StandartMailer 3.0

Fesoʻotaʻiga e ala i le FTP o se tasi lea o filifiliga sili mo le fesiitaiga o faila i luga o lau lava 'upega tafaʻilagi poʻo le teuina o faʻamaumauga faʻapipiʻi, faʻapea ai ma le siiina mai o mea mai iina. FileZilla ua manatu nei o se polokalame sili ona lauiloa mo le faia o fesootaiga FTP. Ae, o le mea e leaga ai, e le o tagata uma e iloa le auala e galulue ai ma lenei polokalama. Sei o tatou mafaufau pe faapefea ona faʻaaoga le polokalama FileZilla.

Faʻalogo i le lomiga fou o FileZilla

Faʻamaumauga o talosaga

Ina ia mafai ona amata faʻaaoga FileZilla, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi muamua.

I le numera tele o mataupu, o tulaga e faia i le Pule o le Nofoaga mo faʻamaumauga taʻitasi FTP faʻatasi e lava. Ole tele o faʻamatalaga faʻamatalaga i le faila FTP.

Ina ia mafai ona e alu i le Pule o le Nofoaga, kiliki i luga o le ata tutusa, lea o loʻo i le pito i le itu tauagavale o le meafaigaluega.

I le faamalama e aliali mai, e manaʻomia ona matou ulufale atu i le igoa fou o le tala fou, tuatusi talimalo, igoa o le initaneti (login) ma le upega tafailautusi. E tatau foi ona e faailoa pe o le a faʻaaogaina le faʻamalamalamaga pe a tuʻuina atu faʻamatalaga. E fautuaina, pe afai e mafai, ia faʻaaoga le protocole TLS ina ia maua ai le fesoʻotaʻiga. Sei vagana o le fesoʻotaʻiga i lalo o lenei maliega e le mafai ona maua ni mafuaaga, e tatau ona lafoaia. I le taimi lava lea i le Pule o le Nofoaga, e tatau ona e faʻamaonia le ituaiga o mea e aofia ai. I le tele o tulaga, e fautuaina e setiina le parakalafa "Tulaga masani" poʻo le "Talosaga le faʻamalosaga". A maeʻa ona ulufale uma i totonu e aunoa ma le toilalo, e tatau ona e kiliki i le "OK" button e faʻaoʻo ai iuga.

I le tele o tulaga, o laasaga o loʻo i luga ua lava lea mo se fesoʻotaʻiga sao i le 'auʻaunaga. Ae, o nisi taimi mo se fesoʻotaʻiga sili atu ona talafeagai, poʻo le faʻamalieina o tuutuuga na tuʻuina atu e le kamupanī e tuʻuina atu auaunaga poʻo le auʻaunaga, e manaʻomia nisi faʻaopoopo o le polokalame. O tulaga lautele e faʻaaoga i le galuega a FileZilla i lona atoa, ae le o se faʻamatalaga patino.

Ina ia mafai ona e alu i le masini faʻapipiʻi, e tatau ona e alu i le mea o le pito i luga luga o le lisi "Faʻasaʻo", ma alu i le vaega-mea "Seti ...".

Ae tatou te leʻi tatalaina se faamalama o loʻo i ai le tulaga o le lalolagi i le polokalama. I le le mafai, latou te setiina faʻamatalaga aupito sili ona lelei, ae mo ni nai mafuaaga, lea na matou talanoaina e uiga i luga, atonu e manaʻomia lou suia. E tatau ona faʻatinoina taʻitoʻatasi, faʻatasi ai ma le mata i luga o le gafatiaina o mea tau tupe, manaʻoga o le 'auʻaunaga ma le faʻafoeina o pulega, le i ai o antiviruses ma afi afi.

O vaega autu o le pule o lenei nofoaga, avanoa mo le faia o suiga:

      Sooga (e nafa ma le faʻatulagaina o numera o fesoʻotaʻiga ma le faʻatusaina);
      FTP (fesuiaiga i le va o gaioiga faʻafesoʻotaʻi ma pasi);
      Tuuina atu (faatulaga se tapulaa i luga o numera o faasalalauga tutusa);
      Faʻamatalaga (e faʻatatau i le faʻaalia o le polokalama, ma ana amioga pe a faʻaitiitia);
      Gagana (tuʻuina atu le mafai e filifili ai se gagana);
      Faʻataʻitaʻia o se faila (fuafua le filifiliga o le polokalame mo le suia o faila i luga o le talimalo i le taimi e faʻataunuʻuina ai);
      Faʻafouina (seti le taimi mo siakiina mo faʻamatalaga);
      Faʻasalaga (e aofia ai le faʻatulagaga o se faila log, ma seti se tapulaa i lona tele);
      Debugging (e aofia ai se mea faigaluega faʻapolofesa mo tagata fai polokalame).

E tatau ona toe faamamafa atu faapea o le faia o suiga i tulaga lautele e patino lava i tagata taitoatasi, ma e fautuaina ina ia faia i le naʻo le tulaga moni o le manaʻoga.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi FileZilla

Fesootai i le server

A uma ona faia uma tulaga, e mafai ona e taumafai e faʻafesoʻotaʻi le server.

E mafai ona faʻafesoʻotaʻi i auala e lua: fesoʻotaʻi faʻatasi ma le fesoasoani a le Pule o le Nofoaga, ma le faʻaaogaina o le fesoʻotaʻiga vave fesoʻotaʻiga o loʻo i luga o le atinaʻe o le polokalame.

Ina ia fesoʻotaʻi atu i le Pule o le Nofoaga, alu i lona faamalama, filifili le tala talafeagai, ma kiliki i le "Connect" button.

Mo vave fesoʻotaʻiga, na o lou ulufale atu i ou faʻamaoniga ma le tuatusi tuatusi i le pito i luga o le matala o FileZilla, ma kiliki i le "Quick Connect" button. Ae, faatasi ai ma le auala sili ona lata mai, o le a tatau ona tusia faʻamatalaga i taimi uma e te ulufale atu ai i le 'auʻaunaga.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le fesoʻotaʻiga i le 'auʻaunaga na manuia.

Puleaina o faila i luga o le 'auʻaunaga

A uma ona tuʻuina atu i le 'auʻaunaga, faʻaaoga FileZilla, e mafai ona e faia ni gaioiga eseese i luga o faila ma faila o loʻo i ai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fesoʻotaʻiga FileZilla e lua ni paneli. I le itu tauagavale, e mafai ona e faʻasalalau i luga o le puʻupuʻu o lau komepiuta, ma i le itu taumatau, e ala i directories o lau teugatupe faʻapena.

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi faila poʻo faila o loʻo i luga o le 'auʻaunaga, e tatau ona e faʻapipiʻi le taufaʻailoga i luga o le mea e manaʻo i ai, ma kiliki i luga le kiotu e faʻalautele ai le lisi autu.

O le faʻaaogaina o ana mea, e mafai ona e faʻapipiʻi faila mai le 'upega tafailagi i lau' eleʻele mālosi, faʻamalo, toe faʻailogaina, maimoa, faʻataʻitaʻitele mamao e aunoa ma le sii mai i lau komepiuta, faʻaopoopo i ai ni pepa fou.

O se tasi o tului faʻapitoa o le mafai lea e sui ai aia tatau i faila ma faila o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le 'au. A maeʻa ona filifilia le mea e lisi ai le lisi, e tatalaina se faamalama lea e mafai ona e seti ai faitau, tusitusi ma faʻatinoa ni faatagaga mo vasega eseese o tagata faʻaoga.

Ina ia mafai ona e siiina se faila po o se pusa atoa i le mea e teu ai, e tatau ona e faasino le palakalafa i le mea o loo manaomia i luga o le laulau lea e tatala ai le lisi o le disk, ma i le valaau atu i le lisi o mea, filifili le "Upload to server".

Fofo faafitauli

Ae peitaʻi, pe a galulue i le protocol FTP i FileZilla, e masani ona tupu mea sese. O mea sese sili ona taatele o mea ia eo mai faatasi ma feʻau "E le mafai ona utaina potutusi o le TLS" ma "Le mafai ona fesootai i le masini".

Ina ia foia le "E le mafai ona utaina le faletusi TLS", e tatau ona e siaki muamua mo faʻafouga uma i le polokalama. Afai e toe faia le mea sese, toe faʻafou le polokalama. I le avea ai ma se mea mulimuli, taofi le faʻaaogaina o le TLS puipuia ma faʻafesoʻotaʻi FTP masani.

O mafuaʻaga autu e mafua ai le sese "Le mafai ona fesoʻotaʻi atu i le 'auʻaunaga" o le toesea po o le le saʻo o le Initaneti, poʻo le sese le tumu i faʻamaumauga i totonu o le teugatupe i le Pule o le Nofoaga (talimalo, tagata faʻaaoga, password). Ina ia faʻaitiitia lenei faafitauli, faʻalagolago i le mafuaʻaga o lona tupuga, e tatau pe faʻataʻitaʻia le galuega o le Initaneti, poʻo le faʻamaonia le tala ua tumu i le pule o le nofoaga ma faʻamaumauga na tuʻuina atu i luga ole server.

Faʻafefea ona faaleleia le mea sese "E le mafai ona utaina potutusi o le TLS"

Faʻafefea ona faaleleia le sese "Le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le 'auʻaunaga"

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le puleaina o le polokalama FileZilla e le faigata e pei ona foliga mai i le taimi muamua. I le taimi lava e tasi, o lenei faʻamatalaga faapitoa o se tasi lea o galuega aupito sili ona aoga i le aufaipisinisi FTP, lea na faʻamautuina lona lauiloa.