Faʻafefea ona e ulufale i le Boot Menu i luga o komepiuta ma komepiuta

E mafai ona valaʻau le Boot Menu (faʻailoga ulutala) pe a fuli i luga o le tele o komepiuta ma komepiuta, o lenei lisi o se filifiliga BIOS poʻo le UEFI ma faʻatagaina oe e filifili vave pe o le fea le mea e ave ai le komepiuta i lenei taimi. I totonu o lenei tusi lesona, o le a ou faaali atu ia te oe le ala e ulufale ai i le Boot Menu i luga o lauiloa o lapatops ma PC mamaboards.

E mafai ona aoga le faʻamatalaga e mafai ona faʻaaoga pe afai e te manaʻomia le faʻapoʻa mai se CD ola poʻo le pulou flash USB e faʻapipiʻi ai le Windows ae le gata - e le talafeagai le suia o le poloaiga faʻasolo i le BIOS, e fai ma tulafono, e lava le filifilia o le masini e manaʻomia i le Boot Menu i se taimi. I luga o nisi komipiuta, o le lisi lava e tasi e maua ai le avanoa i le vaega toe faʻaleleia o le komepiuta.

Muamua, o le a ou tusia faamatalaga lautele i le ulufale atu i le Boot Menu, le nuances mo le komepiuta feaveaʻi ma le Windows 10 ma le 8.1. Ona - faapitoa mo ituaiga uma: mo Asus, Lenovo, Samsung ma isi komepiuta, Gigabyte, MSI, Intel motherboards, ma isi. Lalo o loʻo i ai foi se vitio lea e faʻaalia ai ma faʻamatalaina le ulufale atu i sea ituaiga o lisi.

Faamatalaga lautele i le ulufale atu i le lisi autu o le BIOS

E pei lava o le ulufale i le BIOS (poʻo le polokalama a le UEFI) pe ae faʻaogaina le komepiuta, e tatau ona e lolomiina se tasi o autu, e masani lava Del poo F2, o lea e tutusa ai le ki e valaau ai le Boot Menu. I le tele o tulaga, o le F12, F11, Esc, ae o loʻo i ai isi filifiliga o le a ou tusia i lalo (o nisi taimi o faʻamatalaga e uiga i le mea e te manaʻomia e kiliki e faʻafesoʻotaʻi le Boot Menu i luga o le mata pe ae faʻaaogaina le komepiuta, ae le o taimi uma).

E le gata i lea, afai o mea uma e te manaʻomia o le suia lea o le faasea ma e manaʻomia ona e faia mo se gaoioiga e tasi le taimi (faʻapipiʻiina o le Windows, siakiina mo siama), ona sili atu lea ona faʻaaoga le Boot Menu, ae le o le faʻapipiʻi, mo se faataitaiga, .

I totonu o le Boot Menu e te vaʻaia se lisi o mea uma e fesoʻotaʻi atu i le komepiuta, lea e mafai ona faʻaauau (puʻepuʻe, masini komepiuta, DVD ma CD), ma atonu foi o le filifiliga o le faʻapipiʻiina o le komepiuta ma amataina le toe faʻaleleia o le komepiuta po o le komipiuta mai le vaeluaina .

Āiga o le ulufale i le Boot Menu i le Windows 10 ma le Windows 8.1 (8)

Mo le komepiuta ma komepiuta na muai lafoina i le Windows 8 poʻo le 8.1, ma e le o toe umi ae oʻo i le Windows 10, o le faʻaaogaina i le Boot Menu e faʻaaoga ai kī patino e mafai ona toilalo. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le tapunia mo nei faiga faʻaogaina e leʻo le atoaga o le upu tapunia. E sili atu le moe, ma o le mea lea o le a le tatalaina ai le lisi o taʻavale pe ae lolomiina F12, Esc, F11 ma isi ki.

I lenei tulaga, e mafai ona e faia se tasi o auala nei:

  1. A e filifilia le "Taofi" i le Windows 8 ma le 8.1, uu i lalo le ki Sii, i lenei tulaga, e tatau ona tape atoa le komepiuta ma pe a e kiina ia ki e ulufale i le Boot Menu e tatau ona galue.
  2. Toe amata le komipiuta nai lo le tapuni i luga ma luga, lolomi le ulutala manaomia pe a toe amata.
  3. Aveese le vave amata (silasila i le auala e tape ai le Windows 10 vave amata). I totonu o le Windows 8.1, alu i le Nofoaga Faʻatonutonu (ituaiga o le faʻalogoina o le laupapa - ata, ae le o vasega), filifili le "Mana", i le lisi i le itu tauagavale, kiliki "Gaoioiga mo kulini malosi" (e tusa lava pe le o se komepiuta), tape le "Enable quick lauiloa "(mo lenei mea atonu e te manaʻomia e kiliki" Suiga laina e le maua nei "i le pito i luga o le faamalama).

O se tasi o nei metotia e tatau ona fesoasoani i le ulufale atu i le lisi o le ato, pe a faʻapea o mea uma lava o loʻo faia saʻo.

Faʻailoga i le Asus Boot Menu (mo ponapoti ma mataʻitusi)

E toetoe lava o laptops uma ma asus motherboards, e mafai ona e ulufale i le faʻailoga amata e ala i le kilikiina o le ki F8 pe a uma ona liliu le komepiuta (i le taimi e tasi, pe a tatou lolomiina Del poo F9 e alu i le BIOS poʻo le UEFI).

Ae i le komepiuta ei ai le fenumiai. Ina ia ulufale i le Polokalame Boot i luga o le komepiuta ASUS, e faalagolago i le ata, e tatau ona e taomi:

  • Esc - mo le tele (ae le o mea uma) faʻaonaponei ma e le o ni faʻataʻitaʻiga.
  • F8 - mo na faʻamaumauga a Asus o latou igoa e amata i le x po o le k, mo se faataitaiga x502c poʻo le k601 (ae le o taimi uma, o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga mo x, o le mea e te ulu ai i le Menu Boot ma le Esc key).

I soo se tulaga, o filifiliga e le tele naua, o lea pe a tatau ai, e mafai ona e taumafai uma.

Faʻafefea ona e ulufale i le Boot Menu i le Lenovo laptops

E masani lava mo komepiuta komepiuta Lenovo ma PC uma-i-tasi, e mafai ona e faʻaaogaina le F12 e fai ai le lisi o le Boot Menu.

E mafai foi ona e filifilia nisi laupepa mo le Lenovo laptopops e ala i le kilikiina o le ki luga o le arrow i autafa o le ki.

Acer

O le isi lauiloa sili ona lauiloa o le laptop and monoblocks faʻatasi ma i tatou o Acer. O le ulufale atu i le Boot Menu i luga oi latou mo eseese BIOS versions ua faia i le kilikiina o le ki F12 pe a liliu.

Ae ui i lea, i le Acer laptops o loo i ai se tasi o mea - masani, o le ulufale atu i le Boot Menu i le F12 e le galue ia i latou e ala i le le mafai ona fai, ma e tatau ona e alu muamua i le BIOS e ala i le kiliki o le ki F2, ona fesuiaʻi lea o le "F12 Boot Menu" parameter i totonu o le Enabled state, ona faʻasaoina lea o tulaga ma alu ese mai le BIOS.

Isi faʻataʻitaʻiga o laptops ma matai papa

Mo isi api, e faʻapea foi i PC e eseese o latou tina, e itiiti lava ni foliga, ma o le mea lea o le a ou aumaia le Boot Menu mo i latou i le lisi o se lisi:

  • HP All-in-One PCs ma Laposalosi - F9 poʻo Esc, ona F9
  • Dell Laptops - F12
  • Samsung Laptops - Esc
  • Toshiba Laptops - F12
  • Fale o le Gigabyte - F12
  • Intel motherboards - Esc
  • Asus Motherboard - F8
  • MSI - F11 Tina
  • AsRock - F11

E foliga mai na ia amanaʻia uma le mea sili ona taatele, ma faʻamatalaina foi avanoa talafeagai. Afai e faafuasei ona e toilalo e ulufale i le Boot Menu i soo se masini, tuu se faamatalaga e faailoa mai ai lona ata, O le a ou taumafai e saili se vaifofo (ma aua nei galo e uiga i taimi eo faatasi ma le utaina vave i lomiga lata mai o Windows, lea na ou tusi ai luga).

Vitio i le auala e ulufale ai i le lisi autu o masini

Ia, i le faaopoopo i mea uma o loʻo tusia i luga, o le vitio i luga o le ulufale atu i le Boot Menu, atonu o le a aoga i se tasi.

E mafai foi ona aoga: O le a le mea e fai pe afai e le o vaaia e le BIOS le pulou flash USB i le Boot Menu.