Lafoga le tumau i le vaovao

O le arctangent e ulufale atu i se faasologa o foliga mataga mataga. E faʻafeagai ma le tangent. E pei lava o mea taua tutusa uma, ua fuafuaina i radics. I Excel o loʻo i ai se galuega faʻapitoa e mafai ai le faʻatulagaga o le arctangent mo se numera ua tuʻuina atu. Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona faʻaaoga lenei faʻapipiʻi.

Iloiloina o le tau o le arctangent

O le arctangent o se faʻamatalaga mataga. Ua fuafuaina e avea o se tulaga i radics, o lona tangent e tutusa ma le numera o le finauga a le arctangent.

O le faʻatulagaina o lenei tau i Excel o loʻo faʻaaogaina le tagata faʻatonutonu ATANlea o loʻo aofia ai i totonu o vaega o matāʻupu matatiki. Naʻo lana finauga o se numera poʻo se faasinomaga i se sela ei ai se faʻamatalaga numera. O le syntax o loʻo i ai le faiga lenei:

= ATAN (numera)

Metotia 1: gaioiga tuʻuina atu tusi

Mo se tagata poto masani, ona o le faigofie o le tuufaatasiga o lenei galuega, e faigofie ma vave ona ulufale saʻo i ai.

  1. Filifili le suauʻu lea e tatau ona i ai le taunuuga o le faʻatusatusaga, ma tusi le faiga faʻavae:

    = ATAN (numera)

    Nai lo le finau "Numera"E masani lava, matou te suitulaga i se numera taua. O lea la, o le vaega o le fa o le a faʻatatauina i le faʻatulagaga lenei:

    = ATAN (4)

    Afai o le numera numera o loʻo i totonu o se puʻupuʻu patino, ona mafai loa lea ona avea le faʻasologa o galuega ma lona tuatusi.

  2. Ina ia faʻaalia iuga o le faʻatusatusaga i luga o le lau, kiliki le ki Ulufale.

Metotia 2: Faʻatulagaina Faʻaaoga le Faʻasologa Mataʻitusi

Ae mo i latou e leʻi faʻaaogaina le auala e faʻaaogaina ai ma le lima ia fua faʻatatau poʻo ua faʻaaogaina faʻatasi ma i latou e ala i se ata faʻataʻitaʻi, e sili atu ona talafeagai le faia o se fua faʻatatau Pule sili.

  1. Filifili le sela e faʻaali atu ai le iuga o le faʻatulagaina o faʻamatalaga. Matou te taomi le faamau "Insert function"tuʻu i le agavale o le faʻasologa o le pa.
  2. Sa maua le Sailiiliga Pule sili. I le vaega "Matematika" poʻo "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" e tatau ona maua le igoa "ATAN". Ina ia amataina le faitioga o finauga, filifili ma kiliki le ki. "Lelei".
  3. A maeʻa le faia o faʻamatalaga faʻamaonia, o le a tatalaina le faamalama o le faitioga. E naʻo le tasi le fanua - "Numera". I totonu e manaʻomia ona e ulufale i le numera, o le arctangent lea e tatau ona faʻatulagaina. A maeʻa lena, kiliki le ki "Lelei".

    E le gata i lea, i le avea o se finauga e mafai ona e faʻaaogaina le faasinomaga i le cell lea o loʻo i ai lenei numera. I lenei tulaga, e sili atu le faigofie le faʻapipiʻi lima i faʻamaumauga, ae tuʻu le mala i totonu o le fanua ma filifili ai le elemene o loʻo i luga o le pepa. A maeʻa nei gaioiga, o le tuatusi o lenei cell e faʻaalia i le faitotoʻa o finauga. Ona, pei o le lomiga talu ai, kiliki le ki "Lelei".

  4. A maea le faatinoina o taga i luga o le algorithm o loʻo i luga, o le tau o le arctangent i radians o le numera o loʻo faʻamaonia i le galuega o le a faʻaalia i totonu o se masini sa muaʻi filifilia.

Lesona: Excel Function Wizard

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le mauaina o se numera numera i Excel e le o se faafitauli. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai se tagata faʻapitoa. ATAN faatasi ai ma se faʻapipiʻi faigofie. O lenei faʻatulagaga e mafai ona faʻaaoga e ala i le tuʻuina atu o le tusi poʻo le faʻaoga. Pule sili.