Fausia pe faʻatau se komepiuta - o fea e sili atu ma taugofie?

A manaomia se komepiuta fou, e lua auala autu mo le maua mai - faʻatau se mea e tasi pe faʻaputuina se tasi o vaega talafeagai. O nei filifiliga uma ei ai ona lava fesuiaiga - mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻatau se PC faʻapipiʻi i totonu o se telefoni tuʻufaʻatasi poʻo se iunite i totonu o se faleoloa komepiuta. O le auala i le faʻapotopotoga e mafai foi ona ese.

I le vaega muamua o lenei tusiga o le a ou tusi e uiga i le lelei ma le faʻamalosi o taʻitasi taʻitasi, ma le lona lua o numera: seʻi o tatou vaʻai pe o le a le eseesega o le tau e faʻatatau i le auala na matou filifili ai e ave le komepiuta fou. O le a ou fiafia pe afai e mafai e se tasi ona faaopoopoina aʻu i faamatalaga.

Faʻaaliga: i totonu o le 'upega tafaʻilagi, "faʻapipiʻiina le komepiuta" o le a malamalama o se iunite o iunite mai kamupani gaosiga faavaomalo - Asus Acer, HP ma tutusa. O le "komepiuta" e na o le iunite o loʻo iai ma mea uma e manaʻomia mo lana galuega.

Faʻamatalaga ma faʻasalaga o le faʻapitoa o le tagata lava ia ma faʻatau mai PC maeʻa

Muamua, e le o tagata uma o le a taumafai e faʻapipiʻi le komepiuta lava ia, ma mo nisi tagata faʻatau e faʻatau se komepiuta i totonu o se faleoloa (masani mai telefoni tetele) o le filifiliga e tasi e foliga mai e talia.

I le tulaga lautele, ou te fiafia i lenei filifiliga - o le a moni mo le toatele, aua o le tuufaatasia o se komepiuta o se mea e le mafaamatalaina, e leai ni "komipiuta komepiuta" masani, ae o le i ai o nisi o tusi o le igoa o le kamupani fefaatauaiga a Rusia i le iunite - o se faʻailoga o le faʻamaoni. Ou te le faatauanau.

Ma o lenei, i le mea moni, e uiga i mea lelei ma le le lelei o filifiliga taʻitasi:

  • Tau - i le teori, o se kamupanī komepiuta, telē pe laʻititi, e mafai ona avanoa i vaega faakomepiuta i tau e maualalo ifo nai lo le faʻatau, o nisi taimi e sili atu. E foliga mai o le faʻapotopotoina ma nei Pomuaga Tomua e tatau ona taugofie nai lo le faʻatauina o ana vaega uma i le faʻatau atu. E le tupu lenei mea (o le numera o le a sosoo ai).
  • Talosaga - mauaina o se komepiuta ua saunia, pe afai o le faaletonu o komepiuta, e te tauaveina le iunite i le tagata faatau, ma e malamalama o ia i mea ua malepelepe ma suiga pe a tulai mai le mataupu o le tusi poloaiga. Afai na e faʻatau vaega eseese, e aoga foi le tusi saisai ia i latou, ae ia saunia e ave saʻo le mea ua malepe (e tatau ona e fuafua mo oe lava).
  • Vaega taua - i totonu o PC lauiloa mo se tagata faatau masani (o lona uiga, ou te le faʻatagaina Mac Pro, Alienware ma tutusa), e masani lava ona mafai ona maua le le atoatoa o uiga, faʻapea ma le taugofie "vaega laiti" mo le tagata faatau - le motherboard, le ata vitio, ma le RAM. "4 i le 4 gigabyte 2 GB o le vitio" - ma na maua le tagata faatau, ae naʻo le taimi nei ua faifai lemu le taaloga: o le fuafuaina o le le malamalama o nei mea uma ma gigabytes e le o uiga na e fuafuaina ai le faatinoga na oi latou lava. O kamupani faakomepiuta Rusia (faleoloa, e aofia ai lapoa tele e faʻatau atu vaega uma ma PC ua saunia) e mafai ona latou matauina le mea na faʻamatalaina i luga, ma le isi mea e tasi: o komepiuta i le aoina e masani ona aofia ai mea o loʻo taoto i totonu o oloa ma E foliga mai o le a le faatauina, e fai ma faʻataʻitaʻiga (vave maua): 2 × 2GB Corsair Ave faʻasalaga i totonu o le komipiuta o le Intel Celeron G1610 (RAM taugata i le leoa, e le manaʻomia i luga o lenei komepiuta, e mafai ona e faʻatusa 2 × 4GB mo le tau e tasi).
  • Faiga faʻavae - Mo nisi tagata faʻaaoga, e taua pe a oʻo mai le komipiuta i le fale, o le a vave ona avea ma Windows masani. Mo le tele o vaega, o komepiuta ua saunia e faʻapipiʻi Windows i se laisene OEM, o le tau e maualalo ifo nai lo le tau o se laisene laiseneina na faʻatauina saʻo. I nisi o faleoloa "shtetl" e mafai lava ona e maua ai auala faʻaaogaina pagota i PC e faʻatau.

O le a le mea taugofie ma e fia?

Vaʻai nei i numera. Afai o le komipiuta e faʻapipiʻi muamua i le Windows, o le a ou toesea le tau o le laisene OEM o lenei lomiga mai le tau faʻatau o le komepiuta. O le tau o le PC maeʻa mo le 100 rupu i le pito laʻititi.

I le faaopoopo atu, mai le faʻasologa o faʻamatalaga, o le a ou aveesea le igoa o le igoa, ata o le iunite o le iunite ma le eletise, sulu malulu ma nisi elemene. I le faʻatusatusaga, o le a latou auai uma, ma ou te faia lenei mea ina ia le mafai ona fai mai ou te faʻaleagaina se faleoloa faapitoa.

  1. O le komepiuta i totonu o le telefoni feaveaʻi, Core i3-3220, 6 GB, 1 TB, GeForce GT630, 17700 rubles (faʻaitiitia le laisene Windows 8 SL OEM, 2900 rubles). Le tau o vaega - 10570 ru. O le eseesega e 67%.
  2. O se faleoloa tele komipiuta i Moscou, Core i3 4340 Haswell, 2 × 2GB o le RAM, H87, 2TB, e aunoa ma se kata vitio manino ma e aunoa ma se faiga faʻaogaina - 27,300 rubles. Le tau o vaega - 18,100 rubles. O le eseesega e 50%.
  3. O se faleoloa komipiuta Rusia lauiloa, Core i5-4570, 8GB, GeForce GTX660 2GB, 1Tb, H81 - 33,000 rubles. O le tau o vaega o le 21,200 rubles. Eseese - 55%.
  4. Fale faʻatau komepiuta faʻapitonuʻu - Core i7 4770, 2 × 4GB, SSD 120 GB, 1Tb, Z87P, GTX760 2GB - 48,000 rubles. Le tau o vaega - 38600. Eseese - 24%.

O le mea moni, o le a mafai ona tuʻuina atu le tele o faʻasalalauga ma faʻataʻitaʻiga, ae o le ata e tutusa lava i soo se mea: i le averesi, o vaega uma e manaʻomia e fausia ai se tau komipiuta tutusa 10,000 ruʻu itiiti ifo nai lo se komepiuta ua saunia (ae le o nisi vaega taʻu mai, na ou aveina mai le taugata).

Ae o le a le mea e sili atu: ia faʻapipiʻiina le komepiuta pe faʻatau se mea sauni - filifili oe. O se tasi e sili atu ona lelei le fausia o PC, pe afai e le o ni faʻafitauli patino. O lenei mea o le a sefe ai se aofaiga tele o tupe. O le tele o isi latou te mananao e faʻatau le faʻatulagaga maeʻa, ona o faigata ma le filifilia o vaega ma le faʻapotopotoga mo se tagata e le malamalama i lenei mea, atonu e le mafai ona faʻatautaia ma aoga aoga.