Faʻafefea ona faʻaopopo le tele o le font i luga o le komepiuta komepiuta

Lelei taimi i tagata uma!

Ou te mafaufau po o fea e sau ai lenei mea mai: e tele mea e faia e siaki, ma o le vai papatiso i luga o latou e foliga mai e itiiti ma itiiti ifo? O nisi taimi, ina ia mafai ona faitau nisi o faʻamaumauga, faʻasologa i icons ma isi elemene, e tatau i le tasi ona faʻalatalata i le mataʻituina, ma e mafua ai le vaivai ma le vaivai o mata. (I le auala, e le o leva na i ai saʻu tusiga e uiga i lenei autu: .

I le lautele, lelei, ina ia mafai ai ona faigofie ona e galue ma le matafaga i se mamao e le itiiti ifo ma le 50 cm. Afai e te le lelei le galue, o nisi elemene e le o vaaia, e tatau ona e squint - ona manaʻomia lea ona fetuutuunai le matala ina ia iloa mea uma. Ma o se tasi o muamua i lenei pisinisi o le faʻapupulaina lea o le vai papatiso i se mea faigofie. O lea, sei o tatou tilotilo i lenei tusiga ...

Maʻa vevela e faʻalautele ai le mamafa o le tele i le tele o talosaga.

O le tele o tagata faaaoga e le o iloa foi e iai le tele o ki vevela e mafai ai ona e faateleina le tele o le tusitusiga i le tele o talosaga: notepads, polokalama o le ofisa (mo se faataitaiga, Upu), masini (Chrome, Firefox, Opera), ma isi.

Faateleina le tele o le tusitusiga - e tatau ona e uu i lalo le faamau Ctrlona fai lea o le faamau + (faaopoopo). Faasolo i luga o le "+" i ni nai taimi seiloga e maua le tusitusiga mo le faitauina lelei.

Faʻaitiitia le tele o le tusitusiga - taofi le ki Ctrlona fai lea o le faamau - (itiiti)seia oo ina laiti le tusitusiga.

E le gata i lea, e mafai ona e uuina le faamau Ctrl ma uila selu uʻamea. E tusa lava pe sili atu le saoasaoa, e faigofie ma e faigofie ona fetuunai le tele o le tusitusiga. O se faʻataʻitaʻiga o lenei metotia ua tuʻuina atu i lalo.

Fig. 1. Suia le lapisi i le Google Chrome

E taua le matauina o se tasi auiliiliga: e ui o le a faʻalauteleina le vai papatiso, ae afai e te tatalaina se isi pepa poʻo se lisi fou i le masini, o le a toe avea ma mea na muamua. Ie numera o le telefoni e tutupu i totonu o se pepa tatala, ma e le o talosaga uma a Windows. Ina ia faʻaumatia lenei "auiliiliga" - e tatau ona e faʻatulagaina le Windows e tusa ai, ma sili atu i lena mea mulimuli ane ...

Fetuunai le tele o le font i Windows

O loʻo faʻaalia i lalo i le Windows 10. (i le Windows 7, 8 - toetoe o mea uma e tutusa, ou te manatu e le tatau ona i ai ni ou faafitauli).

Muamua e tatau ona e alu i le komiti faafoe o Windows ma tatala le vaega o le "Appearance and Personalization" (silasila i lalo).

Fig. 2. Fuafua i le Windows 10

O le mea e sosoo ai, e tatau ona e tatalaina le fesoʻotaʻiga "Faʻafouina o tusitusiga ma isi elemene" i le vaega "Mata" (ataata i lalo).

Fig. 3. Mata (faʻamaonia le Windows 10)

Ona faʻalogo lelei lea i le 3 numera o loʻo faʻaalia i le screenshot i lalo. (I le auala, i le Windows 7 o le a ese le eseesega o lenei ata, ae o le faatulagaga e tutusa lava. I loʻu manatu, e sili atu ona manino i ai iina).

Fig.4. Font change options

1 (tagai fig.4): Afai e te tatalaina le sootaga "faʻaaoga nei faatulagaga o mataʻitusi", ona e vaʻaia ai lea o le tele o faʻamatalaga mataʻitusi, o loʻo i ai se sitaili, aʻo e faʻanofoina, o le tele o text, applications, ma isi elemene o le a suia i le taimi moni. O lenei auala e mafai ai ona faigofie ona e mauaina le filifiliga sili. I le lautele, ou te fautuaina e taumafai.

2 (tagai i le fig 4): faʻamalosi, faʻamaufaʻailoga, menus, icons, igoa o le laulau - mo nei mea uma, e mafai ona e setiina le lapisi, ma faʻamalosi foi. I nisi o siaki e aunoa ma se mea i soo se mea! I le auala, o faʻamatalaga o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona foliga (o le - 9 faʻamau, na avea ma - 15 faila).

Na

Na avea

3 (tagai i le fig 4): O le maualuga o le lanu faʻalauiloa faʻapitoa o se tulaga e le mautonu. I luga o nisi siaki na te taitaia atu ai i se faila faigofie, ma i luga o nisi mea e mafai ai ona e tilotilo i le ata i se auala fou. O le mea lea, ou te fautuaina e faʻaaoga mulimuli.

A maeʻa ona e tatalaina le fesoʻotaʻiga, faigofie lava ona filifili i le pasene le tele o le mea e te manaʻo e faʻalautele i luga o mea uma o loʻo faʻaalia i luga o le lau. Manatua afai e leai sou mataʻitū tele, ona iai lea o elemene (mo se faʻataʻitaʻiga, ata i luga o le komepiuta) mai o latou nofoaga masani, e le gata i lea, e tatau ona e toe faʻasalalau le itulau i le maunu, xnj v see atoa.

Fig.5. Tulaga o le oso mai

I le auala, o nisi o faʻamaumauga o loʻo taʻua i luga e faatoa aoga pe a uma le toe faʻafouina o le komepiuta!

Suia le fofo o le screen e faʻaleleia ai ata, tusiga ma isi elemene.

O le tele o mea e faalagolago i luga o le fofo: mo se faʻataʻitaʻiga, le manino ma le tele o le faʻaalia o elemene, tusitusiga, ma isi; le tele o le avanoa (o le tekono lava ia, o le sili atu o le iuga - o le sili atu o ata e talafeagai :)). O le mea lea, e tatau ona fetuunai le ata ...).

Faʻafefea ona sui le iugafono o le mata?

O le auala pito sili ona faigofie o le alu lea i totonu o tulaga o lau avetaavale vitio (i le mea e pei o le tulafono, e le gata ina suia le iugafono, ae suia foi isi mea taua: o le susulu, eseese, manino, ma isi). E masani lava, e mafai ona maua ni faʻatautaia o le avetaʻavale i totonu o le laʻau faʻalogo. (afai e te liliuina le faʻaaliga i nai ata laiti, tagaʻii le mata i lalo).

E mafai foi ona e kiliki-kiliki i luga o le komepiuta: ma i le lisi autu o loʻo aliali mai, e tele lava se fesoʻotaʻiga i le taʻavale avetaavale.

I le komiti e puleaina lau avetaavale (e masani lava i le vaega e fesoʻotaʻi ma le faʻaaliga) - e mafai ona e suia le iugafono. O le tuʻuina atu o fautuaga i le filifiliga i lenei mataupu e matua faigata lava, i tulaga taʻitasi e tatau ona filifili taʻitoʻatasi.

Pusa Faatautaia Ata - Intel HD

O laʻu tala.E ui i le mea moni e mafai ona e suia le tele o le tusiga i lenei auala, ou te fautuaina le faʻaaogaina o se mea mulimuli. E masani lava pe a suia le iuga - o le manino ua leiloa, lea e le lelei. O le a ou fautuaina muamua e faateleina le vai papatiso o le tusitusiga (e aunoa ma le suia o le iugafono), ma vaai i taunuuga. E masani lava, faafetai i lenei mea, e mafai ona e maua ni faʻamanuiaga sili.

Faʻamatalaga faʻaali o le poli

O le manino o le faʻaalia o le vai papatiso e sili atu lona taua nai lo lona tele!

Ou te manatu o le toatele o le a malilie faatasi ma au: o nisi taimi e foliga mai o se paʻu tele e foliga lemu ma e le faigofie ona vavaeeseina. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona manino le ata i luga o le lau (leai se paʻu)!

Ae mo le manino o le faatanoa, i le Windows 10, mo se faataitaiga, o lana faaaliga e mafai ona faatulagaina. E le gata i lea, o le faʻaaliga e faʻapipiʻiina mo mata taʻitasi taʻitasi, e fetaui ma oe. Mafaufau atili.

Muamua, tatalaina: Faʻasalalau Pulea Faʻaalia ma le Faʻasinoina Mata ma tatala le sootaga i le pito i lalo o le "Setup Text Setup".

O le isi, e tatau ona amata le taulaitu, lea o le a taialaina oe i laasaga e 5, lea o le ae filifilia ai le fesuiaiga sili ona faigofie mo le faitau. O le auala lenei o le auala sili e faaali ai le vai papatisoga ua filifilia mo ou manaʻoga.

Faatulagaina o le faʻaaliga - 5 laasaga e filifili ai le tusitusiga sili ona lelei.

Faʻapefea ona Aveesea le Faʻasalalau?

ClearType o se tekinolosi faʻapitoa mai Microsoft lea e mafai ai e oe ona faʻamalamalama manino le tusitusiga i luga o le lauulu e peisea'ī na lolomiina i luga o se fasipepa. O le mea lea, ou te le fautuaina e sui, e aunoa ma se suʻega, pe faʻapefea ona e tilotilo i le tusiga ma le leai. Lalo o se faʻataʻitaʻiga o foliga foliga mai ia te aʻu: faatasi ai ma ClearType, o le tusiga o se faasologa o le sili atu le lelei ma o le faitauina e maualuga atu i se poloaiga o le maualuga.

A aunoa ma le manino

ma se ituaiga manino

Faaaogaina o le Mamalu

I nisi o tulaga, e matua faigofie lava ona faʻaoga le tele o le mata. Mo se faʻataʻitaʻiga, na matou feiloai i se taupulepulega faʻatasi ma le tusitusiga o se tamai vai papatisoga - latou te faʻalatalata atu i se tioata tetele, ona toe faʻafoʻi mai lea o mea uma i mea masani. E ui lava i le mea moni na faia e le au atinaʻe lenei nofoaga mo tagata e matitiva mata, o nisi taimi e fesoasoani i tagata masani (e sili atu ona taua le taumafai pe faʻapefea ona galue).

Muamua e tatau ona e alu i: Paefaʻatasi faʻapitoa Special Features Accessibility Center.

O le isi mea e tatau ona e faʻapipiʻi i luga o le mata (screen below). E fesuisuiai - kiliki tasi i luga o le sooga o le igoa e tasi ma se tioata tetele e faʻaalia i luga o le lau.

A e manaʻomia se mea e faʻateleina, ia kiliki i luga ma suia le fua (button ).

PS

Ua ou maua uma lava. Mo faʻaopoopoga i luga o le autu - O le a ou loto faafetai. Le manuia!