Fausia pepa pdf mai ata

E tele kamupani ma faʻalapotopotoga o loʻo faʻaaluina le tele o tupe e fatu ai se pepa a le kamupani ma se mamanu tulaga ese, e aunoa ma le iloaina e mafai ona e faia se mataitusi la oe oe lava. E le tele se taimi e manaʻomia, ma o le fatuina o le a naʻo le tasi le polokalama e manaʻomia, lea ua uma ona faʻaaogaina i ofisa taitasi. Ioe, o loʻo matou talanoa e uiga i le Microsoft Office Word.

I le faʻaaogaina tele o faʻamaumauga a le Microsoft, e mafai ai ona e vave fausia se mamanu tulaga ese ma faʻaaogaina e fai ma faavae mo soʻo se oloa o le ofisa. Lalo o loʻo tatou faʻamatalaina auala e lua e mafai ona e faia ai se mataitusi i le Upu.

Lesona: Faʻafefea ona fai se kata i le Upu

Fausia se otootoga

E leai se mea e taofia ai oe mai le amataina o le galuega i le polokalama i le taimi lava lena, ae sili atu pe afai e te vaneina se vaaiga talafeagai o se pupuni avanoa i luga o se fasipepa, faaauupegaina i se peni po o se penitala. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona vaʻai pe faʻapefea ona aofia i elemene elemene i totonu o le pepa. Pe a fatuina se otootoga, e tatau ona amanaʻia faʻamatalaga nei:

  • Tuu avanoa mo lau logo, igoa o le kamupani, tuatusi ma isi faʻamatalaga faʻamatalaga;
  • Mafaufau e faʻaopopo i le mataitusi a le kamupani ma le faʻauigaga a le kamupani. O lenei manatu e sili ona lelei i le mataupu pe a le o le mea autu poʻo le auaunaga na tuʻuina atu e le kamupani e leʻo faʻaalia i le pepa lava ia.

Lesona: Faʻafefea ona fai se kalena i totonu o le Upu

Fausia se fomu lima

I totonu o le faʻamalosi o le MS Word o loʻo i ai mea uma e te manaʻomia ina ia mafai ai ona tusia le mataitusi lautele ma toe faʻaaoga le ata na e fatuina i luga o pepa, aemaise lava.

1. Amata le Upu ma filifili i le vaega "Fausia" tulaga masani "Tusi Fou".

Manatua: Ua i ai i lenei laasaga e mafai ona e faʻasaoina se pepa e leai se mea i se nofoaga talafeagai i luga o le puʻupuʻu. Ina ia faia lenei mea, filifili Faasaoina As ma seti le faila, mo se faʻataʻitaʻiga, "Fomu o le Lumpics Site". E tusa lava pe e te le maua taimi uma e teu ai le pepa i le taimi o le galuega, faafetai i le galuega "Autosave" o le a tupu lenei mea pe a maeʻaeʻa le taimi atofaina.

Lesona: Autosave i le Upu

2. Faaofi se footer i le pepa. Le faia lenei i le lisi "Faaofi" kiliki le faamau "Lalo"filifili se mea "Ulutala"ona filifili lea o le ulutala faʻalelei e fetaui ma oe.

Lesona: Faʻasinomaga ma suia footers i totonu o le Upu

3. O lea e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi atu i le tino vae mea uma na e tusia i le pepa. Ina ia amata, ia faʻamalamalama mea nei i totonu:

  • Le igoa o lau kamupani poʻo le faʻalapotopotoga;
  • Tuatusi faakomepiuta (pe afai ei ai, ma e le o lisiina i le igoa / logo a le kamupani);
  • Telefoni faʻafesoʻotaʻi ma numera fax;
  • Tuatusi imeli

E taua tele le amataina o laina taʻitasi (point) o faʻamatalaga i se laina fou. O lea, faʻamaonia le igoa o le kamupani, kiliki "UI", fai tutusa pe a uma le telefoni, fax, ma isi. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona tuu uma elemene i se koluma matagofie ma le maualuga, o lona faatulagaga, ae peitai, o le a tatau ona fetuunai.

Mo mea taitasi o lenei poloka, filifili le vai talafeagai, lapoa ma le lanu.

Manatua: E tatau ona gatasi laume ma faʻafefiloi lelei le tasi i le isi. Ole lapisi o le igoa o le kamupani e tatau ona le itiiti ifo ma le lua iunite e sili atu nai lo le falesa mo faʻamatalaga faʻamatalaga. O le mea mulimuli, i le ala, e mafai ona iloga i se lanu eseese. E tutusa lava le tāua o nei elemene uma e lanu e tusa ai ma le logo e leʻi tatau ona faʻaopopo.

4. Faaopopo se ata i le logo a le kamupani i le vaega pito i lalo. Le faia o lenei mea, e aunoa ma le tuua o le vaega o vae, i le lisi "Faaofi" kiliki le faamau "Totoina" ma tatala le faila talafeagai.

Lesona: Faaofiina o se ata i le Upu

5. Seti le tele ma le tulaga talafeagai mo le logo. E tatau ona "maitau", ae le tele, ma, mulimuli ae le itiiti, e tatau ona tuufaatasi ma le tusitusiga o loo faailoa mai i le ulutala o le pepa.

    Motugaafa: Ina ia sili atu ona faigofie le aveeseina o le logo ma toe faimalaga i tua o le pito i lalo o le vae, seti lona tulaga "Aʻo leʻi i ai le tusiga"i le kilikiina o le faamau "Filifiliga Faailoga"tu i le itu taumatau o le nofoaga o loʻo i ai le mea.

Ina ia minoi le logo, kiliki i luga e faailoga, ona toso atu lea i le nofoaga saʻo ole vaefa.

Manatua: I a matou faataitaiga, o le poloka o loʻo i ai le tusitusiga o loo i le itu tauagavale, o le logo o loʻo i le itu taumatau o le pito i lalo. Oe, i luga ole talosaga, e mafai ona ese nei elemene. Peitai, e le tatau ona faʻataʻapeʻapeina i latou.

Ina ia suia le tele o le tagavai, ia sii le pala i se tulimanu o lona faʻavaa. A uma ona liua e fai ma faailoga, toso i le itu saʻo e toe faʻafouina.

Manatua: Pe a suia le tele o le logo, taumafai e aua nei suia ona foliga saʻo ma faʻaali - nai lo le faʻaitiitia o le manaʻoga poʻo le faʻaopoopoga, o le a faia tutusa.

Taumafai e faʻafetaui le tele o le logo ina ia fetaui ma le aofaiga atoa o elemene uma o loʻo i totonu o le ulutala.

6. Pe'ā manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo isi elemene vaaia i lau laupepa. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia vavaeese mea o loʻo i totonu o le ulutala mai le isi itu o le itulau, e mafai ona e tusia se laina saʻo i le pito i lalo o le vae mai le agavale i le pito taumatau o le pepa.

Lesona: E faʻapefea ona tusia se laina i le Upu

Manatua: Manatua o laina i lanu ma lapopoa (lautele) ma foliga vaaia e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le tusiga i le ulutala ma le logo a le kamupani.

7. I totonu o le vaevaega e te mafaia (pe manaʻomia foi) tuʻuina ni faʻamatalaga aoga e uiga i le kamupani poʻo le faʻalapotopotoga o loʻo umia lenei pepa. O le a le gata o le a mafai ai e oe ona faʻatalanoaina ata ma ulutala o le pepa, ae tuʻuina atu foʻi nisi faʻamatalaga e uiga ia te oe ia i latou ua masani ma le kamupani mo le taimi muamua.

    Motugaafa: I le vaevaega, e mafai ona e faʻamaonia le mautauave a le kamupani, pe afai o le mea moni, numera o le telefoni, pisinisi, ma isi.

Ina ia faaopoopo ma suia se vaevaega, fai mea nei:

  • I le lisi "Faaofi" i le lisi o le ki "Lalo" filifili le footer. Filifili mai le pusa pa'ū le mea e foliga tutusa i le ulutala na e filifilia muamua;
  • I le lisi "Aiga" i se vaega "Parakalafa" kiliki le faamau "Upu i le ogatotonu", filifili le vai ma le lapoa talafeagai mo le igoa.

Lesona: Faʻamatalaina o le Upu i le Upu

Manatua: O le motusia a le kamupani e sili ona lelei ona tusia i le tusilima. I nisi tulaga, e sili atu ona lelei le tusia o lenei vaega i mataitusi lapopoa, pe na o le faailogaina o mataitusi muamua o upu taua.

Lesona: Faʻafefea ona suia le mataupu i le Upu

8. Afai e talafeagai, e mafai ona e faaopoopo se laina i le pepa e sainia ai, poo le saini lava ia. Afai o lau fusi pepa o loʻo i ai ni tusitusiga, e tatau ona i luga aʻe le laina o le saini.

    Motugaafa: Ina ia o ese mai ulutala ma vae, kiliki "ESC" poʻo le faalua ona kiliki i se vaega avanoa o le itulau.

Lesona: Faʻafefea ona fai se saini i le Upu

9. Faasao le mataitusi na e faia e ala i le faʻamuamuaina.

Lesona: Ulutala mataʻitu i le Upu

10. Lolomi le fomu i le lomitusi e iloa ai pe faapefea ona foliga ola. Masalo ua uma ona e iai le mea e faʻaaoga ai.

Lesona: Lolomiina o Pepa a le Uarota

Fausia se fomu e faʻavae i luga o se faʻataʻitaʻiga

Ua uma ona tatou talanoa e uiga i le mea moni e faapea i totonu o le Word Word o loo i ai se seti lapoa o mamanu ua fausia. Faatasi ai ma ia mea e mafai ona e mauaina ai latou o le a avea o se faavae lelei mo le mataitusi. E le gata i lea, e mafai ona e faia se faʻataʻitaʻiga mo le faʻaaogaina tumau i lenei polokalama oe lava.

Lesona: Faia o se faʻataʻitaʻiga i le Upu

1. Tatala le MS Word ma le vaega "Fausia" i totonu o le poloka suʻesuʻega ulufale "Blanks".

2. I le lisi ile itu tauagavale, filifili le vaega talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, "Pisinisi".

3. Filifili le pepa talafeagai, kiliki i luga ma kiliki "Fausia".

Manatua: O nisi o faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu i totonu o le Upu ua faʻaoga saʻo i totonu o le polokalama, ae o nisi oi latou, e ui ina faʻaalia, e sii mai mai le nofoaga aloaia. E le gata i lea, tuusao i luga o le saite Office.com E mafai ona e maua se tele o faʻataʻitaʻiga e le o faʻaalia i totonu o le window Word editor window.

4. O le pepa na e filifilia o le a tatalaina i se faamalama fou. I le taimi nei, e mafai ona e suia ma fetuunai elemene uma mo oe, e pei lava ona tusia i le vaega muamua o le tusiga.

Faʻasoa le igoa o le kamupani, faʻamaonia le tuatusi tuatusi, faʻamatalaga faʻamatalaga, aua neʻi galo e tuʻu se logo i luga o le pepa. E le gata i lea, o le a le sili atu le faʻaalia o le motusia a le kamupani.

Faasao le mataitusi i luga o lau kiona. Afai e talafeagai, lolomiina. E le gata i lea, e mafai ona e vaʻai i le lomiga faʻaeletoroni o le pepa, faʻatumu e tusa ai ma manaʻoga.

Lesona: Faʻafefea ona fai se tamaitusi ile Upu

O lenei ua e iloa o le fatuina o se mataitusi tusi e le tatau ona alu i le lomiga ma faʻaalu se tele o tupe. E mafai ona faia taʻitoʻatasi le mataitusi lauiloa ma matagofie, aemaise lava pe afai e te faʻaaogaina atoatoa le gafatia o le Word Word.