O le a le uiga o le kata vitio faʻatasi

O le vaʻavaʻai i uiga o le komepiuta, e masani ona e tautevateva i luga o le tau "faʻatasi" i totonu o le fanua e faʻaalia ai le ituaiga kata vitio. I totonu o lenei tusiga o le a tatou vaʻavaʻai atu i le mea e taʻua o le fesoʻotaʻiga faʻatasi, o le a le mea, ma isi mataupu e fesoʻotaʻi ma le autu o miti ataata.

Vaʻai foi: O le a le kata faʻataʻitaʻi ata

Ata faʻapitoa faʻatasi

Faʻapipiʻiina pe faʻapipiʻi ata vitio - o nei manatu e tutusa lava, maua lona igoa ona o le mea moni e mafai ona avea ma se vaega o le gaioiga ma i lenei tulaga ua taua o le autu o le vitio, ma e mafai foi ona tuufaatasia i totonu o le motherboard (motherboard) o se vavae ese.

Malosiaga o le sui

Talu ai ua uma ona matou iloa o lenei ituaiga mea e mafai ona naʻo le avea o se mea faʻapipiʻi o se gaosiga poʻo se motherboard, o le sui e mafai ona faia naʻo le masini o loʻo aofia ai i totonu lava ia.

Vaʻai foi: O loo matou suiina kata vitio i se komepiuta

Vitio vitio

O nei kata faʻailoga e le oi ai a latou lava ata vitio ae faʻaaoga le tele o le RAM faʻapipiʻiina i totonu o le komepiuta. O le aofaiga na atofaina mo manaʻoga o le komipiuta vitiō vitiō faʻataʻitaʻi e mafai ona faʻamaonia i le lima i avetaavale, faʻavae BIOS poʻo le gaosi oloa, ae aunoa ma se avanoa e sui ai.

Galuega Faatino

O le gaosiga e lava lea mo le galue i polokalama a le ofisa ma faimalaga i luga o le Initaneti, matamata i tifaga ma vitio i le masini, ae afai ei ai sou manao e taaalo i ni taaloga fou i le pisinisi, o le a sili atu ona maualalo le tafaoga i le lua ma le vevela maualuga, aua o le a ia faia le faatinoga o na galuega lea e masani ona tuʻuina i luga o tauau o se kata o ata vitiō, ma o le mea e sili atu ona leaga le puʻu puʻupuʻu. O taʻaloga masani ma le matua o le a sili atu ona lelei, faʻalagolago i le tausaga o gaosiga ma tekinolosi faʻaaoga i le taaloga.

Faatasi ai ma polokalame o se taulaiga sili ona faapitoa, o mea e ono mafai ona fai - mo le faʻaleleiaina ole 3D, mining, ma isi gaioiga faʻamalosia, o kata kalama e le aoga mai le upu i taimi uma.

Faʻaaogaina o le manogi

O se ata vitio i totonu o se masini komepiuta po o se isi mea puʻe ata i luga o le laupapa e manaʻomia ai le itiiti ifo o le malosi mo lona faʻatinoina atoa, lea o le a mafai ai ona faʻaititia le avega i luga o le eletise, ina ia mafai ai ona faʻaalu umi lau suauu malosi, ma afai e te faʻaogaina se komepiuta o se komepiuta, mo se faʻataʻitaʻiga, o lona maualuga o le maualuga o le a sili atu le umi, o se mea e leai se masalosalo.

Galulue faʻatasi ma se kata faʻataʻitaʻi ata

E leai se tasi na te faʻatagaina oe e faʻapipiʻi se mamanu vailaau mamana ma atoatoa, ma faʻamalo le fale-inisiua. O le mea moni, e mafai ona e toe faʻaaogaina pe afai o loʻo e malepe i le kata vitio autu poʻo se isi lava mafuaʻaga e misi ai pe leai foi le vaalele. E matua faigofie lava ona nofo mo se taimi, e faʻaaoga ai le kata vitio ua fausiaina, ma, a maeʻa ona teu se tupe, faʻatau se faʻatautaia fou vailaau vitio.

E masani lava, o loʻo tuʻuina atu i le pona pipiʻi se kata faʻamaonia ma faʻamaonia. O le a mafai ona amata faʻaaoga lau masini feaveaʻi le sili atu le malosi pe afai e te vaʻaia se mea faʻapipiʻi ata mataʻutia pe a e le manaʻomia lana punaoa ma faʻaaogaina naʻo le mea ua fausia, lea o le a faaitiitia ai le mana o le eletise ma le faʻasaoina o malosiaga.

Vaʻai foi: Aisea e te manaʻomia ai se kata vitio

Tau

O le tau o le pepa komipiuta faʻatasi e sili atu le maualalo nai lo le mea e masani ai le tasi, aua o le tau o faʻatagaga faʻatasi e aofia ai i le tau o le masini lea e fausia ai, o lona uiga, i le gaosiga poʻo le motherboard.

Vaʻai foi: Filifili se motherboard mo se komepiuta

I le taimi nei ua e iloa le vaega taua o le tuufaatasia o ata. Matou te faʻamoemoe o le tusiga na aoga mo oe ma na mafai ona e mauaina le faʻamatalaga e te manaʻomia.