Faatusatusaga o faiga faʻaoga Windows 10 ma Linux

O le galuega autu o soʻo se antivirus o le sailia ma faʻaumatia polokalama leaga. O le mea lea, e le o polokalama malupuipuia uma e mafai ona galulue faatasi ma faila e pei o tusitusiga. Ae peitai, o le toa o la tatou tusiga i aso nei e le o se tasi o na mea. I lenei lesona o le a matou taʻuina atu ia te oe le ala e galue ai i tusiga i le AVZ.

Faʻaola mai le lomiga fou o le AVZ

Filifiliga mo le taʻavaleina o tusitusiga i le AVZ

Tusitusiga ua tusia ma faʻatinoina i le AVZ e faʻamoemoe e iloa ma faʻaleagaina ituaiga eseese o siama ma faʻafitauli. Ma i totonu o le masini komepiuta o loʻo i ai uma tusiga tusitusi faʻamaonia, ma le mafai ona fai isi tusitusiga. Ua uma ona matou taʻua lenei mea i le pasia o a matou tusitusiga eseese i luga o le faaaogaina o le AVZ.

Faitau atili: AVZ Antivirus - faʻaaoga faʻaaoga

Sei o tatou mafaufau nei i le faagasologa o le galue ma faʻamaumauga i auiliiliga.

Metotia 1: Faʻasalalau tusitusiga tusitusi

O faʻamaumauga o loʻo faʻamatalaina i lenei auala ua faʻapipiʻiina i totonu o le polokalama e ala i le le mafai. E le mafai ona suia, tape pe suia. E mafai ona e taufetuli i latou. O le mea lenei e foliga mai i le faiga.

  1. Faʻatoʻa le faila mai le pusa polokalama "Avz".
  2. I le pito i luga o le faamalama o le a e maua ai se lisi o vaega o loʻo i totonu o se tulaga vavalalata. E tatau ona e kiliki i le itu taumatau o le kuki i le laina "File". A maeʻa lena mea, o le a faʻaalia se lisi faʻaopoopo. I totonu e tatau ona e kiliki i le mea "Tusitusiga Lisi".
  3. O se taunuuga, o se faamalama e matala ma se lisi o tusitusiga faavae. Ae paga lea, e le mafai ona e matamata i le numera o faʻamaumauga taʻitasi, o lea e tatau ai ona e faamalieina i na o le igoa o na mea. E le gata i lea, o le ulutala o loʻo taʻu mai ai le mafuaʻaga o le taualumaga. Siaki siaki pusa lata ane i ata e te manaʻo e tamoe ai. Faamolemole ia matau e mafai ona e maka nisi o tusitusiga i le taimi e tasi. O le a faʻataunuʻuina i latou i le faasologa, o le tasi i le isi.
  4. A maeʻa ona e faʻapipiʻi mea e manaʻomia, e tatau ona kiliki le ki "Faʻasologa o Tusitusiga Vaʻai". O loʻo tu i le pito i lalo o le lava faamalama.
  5. Aʻo leʻi faʻaogaina faʻamaumauga saʻo, o le ae vaaia se faamalama faaopoopo i luga o le lau. O le a fesiligia oe pe e te manaʻo moni e momoli faʻamaumauga. Ina ia faʻamaonia e tatau ona e taomi le ki "Ioe".
  6. O lea e tatau ona e faʻatali mo sina taimi seia maeʻa le faʻatinoina o tusitusiga ua filifilia. Pe a tupu lenei mea, o le ae vaaia se tamai faamalama i luga o le lau ma le savali fetaui. Ina ia maeʻa, ia kiliki le ki. "Lelei" i lenei faamalama.
  7. Le isi, tapuni le faamalama ma se lisi o taualumaga. O le faagasologa atoa o le faatinoga o tusitusiga o le a faʻaalia i totonu o le AVZ e taʻua "Maliega aloaia".
  8. E mafai ona e faʻasaoina e ala i le kiliki i luga o le ki i le foliga o se faila i le taumatau o le eria lava ia. E le gata i lea, o sina mea i lalo ifo o le ki ma le ata o mea.
  9. E ala i le kiliki i luga o lenei button i tioata, o le ae tatalaina se faamalama lea o le a faʻaalia ai faila masalomia ma mataʻutia e AVZ i le taimi o le faʻatinoina o le tusitusiga. Faʻamalamalamaina ia faila, e mafai ona e vaʻaia i latou i le faʻamamaina poʻo solo ese uma mai le diskome. Ina ia faia lenei mea, i le pito i lalo o le faamalama o loʻo i ai polo faʻapitoa ma igoa talitutusa.
  10. I le maeʻa o gaioiga ma faʻamataʻu mataʻutia, e tatau lava ona e tapunia lenei faamalama, faʻapea foʻi ma le AVZ lava ia.

O le faagasologa atoa lea o le faʻaaogaina o faʻamaumauga. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o mea uma e matua faigofie lava ma e le manaʻomia ni tomai faapitoa mai ia oe. O nei faʻamaumauga e masani lava e oʻo mai i le taimi nei, talu ai e otometi lava ona faʻafou faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga o le polokalama lava ia. Afai e te manaʻo e tusia lau lava tusitusiga pe faia se isi tusitusiga, o le isi auala e fesoasoani ia te oe.

Metotia 2: Galulue faʻatasi ma taualumaga taʻitasi

E pei ona ma matauina i le taimi muamua, o le faʻaaogaina o lenei metotia e mafai ai ona e tusia lau lava tusitusiga mo le AVZ pe download le tusiga talafeagai mai le Initaneti ma faatino. Mo lenei mea e tatau ona e faia mea nei.

  1. Folau AVZ.
  2. E pei o le metotia na muamua atu, kiliki i le pito i luga o le laina. "File". I le lisi e tatau ona e maua le mea "Taʻosaʻo faʻamau", ona kiliki ai lea i le faamaumatau o le kuki.
  3. A maeʻa lenei mea, o le a tatalaina le faamalama o le tusitala. I le ogatotonu o le ai ai se potu faigaluega e mafai ai ona e tusia lau lava tusitusiga pe siiina mai se isi punaoa. Ma e mafai lava ona e faapipii le tusiga faʻasologa faʻasologa faʻatasi ma se faʻasologa autu o le paal "Ctrl + C" ma "Ctrl + V".
  4. I luga ae o le nofoaga faigaluega o le ai ai ni faʻamau se fa o faʻaalia i le ata o loʻo i lalo.
  5. Pātini Tatalo ma "Faasaoina" e foliga mai latou te le manaʻomia ona faʻaofiina. E ala i le kiliki i luga o le muamua, e mafai ona e filifilia se faila faila i le faʻatinoga mai le lisi o le aʻa, ma tatala ai i le faatonu.
  6. A e kiliki le ki "Faasaoina"O le a foliga mai se faamalama talitutusa. Na o le pau lava le mea e te manaʻomia e faʻamaonia ai le igoa ma le nofoaga mo le faila faʻamaufaʻailogaina ma le tusitusiga o le tusiga.
  7. Le tolu lona faamau "Tamoe" o le a faʻatagaina le faʻatinoina o le tusitusiga poʻo le mamafa o tusitusiga. E le gata i lea, o lona faʻatinoga o le a amata vave. O le taimi o le faagasologa o le a faʻalagolago i le aofai o gaoioiga o loʻo faia. I soo se tulaga, pe a mavae sina taimi o le ae vaaia se faamalama ma se faʻamatalaga e uiga i le iuga o le taʻaloga. A uma lena, e tatau ona tapunia i le kiliki "Lelei".
  8. O le alualu i luma o le taotoga ma faʻataʻitaʻiga faʻatatau o le faʻatinoga o le a faʻaalia i le matala AVZ autu i le fanua "Maliega aloaia".
  9. Faamolemole ia matau afai e iai ni mea sese i le tusiga, o le a le amataina. O le iʻuga, o le ae iloa se faʻamatalaga sese i luga o le lau.
  10. I le tapunia o se faamalama lava e tasi, o le a otometi lava ona e lafo atu i le laina lea na maua ai le mea sese.
  11. Afai e te tusiaina le tusiga ia te oe lava, ona aoga ai lea ia oe. "Siaki le syntax" i le faamalama autu a le faatonu. E mafai ai e oe ona siaki uma le tusiga mo mea sese e aunoa ma le taʻavale muamua. Afai e sologa lelei mea uma, o le a e vaʻai i le savali lea.
  12. I lenei tulaga, e mafai ona e tapunia le faamalama ma saogalemu le taʻavale pe faʻaauau pea ona tusitusi.

O faʻamatalaga uma na matou te fia taʻu atu ia te oe i lenei lesona. E pei ona uma ona matou taʻua, o tusiga uma mo le AVZ o loʻo faʻaaogaina e faʻaitiitia ai faʻatau taufaʻatau. Ae le gata i tusitusiga ma AVZ lava ia, ei ai isi auala e faatea ese ai siama e aunoa ma se antivirus ua faʻaogaina. Sa matou talanoa e uiga i na metotia muamua i se tasi oa matou tala faapitoa.

Faitau atili: Siakiina o lau komipiuta mo siama e aunoa ma se antivirus

Afai, pe a uma ona e faitauina lenei tusiga, ei ai ni au faʻamatalaga poo ni fesili - faʻalogo iai. O le a matou taumafai e tuʻuina atu se tali auiliili i mea taʻitasi.