Faʻafefea ona fatuina le d d i Windows

O se tasi o faanaunauga masani o tagata e pulea komepiuta ma komepiuta o le fatuina lea o le drive D i le Windows 10, 8 poo le Windows 7 ina ia mafai ai ona teuina faamaumauga i luga (ata, tifaga, musika, ma isi), ma e leai se lagona, aemaise lava afai e te toe faʻaleleia le faiga mai lea taimi i lea taimi, faʻapipiʻiina le pu (i lenei tulaga o le a mafai ona faʻapipiʻi na o le vaeluaga o le polokalama).

I totonu o lenei tusi lesona - laasaga i lea laasaga pe faapefea ona vaevae le pulou o se komepiuta po o se mea komepiuta i C ma D e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻaletupe ma polokalama e leai ni isi vaega mo nei faamoemoega. E faigofie lava ona faia lenei mea, ma o le faia o se taʻavale D e mafai lava mo se tagata e faʻaaogaina se mea fou. E mafai foi ona aoga: Faʻafefea ona faʻatupulaia le taavale a le C ma le taʻavale D.

Faʻaaliga: ia faia taga o loʻo faʻamatalaina i lalo, e tatau ona lava le avanoa i luga o le taavale C (i luga o le faiga o le puʻupuʻu) e faʻavaeina "i lalo o le taʻavale D", o lona uiga. filifili sili atu nai lo le saoloto, o le a le galue.

Faia o le Disk D ma le faʻaaogaina o le Disk Management Windows

I lomiga aupito lata mai o le Windows o loʻo i ai se faʻaaogaina o le "Disk Management", faatasi ai ma le fesoasoani, e aofia ai, e mafai ona vaevaeina le disikasi i vaega ma fatu ai se disk D.

Ina ia faʻaaogaina le mea aoga, kiliki i luga o le Win + R (o le mea o Win o le ki lea i le OS logo), ulufale diskmgmt.msc ma lolomi Enter, o le "Disk Management" o le a tautua i se taimi puupuu. A maeʻa lena faʻatinoga laasaga nei.

  1. I le vaega pito i lalo o le faamalama, saili le vaeluaga o le CD e fetaui lelei ma le taavale C.
  2. Faʻasani-saʻo i ai ma filifili le "Pusa o le Pusa" i le lisi autu.
  3. A maeʻa ona suʻe le avanoa avanoa i luga o le masini, i le "Sensitive space space", ia faʻamaonia le tele o le D i le megabytes (faʻaletonu, o le atoa o le avanoa avanoa avanoa o le a faʻaalia iina ma sili atu le aua le tuua lenei tau - e tatau ona lava avanoa avanoa i luga o le vaeluaga o mea galuega, a leai, e ono iai ni faafitauli, e pei ona faʻamatalaina i le tusiga Aisea ua faʻaitiitia ai le komepiuta). Kiliki le "Squeeze" button.
  4. A maeʻa le faʻamalosi, o le ae vaʻai i le avanoa fou i luga o le "saʻo" o le taavale C, sainia "E le o atofaina". Faʻasani-saʻo i ai ma filifili "Fausia se mea faigofie".
  5. I le matala matala mo le fatuina o voluma faigofie, kiliki "Next". Afai o le tusi D e le o nofoia e isi masini, ona fai lea i le laasaga lona tolu o le a talosagaina oe e atofa atu i le upega fou (ese mai, o le a sosoo ai ma le fafaʻasolopito).
  6. I le laasaga o le faatulagaga, e mafai ona e faʻamaonia le igoa o le mea e manaʻomia (label for disk D). O isi itu e masani ona le manaʻomia ona sui. Kiliki Next, ona Faʻamuta lea.
  7. Drive D o le a faia, faʻapipiʻiina, o le a aliali mai i le Disk Management ma le Windows Explorer 10, 8 poʻo le Windows E mafai ona e tapunia le Utility Management Utility.

Manatua: afai i le laasaga lona 3 o le tele o le avanoa avanoa e faʻaalia saʻo, o lona uiga. o le tele o avanoa e sili atu ona itiiti nai lo le mea moni i luga o le 'ie; o lenei mea e faʻamaonia ai faila faila e le mafai ona faʻaaogaina o loʻo taofia ai le faʻamalosi o le pu. O le fofo i lenei mataupu: faʻaaogaina le faila i le taimi le tumau, faʻamalo ma toe amata le komepiuta. Afai o nei laasaga e leʻi fesoasoani, ona faʻaopoopoina lea o le faʻamalosi o le disk.

E faʻapefea ona vaevae se 'ie i le C ma le D i le laina o le poloaiga

O mea uma ua faʻamatalaina i luga e mafai ona faia e le gata i le faʻaaogaina o le GUI Management GUI, ae faʻapea foʻi i le laina o le laina e faʻaoga ai laasaga nei:

  1. Faʻasalaʻi le faʻasologa o le poloaiga e pei o le Pule ma faʻaaoga tulafono nei i le faasologa.
  2. vavae ese
  3. lisi lisi (o se taunuuga o lenei poloaiga, ia gauai i le numera numera e fetaui ma lau disk C, lea o le a faʻapipiʻiina. Next - N).
  4. filifili le numera N
  5. faʻanoanoa manaʻo = TALA (pe o le a le tele o le telē o le D i luga o le megabytes. 10240 MB = 10 GB)
  6. faia le vaeluaga muamua
  7. faatulagaga fs = vave vave
  8. atofa le tusi = D (iinei D o le tusi o le avega manaomia, e tatau ona saoloto)
  9. alu ese

O lenei mea o le a tapunia ai le musumusuga o le poloaiga, ma o le a oso mai le D fou (pe i lalo o se isi mataitusi) i Windows Explorer.

Le faʻaaogaina o le polokalama free Aomei Partition Assistant Standard

E tele polokalama saoloto e mafai ai e oe ona vaevae se puʻupuʻu i le lua (pe sili atu). Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a ou faʻaali pe faʻapefea ona faia se taʻavale D i le polokalama saoloto i le Rusia Aomei Partition Assistant Standard.

  1. A uma le amataina o le polokalama, kiliki i luga o le palota e fetaui ma lau taavale C ma filifili le mea autu "Vaega Vaevae".
  2. Faʻamatala mai le telē mo le kiliina C ma le lelea D ma kiliki le OK.
  3. Kiliki "Faaaoga" i le pito i luga tauagavale o le faamalama o polokalama autu ma le "Alu" i le isi faamalama ma faamautu le toe amataina o le komepiuta po o le komepiuta e faatino le taotoga.
  4. A maeʻa ona toe fai, lea atonu e sili atu nai lo mea masani (aua le tape le komepiuta, tuʻuina atu le malosiaga i le komepiuta).
  5. A uma le faagasologa o le vaeluaina o le disk, e toe amata foi e le Windows, ae o le tagata suʻesuʻe o le a i ai le disk D, i le faaopoopoga i le vaeluaina o le disk.

E mafai ona e maua mai le Aomei Partition Assistant Standard from the official site //www.disk-partition.com/free-partition-manager.html (o le 'upega tafaʻilagi i le Igilisi, ae o le polokalama e iai le gagana faʻaferetania, filifilia i le taimi o le faʻatulagaga)

Ou te faamaeaina i luga. O le faʻatulagaga ua fuafuaina mo na mataupu pe a uma ona faʻaogaina le masini. Ae e mafai ona e fatuina se vaeluaga ese o le disk ma i le taimi o le faʻapipiʻiina o Windows i luga o lau komipiuta, vaai i le auala e vaevae ai le 'ie i le Windows 10, 8 ma le Windows 7 (o le auala mulimuli).