Faʻamaumauga i luga o le initaneti e faia ai suʻesuʻega

Ua uma ona tatou tusia le tele o mea e uiga i le gafatia o le tusitala tusitusi o le upu MS Word, ae e le faigofie ona lisi uma. O le polokalama, lea e taulai tonu i le galue ma tusiga, e le gata i lenei.

Lesona: E faʻapefea ona faia se ata i le Upu

O nisi taimi o le galue ma pepa e le gata ina faʻamatala, ae o numera numera foi. E faaopoopo atu i kalafi (siata) ma laulau, i totonu o le Upu, e mafai ona e faʻaopopo i ai faʻataʻitaʻiga sili ma numera. Ona o lenei ata o le polokalame, e mafai ona vave faia faʻatatau tatauga, i se auala talafeagai ma faʻaalia. O le auala e tusi ai se fua faʻatatau i le Upu 2007 - 2016 ma o le a talanoaina i lalo.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Upu

Aisea ua matou faʻaalia ai le lomiga o le polokalama talu mai le 2007, ma talu mai 2003? O le mea moni, o meafaigaluega na fausia mo le galue i fua faʻatatau i le Upu na faʻaalia i le lomiga o le 2007, aʻo leʻi faʻaaogaina e le polokalame faʻaopoopoga faapitoa, lea, e le gata i lea, e leʻi faʻapipiʻiina i le oloa. Ae ui i lea, i totonu o le Microsoft Word 2003, e mafai foi ona e faia ni faiga ma galulue faatasi ma i latou. O le a matou talanoa pe faʻapefea ona faia lenei mea i le afa lona lua o lenei tusiga.

Faia o fua faʻatatau

Ina ia tusia se fua faʻatatau i totonu o le Upu, e mafai ona e faʻaogaina le Unicode symbols, elemene mathematics o le sui, sui mea e fai ma faatusa. O le masani masani na tusia i le polokalama e mafai lava ona liua i se fomaʻi faʻapipiʻi faʻapitoa.

1. Ina ia faaopoopo se fua faatatau i se pepa o le Upu, alu i le lisi "Faaofi" ma faʻalautele le lisi o le ki "Equations" (i le 2007 - 2010 ua valaʻauina lenei mea "Fua faʻatatau") o loʻo i totonu o se vaega "Faailoga".

2. Filifili se mea "Faʻaofi se faʻataʻitaʻiga fou".

3. Faʻasaga saʻo ma faʻataʻitaʻi taʻitoʻatasi ma filifili faʻataʻitaʻiga ma fausaga i luga ole laulau faʻalogo (tab "Fausiaina").

4. I le faʻaopoopoga i le faʻailoga o le faʻatomuaga o faʻatonuga, e mafai foi ona e faʻaaogaina mea o loʻo aofia ai i le polokalama a le polokalama.

5. E le gata i lea, o le tele o filifiliga o faʻatusatusaga ma fua faʻatatau mai le upega tafaʻilagi a Microsoft Office e maua i le lisi autu "E tutusa" - "Equations Faaopoopo mai Office.com".

Faaopoopoga o fua masani e masani ona faʻaaogaina poʻo i latou ia sa muaʻi faʻapipiʻiina

Afai o le galue ma faʻamaumauga e masani ona e faasino i fua faʻatatau, o le a aoga e faʻaopopo i le lisi o mea e masani ona faʻaaogaina.

1. Filifili le mamanu e te manaʻo e faʻaopopo i le lisi.

2. Kiliki le ki "E tutusa" ("Faatulagaga") o loʻo i totonu o se vaega "Auaunaga" (tab "Fausiaina") ma i le lisi o loʻo i ai, filifili "Faasaoina le filifiliga i le aoina o equations (mamanu)".

3. I totonu o le pusa talanoa o loʻo faʻaalia, ulufale mai se igoa mo le faʻatulagaga e te manaʻo e faʻaopopo i le lisi.

4. I le parakalafa "Aoina" filifili "Equations" ("Faatulagaga").

5. Afai e talafeagai, seti isi matāʻupu ma kiliki "Lelei".

6. O le faʻatulagaga na e faʻaolaina o le a faʻaalia i le lisi vave o le Upu Lisi, lea e amata loa pe a uma ona kiliki le ki "E tutusa" ("Fua faʻatatau") i se vaega "Auaunaga".

Faʻaopoopo faʻasologa o math ma faʻalapotopotoga lautele

Ina ia faaopoopo se mamanu poo se fausaga i le Upu, mulimuli i laasaga nei:

1. Kiliki le ki. "E tutusa" ("Fua faʻatatau"), o loʻo i le lisi "Faaofi" (vaega "Faailoga") ma filifili "Faʻaofi se faʻataʻitaʻiga fou (faʻavae)".

2. I le faʻaaliga faʻaali "Fausiaina" i se vaega "Fausaga" filifili le ituaiga o fausaga (faʻavae, faʻamalositino, ma isi) e te manaʻomia e faʻaopopo, ona kiliki lea i le fausaga o le fausaga.

3. Afai o loʻo i ai i totonu o lau 'auʻaunaga mea e nonofo ai, kiliki i luga ma ulufale i numera talafeagai (mataitusi).

Motugaafa: Ina ia suia le faʻaopoopoga o le faʻatulagaga poʻo le fausaga i totonu o le Upu, faigofie lava ona kiliki i luga o le kio ma faʻaoga ia numera numera manaʻomia poʻo faailoga.

Faʻaopoopoina se fua faʻatatau i se laulau faila

O nisi taimi e tatau ai ona faʻaopoopo se fua faʻatatau saʻo i se laulau faila. E faia lenei mea i le auala lava lea e tasi ma isi nofoaga i le pepa (faʻamatalaina i luga). Ae ui i lea, i nisi o tulaga e manaʻomia e le o le faʻataʻitaʻiga o le cell e le faʻaalia le faʻatusa lava ia, ae o lona taunuuga. Faʻafefea ona faia lenei mea - faitau i lalo.

1. Filifili se laumei laulau avanoa e te manaʻo ai e tuʻu le iuga o le fua.

2. I le vaega o loʻo aliali mai "Galulue faatasi ma laulau" tatala le lisi "Tapenaga" ma taomi le faamau "Fua faʻatatau"i totonu o se vaega "Faʻamaumauga".

3. Ulufale i totonu o le pusa talanoa o loʻo faʻaalia.

Manatua: Afai e tatau ai, e mafai ona e filifilia se numera numera, faʻapipiʻi se galuega poʻo se faailoga tusi.

4. Kiliki "Lelei".

Faʻaopoopo se faʻasologa i le Upu 2003

E pei ona taʻua i le afa muamua o le tusiga, o le 2003 o le faʻamatalaga o le tusitala mai Microsoft e leai ni meafaigaluega na fausia mo le fatuina o fua faʻatatau ma galulue faatasi ma i latou. Mo nei faʻamoemoega, e faʻaaogaina e le polokalama faʻaopoopoga faʻaopoopoga - Faʻatomuaga o le Microsoft ma le Math Type. O le mea lea, e faʻaopoopo i ai se fua faʻatatau i le Upu 2003, fai mea nei:

1. Tatala le lisi "Faaofi" ma filifili mea "Sini".

2. I le pusa talanoa o loʻo i luma o oe, filifili Microsoft Equation 3.0 ma kiliki "Lelei".

3. O le ae vaaia se tamai faamalama "Fua faʻatatau" lea e mafai ona e filifilia ai faailoga ma faʻaaogaina e faia ai ni fua faʻatatau o soʻo se faʻalavelave.

4. Ina ia alu ese mai le faiga faʻavae, faigofie le kiliki i le itu taumatau o le kuki i se avanoa avanoa i le pepa.

O le mea uma lava, aua o le taimi nei ua e iloa le auala e tusia ai fuainumera i totonu o le Upu 2003, 2007, 2010-2016, ua e iloa le auala e suia ai ma faaopoopo ia i latou. Matou te moomoo maimau pe ana na o se taunuuga lelei i galuega ma aʻoaʻoga.