Windows 10 Faʻamatalaga Menu

I le Windows 10, na toe seleseleina le menu amata, o loʻo faʻatusalia lenei taimi o se paluga mai le amataga na i ai i le Windows 7 ma le mataitusi muamua i le Windows 8. Ma mo faʻamatalaga lata mai o Windows 10, na faʻafouina uma foliga vaaia ma le avanoa avanoa o lenei lisi. I le taimi lava e tasi, o le le i ai o se lisi i le itulau muamua o le OS atonu o le tele o taimi e taʻua ai le toe foʻi i tua o tagata faʻaoga. Vaʻai foi: E faʻapefea ona toe faʻafoʻi le taʻaloga amata amata e pei ona i ai i le Windows 7 i le Windows 10; O le Amata amata ile Windows 10 e le tatalaina.

O le faʻatautaia o le 'Amata amata i le Windows 10 o le a faigofie lava mo se tagata faʻapitoa. I lenei iloiloga, o le a ou tuuina atu ia te oe se auiliiliga auiliili o le auala e mafai ona e faʻaaogaina ai, sui le mamanu, lea e faʻaalia e faʻaalia pe tape, i se tulaga aoao, o le a ou taumafai e faʻaalia mea uma ua ofoina mai e le Amata menu ma pe faapefea ona faʻatino. E mafai foi ona aoga: Faʻafefea ona fatuina ma faʻatulaga lau taʻaloga i le lisi autu o le Windows 10, Windows 10 Autu.

Faʻamatalaga: i le Windows 10 1703 Creators Update, o le faʻasologa o tala o le Amata ua suia, e mafai ona valaʻau i luga i le kilikiina saʻo o le kiore poʻo le faʻaaogaina o le kosi Win + X kuki pe afai e te manaʻomia e toe faafoi atu i le vaaiga muamua, e mafai ona aoga le mea:

Faʻamatalaga fou o le Taʻomuaga amata Windows 10 version 1703 (Faʻatulagaga o le Faʻatulagaga)

I le Windows 10 faʻafouina na faʻatuina i le amataga o le 2017, o foliga fou na foliga mai e faʻavasegaina ma faʻamaonia le 'Amata amata.

Faʻapefea ona natia le lisi o tusi talosaga mai le Faʻamatalaga amata

O le muamua o nei foliga o le galuega lea e natia ai le lisi o talosaga uma mai le Taamilosaga amata. Afai i le uluai lomiga o le Windows 10 o le lisi o tusi talosaga sa le i faaalia, ae o le aitema "O talosaga uma" sa i ai, ona o le lomiga i le Windows 10 versions 1511 ma le 1607, i le isi itu, o le lisi o talosaga uma na faʻaaogaina sa faʻaalia i taimi uma. O lea la e mafai ona faʻasalalau.

  1. Alu i Faʻatulagaga (Maua + I) - Taʻitinoina - Amata.
  2. Kopi le "Faaali le lisi o mea e faaaoga i le lisi o le lisi."

E mafai ona e iloa pe faʻapefea foliga o le amataga e pei o le filifiliga na faʻaalia ma tape i lalo o le faʻamalama i lalo. A oʻo ina le atoatoa le lisi o tusi talosaga, e mafai ona e tatalaina e ala i le faʻaaogaina o le "All applications" i le itu taumatau o le lisi.

Faʻasaoina o laupepa i le lisi (i le vaega o "Home screen", o loʻo aofia ai pepa faʻaaoga)

O le isi mea fou o le fatuina o ni pepa i luga o le itu taumatau).

Ina ia faia lenei mea, ia na o le tuʻuina atu o le tasi tui i le isi ma i le nofoaga o loʻo i ai se pusa lona lua, o le faʻailoga e aofia ai tusi uma e lua o le a faia. I le lumanaʻi, e mafai ona e faʻaopopo nisi talosaga i ai.

Amata mea e fai i le lisi

O le mea e le mafai ai, o le amataga o le lisi o se vaega e vaevaeina i ni vaega se lua, lea e faʻaalia i le itu tauagavale se lisi o faʻamatalaga e masani ona faʻaaogaina (i luga o le kiliki-i luga o ia mea e mafai ona e puipuia mai le faʻaalia i lenei lisi).

E i ai foi se mea e faʻaaoga i le "All Applications" lisi (i le Windows 10 1511, 1607 ma le 1703 faʻafouga, ua le toe i ai le mea, ae mo Creators Updates e mafai ona faʻaalia, e pei ona faamatalaina i luga), faʻaalia uma au polokalama i le faasologa o le pi faitau, palakalafa e tatala ai le Initaneti (pe, pe ae kiliki i le aū i tafatafa o lenei mea, mo le vave ona faʻaaogaina o laupepa faʻaaoga), filifiliga, tapunia pe toe faʻafou le komepiuta.

I le vaega saʻo o pepa aoga faʻaaoga ma ala pupuu e faʻalauiloa ai polokalama, faʻavae i vaega. I le faʻaaogaina o le kilikiina saʻo, e mafai ona e toe faimalaga, faʻamalo le faʻafouina o taʻaleʻale (o lona uiga, o le a le toe toaga, ae faʻamalosi), tape i latou mai le Faʻamatalaga amata (filifili "Unpin mai le uluai mata") pe tape le polokalama e fetaui ma le taʻavale. E ala i le na o le tosoina o le kio, e mafai ona e suia le tulaga vavalalata o tui.

Ina ia toe faaigoa se vaega, ia na o le kiliki i lona igoa ma ulu i lau lava. Ma faʻaopoopo i ai se elemene fou, mo se faʻataʻitaʻiga, o le poloka o le polokalama i le foliga o se tile i le Faʻamatalaga amata, faʻa-kiliki i luga o le faila faila poʻo le alalaupapa polokalame ma filifili "Pin i luga o le mata o le fale". O le mea e ese ai, i le taimi nei, o se toso faigofie ma se pa'ū o se alalaupapa po o se polokalama i le Faʻamatalaga mataʻitusi o le Windows 10 e le galue (e ui lava o le faʻaogaina o le "Pin i le Amata taʻitasi e aliali mai.

Ma o le mea mulimuli: e pei lava o le lomiga muamua o le OS, afai e te pāti-matau i le "Amata" button (pe lolomi i le Win + X keys), o se lisi e aliali mai e mafai ona e vave maua ai ia elemene e pei o le running line e fai ma sui o le Pule, Faʻatonu Task, Faʻasalalau Pulea, Faʻaopoopo pe Aveese Polokalame, Pulega o Disk, Lisi o Fesootaiga Fesoʻotaiga, ma isi, lea e fesoasoani tele i le foia o faafitauli ma le faʻatulagaina o le faiga.

Faʻasinomaga le Faʻamatalaga amata ile Windows 10

E mafai ona e maua tulaga faavae o le lisi amata i le vaega o le "Taʻitoʻatasi" o faʻalapotopotoga, lea e vave ona e mauaina e ala i le kiliki o le kī o le kuki saʻo i luga o se nofoaga avanoa o le ofisa ma filifili le mea e tutusa.

E mafai ona e tapeina le faʻaaliga o polokalama masani ma faʻaaogaina talu ai nei, faʻapea foʻi ma se lisi o suiga i latou (tatala i le kiliki i le aū i le taumatau o le polokalama i le lisi o polokalama masani).

E mafai foi ona e faʻatagaina le filifiliga "Tatala le ata o le fale i le auala atoa" (i le Windows 10 1703 - tatala le Faʻamatalaga amata i le ata atoa). A e liliuina lenei filifiliga, o le amataga o le lisi o le a foliga e pei o le Windows 8.1 amata mata, lea e mafai ona faigofie mo faʻamatalaga paʻi.

E ala i le kiliki i luga o le "Filifili po o fea o le a faʻaalia i totonu o le Faʻamatalaga o le Amata," e mafai ona e gafatia pe faʻasaʻo ia foliga tutusa.

E le gata i lea, i totonu o le vaega o le "Colours" o le tulaga faʻamaonia, e mafai ona e faʻavasegaina le lanu lanu o le Windows 10 Start menu. Filifili se lanu ma faʻaali "Faaali le lanu i le Amata menu, luga o le faʻailoga ma le nofoaga autu o faʻamatalaga" o le a avatu ia te oe se lisi i le lanu e te manaʻo ai (pe a fai o lenei parakalafa , ma le lanumoana uliuli), ma pe ae setiina le otometi o le lanu autu, o le a filifilia e faalagolago i luga o le pepa faapipii i luga o lau laulau. E mafai foi ona e mafai ona faʻaalia le faasologa o le amataga o le lisi ma le galuega.

E tusa ai ma le mamanu o le lisi Amata, o le a ou matauina isi mea e lua:

  1. O lona maualuga ma lona lautele e mafai ona suia i le kiore.
  2. Afai e te aveeseina uma taʻalo mai ia mea (pe a latou le manaʻomia) ma vaapiapi, e te maua se taʻaloga amata amataina le amataga.

I se manatu, ou te leʻi galo se mea: e faigofie lava mea uma i le lisi fou, ma i nisi taimi e sili atu le talafeagai nai lo le Windows 7 (o le mea na ou i ai muamua, ina ua alu muamua le polokalama, na faateia aʻu i le faalavelave lea e tupu i le taimi lava e ala i le kiliki i le button fesootai). I le auala, mo i latou e le fiafia i le lisi amata o le Seti i le Windows 10, e mafai ona e faʻaaoga le polokalama free Classic Shell ma isi mea faʻapitoa tutusa e toe tali tutusa ai le amataga e pei o le fitu, vaai. 10