Faʻasologa o Faʻamatalaga Faʻatonu a Microsoft Excel

Ina ia fesoasoani i faʻamatalaga faʻamatalaga i totonu o se laulau i Excel, e mafai ona e faʻaaogaina faʻapitoa faapitoa e fesoasoani e faʻateleina le faagasologa o le faʻatumu o le laulau faʻatasi ma faʻamatalaga. I totonu o Excel o loʻo i ai se meafaigaluega na fausia e mafai ai ona faʻatumu i se auala talitutusa. E mafai foi e le tagata faʻapipiʻi ona fatuina lana lava faʻataʻitaʻiga o le pepa, lea o le a sili ona fetaui lelei i ona manaʻoga e ala i le faʻaogaina o se macro mo lenei mea. Seʻio tatou tilotilo i faʻaaogaga eseese mo nei meafaigaluega faʻaaoga talafeagai i Excel.

Faaaogaina o mea faigaluega faʻatumu

O le pepa faʻatumu o se mea faitino ma fanua o latou igoa e tutusa ma igoa o koluma o koluma o le laulau ua tumu. I totonu o nei fanua e te manaʻomia e teu ai faʻamaumauga ma o le a vave ona faʻaopopo i le laina fou i le laulau. O se fomu e mafai ona galue e avea o se meafaigaluega na fausia i totonu o le Excel, pe mafai foi ona tuu tuusao i luga o se pepa i le tulaga o lona lautele, pe a fai na faia e le tagata lava ia.

O lenei, seʻio tatou tilotilo pe faapefea ona faʻaaoga nei ituaiga meafaigaluega e lua.

Metotia 1: O le mea na fausia ai le faʻamatalaga o Excel

Muamua lava, seʻi o tatou aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaaoga le faʻailoga o le fausiaina o faʻamaumauga a le Excel.

  1. E tatau ona maitauina e ala i le le mafai ona faʻamaonia le faʻamalo e faʻamaonia ai ma natia. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi "File"ona kiliki ai lea o mea "Filifiliga".
  2. I le matala tatala o Excel matala, matou te agai atu i le vaega "Accessbar Tool Access". O le tele o le faamalama o loʻo nofoia e se nofoaga lautele. I le itu tauagavale o meafaigaluega ia e mafai ona faʻaopoopo i le pitonuu faigofie, ma i le taumatau - o loʻo i ai nei.

    I totonu o le fanua "Filifili ni 'au mai le" seti le tau "O 'au e le o faʻamauina". Ma le isi, mai le lisi o poloaiga o loʻo i le faasologa o le pi faitau, matou te maua ma filifili le tulaga "Pepa ...". Ona kiliki ai lea o le ki "Faaopoopo".

  3. A maeʻa, o le meafaigaluega matou te manaʻomia o le a faʻaalia i le itu taumatau o le faamalama. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  4. O lenei o lenei meafaigaluega o loʻo i totonu o le matala o Excel i luga o le mea faigaluega faigofie, ma e mafai ona matou faʻaaogaina. O le a iai o ia pe a tatala se tusi taʻavale i lenei tulaga o Excel.
  5. I le taimi nei, ina ia mafai e le meafaigaluega ona malamalama i le mea tonu e tatau ona faʻatumu, e tatau ona faʻatulagaina le ulutala laulau ma tusi i lalo soʻo se taua. Tuu le laulau o loʻo matou tuʻuina atu o le a aofia ai koluma e fa, o loʻo i ai igoa "Igoa o le Suafa", "Aotelega", "Tau" ma "Aofai". Faʻasoa nei igoa i luga o le laina lautele o le laupepa.
  6. E le gata i lea, ina ia mafai ona malamalama le polokalame po o le a le mea e tatau ona e galue i ai, e tatau ona e ulufale i soʻo se tau i le laina muamua o le laulau.
  7. A maeʻa lena, filifili soʻo se puʻupu o le laulau ma kiliki i luga o le ata i totonu o le faʻalapotopotoga vave "Pepa ..."lea na matou faatoa faʻamalosia.
  8. O le mea lea, o le faamalama o le meafaigaluega maoti ua tatala. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei mea o loʻo i ai matāʻupu e tutusa ma igoa o koluma o la matou laulau. I lenei tulaga, o le fanua muamua ua uma ona faʻatumu i se aoga, talu ai na matou ulufale ma le lima i le pepa.
  9. Ulufale i tulaga taua tatou te manatu e tatau ai i le isi vaega, ona kiliki lea i le ki "Faaopoopo".
  10. A maeʻa lena mea, e pei ona matou vaʻaia, o le fuainumera na faʻaulufaleina na otometi lava ona tuʻuina atu i le laina muamua o le laulau, ma o le pepa na alu i le isi poloka o fanua, e fetaui i le laina lona lua o le laulau.
  11. Faatumu le faamalama o le meafaigaluega ma tulaga faatauaina tatou te mananao e vaai i le laina lona lua o le laulau, ma toe kiliki le ki. "Faaopoopo".
  12. E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua faʻaopoopoina foi tulaga taua o le laina lona lua, ma matou te leʻi toe faʻavasegaina foi le fetuu i le laulau lava ia.
  13. O le mea lea, matou te faʻatumu le laulau faʻatasi ma tulaga taua uma matou te mananao e ulu i ai.
  14. E le gata i lea, pe afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻatautaia e ala i faʻaaogaina muamua faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai pāʻo "Toe foi" ma "Lisi" po o le lisi tusi.
  15. Afai e tatau ai, e mafai ona e fetuunai soʻo se taua i le laulau e ala i le suia i le pepa. Ina ia mafai ona iai suiga i luga o le pepa, pe a uma ona faia i totonu o le meafaigaluega talafeagai, kiliki le ki "Faaopoopo".
  16. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le suiga na vave ona tupu i luga o le laulau.
  17. Afai e tatau ona tatou tapeina se laina, ona faʻaogaina lea i luga o le taʻavale taʻavale poʻo le lafoaʻi o le pa, o le a tatou agai atu i le poloka faʻatusa o fanua i le fomu. A uma lena kiliki i le ki "Aveesea" i totonu o le faamalama meafaigaluega.
  18. O se pusa lapataiga o le lapataiga o loo aliali mai, e faailoa ai o le laina o le a soloia. Afai e te mautinoa i au taga, ona kiliki lea o le ki "Lelei".
  19. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le laina na maua mai le laulau. A maeʻa ona faʻatumu ma faʻataʻitaʻia, e mafai ona e alu ese mai le faamalama o le meafaigaluega i le kilikiina o le ki. "Katia".
  20. A maeʻa lena, ina ia mafai ai e le laulau ona faʻaopoopo atili mea faitino, e mafai ona e faʻatulagaina.

Metotia 2: Fausia se pepa masani

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le macro ma le tele o isi meafaigaluega, e mafai ona fatuina lau oe lava aganuu e faʻatumu ai se laulau. O le a faia tuusao i luga o le pepa, ma faʻaalia ai lona lautele. Faatasi ai ma lenei mea faigaluega, o le faʻaaogaina lava ia o le a mafai ona ia iloa uiga e manatu o ia e tatau ai. I tulaga o galuega tauave, o le a le o se mea itiiti i le fausia o le Excel, ma i nisi itu, masalo, sili atu. Naʻo le toe foʻi mai o le mea lea, mo laulau taʻitasi taʻitasi, e tatau ona e fatuina se isi pepa, ma aua nei faʻaogaina le ata lava lea e tasi e mafai ona faʻaaoga pe a faʻaaogaina le faʻamaumauga masani.

  1. E pei ona i ai muamua, muamua, e tatau ona e faia se ulutala o le laulau i luma i le pepa. O le a aofia ai lima sela e iai igoa: "Numera P / p", "Igoa o le Suafa", "Aotelega", "Tau", "Aofai".
  2. O le mea e sosoo ai, e manaʻomia lou faia o se laulau "atamai" mai la matou laulau, faatasi ai ma le gafatia e otometi lava ona tuʻuina laina pe a faʻatumu i vaʻai tuaoi poʻo sulu i faʻamaumauga. Ina ia faia lenei mea, filifili le ulutala ma, i totonu o le lisi "Aiga"kiliki le faamau "Faatulagaina o le laulau" i le poloka o meafaigaluega "Ata". A maea lena, ona tatalaina lea o se lisi o ituaiga avanoa. O le filifiliga a se tasi oi latou o le a le aʻafia ai galuega tauave i soo se auala, o lea tatou te filifili ai le filifiliga tatou te manatu sili atu talafeagai.
  3. Ona tatala ai lea o se faamalama lapopoa laulau. E taʻu mai ai le avanoa na matou faailoaina muamua, o lona uiga, le lautele o le pulou. I le avea ai o se tulafono, ua tumu lelei lenei fanua. Ae tatau ona siaki le atigipusa i tafatafa o "Laulau ma ulutala". A maeʻa lena, kiliki le ki "Lelei".
  4. O lea la, o la tatou vateatea o loʻo faʻapipiʻiina o se laulau atamai, e oʻo lava ina molimauina e se suiga i le faʻaaliga vaaia. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai i ai, faatasi ai ma isi mea, o ata lafoia e foliga mai i tafatafa o ulutala ulutala ulutala. E tatau ona latou le atoatoa. Ina ia faia lenei mea, filifili soʻo seisi i le laulau "poto" ma alu i le tab "Faʻamaumauga". O i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Toto ma faamama" kiliki le ata "Filu".

    O loʻo i ai se isi filifiliga e faʻafefe ai le faamama. E te le manaʻomia foʻi le fesuiaiga i se isi laupepa, aʻo e tumau i le tab "Aiga". A uma ona filifili le cell o le laulau i le lipine i le poloka poloka Faʻasaga kiliki le ata "Toto ma faamama". I le lisi e aliali, filifili le tulaga "Filu".

  5. E pei ona mafai ona e vaʻaia, a maeʻa lenei gaioiga, na mou ese atu ata o le filiga mai le ulutala o le laulau, pe a manaʻomia.
  6. Ona tatau loa lea ona tatou fatuina le pepa o faamatalaga. O le a avea foi ma se ituaiga o lisi autu e aofia ai koluma e lua. O laina laina o lenei mea o le a tutusa ma igoa o koluma o le laulau autu. O le tuusaunoaga o koluma "Numera P / p" ma "Aofai". O le a latou toesea. O le numera o le muamua o le a tupu e ala i le faaaogaina o se macro, ma o le faʻatulagaga o tulaga faatauaina i le lona lua o le a faia e ala i le faʻaaogaina o le fua faʻatatau o le faʻateleina o le aofaiga e ala ile tau.

    O le koluma lona lua o le mea e ulufale ai faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu mo le taimi nei. O le mea tonu, o tulaga taua mo le faatumuina o laina o le laulau autu autu o le a toe ulufale atu i ai.

  7. A uma lena matou te faia se isi laulau laʻitiiti. O le a aofia ai le tasi koluma ma o le ai ai se lisi o oloa o le a tatou faʻaalia i le koluma lona lua o le laulau autu. Mo le manino, o le cell i le ulutala o lenei lisi ("Lisi o oloa") e mafai ona e tumu i lanu.
  8. Ona filifili lea o le muamua masini gaogao o le mea e faʻaaoga ai le tau. Alu i le lisi "Faʻamaumauga". Kiliki le ata "Faamaoniga o Faʻamaumauga"lea o loʻo tuʻuina i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Galulue ma faʻamaumauga".
  9. O le mata o le faʻamaonia o le faʻamaonia e amata. Kiliki i le fanua "Ituaiga o faamatalaga"lea o le tulaga le faʻaaogaina "Soʻo se tau".
  10. Mai filifiliga, filifili le tulaga "Lisi".
  11. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa, o le faʻamatalaga siaki o le siakiina o faʻamaumauga na suia ai lona faʻatulagaga faʻatulaga. E i ai se faʻalapotopotoga faaopoopo "Punaoa". Matou te kiliki i luga o le faʻamalo i le itu taumatau o le 'aufaʻatasi o le kuki.
  12. Ona faʻatapulaʻaina lea o le faamalama o le siakiina o le faʻamaumauga. Filifili le fetuu i le itu taumatau o le kuki o loʻo uuina le lisi o faʻamaumauga o loʻo tuʻu i luga o le pepa i se isi laulau laulau. "Lisi o oloa". A maeʻa lena, toe kiliki le ata i le taumatau o le fanua lea na faʻaalia ai le tuatusi o le filifili filifilia.
  13. Toe foʻi atu i le pusa siaki mo faʻatonuga o faʻamaumauga. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o faʻamaumauga o laina filifilia i totonu ua uma ona faʻaalia i totonu o le fanua "Punaoa". Kiliki le ki "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  14. O le taimi nei o se faʻamaonia i le foliga o se tafatolu na faʻaalia i le itu taumatau o le faʻalauiloaina o le masini tuusaʻo o le mea e ulufale ai faʻamatalaga. A e kiliki i ai, e amata le lisi o le mataua, e aofia ai igoa e toso ese mai luga o le laulau. "Lisi o oloa". O faʻasesega faʻamatalaga i totonu o le telefoni na faʻamaonia e le mafai ona ulufale, ae e mafai ona e filifilia le tulaga o loʻo manaʻomia mai le lisi ua tuʻuina atu. Filifili se mea i le lisi pa'ū.
  15. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le tulaga filifilia ua vave ona faʻaalia i totonu o le fanua "Igoa o le Suafa".
  16. O le isi, o le a tatou manaʻomia le atofaina o igoa i solu e tolu o le pepa ulufale, lea o le a tatou tusia ai faʻamaumauga. Filifili le potu muamua lea ua uma ona setiina le igoa i la matou mataupu. "Potatoes". Ma le isi, alu i le pusa o le igoa. O loʻo tu i le itu tauagavale o le faamalama o le Excel i le tulaga tutusa e pei o le faʻailoga pa. Ulufale i totonu o le igoa. E mafai ona i ai soʻo se igoa i le Latina, lea e leai ni avanoa, ae sili atu le faʻaaogaina o igoa latalata i galuega na foia e lenei elemene. O le mea lea, o le masini muamua lea e taʻua ai le igoa o le oloa "Igoa". Matou te tusia lenei igoa i le fanua ma taomi le ki Ulufale luga o le komepiuta.
  17. I le auala tutusa lava, atofaina le televise lea matou te ulufale ai i le tele o le oloa, le igoa "Volum".
  18. Ma o le tau o le "Tau".
  19. A maeʻa lena, i le auala lava lea e tasi, matou te tuʻuina atu le igoa i le aofaʻiga uma o sene e tolu. Muamua lava, filifili, ona tuʻuina atu lea o le igoa i se faʻapitoa faapitoa. Ia avea ma igoa "Tupulaga".
  20. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga mulimuli, e tatau ona tatou faʻasaoina le pepa ina ia mafai ai e igoa tatou te vaʻai ona iloa le macro na tatou faia i le lumanaʻi. Ina ia faasaoina, alu i le lisi "File" ma kiliki mea "Faasaoina ... ...".
  21. I le tatalaina sei vagana ai le faamalama i le fanua "Pusa o Faiga" filifili le tau "Polokalama Excel Macro-Enabled (.xlsm)". Le isi, kiliki le ki "Faasaoina".
  22. Ona tatau lea ona e gaoioi macros i lau lomiga o Excel ma mafai ai le tab "Faʻapupula"pe afai e te leʻi faia. O le mea moni o nei galuega uma e lua ua le atoatoa i le polokalama, ma o lo latou faatoaagaina e tatau ona faia i le malosi i le faamalama o le Excel.
  23. A maeʻa ona e faia lenei mea, alu i le lisi "Faʻapupula". Kiliki i le ata tele "Visual Basic"lea o loʻo i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Tulafono".
  24. O le mea mulimuli na mafua ai ona amata le faatonu o le VBA macro. I le eria "Poloketi"lea o loʻo i le pito i luga o le itu tauagavale o le faamalama, filifili le igoa o le pepa o loʻo i ai a tatou laulau. I lenei tulaga o le "Pepa 1".
  25. A maeʻa lena ona alu lea i le pito i lalo o le faamalama ua taua "Meatotino". O tulaga nei o le pepa ua filifilia. I totonu o le fanua "(Suafa)" e tatau ona suia le igoa Cyrillic ("Pepa 1") i luga o le igoa na tusia i le Latina. O le igoa e mafai ona tuʻuina atu i soʻo se tasi e sili atu ona faigofie mo oe, o le mea autu e na o le Latina poʻo le numera ma e leai foi isi faʻailoga po o avanoa. O le a galue le macro i lenei igoa. Tuu i la matou tulaga o le ai ai lenei igoa "Aoga", e ui lava e mafai ona e filifilia soʻo se isi e fetaui ma aiaiga o loʻo taʻua i luga.

    I totonu o le fanua "Igoa" E mafai foi ona e suia le igoa i se mea e sili atu ona faigofie. Ae e le talafeagai. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o avanoa, Cyrillic ma isi faʻailoga e faatagaina. E le pei o le parakalafa talu ai, lea o loʻo faʻamaoti mai ai le igoa o le pepa mo le polokalama, o lenei parameteri na tuʻuina atu le igoa i le pepa e mafai ona iloa atu e le tagata faʻaaoga i le pusa o le poloka.

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, a maeʻa ona suia le igoa. Pepa 1 i le eria "Poloketi", i le tasi na matou faʻatutu i totonu o le faatulagaga.

  26. Ona alu lea i le ogatotonu o le faamalama. O le mea lea tatou te manaʻomia e tusi ai le code macro lava ia. Afai e le faʻaalia le faʻasologa o le tulafono faʻamaonia paʻepaʻe i le nofoaga faʻamaonia, pei ona i ai i la matou tulaga, ona kiliki lea o le ki o le galuega. F7 ma o le a aliali mai.
  27. I le taimi nei mo la tatou faʻataʻitaʻiga patino, e manaʻomia ona matou tusia le tulafono lea i le fanua:


    Sub DataEntryForm ()
    Toto le isiLow E pei o Long
    NextRow = Tautoga Tautoga (Producty.Rows.Count, 2) .Ma (xlUp) .Lafofoga (1, 0).
    Faʻatauga
    Afai o le Avanoa ("A2") Taumafa = "" Ma le Range ("B2") .Lautele = "" Ona
    nextRow = nextRow - 1
    Muta pe a
    Producty.Range ("Igoa"). Kopi
    .Cells (nextRow, 2) .Pese Tesema: = xlPasteValues
    .Cells (nextRow, 3) .Value = Producty.Range ("Volum")
    .Cells (nextRow, 4) .Value = Producty.Range ("Tau")
    .Cells (nextRow, 5) .Value = Producty.Range ("Volum") Vale * Producty.Range ("Tau").
    ("A2") Formula = "= IF (ISBLANK (B2)," "", COUNTA ($ B $ 2: B2)) "
    Afai o le isiRow> 2 Ona
    Lisi ("A2") Filifili
    Filifiliga.Faunuʻu Taulaga: = Faʻailoga ("A2: A" & NextRow)
    Lisi ("A2: A" & NextRow). Filifili
    Muta pe a
    Faʻafeiloaʻi ("Diapason") ClearContents
    Faʻaiʻu i
    Faʻamuta pito i lalo

    Ae o lenei tulafono e le o se mea lautele, o lona uiga, e tumau pea ona na o le matou mataupu. Afai e te manaʻo e faʻafetaui i ou manaʻoga, ona tatau lea ona faʻafouina e tusa ai. O lea e mafai ai ona e faia ia oe lava, sei tatou suʻeina le mea e aofia ai lenei tulafono, mea e tatau ona suia i ai, ma le mea e le tatau ona suia.

    O lea, o le laina muamua:

    Sub DataEntryForm ()

    "DataEntryForm" o le igoa o le macro lava ia. E mafai ona e tuua e pei ona i ai, pe mafai foi ona e suia i soo se isi lava e tausisia tulafono lautele mo le fatuina o igoa macro (leai avanoa, faaaoga na o mataitusi o le alafapeta Latina, ma isi). O le suia o le igoa e le aafia ai se mea.

    Soo se mea lava e maua ai le upu i le numera "Aoga" e tatau ona e suia i le igoa na e tofia muamua i lau pepa i le fanua "(Suafa)" nofoaga "Meatotino" macro editor. E masani lava, e tatau ona faia lenei mea pe afai e te valaʻauina le pepa i se eseʻesega.

    Ia mafaufau nei i le laina lenei:

    NextRow = Tautoga Tautoga (Producty.Rows.Count, 2) .Ma (xlUp) .Lafofoga (1, 0).

    Digit "2" i lenei laina o lona uiga o le koluma lona lua o le pepa. O loʻo i totonu o lenei koluma o le koluma "Igoa o le Suafa". E tusa ai ma lea tulaga o le a tatou faitauina numera o laina. O le mea lea, afai i totonu o lau mataupu o le koluma lava lea ei ai seisi faatulagaga o le teugatupe, ona e manaʻomia lea e te ulufale i le numera tutusa. Uiga "Faʻaiʻu (xlUp) .Lafofoga (1, 0) i soʻo se tulaga, tuʻuina le suia.

    Ma le isi, mafaufau i le laina

    Afai o le Avanoa ("A2") Taumafa = "" Ma le Range ("B2") .Lautele = "" Ona

    "A2" - O faʻamaumauga nei o le potu muamua lea o le a faʻaalia ai le numera laina. "B2" - o faʻamaumauga nei o le masini muamua, lea o le a faʻaaogaina mo faʻamaumauga o faʻamatalaga ("Igoa o le Suafa"). Afai latou te eseese, faʻapipiʻi au faʻamatalaga nai lo nei faʻamaumauga.

    Alu i laina

    Producty.Range ("Igoa"). Kopi

    I lana tapulaa "Igoa" o lona uiga o le igoa na matou tofia i le fanua "Igoa o le Suafa" i totonu o le pepa e tuʻu ai.

    I laina


    .Cells (nextRow, 2) .Pese Tesema: = xlPasteValues
    .Cells (nextRow, 3) .Value = Producty.Range ("Volum")
    .Cells (nextRow, 4) .Value = Producty.Range ("Tau")
    .Cells (nextRow, 5) .Value = Producty.Range ("Volum") Vale * Producty.Range ("Tau").

    igoa "Volum" ma "Tau" o lona uiga o igoa na matou tofia i le fanua "Aotelega" ma "Tau" i totonu o le pepa e tasi.

    I laina lava ia e tasi na matou taʻua i luga, numera "2", "3", "4", "5" o lona uiga o numera o le koluma i luga o le pepa Excel e tutusa ma koluma "Igoa o le Suafa", "Aotelega", "Tau" ma "Aofai". O le mea lea, afai i lau tulaga ua suia le laulau, ona tatau lea ona e faʻamaoti le numera o koluma tutusa. Afai e tele isi koluma, ona faʻataʻitaʻiina lea e te manaʻomia e faʻaopopo ona laina i le tulafono, pe afai e itiiti, ona aveese lea o isi mea.

    Ua faateleina e le laina le tele o oloa i la latou tau:

    .Cells (nextRow, 5) .Value = Producty.Range ("Volum") Vale * Producty.Range ("Tau").

    O le taunuʻuga, e pei ona tatou vaʻavaʻai mai i le faʻasalalauga o le faamaumauga, o le a faʻaalia i le laina lona lima o le pepa Excel.

    I lenei faaupuga, o laina e otometi ona faanumeraina:


    Afai o le isiRow> 2 Ona
    Lisi ("A2") Filifili
    Filifiliga.Faunuʻu Taulaga: = Faʻailoga ("A2: A" & NextRow)
    Lisi ("A2: A" & NextRow). Filifili
    Muta pe a

    Taʻiala uma "A2" o lona uiga o le tuatusi o le potu muamua lea o le a faia ai numera, ma faʻamaopoopoga "A " - tuatusi o le koluma atoa ma numera. Siaki pe o fea o le numera o le a aliali mai i lau laulau ma suia tuʻutuʻuga i le tulafono, pe a manaʻomia.

    O le laina e tafiesea ai le lautele o le pepa o faʻamatalaga faʻamatalaga pe a uma ona tuʻuina atu le faʻamatalaga mai i le laulau:

    Faʻafeiloaʻi ("Diapason") ClearContents

    E le faigata le mateina lena ("Tupulaga") o lona uiga o le igoa o le laina lea na matou muai tofia i le fanua mo le tusia o faamatalaga. Afai na e tuuina atu ia i latou se igoa ese, ona tatau lea ona faʻaofiina i lenei laina.

    O le isi vaega o le tulafono laiti o le lautele ma o mea uma lava o le a faia e aunoa ma ni suiga.

    A maeʻa ona e tusia le numera o le macro i le mata o le faatonu, e tatau ona e kiliki i luga o le faʻamau e pei o se atigipusa i le itu tauagavale o le faamalama. Ona mafai lea ona e tapunia e ala i le kiliki i luga o le faʻamaufaʻailoga mo faamalama faaiu i le pito i luga taumatau.

  28. A maeʻa lena, toe foʻi i le pepa Excel. I le taimi nei, e tatau ona matou tuʻuina se faamau lea o le a faʻagaoioia le macro na faia. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi "Faʻapupula". I totonu o le pusa seti "Pule" i luga o le lipine kiliki i luga o le ki Pasili. O se lisi o meafaigaluega e tatalaina. I se vaega o meafaigaluega Form Forms filifili muamua lava - "Button".
  29. Ona faʻamau ai lea i lalo le faamaumatau o le kusi i lalo, matou te taʻavale faataamilo i le mea matou te mananao e tuʻuina ai le laupepa faʻalauiloa macro, lea o le a faʻafeiloaʻi ai faʻamaumauga mai le fomu i le laulau.
  30. A maeʻa ona faʻasalalau le nofoaga, tuʻu le kulimi o le kiore. Ona amata loa lea o le faamalama mo le tofiaina o se masini i le mea faitino. Afai e tele ni macros o loʻo faʻaaogaina i lau tusi, ona filifili lea mai le lisi le igoa o le tasi na matou faia i luga. Matou te taʻua "DataEntryForm". Ae i lenei tulaga, o le macro e tasi, ia na ona filifili ma kiliki le ki "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  31. A maeʻa lena, e mafai ona e toe faaigoaina le ki pe ae manaʻo i ai, i le filifilia o lona igoa o loʻo i ai nei.

    I la tatou tulaga, mo se faataitaiga, o le a talafeagai le tuuina atu ia te ia le igoa "Faaopoopo". Faaigoa ma kiliki i le kiota i luga o soo se saolotoga saoloto o le pepa.

  32. O lea la, o la matou tino ua maeʻa ona saunia. Siaki pe faapefea ona aoga. Ulufale i tulaga talafeagai i ona fanua ma kiliki le ki. "Faaopoopo".
  33. E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua siitia le tau i luga o le laulau, o le laina e otometi lava ona tofia se numera, ua fuafua le aofaʻi, ua faʻamamaina lau fomu.
  34. Toe faʻatumu le fomu ma kiliki le ki. "Faaopoopo".
  35. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le laina lona lua ua faaopoopoina i le laulau. O lona uiga e galue le meafaigaluega.

Tagai foi:
Faʻapefea ona fatuina se macro i Excel
Faʻapefea ona fatuina se ki i Excel

I Excel, e lua auala e faʻaaoga ai le fomu faʻatumu ai faʻamaumauga: fausia-in and user. O le faʻaaogaina o le pepa faʻapipiʻi e manaʻomia ai le itiiti ifo o taumafaiga mai le tagata faʻaaogaina. E mafai ona amata i taimi uma e ala i le faʻaopoopoina o le faʻamaufaʻailoga e fetaui i le auala vave faʻaogaina. E tatau ona e faia se aga masani, ae afai e te malamalama i le code VBA, e mafai ona e faʻaaogaina lenei mea faigaluega ma talafeagai mo ou manaʻoga pe a mafai.