Lisiina o le PowerPoint Presentation

O se maa o le toetoe o soʻo se komepiuta, faʻapea foʻi ma le tele o isi vaega, e mafai ona vaʻavaʻa pe a manaʻomia e ala i le tosoina o sela o le lithium-ion atoatoa. O le a matou taumafai e faʻamatala auʻiliʻilia le faagasologa o le faʻalavelaveina o se poloka talitutusa ma se faʻataʻitaʻiga manino.

Tatala le komepiuta komepiuta

Afai e feagai oe ma le faʻalavelave o le vavaeina o se maa mo le taimi muamua, e fautuaina e faia taga mai le faʻatonuga i se masini e le tatau ai. A le o lea, e mafai ona faaleagaina mea o lo o aofia ai ma fale, ma puipuia ai le potopotoga mulimuli ma faʻaaoga.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻasolosolo se komepiuta ile fale

Laasaga 1: Matou te tatalaina le mataupu

Muamua, e tatau ona e tatalaina le laupepa palasitika o sela o le lithium-ion ma se naifi poo se sikuliti uila laititi. E tatau ona tatala le puʻe pe a uma ona faʻamaʻaʻa atoa, ia faʻaeteete ia aua nei faʻaleagaina ia lava.

  1. I la tatou mataupu, o le faagasologa atoa o le a iloiloina i le faʻataʻitaʻiga o se batini mai se HP masini komepiuta. O le foliga ma le tele o le pati e fesoʻotai saʻo lava i le numera o siaki ua faʻafefiloi, ae leai se vaega i le faiga o le vaʻaia.
  2. O le taualumaga mo le tatalaina o le maa o le vavaeeseina lea o afa e lua o le mataupu mai le isi. O le vaeluaina o laina e mafai ona vaaia i mata le lava.
  3. Faʻalagolago i le tau o le batini i le lumanaʻi, faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le pa puipui i luga o le laina faʻamaonia. O le auala sili ona faigofie o le amata mai le isi itu o fesoʻotaʻiga.
  4. A maeʻa le tatalaina o le tasi itu, e tatau ona e alu i le isi itu. Ia faʻaeteete, pei o le pito i lalo o le filo manifinifi e matua leaga lava.

    O le faagasologa o le tatalaina o le mataupu i le eria ma fesoʻotaʻiga e leai se eseesega mai isi vaega. Ae peitai, afai e te manaʻomia se laupapa mai se pu, e tatau ona e faia ma le faʻaeteete.

    O le tele o maa e le fuafuaina ina ia tatalaina i le fale, o se taunuuga o le tino e ono pagatia i le taimi o le faʻaaogaina. O le mea lenei e mafai ona e vaʻaia i le ata o loʻo faapipiiina.

  5. A uma ona tui le atigi palasitika i luga o le foliga atoa, vavaeese ia afa e lua o le pamu. O le siama o le lithium-ion o le a faapipii i se tasi o itu.
  6. O le fufuluina o le maa mai le isi itu o le mataupu e le faigata, na o le faʻaaogaina o se taumafaiga itiiti pe faʻaaogaina foi se naifi.

A maeʻa le faʻasalaga o le mataupu ma tuʻuina atu sela mai le palama, e mafai ona e alu i le isi laasaga.

Laasaga 2: Aveese Cell

Ma e ui lava o lenei laasaga o le vavaeeseina o se komepiuta lithium-ion mai le komepiuta e sili ona faigofie, pe a momotu, e tatau ona e mulimuli i le puipuiga saogalemu e ala i le le faatagaina o fesootaiga feaveai e tapuni.

  1. E amata, aveese pe tipi le ata tifaga o loʻo faʻapipiʻi faatasi ia maʻa.
  2. Mai pauna taʻitasi e manaʻomia ona vavae faʻamalo. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete, aua o loʻo i ai se avanoa e faʻaleagaina ai le paʻa.
  3. A maeʻa ona aveese faʻamalo mai paʻu o potu taʻitasi, e faigofie ona e vavae ese le laupapa ma fesoʻotaʻiga.
  4. Pe a vavae ese ia maa mai le eletise masani a le eletise, e mafai ona faʻaaogaina e avea ma punaoa tuʻu ese mo soʻo se masini talafeagai. Ina ia maua le mana o le tasi pati, faitau le faʻamatalaga i le Initaneti. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i le numera i luga o le atigi.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, i la tatou tulaga, o poloka taitasi e i ai le voltage eletise e 3.6V.

O lenei mea e faaiʻuina ai le faagasologa o le faʻalavelaveina o se komepiuta pusa komipiuta komepiuta ma matou te faʻamoemoe na mafai ona e ausia le taunuʻuga e manaʻomia.

Polokalama pulou

A maeʻa le faʻasesega, e mafai ona faʻamaopoopoina le batini komepiuta pipihi komepiuta, ae e mafai lava ona mafai pe a faʻamautuina le saʻo o le mataupu. A le o lea, o se tulaga e ono le mafai ai ona puipuia le pulu i totonu o le fusi tutusa ile komepiuta.

E le gata i lea, i le uluai setete e tatau foi ona i ai se laupapa i totonu, o se ala e fesoʻotaʻi ai ma fesoʻotaʻiga, faʻapea foʻi fesoʻotaʻiga i le va o laumei lithium-ion. Siaki le faʻatinoga o le pati pe a maeʻa ona lelei le voltmeter, ma faʻatasi ma le mautinoa atoatoa i le faʻamaoni e mafai ona faʻaaoga i luga o se komepiuta.

Vaʻai foi: Suʻeina o le batini mai le komepiuta

Faaiuga

I le mulimuli ai i faatonuga i lenei tusiga, o le ae mafai ona tatala le komepiuta komepiuta e aunoa ma le faaleagaina o mea i totonu. Afai ei ai sau mea e faʻaopopo i le meafaitino pe iai foi se le malamalama, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi i matou i faʻamatalaga.