Tuʻuina o le eletise i le komepiuta

O le eletise o se vaega taua o soʻo se komipiuta, talu ai o ia na te tufatufaina le voluminium i le va o isi vaega. I lenei itu, o le autu o le sosooina o le eletise e talafeagai pea.

Tuʻuina o le eletise i le PC

I le faagasologa o le faʻafesoʻotaʻiina o le eletise, e tatau ona e mulimulitai i faatonuga, o le vavaeeseina lea e mafua ai le afaina o taunuuga. E le gata i lea, o laasaga taʻitasi e mafai ona faʻaaoga mo le toe faia o mea - vavaeʻese.

Laasaga 1: Faʻamau ma faʻafesoʻotaʻi le laupapa

Muamua e te manaʻomia le faʻaogaina o le pikiapu i totonu o le komepiuta e faʻaaoga ai faʻamaumauga talafeagai. A maeʻa lena, mulimuli i se tasi oa matou faʻatonuga ma faʻafesoʻotaʻi laina i le motherboard.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le eletise i le laupapa

E tatau ona manatua i le mafaufau o le masini fesoʻotaʻi e tatau ona tutusa ma isi meafaigaluega.

Faitau atili: Le auala e filifili ai se masini eletise mo se komepiuta

Laasaga 2: Tuʻu le kata vitio

O le vitio vitio, faapea foi ma le motherboard, e manaʻomia foi ona fesootai tuusao i le masini eletise. Sa matou ufiufi lenei autu i le tele o auiliiliga i se mea ese.

Faʻaaliga: E naʻo kata vitio ei ai fesoʻotaʻiga talafeagai e manaʻomia mo le faaopoopoina o le eletise e fesoʻotaʻi atu i le PSU.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se kata vitio i le eletise

Laasaga 3: Fesoʻotaʻi le Disk

O le avega mamafa poʻo le mausali, i le faaopoopoina i le fesoʻotaʻi atu i le laupapa, e manaʻomia ai foʻi se fesoʻotaʻiga i le eletise.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona fesoʻotaʻi SSD
Faʻafefea ona fesoʻotaʻi le HDD

Laasaga 4: Tuʻu le Drive

E ui lava i le maualalo o le manaʻomia mo le aufaasālalau, e toetoe lava o komepiuta uma lava o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se masini disk O le faagasologa o le fesoʻotaʻiina o lenei vaega e leʻo ese mai le tuʻuina o se puʻupuʻu malo.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le avega

Faaiuga

A uma ona faʻamaeʻaina le fesoʻotaʻiga o vaega uma i le eletise, e tatau ona faʻalua-siaki le saʻo o le faʻatinoga ma le faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona siakiina le eletise o le komepiuta e galue ai