Faʻaaogaina o VeraCrypt e faʻailoga ai faʻamaumauga

Seʻi oʻo i le 2014, o le polokalama tatala tatala moni TrueCrypt o le mea sili lea ona fautuaina (ma sili ona maualuga) mo faʻamatalaga o faʻamaumauga ma faʻamaumauga, ae na lipotia mai e le au atinaʻe e le malupuipuia ma faʻaitiitia le galuega ile polokalama. Mulimuli ane, na faʻaauau pea ona galulue le 'aufaigaluega fou i le galuega, ae i lalo o se igoa fou - VeraCrypt (avanoa mo Windows, Mac, Linux).

Faatasi ai ma le fesoasoani a le polokalama saoloto VeraCrypt, e mafai e le tagata faʻaoga ona faʻatino le faʻamalamalamaga malosi i le taimi tonu i luga o faʻasalalauga (e aofia ai le faʻapipiʻiina o le masini komepiuta poʻo mea o le moliuila) pe i totonu o pusa faila. O lenei tusi lesona VeraCrypt e faʻamatala auʻiliʻili vaega autu o le faʻaogaina o le polokalame mo faʻamatalaga faʻamalamalamaga. Manatua: Mo se masini komepiuta Windows, atonu e sili atu le faʻaogaina o le encoding faʻaogaina o le BitLocker.

Manatua: o gaioiga uma e te faia i lalo o lau matafaioi, o le tusitala o le tusitusiga e le faʻamautinoa le saogalemu o faʻamaumauga. Afai o oe o se tagata e faʻaaogaina mea fou, ou te fautuaina e le faʻaaogaina le polokalame e inpi ai le masini komepiuta o se komepiuta po o se vaeluaga ese faʻatasi ma faʻamatalaga taua (afai e te le naunau e faʻafuasei le avanoa i faʻamatalaga uma), o le mea sili ona saogalemu i lau mataupu o le fatuina o atigipusa faila, o loʻo faʻamatala mulimuli ane i le tusi. .

Faʻapipiʻi VeraCrypt i luga o se komepiuta poʻo se komepiuta

E le gata i lea, o le lomiga o VeraCrypt mo le Windows 10, 8 ma le Windows 7 o le a iloiloina (e ui lava o le faʻaogaina o ia lava o le a toetoe tutusa lava mo isi faiga faʻaoga).

A maeʻa le faʻatupega o le polokalame faʻatonutonu (download VeraCrypt mai le nofoaga aloaia //veracrypt.codeplex.com/ ) o le a ofoina atu oe i se filifiliga - Faʻasalaga pe Tuʻu. I le tulaga muamua, o le polokalama o le a faʻapipiʻiina i luga o le komipiuta ma faʻapipiʻiina le faiga (mo se faʻataʻitaʻiga, mo le fesoʻotaʻiga vave o pusa ua uma ona inosia, o le mafai ona faʻaigoaina le faʻavaeina o le faiga), i le mataupu lona lua, e le mafai ona faʻaaogaina e pei o se polokalama feaveaʻi.

O le isi laasaga faʻatulagaina (pe afai e te filifilia le Mea e faʻaaogaina) e masani lava e le manaomia ai se gaioiga mai le tagata faʻaaoga (ua setiina fetuutuunai mo tagata uma, faaopoopo ala pupuu e amata ma luga o le komepiuta, fetaui ma faila faatasi ma le .hc extension i VeraCrypt) .

I le taimi lava e uma ai le faʻatulagaga, ou te fautuaina le tamoe i le polokalama, alu i le faasologa Setete - Gagana gagana ma filifili le gagana atinaʻe Rusia iina (i soo se tulaga, e le otometi lava mo aʻu).

Faatonuga mo le faaaogaina VeraCrypt

E pei ona taʻua muamua, e mafai ona faʻaaoga VeraCrypt mo le fausiaina o atigipusa faila pusa (se faila eseese ma le .hc faʻaopoopoga, o loʻo i ai faila talafeagai i se faʻailoga faʻailoga, ma, pe a manaʻomia, faʻapipiʻiina o se puʻupuʻu ese i totonu o le polokalama), faʻapipiʻiina o masini ma faʻasalalauga masani.

O le masani masani o le faʻasologa muamua o le faʻamalamalamaga mo le teuina o faʻamatalaga mataʻutia, sei amata i ai.

Fausia o se Pusa Faʻasinua Filemu

O le faʻatulagaga mo le fausiaina o se pusa faila faʻailoga e faapenei:

  1. Kiliki i le button "Create Volume".
  2. Filifili "Fausia Failautusi Faʻasalalau" ma kiliki "Next."
  3. Filifili le "Tulaga masani" poʻo le "Natia" VeraCrypt volume. O se pulou natia o se vaega faapitoa i totonu o le VeraCrypt masani, faatasi ai ma le lua o upu tatala ua faatulagaina, tasi mo le fafo fafo, o le isi mo le totonu. Afai e faʻamalosia oe e fai atu se upu faila i se fafo, o le faʻamaumauga i totonu o le lotoifale o le a le mafai ona mafai ona e le mafai ona e fuafuaina mai fafo e iai foi se masini natia. O le isi mea o le filifiliga lea e fatu ai se voluma faigofie.
  4. Faʻamatala mai le auala o le a teuina ai le faila o le vera VeraCrypt (i luga o le komepiuta, fafo fafo, kilivaina). E mafai ona e faʻamaonia soʻo se faatagaga mo le faila pe leai foi, ae o le "saʻo" faʻatasi ma VeraCrypt o le .hc
  5. Filifili se faʻamatalaga ma se algorithm. O le mea autu iinei o le faʻamalamalamaga algorithm. I le tele o tulaga, o le AES ua lava (ma o le a vave ona vave faʻaalia le tele o isi filifiliga pe afai e lagolagoina e le masini le faʻamalamalamaga o le AES), ae e mafai ona e faʻaaogaina le tele o algorithms i le taimi lava e tasi (faʻasologa faʻasologa e le tele o algorithms), o faʻamatalaga lea e mafai ona maua i Wikipedia (i Rusia).
  6. Seti le tele o le atigipusa faʻailoa na faia.
  7. Faʻamatala mai se upu moni, mulimuli i fautuaga o loʻo tuʻuina i totonu o le faʻamaumauga o le palakalafa. Afai e te manaʻo, e mafai ona e setiina se faila ae le o se faʻaumauga (o le a faʻaaogaina le "Key. Files" e avea o se ki, e mafai ona faʻaaoga ia kata atamai), pe afai o lenei faila ua leiloa pe ua faaleagaina, o le a le mafai ona maua le faʻamaumauga. O le mea "Faʻaaoga PIM" e mafai ai ona e setiina se "Faʻamaumauga a le tagata lava ia" e aʻafia ai le faʻamaoniga faʻamaoni saʻo ma le le faʻaalatua (afai e faʻamalamalamaina le PIM, e tatau ona e ulufale i ai i le faaopoopo atu i le upega o upu, o lona uiga, e faigata tele le faʻamalosi).
  8. I le isi pusa, ia faatulaga le faila o le voluma ma ia na o le fusiina o le kiona i luga o le faamalama seia oo i le pito i lalo o le faamalama e faatumuina (pe liliu lanumeamata). I le faaiuga, kiliki "Faailoga".
  9. I le maea ai o le taotoga, o le a e vaʻai i se feau na faʻamalosia le fatuina o le VeraCrypt volume; i le isi laasaga, ia kiliki le "Tuʻua".

O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina lea o le masini e fatuina mo le faʻaaoga, mo lenei:

  1. I le vaega o le "Volume," ia faamanino le ala i le faila o le faila (i le kiliki i le "File" button), filifili se tusi ave taavale mo le voluma mai le lisi ma kiliki le "Mount" button.
  2. Faʻamatala mai se upu faila (tuʻuina faila faila pe'ā tatau).
  3. Faatali seia oʻo i luga le voluma, ona aliali mai lea i VeraCrypt ma avea o se disasite i totonu o le tagata sailiili.

Pe a faʻapipiʻi faila i se puʻe fou, o le a faʻapipiʻiina i luga o le lele, faʻapea foi ma le decrypted pe a oʻo i ai. A maeʻa, filifili le voluma (tusi avega) i VeraCrypt ma kiliki "Unmount".

Manatua: afai e te manaʻo ai, ae le o le "Mauga" e mafai ona e kilikiina le "Mauga", o le taimi nei o le a faʻapipiʻiina ai le voluma faʻatasi.

Disk (vaeluaina o le puʻe) poʻo le faʻamalamalamaina o le ave taavale

O laasaga mo le faʻamalosiina o se puʻupuʻu, moli puʻeina poʻo se isi 'avega (e le o se faʻaaogaina) o le a tutusa, ae i le laasaga lona lua o le ae manaomia le filifiliina o le mea "Faanatinati se palota e le o se faigamalaga / faʻaaliga", pe a uma ona filifilia se masini, faʻamaonia, faʻapipiʻi le disk pe faʻapipiʻiina i faʻamatalaga (o le a taimi).

O le isi mea e ese mai ai - i le mea mulimuli o faʻamaumauga, pe afai e te filifilia le "Format disk", e tatau ona e faʻamautinoa pe faʻaaogaina faila i le sili atu i le 4 GB i luga o le leo na fatuina.

A maeʻa ona faʻaigoaina le voluma, o le ae maua faatonuga i le auala e faʻaaoga atili ai le pu. O le a leai se avanoa i le tusi na muamua atu i ai, o le ae manaomia le fetuunaiga o le masini (i lenei tulaga, mo vaega o disk ma disks, na o le "Autoinstall", o le a maua e le polokalama) pe faapipii i le auala e pei ona faamatalaina mo pusa faila, ae kiliki " "Ae le o le" File ".

E faʻapipiʻi se masini masini i VeraCrypt

Pe a faʻapipiʻiina se faʻaogaina o se masini poʻo se puʻupuʻu, ole'ā manaʻomia se faʻaumauga ao le i faʻatulagaina le faiga faʻaoga. Faʻaeteete faʻaeteete i le faʻaaogaina o lenei mea - i le teori, e mafai ona e maua se faiga e le mafai ona utaina ma na o le pau lava le ala e alu ai e toe faʻaofi le Windows.

Faʻaaliga: pe a fai o le amataga o le faʻamalamalamaga o le faiga o le mea e te vaʻaia ai le feau "E foliga mai e le o faʻapipiʻiina Windows i luga o le 'ie e fai ai ona seevae" (ae o le mea moni e leai), atonu o se "faapitoa" faʻapipiʻiina le Windows 10 poʻo le 8 faʻatasi ai O le partition EFI ma faʻapipiʻi ai le masini o le disk VeraCrypt o le a le galue (i le amataga o le tusiga ua uma ona fautuaina BitLocker mo lenei faʻamoemoe), e ui lava o nisi o faʻamaumauga o le EFI-system o loʻo manuia lelei.

O le masini komepiuta o loʻo faʻapipiʻiina i le auala lava lea e tasi e pei o se masini faigofie poʻo se vaeluaga, vagana ai manatu nei:

  1. Aʻo filifilia le faʻamalamalamaga o le vaevaega o le polokalama, i le taimi lona tolu, o le a tuʻuina atu se filifiliga - e inopeti ai le 'atoa o le CD (HDD poʻo le SSD) pe naʻo le vaega o le vaega i luga o lenei pulou.
  2. Le filifiliga o le toʻatasi (pe a na o le tasi le OS ua faʻapipiʻiina) poʻo le toe faʻateleina (pe a iai nisi).
  3. Aʻo leʻi i ai se faʻamaumauga, o le a talosagaina oe e faia se mea e toe faʻaleleia ai le vera VeraCrypt, faʻapena foʻi ma faafitauli i le faʻamalosiina o Windows pe a uma le faʻamalamalamaga (e mafai ona e faʻamaʻa mai le puʻe toe faʻaleleia ma vavaeina atoa le vaeluaga, toe aumai i lona tulaga muamua).
  4. O le a musuia oe e filifili le auala faʻamamaina. I le tele o tulaga, afai e te le tausia mea faalilolilo mataʻutia, ia filifili le mea "Leai", o le a laveaiina oe i le tele o taimi (itula o le taimi).
  5. Aʻo leʻi i ai faʻamatalaga, o le a faia se suʻega e mafai ai e VeraCrypt ona "faʻamaonia" o le a saʻo mea uma.
  6. E taua: pe a uma le kiliki i le "Suʻega" o le ae maua ai faʻamatalaga auiliili i mea o le a tupu i le isi. Ou te fautuaina e faitau mea uma ma le faaeteete.
  7. A uma le kiliki o le "OK" ma pe a uma ona toe toe faʻaleleia, e tatau ona e ulufale i le upu faʻamaonia ma, afai e lelei mea uma, pe a uma ona e ulufale atu i Windows, o le a e vaʻaia se feau ua uma ona pasia le faʻasoaga ma o mea uma e totoe o le kiliki i le "Encrypt" faʻatumu le faʻasologa faʻasologa.

Afai i le lumanaʻi e tatau ona e vavaeina atoa le masini masini poʻo le vaevaega, i totonu o le vera VeraCrypt, filifili le "System" - "Faʻamaumau le faʻaogaina le penefiti / masini".

Faamatalaga faaopoopo

  • Afai e tele ni au faʻaogaina i luga o lau komepiuta, ona e faʻaaogaina lea o VeraCrypt e mafai ai ona e fatuina se masini komepiuta e teu ai (Menu - System - Creating OS OS), e talitutusa ma le numera natia o loʻo taʻua i luga.
  • Afai o volumes po o disks e maualuga lemu, e mafai ona e taumafai e faatelevave le faagasologa e ala i le setiina o se upu umi umi (20 pe sili atu faʻamaumauga) ma se PIM laitiiti (i totonu o le 5-20).
  • Afai e iai se mea e le masani ai pe a faʻapipiʻiina le faʻavasegaga o le polokalama (faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le tele o polokalama faʻapipiʻi, o le polokalama e ofoina atu na o se seevae se tasi pe e te vaʻaia se savali o loʻo i ai le Windows i le lava lava disk e pei o le taʻavale) - Ou te fautuaina e le faataitai (pe afai e te le sauni e leiloa e le mafai ona toe maua mai le faʻamaonia).

O na mea uma, faʻataʻitaʻiga manuia.