O fea o loʻo i ai le faʻailoga "Toefaʻatasi Pili" i le Windows 10

"Togi" i luga o Windows, o se nofoaga e teu ai le taimi le tumau mo faila e leʻi maeʻa faʻaaogaina mai le pu. E pei lava o soʻo se faila, o loʻo i ai lona nofoaga tonu, ma o le aso nei o le a tatou faʻamalamalama tonu i ai, faʻapea foi ma le auala e toe faʻafoisia ai se mea taua i le faiga faʻaogaina pe afai e mou atu mai le Papamaa.

Vaʻai foi: O fea oi ai le faila "AppData" i le Windows 10

Failautusi "Toefalei Pili" i le Windows 10

E pei ona matou taʻua i luga, "Togi" o se vaega o le polokalama, ma o lea o lona lisi o loʻo i luga o le avega lea ua faʻapipiʻiina ai Windows, saʻo i ona aʻa. O le ala tuusaʻo i ai e pei ona taʻua i lalo:

C: $ RECYCLE.BIN

Ae e tusa lava pe e te faʻaalia le faʻaaliga o meataalo natia, o le a le mafai lava ona e vaʻai i lenei faila. Ina ia mafai ona ulufale i ai, e tatau ona e kopiina le upusii o loʻo i luga ma faapipii i totonu "Saili"ona e lolomiina lea "UI" mo suiga vave.

Vaʻai foi: Faʻaalia o faila natia ma foliga i le Windows 10

E i ai se isi filifiliga e aofia ai le faʻaaogaina o se poloaiga faapitoa mo le faamalama. Taumafai. E pei o lenei:

% SETEMA% $ RECYCLE.BIN

Pau lava le mea e tatau ona e faia o le kiliki. "VA + R" i luga o le komepiuta, faʻapipiʻi lenei tau i le laina o le faamalama matala ma lolomi "Lelei" poʻo "UI" mo le suiga. O lenei mea o le a tatalaina ai le tusi lava lea e tasi pe a faʻaaoga "Saili".

I le faila "Pusa"o loʻo i le aʻa o le pu ma Windows, tuʻu na o na faila ua uma ona tape. Afai e te vaʻaia se mea, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le D: poʻo le E: disk, o lenei faʻamaumauga o le a tuʻuina i le tusi lava e tasi, ae i se tuatusi eseʻese -D: $ RECYCLE.BINpoʻoE: $ RECYCLE.BINfaasologa.

O lea, faatasi ai ma le mea o loʻo i le Windows 10 o le faila "Pusa", matou te manatu i ai. E le gata i lea, o le a tatou taʻuina le mea e fai pe afai e leiloloa lona igoa mai le Papamaa.

Toe faʻaleleia o pini

Windows 10 masini komepiuta e le muamua faʻatupuina i elemene e le manaʻomia, ma e le mafai foi ona e faʻataʻalo ai. "O laʻu komepiuta"ae "Togi" e i ai lava i taimi uma. O le mea sili, pe afai e le suia ia tulaga faaletonu pe leai foi ni faaletonu i le polokalama, e leai ni mea sese. Mo na o mafuaaga mulimuli, o le a mafai ona mou atu le ala pupuu o le faila i le fesili. O le mea e lelei ai, e faigofie lava ona toe foʻi mai.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaopoopo le alalaupapa "This Computer" i le Windows 10 Desktop

Metotia 1: "Lotu Faʻavae a le Lotoifale i Lotoifale"

O le sili ona aoga ma faigofie tele e faʻaaoga ai le filifiliga mo le foia o la tatou galuega i aso nei, o le faʻaaogaina lea o se meafaigaluega taua tele e pei "Lotu Faʻavae a le Lotoifale Faʻavae". O le mea moni, o lenei vaega e naʻo le Windows 10 Pro ma le Aʻoga, o lona uiga o le auala lenei e le talafeagai mo le Home version.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona tatala le "Lotu Faʻavae a le Lotoifale i Lotoifale" i le Windows 10

  1. Le tamoe "Faʻatonu ..." kiliki "VA + R" luga o le piano ma ulufale i le poloaiga o loʻo i lalo. Faʻamaonia lona faʻatinoina e ala i le faʻamalosi "Lelei" poʻo "UI".

    gpedit.msc

  2. I le itu agavale tauagavale, mulimuli i le ala "Faʻasalalauga o Tagata" - "Taiala Faatonutonu" - "Papamaa".
  3. I le faamalama autu, sue le mea "Aveese le atigipusa "Togi" mai le laulau " ma tatala e ala i le faaluaina o le kiliki i le itu taumatau.
  4. Tuu se maka i luma o le mea. "Leʻo seti"ona kiliki lea "Faaaoga" ma "Lelei" ia faʻamaonia suiga ma tapuni le faamalama.
  5. I le taimi lava e uma ai ona faia nei taga, o le ala pupuu "Pusa" o le a faʻaalia i luga o le komepiuta.

Metotia 2: "Faʻasalaga Ata Faʻasalaga"

Faʻaopoopo ala pupuu o le laulau i vaega autu o le polokalama, e aofia ai "Togi", e mafai ma sili atu le faigofie auala - e ala i "Filifiliga" OS, e le gata i lea, o lenei metotia e galue i lomiga uma o Windows, ae le gata i Pro ma lana lomiga faʻasalalau.

Vaʻai foi: Faʻasalalauga eseese o le Windows 10

  1. Tuiina o ki "FAʻAVAE + I"tatala "Filifiliga"ma alu i vaega "Faʻatinoga".

    Vaʻai foʻi: Filifiliga o le Taʻitaʻifono a le Windows 10
  2. I le itu, alu i le lisi "Autu"tusi i lalo sina mea ma kiliki i luga o le sootaga. "Faʻamatalaga Ata Faʻasalaga Papamaa".
  3. I totonu o le pusa talanoa e tatala, siaki le atigipusa i tafatafa o "Pusa", ona kiliki lea i luga o faamau taitasi "Faaaoga" ma "Lelei".

    Shortcut "Pusa" o le a faaopoopo i luga o le komepiuta.
  4. Motugaafa: tatala "Faʻamatalaga Ata Faʻasalaga Papamaa" mafai ma sili atu le vave. Ina ia faia lenei mea, valaau le faamalama Taumafaiulufale i le poloaiga i lalo ma kiliki "UI".

    Rundll32 shell32.dll, Control_RunDLL desk.cpl, 5

Metotia 3: Fausia se gafa oe lava

Afai e te le manaʻo e eli i totonu "Taimi" o le faʻaogaina o le polokalama poʻo le faʻamatalaga o Windows o loʻo e faʻaaogaina e le o aofia ai Faʻatonu a le Faʻatonu a le Lotoifaleia toe foi mai "Kata" I luga o le komepiuta, e mafai ona e faʻamalosi ma le lima, liliu i totonu o le pusa avanoa masani.

  1. I soʻo se mea talafeagai, nofoaga e le faʻaogaina ai pepa, kiliki-saʻo (RMB) e tatala ai le lisi o talaʻaga ma filifili mea oi ai "Fausia" - "Faila".
  2. Filifiliina e ala i le kiliki ma toe faʻailogaina e ala i le faʻaaogaina o le mea e tutusa i le lisi autu poʻo le kilikiina F2 i luga o le komepiuta.

    Ulufale le igoa lea:

    Ato. {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

  3. Kiliki "UI", mulimuli ane o le tusi faʻataʻitaʻiga na e faia o le a liliu i totonu "Kata".

Vaʻai foi: Faʻafefea ona aveese le igoa o le "Recycle Bin" mai le Windows Desktop 10

Faaiuga

O le asō ua matou talanoa e uiga i le mea o loʻo i ai le pusa "Pusa" i le Windows 10 ma le auala e toe faʻafoʻi ai lana ala i luga o le laulau i le tulaga o le mou atu. Matou te faʻamoemoe o loʻo fesoasoani lenei tusiga ia te oe. Afai, a uma ona faitau, o loʻo i ai pea lava fesili, lagona le saoloto e fesili i latou i faʻamatalaga.