Faailoa ma faʻapipiʻi le faʻailoga i totonu o VirtualBox


O le tele o tagata faʻaoga i fesoʻotaiga vavalalata ma le komepiuta na feagai ma le faʻafuaseʻi o le tapunia o le polokalama, faʻatasi ma se lanu moana ma faʻamatalaga e le mafaamatalaina. O le mea lenei ua taʻua "BSOD"ma o le asō o le a tatou talanoa pe o le a le mea ma le auala e taulimaina ai.

Faʻasolo le faafitauli lanu lanumoana

O le BSOD o se faʻapuupuuga uiga moni o le "lanu lanumoana o le oti". E le mafai ona fai saʻo saʻo, talu mai le faʻaalia o sea mata, o le galue atili e aunoa ma se toe faʻaleleia e le mafai. E le gata i lea, o lenei amioga o le tino e faailoa ai se tulaga ogaoga i le masini komepiuta po o meafaigaluega o le PC. O BSOD e mafai ona tutupu i le taimi o le komepiuta ma le taimi o lona taotoga.

Vaʻai foi: Matou te aveese le lanu lanumoana o le oti pe a faʻapipiʻi le Windows 7

Eseesega sese, faatonuina ile lanu lanumoana, tele, ma o le a tatou le toesea taitasi. Ua lava le iloa o latou mafuaaga e mafai ona vaevaeina i masini komepiuta ma meafaigaluega. Muamua o ni faaletonu i avetaʻavale poʻo isi polokalame e fesoʻotaʻi vavalalata i le faiga faʻaogaina, ma le lua o faafitauli i le RAM ma faʻamalosi malosi. O suauu le saʻo o le BIOS, e pei o le le maualalo o volite poʻo laina i le taimi o le faʻafefiloi, e mafai foi ona mafua ai se BSOD.

O le tele o mataupu faapitoa o loʻo faʻamatalaina i luga o le saite. bsodstop.ru. Ina ia galulue i lenei punaoa, e tatau ona e malamalama i le faʻamaumauga o faʻamaumauga o loʻo tuʻuina atu e le polokalama.

O le mea pito sili ona taua o le faʻataʻitaʻiga sese o le tulafono o loʻo faʻaalia i le screenshot. O lenei faʻamatalaga e tatau ona sailia i le 'upega tafaʻilagi.

I lea tulaga, afai e toe faʻaaogaina le faiga, ma e leai se avanoa e faitau ai le faʻamatalaga, ia faia taga nei:

  1. Kiliki le PCM i luga o le komepiuta i luga o le laulau ma alu i meatotino o le polokalama.

  2. Alu i vaega faaopoopo.

  3. I poloka "Download ma Toe Faʻafoisia" kiliki i le ki "Filifiliga".

  4. Faʻasese le pusa i autafa o le toe faʻaleleia ma toe kiliki Ok.

I le taimi nei, pe a oʻo mai le BSOD, o le toe faʻafouina e na o le faʻaaogaina o le tusi lesona. Afai e le mafai ona e mauaina le polokalama (o se mea sese e tupu i le taimi o le taavaletoso) e mafai ona e seti tutusa ia pito i totonu o le lisi autu. Ina ia faia lenei mea, a amata loa le PC, e tatau ona e taomi U8 poʻo F1ona sosoo ai lea U8poʻo Fn + f8. I le lisi e manaʻomia ona e filifili e faʻamalo le toe amataina vave ile taimi o se faʻalavelave.

I lalo ifo tatou te tuuina atu fautuaga lautele i auala e faʻaaogaina ai le BSODov. I le tele o tulaga, o le a latou lava e foia faafitauli.

Mafuaaga 1: Avetaavale ma Polokalama

Avetaavale o le mafuaaga autu lea o lanu lanumoana. O lenei mea e mafai ona avea ma faʻamalosi mo masini poʻo faila ua faʻapipiʻiina i totonu o le masini ma soʻo se polokalama. Afai o le BSOD e tupu i le taimi lava e uma ai ona faʻapipiʻi le polokalama, ona pau lea o le ala e fai ai se "lisi" i le tulaga muamua o le polokalama.

Faitau atili: Filifiliga Toe Faʻafouina Windows

Afai e leai se avanoa i le polokalama, e tatau ona faʻaaoga le faʻapipiʻi poʻo le faʻasalalau faʻasalalauga ma le faʻauiga o le OS o loʻo faʻapipiʻi nei i le PC.

Faitau atili: Faʻapefea ona fatuina se masini komepiuta faʻatautaia i le Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10

  1. Ina ia faimalaga mai se taʻavale afi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi muamua ia laina tutusa ile BIOS.

    Faitau atili: Faʻapefea ona seti le taaʻa mai le pulou USB flash

  2. I le taimi lona lua o le faʻatulagaga, filifili "Toe Faʻafoisia o Mea".

  3. A uma ona eli, kiliki "Lisi".

  4. Filifili le aitema o loʻo faʻaalia i luga o le screenshot.

  5. O le faamalama o le aoga faʻapitoa o le a tatalaina, mulimuli ane matou te faia taga o loʻo faʻamatalaina i totonu o le tusitusiga e mafai ona maua e ala i le fesoʻotaʻiga i luga.

Mataʻituina ma le faʻaeteete amioga a le tino pe a uma ona tuʻuina atu soʻo se polokalama ma avetaavale ma toe faʻafoʻi ma le lima lima mea e toe faʻaleleia ai. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamalamalama lelei ai mafuaʻaga o mea sese ma faʻaumatia ai. O se faʻamatalaga lata mai o le faʻaogaina o le polokalama ma avetaʻavale e tasi e mafai foi ona laveaʻiina oe mai le tele o faafitauli.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona faʻafouina le polokalama faʻaoga Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Faʻafefea ona faʻaleleia avetaʻavale i Windows
Polokalama mo le faʻatulagaina o avetaavale

Mafuaʻaga 2: Uʻamea

O faʻafitauli faʻapitoa e mafua ai le BSOD:

  • Le lava avanoa i luga o le masini komepiuta poʻo le vaeluaga

    E tatau ona e siakiina le tele o le teuina e maua mo le pueina. E faia lenei mea i le kilikii-saʻo i luga o le fetaulaiga tutusa (vaeluaga) ma le fesuiaiga i meatotino.

    Afai e le lava le avanoa, o lona uiga, e itiiti ifo ma le 10%, e te manaʻomia e aveese faʻamatalaga le talafeagai, polokalama e le faʻaaogaina ma fufulu le eletise mai otaota.

    Faʻamatalaga auiliili:
    Faʻafefea ona aveese le polokalama mai le komepiuta
    Faʻamama lau komepiuta mai lapisi e faʻaaoga ai CCleaner

  • Mea fou masini

    Afai o se lanu lanumoana e tupu pe'ā uma ona faʻafesoʻotaʻi vaega fou i le motherboard, e tatau ona e taumafai e faʻafouina a latou avetaavale (silasila i luga). I le tulaga o le toilalo, e tatau ona e lafoaia le faʻaaogaina o le masini ona o lona gafatia faʻafanoina poʻo le faʻaeseese o uiga.

  • Mea sese ma le leaga o vaega i luga o le puʻupuʻu

    Ina ia iloa lenei faafitauli, e tatau ona siaki uma taʻavale mo faafitauli ma, pe afai e mafaia, faʻaaogaina.

    Faʻamatalaga auiliili:
    Auala e siaki ai le lelei mo vaega leaga
    E faʻapefea ona siaki le faʻatinoina o le malosi o le fai

  • RAM

    O paʻu leaga "RAM" e masani ona mafua ai ona le manuia. E mafai ona e iloa le "leaga" modules i le MemTest86 +.

    Faitau atili: Faʻapefea ona suʻe le RAM i le MemTest86 +

  • Faʻafefe

    O le BSOD e mafai foi ona mafua mai i le vevelaina o vaega - o se masini komepiuta, pepa vitio poʻo ni vaega o le laupapa. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona fuafua saʻo le vevela o le "uʻamea" ma faia ni laasaga e faʻavasegaina ai.

    Faitau atili: Matou fuaina le vevela o le komepiuta

Mafuaaga 4: BIOS

Faʻasalalau le faʻailogaina o motherboard firm (BIOS) e mafai ona taʻitaʻia ai se mea sese ma le lanu moana. O le filifiliga sili ona saʻo i lenei tulaga o le toe faʻafoʻiina lea o faʻamaufaʻailoga i mea e le maua.

Faitau atili: Toefaʻutuʻu tulaga o le BIOS

Mafuaaga 3: Vailaau ma Vave

Vailaau e maua i lau komepiuta e mafai ona poloka nisi faila taua, e aofia ai faila o faila, ma faʻalavelave ai foi i le masani a le avetaavale. Faailoaina ma aveese "meaola faalafua" e mafai ona faaaoga ai sikola e aunoa ma se totogi.

Faitau atili: Faʻapefea ona fufulu lau komepiuta mai siama

Afai o le osofaia o se siama ua poloka le avanoa i le polokalama, o le Kaspersky Rescue Disk, o loo faamaumauina i luga o le aufaasālalau aveese, o le a fesoasoani e faatino lenei taotoga. Iloiloga i lenei mataupu e faia e aunoa ma le faʻaaogaina o le masini faʻaoga.

Faʻamatalaga auiliili:
E faʻapefea ona tusi le Kaspersky Rescue Disk 10 i se masini komepiuta USB

E mafai foʻi ona faʻagasolo le amio le talafeagai o polokalame a le Antivirus. E masani ona latou poloka "faila masalosalo" faila a le faila e nafa ma le masani ai o auaunaga, avetaavale ma, o se taunuuga, o meafaigaluega. E mafai ona e faʻateʻa ese le faʻafitauli i le faʻaleagaina poʻo le aveeseina o siaki.

Faʻamatalaga auiliili:
Tetele Antivirus
Ave ese le antivirus mai le komepiuta

Blue screen o loʻo faʻaalia i le Windows 10

Ona o le mea moni o loʻo taumafai le aufaʻatupulaia Microsoft e faʻatapulaʻa fegalegaleaiga a le tagata ma punaoa faʻaletino, o le faʻamatalaga faʻamatalaga o le BSODs i le Windows 10 ua faʻaititia faʻaititia. I le taimi nei e mafai ona tatou faitau na o le igoa o le mea sese, ae le o lona numera ma igoa o faila e fesootaʻi atu i ai. Ae ui i lea, o se meafaigaluega na aliali mai i le faiga lava ia e iloa ai ma faʻaaogaina mafuaaga o lanu lanumoana.

  1. Tatou te oi "Lisi Pulea"i le valaʻauina o le manoa Taumafai piano pipiʻi Manumalo + R ma le taina o le poloaiga

    pulea

  2. Suʻe e faʻaalia le faʻaoga "O tamai ata " ma alu i le lisi "Nofoaga Puipuia ma Nofoaga Tau Falepuipui.

  3. Le isi, mulimuli i le sootaga "Faʻafitauli".

  4. Tatala le poloka o loʻo iai uma vaega.

  5. Filifili se mea Blue Screen.

  6. Afai e te manaʻo e vave foʻia le faafitauli, ona kiliki "Lisi" ma mulimuli i musumusuga "Masters".

  7. I le tulaga lava e tasi, afai e te manaʻomia se faʻamatalaga e uiga i le mea sese, kiliki i luga o le sooga "Avanoa".

  8. I le isi folau, aveese le taoto latalata i le tusiga "Faʻaaogā faʻapipiʻi faʻapitoa" ma alu i le sailiga.

O lenei meafaigaluega o le a fesoasoani e maua ai faʻamatalaga auiliiliga e uiga i le BSOD ma faia ni gaioiga talafeagai.

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻaumatiaina o BSOD e mafai ona avea ma se faʻalavelave faigata ma le taimi e alu ai. Ina ia aloese mai foliga vaaia o mea sese matuia, faafou le avetaavale ma le faiga i se taimi talafeagai, aua nei faʻaaogaina masini faʻapitoa e download ai polokalama, aua le faatagaina vaega e faʻafefe, ma faitau le faʻamatalaga i luga o nofoaga faʻapitoa ae leʻi faʻafefe.