Aisea e le amata ai le Windows 7

O le fesili faifaipea o tagata faʻaoga komepiuta o le mea lea e le amataina ai le Windows 7 pe le amataina. Ae ui i lea, e masani lava e leai foi nisi faʻamatalaga i le fesili. O le mea lea, na ou manatu o se manatu lelei le tusia o se tala e faʻamatalaina ai mafuaʻaga masani e mafua ai ona tulaʻi faafitauli pe a amata le Windows 7, o mea sese e tusia e OS, ma, ioe, auala e faʻaleleia ai. Faʻamatalaga fou 2016: E le amataina le Windows 10 - aisea ma le mea e fai.

Atonu o le a leai se tasi e fetaui i ai oe - i lenei tulaga, tuʻu se faʻamatalaga i le tusiga i lau fesili, ma o le a ou taumafai e tali i se taimi vave e mafai ai. I le taimi lava lena, ou te matauina ou te le maua i taimi uma le avanoa e vave maua ai tali.

Faʻamatalaga i luga o le autu: Windows 7 e toe amataina le tumau pe a amata pe pe a uma ona tuʻuina faʻamatalaga

Faʻasologa o le sese o le faʻaaogaina o le pulou, faʻapipiʻi le masini komepiuta ma taʻalo Enter

O se tasi o mea masani e sili ona taatele: a maeʻa ona liliu le komepiuta nai lo le faʻatauina o Windows, e te vaʻai i le mea sese: Disk Boot Faiva. O lenei mea e taʻu mai ai o le masini lea na taumafai ai le polokalama e amata, i lona manatu, e le o se masini faʻaleleia.

Atonu e mafua ona o mafuaaga eseese, o le mea sili ona taatele (pe a uma ona faʻamatalaina le mafuaaga, e vave ona tuʻuina atu se vaifofo):

  • O se DVD ua faaofiina i totonu o le DVD-ROM, pe ua e fesootaiina le kiliva flash flash i le komepiuta, ao faatulagaina le BIOS ina ia mafai ai ona faapipiiina le kilivaina e faaaoga mo le le manuia o le boot - o se taunuuga, e le amataina Windows. Taumafai e vavae ese uma masini fafo (e aofia ai kata manatua, telefoni ma kamela na molia mai le komepiuta) ma aveese faʻamau, ona toe taumafai lea e toe faʻaoʻo le komepiuta - e foliga mai o le a amataina le Windows 7 masani.
  • I totonu o le BIOS, ua seti se faasologa sese o le falesa - i lenei tulaga, e tusa lava pe o fautuaga mai le metotia o loo i luga, o le a le fesoasoani. I le taimi lava e tasi, o le a ou matauina afai, mo se faataitaiga, o le Windows 7 o loʻo taʻavale i le taeao nei, ae o le taimi nei, e le tatau ona e siakiina lenei filifiliga: atonu o le a leiloloa le faʻailoga a le BIOS ona o se paʻu oti i luga o le motherboard, ona o le vaivai o le malosiaga ma mai . Pe a siakiina ia faatulagaga, ia mautinoa o le tino o le disk e maua i le BIOS.
  • E le gata i lea, ae a faʻapea e mafai e le polokalama ona vaʻaia le puʻupuʻu, e mafai ona e faʻaogaina le Windows 7 Startup Repair Tool, lea o le a tusia i le vaega mulimuli o lenei tusiga.
  • Afai e le mafai ona iloa le puʻupuʻu i le faiga faʻaogaina, taumafai, pe a iai se avanoa, faʻasese ma toe faʻaogaina e ala i le siakiina uma o fesoʻotaʻiga i le va o le laupapa ma le motherboard.

Atonu ei ai isi mafuaʻaga o lenei mea sese - mo se faʻataʻitaʻiga, faafitauli i le puʻupuʻu, viruses, ma isi. I soo se tulaga, ou te fautuaina le taumafai i mea uma o loʻo taʻua i luga, ma afai e le fesoasoani lenei mea, alu i le vaega mulimuli o lenei taʻiala, lea e faʻamatalaina se isi metotia e talafeagai i le toetoe lava o mataupu uma pe a le manaʻo le Windows 7 e amata.

E leai se mea sese a BOOTMGR

O le isi mea sese e le mafai ona e faʻaaogaina e amata ai le Windows 7 o le feʻau a le BOOTMGR o loʻo misi i luga o se lanu uliuli. O lenei faafitauli e mafai ona mafua mai i mafuaaga eseese, e aofia ai le galuega o siama, amioga e le mafai ona faia, e suia ai le pulou puʻe o le disiki, poo faʻafitauli faʻaletino foi ile HDD. Auiliiliga pe faapefea ona foia le faafitauli na ou tusia i le tusitusiga Error BOOTMGR o loʻo misi i le Windows 7.

NTLDR sese o loʻo misi. Faasolo Ctrl + Alt Del e toe amata

E ala i ona faʻaaliga ma e oʻo lava i le metotia o fofo, o lenei mea sese e foliga tutusa ma le muamua. Ina ia mafai ona aveese lenei savali ma toe amata le amataga masani o le Windows 7, faaaoga faatonuga. E le o mafai ona foia le sese NTLDR.

O le Windows 7 e amata, ae na o le faʻaaliga o se lauulu uliuli ma se faʻataʻotoga o le kusi

Afai a uma le amataina o le Windows 7, o le komepiuta, o le amataga o le lisi e le o utaina, ma o mea uma e te vaʻaia ua na o se lanu uliuli ma o se pulu, ona faigofie lea ona foia lenei tulaga. I le avea ai o se tulafono, e tupu pe a maeʻa se polokalama e aveese ai le siakiina e na o ia lava poʻo le fesoasoani foi a se polokalama antivirus, pe a, i le taimi lava e tasi, o gaoioiga leaga na faia e ia e leʻi faʻamaʻoina atoatoa. E faʻafefea ona toe faafoi mai le download o le laulau ae le o se lanu uliuli pe a uma le siama ma i isi tulaga e mafai ona e faitauina iinei.

Windows 7 Faʻamatalaga Faʻasologa o Bug i Fausaga Fausia

E masani lava, afai e le amataina le Windows 7 ona o suiga i le faʻaogaina o masini, faʻaaogaina le tatau o le komepiuta, poʻo isi mea sese, pe ae amataina le komepiuta e mafai ona e vaʻaia le matala o le Windows, e mafai ona e taumafai e toe faʻafouina Windows e amata ai. Ae e tusa lava pe e le tupu lenei mea, afai e te lolomiina F8 i le taimi lava e uma ai le utaina o le BIOS, ae e te leʻi amataina le Windows 8, o le ae vaaia se lisi e mafai ai ona e tamomoe i le "Computer troubleshooting" item.

O le a e vaʻaia se feʻau o loʻo taʻu mai ai o faila a le Windows e sii mai, ma a maeʻa le fautuaga e filifili se gagana, e mafai ona e tuua le Rusia.

O le isi laasaga o le teu faʻatasi ma lau faʻamatalaga. E sili atu le faʻaaogaina o le komepiuta a le Windows 7 Administrator. Afai e te leʻi faʻamaonia se faʻamalotu, tuu le avanoa avanoa.

A maeʻa lena, o le a ave oe i le faamalama o le toe faʻaleleia o le tino, i le mea e mafai ona e amata ai se sailiga aunoa ma siaki mo faafitauli e taofia ai Windows mai le kiliki i luga o le fesoʻotaʻiga talafeagai.

Ua le manuia le toe faʻaleleia o le amataina le sese

A maeʻa ona suʻe ni faʻafitauli, e mafai e le aoga ona faʻamautuina saʻo mea sese na mafua ai ona le amataina e Windows, pe ono lipoti mai e leai ni faafitauli na maua. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina foliga o le toe faʻaleleia o le tino, pe a fai e taofi le faʻaogaina o le polokalama pe a uma ona tuʻuina atu ni faʻaleleiga, avetaavale, poʻo se isi mea - e mafai ona fesoasoani. Faʻafoʻiina o le tino, i se tulaga lautele, e faʻaogaina ma e mafai ona vave fesoasoani e foia le faafitauli i le faʻalauiloaina o le Windows.

Pau lava lena. Afai e te leʻi maua se fofo i lau tulaga patino ma le faʻalauiloaina o le OS, tuʻu se faʻamatalaga ma, pe a mafai, faamatala auiliili mea o loʻo tupu, mea na muamua atu i le mea sese, o a mea ua uma ona fai, ae leʻi fesoasoani.