleina o le suʻega.

Metotia 3: Faʻaofi Upu

O le auala sili ona faigofie o le faʻaofiina lea o le 'upega i totonu o le PowerPoint mo mataupu pe a leai se manaʻoga po o se taimi e gase ai ma isi filifiliga, ma e tatau ona e faʻapipiʻi le tusiga.

  1. Faʻatasi faʻapipiʻi le tusiga ma le kī saʻo o le kusi po o se tuʻufaʻatasiga "Ctrl" + "V". Ioe, ao lei faia lenei, soo se fuaitau e tatau ona kopiina.
  2. O le faʻamatalaga o loʻo i ai i le kilipa pepa o le a faaopoopoina i lona lava faamalama. E le afaina po o le a le mea na kopiina, e mafai foi ona e faasaoina se upu se tasi mai le tasi o tusia i luga o le ata lava lea e tasi ma faapipii, ona faasaʻo ai lea. O lenei vaega o le a otometi lava ona faalauteleina, fetuutuunai i le aofaʻi o faʻamatalaga i totonu.

E taua le matauina o lenei metotia e leʻo kopiina le faʻaliliuina o upu i le faamalama mo le faʻaofiina o mataupu. O lea e tatau ona e fatuina ma le lima ia faailoga o le palakalafa ma fetuutuunai mea. Ma o le filifiliga e sili ona fetaui lelei mo le fatuina o faamatalaga laiti o ata, faamatalaga faaopoopo e lata i vaega taua.

Filifiliga

I le isi itu, o isi auala e faʻaopoopo ai faʻamatalaga e mafai foi ona talafeagai i nisi tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Afai e te manaʻo e faʻaopoopo ni faʻamatalaga poʻo le taggima i ni ata, ona mafai lea ona tuʻuina i le faila lava ia i le faatonu, ma faʻaofi i le faila faʻamau i totonu o le ata.
  • E faʻaaogaina lava i le faʻaofiina o laulau po o siata mai Excel - e mafai ona e faʻapipiʻi saʻo faʻamatalaga i le faʻailoga ala, ma faʻaofi i ai se itulau fou.
  • E mafai ona e faʻaaogaina le upu Word editor. E mafai ona e faʻaopoopoina ia vaega o le tab "Faaofi" faʻaaogaina galuega talafeagai. Lelei mo ulutala po o ulutala ata.
  • Afai e leai se mea e fai, e mafai ona e taumafai e faʻaopoopo tusitusiga e faʻaaoga ai le faatonu i nofoaga talafeagai i luga o le ata, kopiina le talaaga o le ata, ma faapipii o se talaaga. O le auala e sili ona lelei, ae e le mafai foi ona taʻuina atu, faafetai, o mataupu faʻaaoga i le talafaasolopito e lauiloa.

I le faapipiiina i luga, e taua le taʻu atu e tele auala e faʻaopopo ai faʻamatalaga i tulaga pe a itiiti ni filifiliga muamua. Ua lava lea e filifili ai le sili ona talafeagai mo se galuega faapitoa ma faʻaaoga lelei.